reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam
u nas noc kiepska, bo Kolcia obudził sie o 2 z gorączką 39,5:baffled::baffled::baffled: dałam czopek ale do rana się wiercił, potem ja rano do pracy ale w sumie tylko zeby z szefem pogadać i wróciłam do domku a Kolcia dalej spał i gorączka taka sama, wiec pojechaliśmy do przychodni, w sumie nic nmu nie jet bo osłuchowo czysty, uszka ledwie rózowe, gardło czyste, mamy obserwowac i zbijac gorączkę czopkami, może to ta tzrydniówka i go jutro wysypie,a lbo zęvbole idą hurtem:angry::dry::dry: biedne t moje dziecię b nawet się uśmiechac nie chce:no::no::no:

talia co do słodyczy to ja też nie daję bo i po co a teściowa ostatnio chciał go czekoladą nakrmić, bo jej dzieci w tym wieku już jadły:angry::angry::angry:

madziara
a to niespodziankę mieliście:-D:-D

madzienka dzięki za info o pampkach, własnei mówiła małżowi że trzeba się za promocja rozglądać bo się kończą:tak:;-);-)

ja własnie nastawłam zupke, bedzie ogórkowa, o ile mam jeszcze kiszone ogórki a jak nie to kalafiorowa:tak::tak::tak: no i męsko z wczoraj:tak::tak::tak: upiekłam karkówkę ale w przyprawie do żeberek z miodem;-), pycha

reklama
Witam poweekendowo:-)
madzienka super że spotkanie w pracy udane!
sunday super że w "pokojowym" stanie udało się pożegnać monia :-)
aneta82 ale nocka:szok: Trzymam kciuki żeby dzisiaj była lepsza.
talia super że imprezka udana. A na tej krostki może jej wapna w syropku daj?
karlita pokaż nową fryzurkę Gabi...
maltanka fajnie Wam z tym akwarium, pokaż jakieś fotki:-) Ja też bym chciała, tylko nie wiem gdzie bym je postawiła- chyba na suficie:sorry2:
mandziula zdrówka dla Mikołaja, biedny się omęczy....
Ja dzisiaj odpoczywam:tak: Rano aby byliśmy z małym w Plazie kupić prezent teściowej bo ma imieniny, teraz mały śpi a ja nadrabiam zaległości. Wczoraj zdawałam ten egzamin po szkoleniu, ale wątpie żebym zdała:rofl2: Strasznie dużo pytań było, a mało czasu. Teraz muszę jeszcze do angielskiego zajrzeć bo dziś mamy test:sorry2: Mam nadzieję że chłopaki dłużej pośpią, na obiad ugotowałam ryż i do tego sosik. Idę zrobić kawę bo dzisiaj jakiś neptyk jestem...Któraś chętna?

Cześć moje kochane babeczki

uh, nareszcie udało mi się dorwać do BB.:-D Czy wy wiecie, że ja codziennie pisałam w głowie tego posta? :-D:-D tylko nie było jak tego zrobić w realu. :zawstydzona/y:

Dziś urzędujemy z Antosiem sami w domu i chyba dlatego, że jest cisza i spokój moja mała baryłka śpi już ponad 3 godziny. :happy: Cisza i spokój czyli rzecz nie do osiągnięcia przy małym, zazdrosnym czterolatku :sorry2: który dziś pojechał w odwiedziny do prababci.

U nas wszystko ok, całkowita dzieciokracja. Antoś z mało absorbującego dzidziusia, zrobił się mega cycusiowo-rączkowy. Wszyscy mówią, że to moja wina, że go rozpieszczam. Nic na to nie poradzę, że jest taki słodki i że chciałabym mu wynagrodzić wszystkie te szpitalne chwile gdy był bez mamy, gdy go kuli, naświetlali itd. A poza tym dzieci rosną tak szybko, że zanim się człowiek zorientuje już wymykają się spod skrzydeł mamy. :sorry2:

Fifiś jak wspominałam, mały zazdrośnik chociaż te swoje emocje kieruje bardziej w stronę nas - rodziców niż Antka. Czyli z jednej strony są uściski i całuski i pełna troska dla Antosia, a z drugiej bunty, płacze i psocenie dla rodziców. Na szczęście mam w sobie dużo cierpliwości i nadzieję, że to tylko trudne początki i młodemu w końcu przejdzie.

mandziula oby Kolci szybko przeszło

antuanet ja mam jutro test z angielskiego:sorry2: znowu muszę P dzisiaj pomęczyć:-p i trzymam kciuki za wczorajszy egzamin

antuanet na Twoje specjalne życzenie

nasze rybki ;-) na ostatnim moja ulubiona:-p

Załączniki

• IMG_9441.jpg
    IMG_9441.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_9437.jpg
    IMG_9437.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_9435.jpg
    IMG_9435.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_9440.jpg
    IMG_9440.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_9439.jpg
    IMG_9439.jpg
    50,9 KB · Wyświetleń: 49
Uffff posprzątałam...a ile leków przeterminowanych znalazłam:szok::szok::szok:apteczka opustoszała, lista niezbędnych leków zrobiona:tak::tak::tak:

Mandziula oby to była trzydniówka i przestała ta gorączka męczyć Mikołajka

Antuanet trzymałam kciuki, na pewno zdasz:tak::tak::tak:

Madzienka to kółko graniaste to z przedszkola Julcia "przyniosła"?

:tak::tak::tak::tak:

Maltanka jednak morze???

Zobaczcie jakie cudo dostałyśmy z banku.....
owieczka.jpg

fogia super, że się układa, a noszenie na rękach hmmm nie słuchaj pierdół i noś :tak::tak::tak:
madzienka super owieczka:tak:... no może morze:-D raz że P rozmawiał w tmtym roku z moim bratem o tym (co przyznam ne zwracałam bardzo uwagi na to) i teraz tak głupio trochę.... chyba że zdecydują jechać z nami do Angli:sorry2:

Ostatnia edycja:
fogia super sobie dajecie radę! A Filip nie tęskni za przedszkolem?
maltanka extra rybki, ale akwarium też spore:tak: Dzięki za kciukaski...
madzienka dzięki za kciuki, mam nadzieję że się przydały...Bo nie chciałoby mi się od nowa uczyć tych pierdół:sorry2: A owieczka fajna, kiedyś taką podobną z Zakopca przywieźliśmy:tak: A na którą na basen idziecie?
Mi coś nie wchodzi ten "tourism...." Czas chyba ściągi napisać...

Karlitka najważniejsze że wieczór filmowy udany ;-) i jak mężowemu poszło z obcinaniem Gabi? Ja też muszę ze sobą i moimi pójść do fryzjera...
Biedny Norbi.... oby brzuszek mu nie dokuczał...

No i to fakt - każde dziecko jest inne... Julian nigdy mi nic nie pomazał, za to Nela maluje wszystko i wszędzie :szok::baffled::baffled::-D

A tak apropo malowania -wiesz Karlitka że wczoraj przypadkiem znalazłam prezencik zapakowany... schowany w za małych ciuchach dla dzieci - patrzę a to paczuszka od Mikołaja - słodycze i Twoje farbki... :-D:-):-D dałam dzieciakom wczoraj ale jeszcze nie odbijaliśmy bo zaraz mieliśmy wyjazd... farbki czekają na dzisiejszy wieczór ;-)

Madzia ja tez bym poszla do fryzjera ;-)
ogólnie bym wyszła do ludzi ;-)

o widzisz jak sie farbki schowały :-) ja z Gabi tez jeszcze tymi farbkami nie malowałam ;-)

Karlitko super że wieczór filmowy udany....i podziwiam skąd Ty masz jeszcze siłę na oglądanie filmów:-p:-p:-ppokaż nam Gabi w nowej fryzurce
A z tym podrywem to E opowiadał mi jaką furorę robi na basenie:-D:-D:-D
zaraz jakies fotki wrzucę ;-)

ehhh jak to mawia E - z Gabi to on może chodzić na podryw bo Gabi wszędzie robi furore ;-)

karlita
jak Gabi po wizycie u fryzjera? jak Norb w nocy?
dzisiejsza noc bardzo spokojna moze dlatego ze całą niedzielę poiłam się naparem z kopru ;-) czego sie nie robi dla dzieci :-)

a E zanim powiedział pani fryzjerce by ścieła ją na skos to ścięła ja na wprost ;-) ale tez moze być ;-)

Mandziula jak Kolcia?

ja właśnie zamówiłam inhalator :-) ostatnio czytałam duzo o tym w sieci :-) a że dopadły mnie zatoki to postanowiłam zainwestować ... ;-)

reklama
Do góry