reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Emilia ja urodziłam Asie w 35 tyg a ze to wczesniak pewnie dlatego miałam takie przeboje z karmieniem, nawet w szpitalu to co nam podawali było do d......, bo wczesniaki po szpitalnym jedzeniu miały bolesci i pielegniarki musiały interweniowac drastycznie,
anet15 na pw wysle Ci przepis na nalewke od anacondy

My po przedszkolu...Jula jak zwykle zadowolona...wprawdzie nie do końca była sama, bo ja tylko schowałam się w kącie a nie wyszłam ale dzielnie dawała sobie radę sama...i mamy nie szukała:-(

Madziarka dzisiaj przyjechałyśmy ciut za wcześnie i pól godziny bawiła się w Julcia grupie....
A Julka Michał odbierał dzisiaj trochę później??
Może kiedyś przyjedziecie po niego w czwartek później(ok.16) zobaczymy jak zareaguje na Julę w przedszkolu:-D:-D:-D

Emilia ja mam dobra dermatolog...ale nie wiem czy zajmuje się takimi naczyniakami, ale warto sprawdzić...jak chcesz pisz to podam Ci dane...:tak::tak:

Maltanka a Ty dzisiaj gdzie??cały dzień w kuchni torty pieczesz???:-p:-p:-p

Madzia spaliłaś chlebki???:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Karlita jutro pani dyr ma być w przedszkolu, próbuj dzwonić(podobno między 10 a 13powinna być:-p)....jak się nie uda to wymyślimy inny sposób żeby ją złapać:tak::tak::tak:

co ja jeszcze miałam napisać...hmmmmmmm

Martuś dzięki za podpowiedzi... spróbuję dziś na kolejnym chlebku... bo wcześniej piekam pszenno-żytni a teraz próbuję pszenny... a każdy pieczesz tyle samo bez względu na typ?

Kurcze, szkoda że ty tak daleko mieszkasz - przyszła bym na doszkolenie :-) Do twojego chlebka to mojemu jeszcze trochę brakuje... ale i tak smakuje lepiej niż ten z piekarni :-D

Emilia trochę wiadomości o chlebie masz na kulinarnym- bodajże na 3 str Marta wstawiła linka... a przepisy masz też tu Arabeska: Chleb moim zdaniem rewelacyjny blog i mnóstwo inspiracji... :-)

Madzieńka jak tam Jula w przedszkolu? Mam nadzieję że nadal jej się tak podobało jak poprzednio... :-)

Anet przepis już masz na pw więc ja nie będę dublować ;-)

Co do dermatologa
- ja chodziłam prywatnie do dr Liliany... ale jak ona miała na nazwisko... zabij a w tej chwili sobie nie przypomnę... :-) jak znajdę to ci napiszę... o wpisałam w google i mi od razu wyskoczyła - dr Liliana Szlendak :-) tak to była ta pani :-)

Madzieńka super że Julci się podobało - dziś Michał go zabierał po 15... ale nie ma problemu - możemy go zabrać później bo Julek ostatnio stwierdził że za wcześnie tato przyjechał bo on chciał się jeszcze z Julkiem i Gabrysiem bawić.. :szok::-D

Dzisiejszego chleba nie spaliłam - wyszedł wyśmienity... już prawie jednego nie ma :szok::baffled: ależ ja się przytuczę jak nie przestanę piec chlebów... :-):-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madziarko, ja piekę zawsze ten sam, próbowałam pszenny wg przepisów Mirabelki z Cincina ale kufno :angry::wściekła/y:wychodzi, rozlazł się placek i szkoda mojego czasu i gniecenia było. Ja mam czas to reguluję temp. podczas pieczenia :tak: ale w nocy jak już padam to tak jak pisałam;-):tak::-p. Jak robię okrągły do "strzechy" na wesele to gęściej zagniatam i się nie rozłazi:no::cool2:.
Madzieńko, nie przejmuj się tym że Jula nie tęskni za Tobą - pora w końcu odciąć pępowinę;-):tak:.
Lecę 3 raz Rennie wziąć tak mnie dziś zgagulec pali.

anet15 moja Natalka waży niecałe 12 kg przy wzroście 86 cm, ale też tak tyła szybko do pół roku, a później przez następne pół przytyła 3 kg, i od 3 maja waży te 12 kg. Tylko rośnie w górę :tak:

Madzienka napisz mi tego dermatologa jak możesz, gdzieś się zdecyduję pójść. Dzwoniłam dzisiaj do tego Sanusa i nie mają jeszcze dermatologów. Kazali dowiadywać się za 2 tygodnie :tak:

Madziara78 dzięki że sobie przypomniałaś to nazwisko i za bloga. Poczytam sobie dzisiaj :-)

A my wróciliśmy sobie od cioci wybawione. Natalka jakiegoś powera dostała. Nie mogłam jej nawet rozebrać jak przyszliśmy do mycia taka rozbawiona była :-D.

A teraz zamiast spać to się kręci po pokoju bo słyszę, że coś kombinuje :cool2:.

Emilia Justyna moja Gabrysia ma naczyniaka ale malutkiego na paluszku u nóżki nie widać go więc obserwujemy w spokoju, a bylismy z nim u chirurga normalna wizyta w Puławach. Tu podaję forum prowadzone przez najlepszego specjalistę w Polsce mozna tam zamieścić zdjęcie i zapytać się o to co Wam leży na sercach.
Naczyniaki.pl - forum po

pisałam i pisałam a tu ucięło mi posta
Anet mamy podobne dzieci w kwestii jedzenia, ja wciskam już przy każdej okazji:baffled: dziś tylko ogórki kiszone z obiadu jej pasowały:no:

Skąd bierzecie zakwas?

reklama
wiatam i ja

Juleczkowszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!! samych radości i uśmechów każdego dnia:tak::tak:

marta wytrwałości na finiszu życzę:tak::tak::tak: i cierpliwości do rodziny:tak::tak:

talia brawa dla Gabi za perwsze samodzielne kroczki:tak::tak::tak: zuch dziewczynka:tak::tak: a z jedzeniem to u nas też cienko:no::no: najchętniej to je serki homogeniowane i jogurty no i owoce też mu wchodzą ale z obiadkiem cienko:no::no:

madzienka super że Julci się podoba w przedszkolu, już taka duza z niej dziewuszka, a ja pamiętam jak wklejałaś filmik z jej pierwszymi kroczkami;-);-);-)

madziarka ale kusisz chlebkami:tak:może i ja bym coś upiekła:confused::confused::confused:

piszecie o naczyniakach, ja to nie wiedziałam ze one tak często występują:no::no::no: Mikołąj miał po porodxzie całą główkę czerwoną i mówili że to naczyniak, ale naszczęście ładnie się wszystko wchłonęło więc to pewnie nie było to:no::no:

a u nas wszystko pomalutku wraca do normy, gorączki już nie ma, zębów też nie:wściekła/y::wściekła/y::no::no:, dziś za to zauważyłam że Kolcia ma wysypke na pecach i nogach i tak się zastanawiam czy to ta trzydniówka co u nas trwa od soboty:confused::confused::confused: jutro zadzwoniedo pani doktor i się zapytam co z tym robić:tak: no i przez to wszystko znowu nam basen przepadł:no::no: mam nadzieję że we wtorek już się bedziemy pluskać:tak::tak::tak:

Do góry