reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Emilia może jeszcze do innego okulisty się wybierzcie, co lekarz to opinia, może jednak da się coś zrobić żeby ten wzrok polepszyć
Sunday a ile ci dali wolnego?
U Mai w przedszkolu też większość ma wolne no i grupy łączone, myślałam że może przez to Maja nie będzie chciała iść ale się pomyliłam bo moje dziecko do przedszkola zawsze chętne :-D:-D

reklama
anaconda Oj on już u paru był, a to jest znana klinika. I dobrzy lekarze przyjmują. Zawsze mówili, że nic się nie da już zrobić, tylko nikt nigdy nie wyjaśniał dlaczego. Teraz to Pani dużo badań zrobiła i wszystko wyjaśniła. Siedział w gabinecie 50 minut.

I musimy iść z Natalką do okulisty, bo jest dziedziczne. Z Justysią to jak będzie troszkę starsza.

Emilia ale co dokładnie jest twojemu mężowi? Niedowidzi czy oczy go bolą? Czy może jeszcze coś innego? :confused::confused:
Sundey no to niezłą masz labę :tak::tak:

anaconda na na jedno oko ma +5,25 a na drugie jakieś +0,25, do tego zez (ale jego nie widać) i brak widzenia przestrzennego. Ma zakaz pracy z maszynami, pracy jako kierowca. Ma prawo jazdy B, ale to tylko do osobistych celów. W prawdzie dorabia jako kierowca w pizzerii, ale to na czarno. Innego prawo jazdy mieć nie może. Np. ma uprawnienia na wózek widłowy, ale żaden lekarz nie pozwoli mu pracować.

On po prostu na psychotestach nie przechodzi tego układania patyczków w rzędzie.

Ma możliwość pracy w Bogdance, ale tam trzeba przejść badania wysokościowe, i on ich nie przejdzie ze względu na ten brak widzenia przestrzennego.

Dużo by jeszcze pisać :-(

witajcie:-)
ale słoneczko fajne, H wstał dzisiaj o 8.00:szok: nawet jak P do pracy się wybierał nie ruszył się a ten to nie ma tak żeby się czymś nie zatłókł

my już po zakupach byliśmy na nóżkach i trochę nam się zeszło

trochę poczytałam ale Hubert mnie tu męczy o świnkę pepę, uwielbia tą bajkę :tak: a dzisiaj sobie przespał w tv

zaglądnę później i doczytam:tak:

karlita
to ci dzieciaki niezły wycisk dzisiaj dały, gabi, norb spać o jednej porze!!!...dzięki za info pampkowe:-)
justyna dzięki za info, będę musiała się wybrać bo się kończą
emilia i jak wizyta m u okulisty:confused:
madzienka ładne zmniany bb porobiłaś:-)
aluśka daj znać jak po egzaminie trzymamy kciuki
anaconda ja bym stawiała na chomika, ewentualnie świnkę morską, ale swinki nie miałam nigdy, no i musisz wziąć pod uwagę to że każdy jakiś dłuzszy wyjazd to zwierzątku trzeba jakąs opiekę zapewnić:sorry2:
izka ja też bym chętnie gdzieś wyszła, ale w ten weckent to raczej babcie i dziadków poodwiedzamy

Emilia to faktycznie utrudnienie z tym wzrokiem w pracy, może jednak warto wybrać się na jeszcze jakąś konsultację, może do innego miasta? :confused::confused: Może jakiś lekarz inaczej na to spojrzy :confused::confused:
Maltanka takie małe zwierzątko podczas naszych wyjazdów wyjeżdżało by razem z nami :tak::tak: ale z tym królikiem to mnie troszkę załamałaś, ja myślałam że to takie bezproblemowe zwierzątko :-:)-(

anaconda mojemu bratu królik wydarł się z klatki i poprzegryzał wszystkie kable ;-)

Emilia a byliscie w klinice Zagórskiego ?? mają tam świetnych specjalistów

Madziarka co u Was ???

sunday do 5 miesiąca Gabi wstawała co 1,5h na jedzenie więc mam doświadczenie w nocnym zajmowaniu się maluchami ale z gabi później odsypiałam to w dzień a teraz Norb spi a Gabi szaleje ;-) więc z drzemki nici ;-)
zaraz się za prasowanie biorę :-)

jutro ma przyjechac położna do nas oczywiście zadzwoniła z pytaniem czy przy drugim dziecku jest mi taka wizyta potrzebna... powiedziałam ze tak że chce by sprawdziła małemu skórkę, zmierzyła, zważyła itd a co ... za coś im płaca nie ??

Witam wiosennie. Olek w przedszkolu, Juli nadal w domu z trochę mniejszą temperaturą a ja do Was z kawusią i kawałkiem zebry:tak::-).
Aluśka sorki za pobudkę:sorry2::sorry2: ale z BaBeczek;-) jesteś pierwsza w moim telefonie i tak odruchowo wcisnęłam:tak:.
Izka, śliczne maleństwo i na moje oko widzi się że to córcia;-):tak:.
Anaconda, dobrze zastanów się nad zwierzątkiem, my mamy rybki i jak pojechaliśmy do Zuzkus to tak sąsiadka je tak karmiła że w ciągu 4 dni pół paczki karmy na 3 rybki wysypała a woda to biała i śmierdząca była:tak:.
Madziu, tylko elektryczny - mini dojarka;-):tak:, Canpolem ręcznym strasznie się męczyłam:no:.

reklama
jutro ma przyjechac położna do nas oczywiście zadzwoniła z pytaniem czy przy drugim dziecku jest mi taka wizyta potrzebna... powiedziałam ze tak że chce by sprawdziła małemu skórkę, zmierzyła, zważyła itd a co ... za coś im płaca nie ??

Bardzo dobrze, niech przyjeżdża

Ja posprzątałam, poodkurzałam, trochę powierzyłam i taką wiosnę czuć w powietrzu...ale już niedługo:confused::confused::confused::confused:od czwartku śnieg ma padać:cool2::cool2::cool2:

zmykamy na spacerek.....

Do góry