reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Justynka u nas plamka jest mniejsza, bardziej czerwona i tak teraz to myślę że spokojnie z pół centymetra wystaje, taka dość nie równa. Ale Natalka właśnie tak miała jak Michałek tylko na policzku i pod skórą. Zeszło jakoś w lecie, czyli jak miała trochę ponad rok.

A Pani dermatolog u której byłam to mi coś mówiła że chyba do 3 czy nawet więcej lat może być. Ale że mamy obserwować i jak coś to przychodzić.

Czy byłaś u dermatologa czy tylko ogólnej się pytałaś. Bo u mnie w Melisie, to te Panie czasami ignorują wszystko co się mówi do nich. I trzeba samemu załatwiać sprawy.

reklama
Juleczko

Ile płatków ma stokrotka,
ile jabłek ma szarlotka,
ile kurek jest w kurniku,
ile ząbków jest w grzebyku,
tyle Słońca bez cienia goryczy,
ktoś, kto pamięta serdecznie Ci życzy!

Emilko pytałam kiedyś położnej jak była u nas na wizycie w domu i pediatrę pytałam. Nie byłam u dermatologa. No ta nowa pediatra co jest u nas w przychodni to olewkę ostatnio zrobiła jak byłam na szczepieniu. I jeszcze miała jakieś ale że Michał ma mieć szczepienie na pneumokoki

My właśnie na Dzieciach rok po roku gadałyśmy o tym szczepieniu na pneumokoki. I na wiosnę będę szczepić obie. Gadałam dzisiaj z położna i mówiła, że lepiej zaszczepić jak dziecko ma iść do przedszkola :tak:. Dzieci z rocznika który kończy 3 lata mają za darmo. Przynajmniej tak było. Ale ciocia, która pod nami mieszka była w przychodni i jej powiedzieli, że nie wiadomo czy w tym roku dostaną darmowe szczepionki :szok:.

My to kaski za dużo nie mamy, ale na szczepienie wyczaruje się. Ja to zawszę mówię do M, że na papierosy i piwo ma pieniądze to i na inne rzeczy ma :tak:

My mamy mieć darmowe szczepienie ze względu na wadę serca. Mieliśmy dostać teraz pierwszą dawkę ale pielęgniarka doszła do wniosku że było by za dużo kłuć i powiedziała że najlepiej szczepić w drugim półroczu. Ile lekarzy tyle różnych terminów szczepień:-D

karlita a może to nie brzuszek?? Mi kiedyś ktoś mówił, że większość mam jak dziecko płacze to myśli, że to brzuszek i zaczynają się głodzić. A to męczarnia dla matki.

Może to rzeczywiście skok rozwojowy. Niektóre dzieci są podobno wrażliwe na te skoki :tak:

e ja tam nie z tych co sie głodzą ;-)

mam nadzieję że Natalka była tylko zmęczona

Witam !!!!

karlita
dobrze ze mimo trudnosci jesteś pogodną mamusią i przeszczęśliwą. popieram Twoje pomysły na gotowanie ekologiczne może to pomóc Norbusiowi. A sfilmowałam dziś kroczki ojej panny-dzięki za przypomnienie,:tak::tak:
pozytywne nastawienie pomaga ;-)
pokażesz nam jak Gabi człpaie ???
Karlitka i jak dziś Norbi?? Mam nadzieję że da Ci dziś odpocząć... a ty weź i dziadków zagoń trochę do Gabi - niech z nią powychodzą na dwór to mały wtedy ci przynajmniej dłużej pośpi...
dzisiaj już ciut lepiej ... ale za to od wczoraj Gabi mi nie spi w dzień, dzisiaj ja już 2 razy próbowałam położyć ....
hmmm z ta pomocą to na razie kiepsko bo wszyscy pracują ...

Emilka my też będziemy szczepić przed posłaniem Gabi do przedszkola :-) o ile się dostaniemy od września ...

Fogia super ze werandujesz młodego :-) ja na razie go wietrze w domu ...

Natalce nic nie jest na szczęście. Wstała i od razu zażądała jedzenia :tak:. Wprawdzie dziwnie wygląda. Oczy ma jakieś zamglone, ale to pewnie wychodzi jej nie spanie przez ostatnie dni.

Idziemy do cioci na dół, niech się trochę Natalka pobawi.

Madzienka u mnie też nalewka na topie :-D:-D:-D:-D
Dziewczyny dajcie przepis na ta nalewke...a moze juz gdzies pisalyscie? a ja tylko slepa :-D:-D:-D
Witam i ja
A Justysia waży już 9 kg i ma 72 cm :-).
Matko,a moja Karolcia dopiero 10 kg:baffled: a juz niedlugo poltora roczku
m w pracy, Fifi na spacerze z dziadkiem, więc okoliczności całkiem przyjemne ale Antoś dziś totalny cycusiowy wisiołek.
aaaaa i dodam jeszcze, że w nocy odpadł Antosiowi kikutek od pępuszka (nareszcie) i od wczoraj zaczęliśmy werandowanie. :biggrin2:
Gratki za odpadniety kikutek :tak::-)
Fajnie ze juz sie werandujecie.....
Witam !!!!
Ja jestem dziś od 6,45 na nogach moja Gabi sie poprzestawiała i wstaje rano nie wiadomo po co:szok: a dziś jeszcze wcale nie chciała jeść rano wieczorem rówienież i w nocy kaszy piła zaledwie po 30ml. krupnik to dziś już jej wpychałam łażąc za nią po pokoju. Wiem ze tak się dziecka nie karmi ale inaczej to ona po 4 łyzeczce zupy już zaciska usta.
Moja Karolcia tez tak ma ze jedzenie jest ble....i dodam ze trwa juz to dosc dlugo.....robilam wyniki,no i hemoglobina ponizej 12,wiec zelazo pijemy....
Dobrze ze chciala jesc na "chodzaco" moja za nic w swiecie nie zje...jak juz od stolu odejdzie to nie da nic sobie wcisnac.....dzis tez malo zjadla,ze 4 lyzki zupy kalafiorowej.....i rano kasze z butli....i tyle bylo jedzenia:baffled:

reklama
Madziarka, nastaw sobie temp w piekarniku na 180*, alarm w komórce na 1:30godz. i wiesz kiedy wyjąć chlebek;-):tak: - ja tak w nocy robię:-p:-p żeby pospać trochę.
Anetko, nie martw się niejedzeniem Karolci - moje też w niektóre dni gorzej jedzą;-):tak:.
Nie wiecie gdzie się podziały biedronka czy Martyna? Dawno u nas były:tak: a o nadulcu i Anaklim nie wspomnę:sorry2::sorry2:. Anka to miała być w styczniu w LBN i na piffko lub soczek się umówić i coś cisza:dry::dry::baffled:.

Do góry