reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka ojoj super ale czy ja teraz mogę...no nic przyjde napewno ze swoją "tableteczką":-D

Cos tam dla Ciebie wybierzemy;-);-);-);-)żeby niezaszkodziło:tak::tak::tak:
No wiesz teraz to Tobie strach odmówić...bo wiesz te myszy:-D:-D:-D
Super że brzusio rośnie...

Madzienka milego przedszkolakowania!!!A co to za zakup-jesli to nie tajemnica???:eek:

Pochwale się jak kupimy, bo jeszcze odmieni się mojemu męzowemu!!!!:-p:-p:-p

Justyna odpisałm-pw...

W przedszkolu jak zwykle super...Jula zachwycona, za tydzień mam w planach zostawić ją samą...ciekawe jak wyjdzie nam próba....:zawstydzona/y:

Madziarka dzisiaj rozbierałyśmy się na Juleczka miejscu:-D:-D:-Da pani dyr oczywiście już nie było:baffled::baffled::baffled:

Martuśka super wieści, masz jakąś foteczkę???

reklama
Madziu, fotki nie mam bo gin nieskory do drukowania:confused2: a w czasie wizyty M pojechał do brata na kawę więc też lipa, bo by chociaż komórka cyknął a i aparat padł całkowicie:no::-:)crazy:.
Olek nie dość że w przedszkolu na obiad miał potrawkę z kurczaka i wziął 4 dokładki :szok: to jeszcze w domu musiałam mu zrobić Pomysł na kuraka w sosie śmietanowo-ziołowym i zjadł 2 porcje:szok::szok::szok: - ale przynajmniej klata mu zmężniała, jednego razu zjadł 7 naleśników:szok::szok::szok::szok::szok:.

Marta super wieści od Gina, a chłopaki będa Ci rośli jak na drożdzach:-D
Aneta fantastycznie jest usłyszeć mama:-)
Sunday dobrze że po pracy można odetchnąć w domu
Ja Gabi uśpiłam troszkę marudziła wieczorem choć już goraczki nie ma, zobaczymy jaka będzie noc szczególnie ze sama jestem M w pracy dopiero rano dojedzie. Jutro na 13 jestesmy jeszcze zapisane do pediatry oceni co z gardłem i czy można ruszać w drogę. Szkoda mi bo goście dopiszą już się wszyscy szykuja a tu solenizantka zachorowała:no:
A to moja Perełka: P1020471.jpgP1020374.jpg

a my mieliśmy gości po południu to H miał zajęcie

a jest dzisiaj nieznośny, nie wiem o co mu chodzi
:baffled: wszystko go denerwuje i aby płacz jest:eek:

no i ta świnka peppa
:confused2: jakbym mu pozwoliła to pewnie całymi dniami by oglądał, :wściekła/y:

marta to faktycznie Julu pojadł ;)
talia ale ona urosła, super

Ja już po ostatniej wizycie u dentysty:-),

nie zazdroszczęwizyty, a co pieczesz?

zamierzam wiec dzisiaj ugotowac zurek musze zrobic to odrazu bo o 21 padam i spie do rana

mi też smaka żurkiem narobiłaś:tak:

A do mnie właśnie zadzwonił mąż że jedzie do swojej mamy grzebać w aucie więc mam chatę wolną do jutra, która chętna na kawkę? :-p:-p

ja ja ale dopiero zajrzałam;-)

na szczescie moje osobiste dziecko w miare spokojnie oglada minimini:-) więc moge troche odpocząć :-)

ee ja też chce mini mini

A więc tak: mały jest duuży jak na swój wiek, waży 2100g a nawet 2200g,

super wieści

Ja też miksturę z czosnku właśnie nastawiłam, jutro będziemy jej próbować :) jak narazie ładnie pachnie :-D ja tam lubię czosnek więc i to pewnie mi podejdzie... ciekawe jak dzieciom... :-)

ja też czosnek i cebulę też:-D

co do pasa poporodowego to po porodzie sn bardziej się przydaje bo po cesarce jak masz ta blizne to musisz zsuwać ten as niżej i on się tak zwija i np mnie uciskał w tą "ranę"

ja jak dłużej w nim pochodziłam to mnie wyszystko na dole bolało:confused2: a jak poszukiwania, znalazłaś jakieś fajne "gatki";-)

W przedszkolu jak zwykle super...Jula zachwycona, za tydzień mam w planach zostawić ją samą...ciekawe jak wyjdzie nam próba....:zawstydzona/y:

to fajnie że Jula zadowolona;-)

Witam wieczorową porą :-):-):-)
Wreszcie będę mogła sobie spokojnie przed komputerem posiedzieć ;-);-) ale za to jutro z rana spacer do przedszkola mnie czeka :baffled::baffled:
Talia super foteczki Gabrysi :tak::tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę żebyście mogli spokojnie jechać na urodzinową imprezkę :tak::tak:
Sundey mnie też głowa bolała w pierwszych dniach ;-);-) tak więc głowa do góry niedługo przejdzie :tak::tak:
Marta super wiadomości no i super ze Pawełek jeszcze się nie wybiera na ten świat ;-)
Madzienka zobaczysz ze Juleczka bez problemu sama zostanie w przedszkolu, to rezolutna dziewczynka :tak::tak:
Karlita to fakt taki pas po cesarce może uciskać na szew. Pamiętam jak ja swój nosiłam to się czułam jak w jakiejś uprzęży :-D:-D
A wiesz co mam do ciebie takie pytanie bo mi po głowie chodzi :-D:-D czy przy drugim dziecku brodawki też tak na początku bolą podczas karmienia?
Gon1a co do nalewki to moja Maja bez problemu pije i mówi że dobra ale np. mojej kuzynki dzieciaczki mają odruch wymiotny po nim i nie chcą go pić :baffled::baffled:

Anetko a czym smarujecie buziaczka Oli? Ja smarowałam do tej pory oliwką ale poprawy nie widzę. Piekę zawsze ciasta jak jedziemy do rodziców:-D
Marta rewelacyjne wieści, szkoda że nie masz zdjęcia z usg
Talia córeczka śliczna i podobna do mamusi:tak: trzymam kciuki za spokojną noc
Maltanka upiekłam zebrę i taki ala piernik. Na szczęście dzisiaj wiercenie w zębach nie bolało tak jak ostatnio no i to była ostatnia wizyta więc tym się pocieszałam:-D za to kieszeń bolała bo przez te trzy wizyty wydałam w sumie 550 zł:szok:
Sunday oj nie zazdroszczę bólu głowy mam nadzieję że już Ci przeszedł:tak:
Madzienka super że Juleczka zadowolona z przedszkola:-)

Michałek już śpi zanim zasną to przeczytałam mu 6 bajek. Zasną mi o 18.30 i spał twardo pewnie już myślał że nocka jest:-Di po 19 budziłam go. Siostra kupiła dzisiaj swojemu synkowi konika na wyprzedaży w biedronce zapłaciła 50 zł:szok:, na razie Wiktor boi się go:-D:-D

Madzieńka super ze Jula dobrze się czuje w przedszkolu :-)

Karlita to fakt taki pas po cesarce może uciskać na szew. Pamiętam jak ja swój nosiłam to się czułam jak w jakiejś uprzęży :-D:-D
A wiesz co mam do ciebie takie pytanie bo mi po głowie chodzi :-D:-D czy przy drugim dziecku brodawki też tak na początku bolą podczas karmienia?

dlatego po cesarkach ten pas to średnio zdaje egzamin ...

co do brodawek to nie ma porównania ;-) ja z Gabi przeszłam piekło ... a teraz mimo że mały nie odchodzi od piersi to mogę karmić i karmić :-)
ale u mnie była krótka przerwa ;-)

a jak poszukiwania, znalazłaś jakieś fajne "gatki";-)

znalazłam dość ciekawy model i chyba się skusze ale cena ciut wysoka 40 zł za gacie w tym przesyłka .... matko .... ale nie mam jak nawet sie wyrwać do plazy na zakupy ...

co do świnki peppy to Gabi też mogłaby cały czas oglądać i okralinka a ostatnio hitem jest ciekawski George - taka bajka o małpce ... :-D mini mini rządzi :-)

Talia ale Gabryśka rośnie w oczach :-) niezła ślicznotka :-)

Justynka u nas konik na biegunach jest hitem od dawna ;-) moze synek siostry do niego dorośnie :-)

i tak na dobranoc małe zestawienie ;-)

Uploaded with ImageShack.us

Kubusiu
wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzinek!!!!
Zobacz załącznik 321563

dołączam się do życzeń:tak:nieco tylko spóźniona:-(

Żeby wykluczyć inne przyczyny to poszłam do lekarza, no i okazało się że Gabi ma gardło czerwone i ze to moze byc początek anginy:szok:
dostała Ospamox antybiotyk a ja biję się z myślami co robić dawac jej czy nie:no: Macie jakieś doświadczenie z tym antybiotykiem?

my też mamy ten antybiotyk:-(ale to podobno najłagodniejszy z antybiotyków:tak:

Dzięki za troskę.
A więc tak: mały jest duuży jak na swój wiek, waży 2100g a nawet 2200g, płci nie zmienił, pyzaty, mały śliczny nosek, wstydliwy bo rączka buźkę zasłaniał a potem zaczął gadać bo szczęką ruszał jakby mówił AM, AM :tak::-D:-D (widocznie głodny był ;-):tak::-) bo przed obiadem byłam):-p. Wszystko;-);-) wysoko i daleko więc do marca powinnam donosić:tak:. Wyniki super więc na następną wizytę nie musze badań robić:no::-p:-p tylko przed samym porodem, więc co najmniej 2 wizyty jeszcze przede mną:tak:.
Marz, nie przemęczaj się za nadto, początki są najważniejsze, bierzesz kwas foliowy?

super,że Pawełek grzecznie czeka do terminu:-D
Madzieńka super ze Jula dobrze się czuje w przedszkolu :-)

dlatego po cesarkach ten pas to średnio zdaje egzamin ...

co do brodawek to nie ma porównania ;-) ja z Gabi przeszłam piekło ... a teraz mimo że mały nie odchodzi od piersi to mogę karmić i karmić :-)
ale u mnie była krótka przerwa ;-)

znalazłam dość ciekawy model i chyba się skusze ale cena ciut wysoka 40 zł za gacie w tym przesyłka .... matko .... ale nie mam jak nawet sie wyrwać do plazy na zakupy ...

co do świnki peppy to Gabi też mogłaby cały czas oglądać i okralinka a ostatnio hitem jest ciekawski George - taka bajka o małpce ... :-D mini mini rządzi :-)

Talia ale Gabryśka rośnie w oczach :-) niezła ślicznotka :-)

Justynka u nas konik na biegunach jest hitem od dawna ;-) moze synek siostry do niego dorośnie :-)

i tak na dobranoc małe zestawienie ;-)

Uploaded with ImageShack.us

śliczności:tak::tak::tak:

u nas szpital...Natalka wciąż chora...ja wczoraj wróciłam z 39 stopniową gorączką...dziś u lekarza byłam to powiedział, że to przezbięnie:confused2::sorry:ale mam do środy siedzieć w domu:sorry:no i mąż przeziębiony, więc znów na nic nie mam czasu
no i znikam, bo maruda się włączyła:angry:
dobranoc

Karlita boskie dzieciaczki:-):-)
Z nudów posprzątałam wc i łazienkę to jutro mniej będzie do roboty:laugh2:
Życzę wszystkim kolorowych snów i spokojnej nocy

Misia zdróweczka podsyłam:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Misia szybkiego powrotu do zdrówka Natalce życzę:tak:
Marta
cieszę się że takie dobre wieści z wizyty przynosisz:-):-)
szkoda że fotki z usg nie masz :sorry:
Niezły apetyt ma Oluś;-):-D
Karlita foteczka przeurocza :-):-) istne slodziaki masz w domku;-)

a odważniki interesujące może ja bym w coś takiego zainwestowała i zwiększyła bym swoją motywację do ćwiczeń bo jak na razie to jakoś nie mogę sie za nie zabrać:baffled:
gon1a zdróweczka Ci życzę:tak:
talia ślicznotką z Gabrysi jest:-)
Maltanka może to ząbki Hubertowi dokuczają i dlatego taki marudny jest?:sorry:
co do świnki Peppy to Amanda też jakby mogła to by non stop ją oglądała;-)
Justyna2729 to fajnie ze wizyty u dentysty masz już za sobą:tak:
a kasę niezła wydałaś za te 3 wizyty:confused2:
:baffled:
pytanie wiem że nie do mnie ale napiszę jak to bylo w moim przypadku:sorry: z Amandą miałam na początku problemy bo źle łapała brodawkę ale jakoś szybko załapała o co lotto chyba zaraz po powrocie do domu ze szpitala a przy Martynie myślałam ze takich problemów mieć nie będę bo niby miałam już jakieś doświadczenie w tej sprawie:sorry: ale niestety wyszło inaczej bo się okazało ze Martynka ma za krótkie wędzidełko pod językiem które utrudniało jej prawidłowe ssanie zbyt płytko łapała przez co były strasznie poranione :crazy:nawet osłonki na brodawki firmy Avent w moim przypadku się nie sprawdziły:no: także kasa wydana na marne:baffled:
Pierwsze 3 tygodnie byly dla mnie koszmarem ale potem już moje brodawki zaczęły sie przyzwyczajać do jej stylu ssania i mozna powiedzieć ze jest ok. gdyby nie ta butlą w tle:eek:
no to tyle z moich odczuć dotyczących karmienia:sorry:

Do góry