reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

mam dziś idealne dziecko tfu tfu tfu

po wczorajszych płaczach i praktycznie całodziennym rączkowaniu, dziś budzi się co 2,5-3,5 godziny na cycusia, a później grzecznie sobie śpi. :happy:

fogia super sobie dajecie radę! A Filip nie tęskni za przedszkolem?
nie wspomina ale pewnie trochę tęskni. Musi jednak wytrzymać, niech Antoś skończy przynajmniej miesiąc bo jak naciągnie mi do domu wirusów to nie będzie fajnie.

fogia super, że się układa, a noszenie na rękach hmmm nie słuchaj pierdół i noś :tak::tak::tak:
nie słucham, na razie wystarcza mu lulanie na rączkach ale chodzić nie musimy ;-) a jak się rozsiądę wygodnie w fotelu to gdzie tu problem? przy okazji mogę bezkarnie wyprzytulać mojego skarba. Oj wiem, że to niepedagogiczne ale co tam, jedną ręką kołyszę Antosia, drugą bawię się z FIlipkiem i dajemy radę. :-D:-D:-D

reklama
fogia śliczny suwaczek ;-)
maltanka akwarium pierwsza klasa, a ta rybka, fiu fiu
Madzieńka ale super ta owieczka, moje leki też wołają o porządek
karlita ciekawa jestem tej fryzurki

moja głowa zaraz pęknie, poszłabym się zdrzemnąć, ale Ola sama nie posiedzi, jeszcze na dodatek mąż nie dostał przelewu a mała w ostatnim pampku siedzi, jak się zesra to już tylko tetra zostanie :zawstydzona/y::-(

Witam!
Wczoraj wróciliśmy wieczorem i już nie miałam siły zaglądać do Was:zawstydzona/y: Odebraliśmy już nasze autko z warsztatu i powiem szczerze, że ja żadnej różnicy przed a po naprawie nie widzę, i tak dalej mi dwójka nie wchodzi:crazy:, niby nawiew robili a i tak głośno chodzi, jedynie co to ręczny działa:tak:, a jaki samochód brudny aż wstyd mi było nim jechać:angry: Dzisiaj jedziemy na szczepienie i już mi się serce kraje na myśl że Misio będzie płakał. A propo płaczu to w piątek jak zajechaliśmy do rodziców i mój tato wyjął Michała z fotelika i zaczął go rozbierać to ten gdzieś się przestraszył zaczął płakać i zanosił mi sie tak z półtorej godziny i nie mogłam go uspokoić i jeszcze rozglądał się po ścianach w strachu. Nie wiem czemu taki dzikus z niego, przecież jeździmy tam co tydzień:confused:
Fogia cieszę się że dajecie sobie jakoś radę a mały Antoś jest piękny ma taką delikatną twarzyczkę wygląda jak dziewczynka:-) i nie słuchaj głupiego gadania na temat noszenia, mnie to drażni takie coś jak się wtrącają:no:
Sunday to super że pożegnaliście smoczka:tak:
Maltanka powodzenia na jutrzejszym egzaminie
Talia ach ci dziadkowie:no: niestety u mnie jest to samo nie dość że tuczą siostrzeńca bo ciągle biegają za nim z talerzem to jeszcze dają mu słodycze i ciasta:no:a potem Wiktor płacze w nocy i się wszyscy dziwią dlaczego:sorry2: Wiktor ma rok i waży już prawie 12 kg!
Mandziula zdróweczka życzę Mikołajkowi może to faktycznie trzydniówka

Fifiś jak wspominałam, mały zazdrośnik chociaż te swoje emocje kieruje bardziej w stronę nas - rodziców niż Antka. Czyli z jednej strony są uściski i całuski i pełna troska dla Antosia, a z drugiej bunty, płacze i psocenie dla rodziców. Na szczęście mam w sobie dużo cierpliwości i nadzieję, że to tylko trudne początki i młodemu w końcu przejdzie.

ciesze się kochana że sobie radzisz :-)
a kazda z nas ma tendencje do rozpieszczania :-D:-D:-D

nasze rybki ;-) na ostatnim moja ulubiona:-p

wow fajne macie to akwarium :tak::tak::tak:

Uffff posprzątałam...a ile leków przeterminowanych znalazłam:szok::szok::szok:apteczka opustoszała, lista niezbędnych leków zrobiona:tak::tak::tak:

ja tez ostatnio zrobiłam czystki w lekach :-D

Zobaczcie jakie cudo dostałyśmy z banku.....
Zobacz załącznik 322933

cudna :-)

maltanka my w tym roku chyba jedziemy nad Bałtyk będę szukała jakiejś fajnej kwatery :-)

fotki zaraz dodam na :elvis:;-)

Oj wiem, że to niepedagogiczne ale co tam, jedną ręką kołyszę Antosia, drugą bawię się z FIlipkiem i dajemy radę. :-D:-D:-D

fogia oj tam jakie niepedagogiczne;-)

moja głowa zaraz pęknie, poszłabym się zdrzemnąć, ale Ola sama nie posiedzi, jeszcze na dodatek mąż nie dostał przelewu a mała w ostatnim pampku siedzi, jak się zesra to już tylko tetra zostanie :zawstydzona/y::-(

współczuję sytuacji przelewowej szef się spóźnia?

Wczoraj wróciliśmy wieczorem i już nie miałam siły zaglądać do Was:zawstydzona/y: Odebraliśmy już nasze autko z warsztatu i powiem szczerze, że ja żadnej różnicy przed a po naprawie nie widzę, i tak dalej mi dwójka nie wchodzi:crazy:, niby nawiew robili a i tak głośno chodzi, jedynie co to ręczny działa:tak:, a jaki samochód brudny aż wstyd mi było nim jechać:angry:

współczuję to najbardziej portfel boli, wiem z doświadczenia

:-D ja to pewnie jakby nie P to tylko bym przecierała światła i tablice:-D

maltanka my w tym roku chyba jedziemy nad Bałtyk będę szukała jakiejś fajnej kwatery :-)

karlitka a w jakie rejony się wybieracie ja myślałam okolice trójmiasta ale nie większe miasta bardziej takie zielone rejony i do plaży żeby było blisko:sorry2: podsyłaj mi linki na gg jakby co;-)

edit: mój wstał zmykam

Ostatnia edycja:
maltanka my jesteśmy zwolennikami Helu ;) w sumie najczęściej bylismy w Jastarni ale na kempingach ;)
i chyba w tym roku tez pojedziemy do Jastarni bo znamy tamte rejony a Norb bedzie miał pół roczku więc lepiej jechac tam gdzie się zna teren ;-)

chociaż kusi mnie Krynica Morska byłam tam raz w życiu z 8 lat temu - fajne tereny - tez bliziutko i morze i zatoka fajne atrakcje :) bliziutko morze

witam poniedziałkowo:tak:
mąż zaspał i nie poszedł do pracy, więc teraz pojechał z Natalką na kontrolę do lekarza:tak:oj, denerwuję się co tam powie pani doktor:-(chciałabym, żeby już było po wszystkim, ale nadzieja niewielka, bo Króliczek wciąż pokasłuje i kicha:-:)-:)-(
Natalka ostatnio wielki pieszczoch się zrobiła:tak::tak:przytula się i nadstawia do całowania:-D:-D:-):-):-) mi się podoba, więc nie protestuję za bardzo;-):-p:-p
wczoraj nie miałam siły już zajrzeć, bo przeglądałam strony z mebelkami dla dzieci:tak:bo na pierwsze urodziny chyba trzeba będzie w końcu zrobić Natalce pokoik:sorry2: tylko czemu te meble takie drogie???:dry::dry::dry:
zerknęłam na ostatnie wpisy, bo nie wiem, czy nadrobię:sorry2:...

fogia super maluszek, taki do pieszczenia:tak::tak:;-);-)
wspomniacie coś o wakacjach...my myśleliśmy nad Bałtykiem, ale nie wiem, czy się finansowo uda:sorry2: a znalazłyście już jakieś fajne miejsce?:sorry2:

Karlita my w zeszłym roku z gabi byliśmy w krynicy Morskiej a nie miała jeszcze 5 miescięcy skończonych, ale to przed sezonem było bo w sezonnie bałam się zamieszania z takiem maluchem. polecam Krynicę:-)
Fogia dobrze ze cierpliwosci masz duzo i że nie dajesz się ponieść emocjom, mądrą mamusia jesteś!
Maltanka rybki urocze:tak:
Madzienka Wy to opływacie w gratisy;-) Daj cynk jak to robisz?
Karlita jak Gabi siedzi u fryzjera? Nie wierci się nie staje itd....?

A u mnie cisza zapanowała bo Gabi znowy śpi wcześniej 2,5 h i teraz znowu nie wiem co moje dziecko tak odsypia, moze weekendowe imprezki i zamieszanie:blink: Ja prasowanko zrobiłam i zastanawiam sie jak przekonać moje dziecko zeby nie bało się odkurzacza, już jak go wyciagam zaczyna płakać:baffled::baffled:

reklama
misia zdroweczka dla Natalki!
mandziula oby to byly zeby, zdrowka dla WAS!!!
karlita a masz jakies linki do znanych kwater nad morzem? My myslimi o okolicach Zalewu Wiślanego- Katy Rybackie może, oglądałam mase ofert ale nic mi tak naprawde w oko nie wpadlo. Moj M byl pare razy z rodzicami kiedy wlasnie w Katach, maja nagrania-super tereny:-)
maltanka do Angli jedziecie na wakacje czy za praca???:-) PW
Madzienka super owieczka:-) gdzie robiliscie zakupy?
fogia wczoraj myslalam o Tobie, ciekawa bylam jak Ci/Wam idzie...;-) Antoś jest ślinczy!!!!:-)
aneta współczuje sytuacji, wiem niestety co to znaczy...
Justyna a tak z ciekawosci jaki macie samochod?

Witam sie w koncu. Ale mam fatalny dzien.... @ przyszla wczoraj ale nigdy mnie tak z nog nie zwalala jak dzisiaj, wszyscy w pracy pytali sie czy chora nie jestem... momentami to mialam mroczki przed oczami :-( jak dobrze ze juz jestem w domu :tak::tak: Maksia musialam poslac na bajke bo nie mam sil na zabawianie go:-( Jeszcze musze popisac na jutro do pracy...zeby mi sie choc troche chcialo :zawstydzona/y:

A gdzie anaconda?

Ostatnia edycja:
Do góry