reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Karlita oby ta nocka była dużo lepsza od poprzedniej:tak:
a jakie obciążniki na nogi sobie kupiłaś?
Marta, Anaconda w nocy też te bóle wzrostowe przyszły mi na mysl ale mój P. stwierdził ze nie ma czegoś takiego:eek:
Talia szybkiego powrotu do zdróweczka życzę Gabrysi:tak:
Madziarka może faktycznie na tym naszych osiedlu jakieś wirusy latają :eek:
Marzenko mam nadzieje ze bóle pleców szybko minął:sorry:
fajnie że już brzuszek powoli zaczyna sobie rosnąć;-) och jak to szybko zleciało kiedy ja z brzuchalem chodziłam:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Aluśka są, są każdy lekarz ci to powie :tak::tak:
Marzenko oj szybciutko brzusio rośnie, ciekawe czy tam mała dziewczynka czy chłopczyk się rozwija :baffled::baffled:
A do mnie właśnie zadzwonił mąż że jedzie do swojej mamy grzebać w aucie więc mam chatę wolną do jutra, która chętna na kawkę? :-p:-p

witam dziewczynki

na początek zdrówka dla wszystkich, bo widzę że choróbska się panoszą

karlita ja mam pas poporodowy, też kilka razy założyłam, ale najlepiej się sprawdza pod sukienki,
anaconda ja chętna, tylko trochę za daleko jak dla mnie
Justyna moja często miała krostki na twarzy, też myślałąm, że to uczulenie, smarowałam ją cały czas kremem i przeszło, a szorstka była od tego, że mój mąż często zapominał ją posmarować, a propo, Ty chyba często te ciasta pieczesz :-D ja do ciast nie mam ręki :zawstydzona/y:
anet15, aluśka wspólczuję nocek, u nas na szczęście już się unormowało
Madzieńka miłego popołudnia w przedszkolu, chociaż teraz jesteście pewnie już po :sorry:
Marta super komplecik :tak:

Ola padła, więc chwila spokoju, dzisiaj spodobało jej się mówić mama i pół dnia słuchałam mama mama mama, na początku myślałąm, że mnie woła bo chce na ręce, ale ona poprostu sobie gadała :-D miło było posłuchać,
zrobiłam pierwszy raz faworki, bałąm się, że nie wyjdą, więc zmniejszyłam porcje, i co? i wyszły dobre, ale tylko 16 sztuk :-(

helo wszystkim
ja dzisiaj mam potworny bol głowy:-( dzieciaki dokazywaly w pracy ze szoook!!! na szczescie moje osobiste dziecko w miare spokojnie oglada minimini:-) więc moge troche odpocząć :-)

Marta podziel sie nowinkami co u Pawełka??? esktra zakupy zrobilas:-)
Madzienka milego przedszkolakowania!!!A co to za zakup-jesli to nie tajemnica???:eek:
maltanka oby to były tylko ząbki:-)
aluśka zdrowka dla WAS!!!!
aneta faworki!!! ale smaka narobilas a ja tu o serkach wiejskich ostatnio.....;-)
anaconda ja bym chetnie wpadla, ale nie zabardzo mam jak....:-( myslalam ze M wczesniej wroci bo udalo mu sie wyrwac do lekarza na wizyte ale on wrocil do pracy:eek:
talia zdrowka i dla Was!!! ja tez zawsze stronie od antybiotyków, no ale jak lekarka Ci dala to chyba wie co robi... z reszta jak dziewczyny pisza lepiej uchronic malutka od niepotrzbnego kucia...

Dzięki za troskę.
A więc tak: mały jest duuży jak na swój wiek, waży 2100g a nawet 2200g, płci nie zmienił, pyzaty, mały śliczny nosek, wstydliwy bo rączka buźkę zasłaniał a potem zaczął gadać bo szczęką ruszał jakby mówił AM, AM :tak::-D:-D (widocznie głodny był ;-):tak::-) bo przed obiadem byłam):-p. Wszystko;-);-) wysoko i daleko więc do marca powinnam donosić:tak:. Wyniki super więc na następną wizytę nie musze badań robić:no::-p:-p tylko przed samym porodem, więc co najmniej 2 wizyty jeszcze przede mną:tak:.
Marz, nie przemęczaj się za nadto, początki są najważniejsze, bierzesz kwas foliowy?

Witam popłudniowo
widze ze choróbvska sie panosza, Asi juz lepiej za to mi sie leje z nosa zaraz robie miksture z czosnku wg przpisu Anacondy, mam nadzieje ze pomoze
karlita ja pasa nie nosiłam, ale moja kolezanka chwaliła sobie, tylko trzeba dobrac odpowiedni nie za duzy bo nie bedzie efektu

Marta super wieści!!!

Ja też miksturę z czosnku właśnie nastawiłam, jutro będziemy jej próbować :) jak narazie ładnie pachnie :-D ja tam lubię czosnek więc i to pewnie mi podejdzie... ciekawe jak dzieciom... :-)

Zdrówka dla chorowitków podsyłam i zmykam bo mama miała na chwilkę przyjechać a właśnie ktoś domofonem dzwoni... to pewnie oni :-D

reklama
Karlitko cóż ta tęsknota robi...już nawet po nocach Ci się śnie:-D:-D:-D:-D
prawda ??
marzy mi sie wyjście do ludzi ;-)

jak tam dzisiaj w przedszkolu ??

Karlita, najbardziej w pościeli to cena mi się podoba - wzorek też, dzwoniłam do kumpeli co w dzieciowym sklepie pracuje że u nich 5 częściowy komplet to 127zł:szok::szok:, w ogóle drogo u nas jest a sklepów mało:no:.
fakt ceny w sklepach sa powalające w Lublinie też nie ma sklepów dzieciaczkowych gdzie byłyby rozsądne ceny ... dlatego allegro jest bardzo popularne wśród mamusiek ;-)

:-D:-D karlitka rozbawiłaś mnie gaciami:-D a czego pas się nie sprawdził? ja miałam pas, ale w sumie jak tak pomyślę to za często go nie nosiłam:sorry:
co do pasa poporodowego to po porodzie sn bardziej się przydaje bo po cesarce jak masz ta blizne to musisz zsuwać ten as niżej i on się tak zwija i np mnie uciskał w tą "ranę"

[
Karlitka oby Norbi się przestawił już na przespane nocki!!! A jak Gabi?? budzi się w nocy jak mały placze?? A jak w dzień - zazdrosna jest czy już pokochała braciszka???
Gabi ok :-)
chyba lubi tego swojego brata coraz blizej podchodzi hehehe ;-)
jak np Norb płacze to Gabi do mnie przybiega i mówi "dzidzi" i ciągnie mnie do kołyski ;-)
albo jak za długo trzymam małego na rękach to podchodzi do kołyski i każe mi go tam odłożyć ;-)

Madzia jaki chlebek pieczesz ??

Sorry za swoja nieobecnosc ale druga zmiana w tym tygodniu i brak juz na wszystko sił...plecy mnie bola i ledwo siedze:sorry:zaczyna mnie juz dusic w spodniach no a jeszcze nikomu w pracy nie powiedzialam...
ale mi smaka narobiłaś żurkiem ....
ciekawe czy mogę zjeść zurek ....???? :-p

Karlita oby ta nocka była dużo lepsza od poprzedniej:tak:
a jakie obciążniki na nogi sobie kupiłaś?

nie dziekuję ;-)

o takie obciążniki :-)

OBCIĄŻNIKI NA RĘCE I NOGI 2x2kg SPOKEY TANIO ! (1431157090) - Aukcje internetowe Allegro

mam plan ćwiczyć ;-) nie wiem kiedy :-) ale musze bo przydałoby się zwalczyc to co stało się z moimi nogami bo w lecie nie załoze spódnicy ... nie wspominając o kostiumie kąpielowym :eek:

Martusia ale superaste wieści :-) duzy synio sie szykuje jak wszystkie styczniowe szkraby :-)

Gabi z E na basenie, Norb spi :-) idę robić jakąś kolację :-)

Do góry