reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

u nas szpital...Natalka wciąż chora...ja wczoraj wróciłam z 39 stopniową gorączką...dziś u lekarza byłam to powiedział, że to przezbięnie:confused2::sorry:ale mam do środy siedzieć w domu:sorry:no i mąż przeziębiony, więc znów na nic nie mam czasu
no i znikam, bo maruda się włączyła:angry:
dobranoc

matko w pierwszym momencie zrozumiałam ze jesteście w szpitalu .... ZDRÓWECZKA!!!

a odważniki interesujące może ja bym w coś takiego zainwestowała i zwiększyła bym swoją motywację do ćwiczeń bo jak na razie to jakoś nie mogę sie za nie zabrać:baffled:
dlatego ja się motywuje sprzętem ;-) może w końcu wezmę się do roboty - zaczynam od nóg bo brzuch dalej boli :-( ale wiem to dopiero 3 tygodnie ;-)

aluśka
współczuję przejść z karmieniem dobrze że jest już lepiej!!

Karlitka dzięki za poprawę humoru!!!! Ależ masz przystojniaka w domu!!!! Śliczny jest!!! A Gabi jaka przy nim już duża... taka pannica... kurcze jak tak patrzę na takie maleństwa to myślę że też bym chciała jeszcze jednego maluszka mieć... kiedyś... :-D

tak Gabi przy nim wydaje się bardzo duża taka dorosła ... a przecież jest jeszcze taka malutka
wczoraj zastanawialismy sie jak zareaguje na posadzenie Norberta w jej foteliku - bujaczku na początku nie było problemu mały sobie siedział Gabi sie do niego przytulała ale później pokazała że mamy go włożyć do kołyski i sama się wpakowała na leżaczek ;-)

Karlita super foteczki Norbercika, no i starsza siostra też śliczniutka :tak::tak::tak: a ty jak? Już się przyzwyczaiłaś i ogarniasz sytuację?
w sumie jakos ogarniam sytuację co prawda mam stertę prasowania i mały bałagan w domu ;-)
ale dzieci są zadbane, najedzone, obiad ugotowany, papiery w toku ;-) nie jest źle :-) bałam się że będzie o wiele gorzej ale w sumie dużo dało podejść że nie mam wyjścia ...
tak samo się nastawiam do jazdy samochodem ... ni hu hu jak chce funkcjonować muszę zacząć jeżdzić ...

heloł
karlitaps Nobruś nie wygląda na 3 tygodnie ...super
:

karlitaa ile ważny Twój kawaler bo takie duży się wydaje

fakt Norb jest taki fajny duzy ;-) wygląda na starszego ;-)

tydzień temu ważył 3900g więc pewnie przebił juz 4kg ;-)

ok mały włączył syrene więc uciekam :-)

reklama
A ja właśnie sie dowiedzialam,ze moj M zaraz bedzie w domu,wiec opiekunka dzisiaj nie musi "zarobic" ;-)
U nas Śniegusie na "tapecie" więc cisza w domu :-) i dobrze bo głowa mnie zaczyna boleć, ale walcze....:-(

Talia Jula miała ten antybiotyk przy anginie i zadziałał rewelacyjnie, bo jednej dawce Jula była jak zdrowa....:tak::tak::tak:żadnych efektów ubocznych:tak:
Moim zdaniem jak lekarz przepisuje antybiotyk tzn. że jest dziecku potrzebny, ja nigdy nie mam takich dylematów...:sorry::sorry::sorry::sorry:ale to pewnie kwestia zaufania do swojego lekarza

Zdróweczka dla Gabi....
Dokladnie,jak lekarz przepisuje to chyba wie co robi...a jeszcze teraz gdzie tyle infekcji na okolo,lepiej wziasc teraz niz potem zastrzyki albo co gorszego-szpital....zdrowka dla Gabi

Sorry za swoja nieobecnosc ale druga zmiana w tym tygodniu i brak juz na wszystko sił...plecy mnie bola i ledwo siedze:sorry:zaczyna mnie juz dusic w spodniach no a jeszcze nikomu w pracy nie powiedzialam...
Ogólnie u nas ok Mateusz gania do żłobka robi sie z niego taki juz chłopak ze nie wiem kiedy moje male dziecko zmienilo sie juz prawie w malego kawalera...;-)
Ostatnio zaniedbalam moj domek no i kulinarnie rowniez zamierzam wiec dzisiaj ugotowac zurek musze zrobic to odrazu bo o 21 padam i spie do rana

Zdrowka dla wszystkich chorujacych...
Super ze u ciebie wsio ok....tak trzymac i odpoczywaj duzo

Marta, Anaconda w nocy też te bóle wzrostowe przyszły mi na mysl ale mój P. stwierdził ze nie ma czegoś takiego:eek:
Sa moja lekarka tez mi mowila, bo Gosia czesto tez narzeka na bole nozek,nawet teraz czasem jeszcze:sorry:
Dzięki za troskę.
A więc tak: mały jest duuży jak na swój wiek, waży 2100g a nawet 2200g, płci nie zmienił, pyzaty, mały śliczny nosek, wstydliwy bo rączka buźkę zasłaniał a potem zaczął gadać bo szczęką ruszał jakby mówił AM, AM :tak::-D:-D (widocznie głodny był ;-):tak::-) bo przed obiadem byłam):-p. Wszystko;-);-) wysoko i daleko więc do marca powinnam donosić:tak:. Wyniki super więc na następną wizytę nie musze badań robić:no::-p:-p tylko przed samym porodem, więc co najmniej 2 wizyty jeszcze przede mną:tak:.
Marz, nie przemęczaj się za nadto, początki są najważniejsze, bierzesz kwas foliowy?
Marta super ze wszystko ok u Pawelka....
Olek nie dość że w przedszkolu na obiad miał potrawkę z kurczaka i wziął 4 dokładki :szok: to jeszcze w domu musiałam mu zrobić Pomysł na kuraka w sosie śmietanowo-ziołowym i zjadł 2 porcje:szok::szok::szok: - ale przynajmniej klata mu zmężniała, jednego razu zjadł 7 naleśników:szok::szok::szok::szok::szok:.
o matko,ale apetyt...zeby moje chociaz polowe tego zjadly,to bym sie cieszyla:tak:
Ja Gabi uśpiłam troszkę marudziła wieczorem choć już goraczki nie ma, zobaczymy jaka będzie noc szczególnie ze sama jestem M w pracy dopiero rano dojedzie. Jutro na 13 jestesmy jeszcze zapisane do pediatry oceni co z gardłem i czy można ruszać w drogę. Szkoda mi bo goście dopiszą już się wszyscy szykuja a tu solenizantka zachorowała:no:
A to moja Perełka:Zobacz załącznik 321930Zobacz załącznik 321931
Super fotki,ale juz urosla panienka:tak:;-)
i tak na dobranoc małe zestawienie ;-)

Uploaded with ImageShack.us
Ale sliczne wieczorne zestawienie:tak:,jak uroczo wygladaja:-)
u nas szpital...Natalka wciąż chora...ja wczoraj wróciłam z 39 stopniową gorączką...dziś u lekarza byłam to powiedział, że to przezbięnie:confused2::sorry:ale mam do środy siedzieć w domu:sorry:no i mąż przeziębiony, więc znów na nic nie mam czasu
no i znikam, bo maruda się włączyła:angry:
dobranoc
Zdrowka dla was duzo

Witam,
U nas nocka w miare spokojna,Karolcia dopiero o 4 sie przebudzila,dalam mlesio i nawet zasnela spokojnie....:sorry:
Gosia wrocila z ferii od cioci i juz humory dzis pokazuje....ehhhh...
A ja jutro do kardioloda jade i juz mam stresa,co mi powie....:-p

Ja jestem, tylko nowy chlebek z Julkiem próbujemy... więc zaglądam do kuchni często :)

I jeszcze zaraz musimy zrobić jakiś prezent dla prababci... jeszcze nie mam pomysłu co zrobić ale zaraz coś wymyślimy... przynajmniej Jula zajmę bo bidulek się nudzi...

My już po wizycie, gardło dalej czerwone ale dopiero 2x dostała antybiotyk w każdym razie gorzej nie jest i mozemy jechać na ten weekend.

Witajcieja właśnie położyłam Julę spać...
Rano odwiedziła mnie koleżanka z czasów lsmowych, trochę poplotkowałyśmy a teraz pora brać się za obiad, bo P już w drodze:tak::tak:Ja dzisiaj smażę placki ziemniaczane ktoś ma ochotę??;-)

Talia
super perełeczka:tak::tak:

Karlita cudne fotki, ale Norbi nie wygląda na prawie miesięczne dziecko;-)
A próbowałaś go zawiązać w chustę???

Misia zdróweczka dla Was....

Madziarka Ty to wiesz:-p:-p:-p, ale powtórzę za dziewczynami że fanką blogu jestem i ja!!!!!:-):-):-)

Sunday to super zawsze parę groszy w kieszeni zostanie...

Maltanka dzięki za smska, jestem jestem...na gg odpisałam...

Talia to udanej imprezki życzymy!!!

Karlita boskie dzieciaczki:-):-)
Z nudów posprzątałam wc i łazienkę to jutro mniej będzie do roboty:laugh2:
Życzę wszystkim kolorowych snów i spokojnej nocy

Misia zdróweczka podsyłam:tak:

nudzisz się jeszcze??:sorry:bo u mnie czeka łazienka,wc, sterta prasowania...:szok:pewnie jeszcze coś by się też znalazło:-D

dzień dobry:tak:

Ja dziś przy szalałam ze spaniem:-D Amanda mnie obudziła o 10.20 już się ubrałam, łóżko pościeliłam .....wiec zaraz śmigam na śniadanie:-p
ale fakt faktem o 6.00 już na nogach dziś byłam Martynę przebierałam, karmiłam, nosek oczyszczałam potem pranie wstawiłam a jak wszystko zrobiłam to spowrotem do wyrka wskoczyłam i tak mi sie zeszło do tej 10:cool:

słusznie, należy Ci się odpoczynek:tak::tak:

heloł

witam się tylko bo maruda się włączyła aby siadłam do komputera, czyli powtórka z rozrywki ciąg dalszy:baffled:
ech idziemy w coś się bawić:tak:

anaconda
i jak poranna pobudka?widzę ze dałaś radę
justyna też kiedyś przymierzałam się do zebry ale doszłam do wniosku że mi nie wyjdzie:sorry:a dentysta oj wiem w ciąży leczyłam zęba oj sporo poszło:baffled:
karlita ja pamiętam pierwszy miesiąc karmienia Huberta, masakra, wyłam normalnie, śliczne słodziaki..ps Nobruś nie wygląda na 3 tygodnie ...super
misia zdrówka dla was:tak:
madziarka też podczytuję co nieco;-) i zgadzam się z sundey:tak:

dziękujemy:tak:
oby marudzenie szybko przeszło:tak:
co do zębów po ciąży to wciąż je leczę:sorry: i wygląda, że całość wyjdzie w sumie ponad 1000 zł:szok::szok::szok::-:)-:)-(

matko w pierwszym momencie zrozumiałam ze jesteście w szpitalu .... ZDRÓWECZKA!!!

dzięki:tak:na szczęście nam to póki co nie grozi:tak:
tak Gabi przy nim wydaje się bardzo duża taka dorosła ... a przecież jest jeszcze taka malutka
wczoraj zastanawialismy sie jak zareaguje na posadzenie Norberta w jej foteliku - bujaczku na początku nie było problemu mały sobie siedział Gabi sie do niego przytulała ale później pokazała że mamy go włożyć do kołyski i sama się wpakowała na leżaczek ;-)

hehe...Gabi musiała sprawdzić, czy Norbert miał tam wygodnie:-D:-D

w sumie jakos ogarniam sytuację co prawda mam stertę prasowania i mały bałagan w domu ;-)
ale dzieci są zadbane, najedzone, obiad ugotowany, papiery w toku ;-) nie jest źle :-) bałam się że będzie o wiele gorzej ale w sumie dużo dało podejść że nie mam wyjścia ...
tak samo się nastawiam do jazdy samochodem ... ni hu hu jak chce funkcjonować muszę zacząć jeżdzić ...

brawo, super masz podejście:tak::tak::tak:

fakt Norb jest taki fajny duzy ;-) wygląda na starszego ;-)

tydzień temu ważył 3900g więc pewnie przebił juz 4kg ;-)
no dorodnego masz syna:tak::tak::tak:

A ja jutro do kardioloda jade i juz mam stresa,co mi powie....:-p

trzymam kciuki i napisz co Ci powiedział:tak::tak::tak:

My już po wizycie, gardło dalej czerwone ale dopiero 2x dostała antybiotyk w każdym razie gorzej nie jest i mozemy jechać na ten weekend.

super, że nie ma pogorszenia i udanego wyjazdu:tak::tak::tak:

Karlitko jakie Norbercik ma słodkie włoski - cudowny, jeszcze raz gratuluję!

Ja znów tylko na chwilkę - jak zwykle, nawet nie jestem w stanie poczytać co piszecie. Mam sesję i ledwo żyję, słaba jestem jak barszcz i spałabym cały czas, a tu się uczyć trzeba a do głowy nic nie chce wchodzić :(

Buziaki przesyłam wszystkim!

reklama
mój też śpi ale przebudził się już raz:sorry:

a ja szukam inspiracji trortowych w necie;-)

izka szybkiego zdania sesji i nie przemęczaj się

Ja jestem, tylko nowy chlebek z Julkiem próbujemy... więc zaglądam do kuchni często :)

oj jaki z Jula pomocnik kuchenny:-)
i co wymyśliliście dla prababci?

to dobrze po antybiotyku z każdym dniem powinno być lepiej:tak:

Rano odwiedziła mnie koleżanka z czasów lsmowych, trochę poplotkowałyśmy a teraz pora brać się za obiad, bo P już w drodze:tak::tak:Ja dzisiaj smażę placki ziemniaczane ktoś ma ochotę??;-)

to udane przedpołudnie widzę było;-);-);-)

co do zębów po ciąży to wciąż je leczę:sorry: i wygląda, że całość wyjdzie w sumie ponad 1000 zł:szok::szok::szok::-:)-:)-(

ja miałam problem z jednym w ciąży ale się ochodziłam i do tego kasy zmarnowałam bo mnie tak zwodził:wściekła/y: po ciąży w sumie myślałam że będzie gorzej

Do góry