reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Żeby wykluczyć inne przyczyny to poszłam do lekarza, no i okazało się że Gabi ma gardło czerwone i ze to moze byc początek anginy:szok:
dostała Ospamox antybiotyk a ja biję się z myślami co robić dawac jej czy nie:no: Macie jakieś doświadczenie z tym antybiotykiem?

reklama
Tylko na chwilkę zajrzałam, bo szykować się idę - latanie dziś jak nic;-):tak::confused2:.
Aluśka, moich też nogi bolą ale to tak jak pisała Anaconda, pewnie wzrostowe:tak:.
Karlita, najbardziej w pościeli to cena mi się podoba - wzorek też, dzwoniłam do kumpeli co w dzieciowym sklepie pracuje że u nich 5 częściowy komplet to 127zł:szok::szok:, w ogóle drogo u nas jest a sklepów mało:no:.
Talia, zdrówka dla Gabrysi, co do leku to nie pomogę :no: bo nie mieliśmy takowego.

Żeby wykluczyć inne przyczyny to poszłam do lekarza, no i okazało się że Gabi ma gardło czerwone i ze to moze byc początek anginy:szok:
dostała Ospamox antybiotyk a ja biję się z myślami co robić dawac jej czy nie:no: Macie jakieś doświadczenie z tym antybiotykiem?

Talia Jula miała ten antybiotyk przy anginie i zadziałał rewelacyjnie, bo jednej dawce Jula była jak zdrowa....:tak::tak::tak:żadnych efektów ubocznych:tak:
Moim zdaniem jak lekarz przepisuje antybiotyk tzn. że jest dziecku potrzebny, ja nigdy nie mam takich dylematów...:sorry::sorry::sorry::sorry:ale to pewnie kwestia zaufania do swojego lekarza

Zdróweczka dla Gabi....

Madzienka masz rację z tym zaufaniem ja nie byłam u swojego lekarza tylko tego który akutar był w przycodni poza tym ja w ostateczności biore pod uwagę antybiotyk raczej z daleka zawsze od nich uciekaliśmy z m ale teraz taki mały człowiek choruje i chyba nie będę się dłuzej zastanawiać żeby potem sobie nic nie wyrzucać

Talia zdróweczka dla Gabi.....

Ja też ta stroniąca od antybiotyków;-)i Jula miała dwa razy w życiu podawany, teraz wiem że był konieczny....a doktor pewnie widział w gardełku coś co go zaniepokoiło że dał antybiotyk....

buszuje po allegro za jakimiś gaciami poporodowymi ;-) bo pas poporodowy nie sprawdził mi się po Gabi ...

:-D:-D karlitka rozbawiłaś mnie gaciami:-D a czego pas się nie sprawdził? ja miałam pas, ale w sumie jak tak pomyślę to za często go nie nosiłam:sorry:

talia ja bym dała antybiotyk, albo idż do swojego lekarza, nie masz z nim kontaktu, moja też daje antybiotyki w ostateczności

Marta czekamy na więsci po wizytowe!!! :-)

Madzieńka miłego przedszkolakowania!!

Karlitka oby Norbi się przestawił już na przespane nocki!!! A jak Gabi?? budzi się w nocy jak mały placze?? A jak w dzień - zazdrosna jest czy już pokochała braciszka???

Talia ja też bym dała antybiotyk skoro lekarz kazał... angina to nic przyjemnego i jak by się rozwinęła to różnie mogło by się skończyć... a po co dziecko niepotrzebnie narażać na kłucie...

Aluśka przegoń te choroby... zobacz i wy chorujecie i my.. może to u nas na osiedlu jakieś wirusy latają? :-D

Julcio poszedł z babcią poszaleć po dworze a my z Nelą malujemy.... ja już chlebki upiekłam... ależ pachnie w domku... mniam :-) teraz za drugie danie trzeba będzie się brać... ale jakoś mi się nie chce...

Talia zdróweczka życzę dla Gabrysi:tak: Może jak podasz jej ten antybiotyk to do jutra jako tako wydobrzeje i uda Wam się zrobić urodziny
Anet, Aluśka współczuję nocki
Anaconda o wow super święta będą:-)
Marta daj znać co u Pawełka słychać:yes:

Ja już po ostatniej wizycie u dentysty:-), ciasto się piecze, obiadek podszykowany i teraz relaksik na BB:tak:. Chyba Michała coś uczuliło bo ma czerwone i szorstkie policzki, nie mam zielonego pojęcia co to może być. Tydzień temu podawałam mu rumianek do picia to może gdzie od tego:confused:

Talia zdróweczka życzę dla Gabrysi:tak: Może jak podasz jej ten antybiotyk to do jutra jako tako wydobrzeje i uda Wam się zrobić urodziny
Lekarka odradzała nam wyjazd, wiec ja chyba nie podejmę ryzyka a urodziny mogę zrobić tydzień później szkoda tylko zamówionego tortu:baffled:
Madziara no właśnie nie chcę żeby coś więcej się wykluło i lepiej zahamować to jeszcze w zalążku

reklama
Madzienka ojoj super ale czy ja teraz mogę...no nic przyjde napewno ze swoją "tableteczką":-D

Sorry za swoja nieobecnosc ale druga zmiana w tym tygodniu i brak juz na wszystko sił...plecy mnie bola i ledwo siedze:sorry:zaczyna mnie juz dusic w spodniach no a jeszcze nikomu w pracy nie powiedzialam...
Ogólnie u nas ok Mateusz gania do żłobka robi sie z niego taki juz chłopak ze nie wiem kiedy moje male dziecko zmienilo sie juz prawie w malego kawalera...;-)
Ostatnio zaniedbalam moj domek no i kulinarnie rowniez zamierzam wiec dzisiaj ugotowac zurek musze zrobic to odrazu bo o 21 padam i spie do rana

Zdrowka dla wszystkich chorujacych...

Do góry