reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witamy sie i my...nie bede nawet probowac nadrabiac wekendu, tylko kilka ostatnich postow... bo jakos brak sil, ale naszczęscie mam od jutra kilka dni urlopu :tak: :tak::tak: to moze troche odreaguje, zajme sie domem i Maksem i jakos siły wroca:baffled:

fornetka jeju kochana zdroweczka i dla Nikosia-biedny Maluszek dobrze ze nie musieliscie z nim do szpitala na zapalenie pluc.:-(
Marta Marta!!!! To juz i u Ciebie tuż tuż!!!! Jeju ale ten czas leci!!!!;-) ZDROWECZKA DLA JULECZKA!!!!
aneta82 robilas test może????

Wczoraj popoludniu bylismy u kolezanki w odwiedzinach u jej miesiecznego Szymka-jeju jaki cudowny Maluszek!!!:-):-) Maksio byl zasafcynowany, zaniosl mu-cioci prezencik i mowi to dla dzidzi, ale dopiero potem zobaczyl go i mowi "co to" ;-) potem grzechotal mu grzechotka i głaskach po raczkach, normalnie SUPER!!!!!!:happy::happy2::happy2:

reklama
Dobry wieczór:)

My po USG no i niestety moje maleństwo jest bardzo spokojną i wstydliwą osóbką i w żaden sposób nie dało się przekonać do ujawnienia swojej płci - cóż poczekamy więc:tak: w każdym razie wszystko jest dobrze i dzidzia rozwija się prawidłowo :-)
a oto moje zamyślone maleństwo
Maleństwo.jpg

My po USG no i niestety moje maleństwo jest bardzo spokojną i wstydliwą osóbką i w żaden sposób nie dało się przekonać do ujawnienia swojej płci - cóż poczekamy więc:tak: w każdym razie wszystko jest dobrze i dzidzia rozwija się prawidłowo :-)
Zobacz załącznik 318756

Iza śliczna fotka....a to mały wstydniś:-p:-p:-p:-prosnijcie zdrowo
a gdzie i u kogo byłaś na usg???

Witam poweekendowo:-)
madzienka ja mam te kołysanki, Kuba jak je słyszał jeszcze bardziej się rozbudzał:szok:
karlita ja od początku używałam laktatora i on mi jeszcze bardziej rozbuchał laktację tak więc nie zgodzę się z tym że pokarm zanika szybciej...Na koniec karmienia brałam aż leki żeby zatrzymać....
maltanka super że wyjazd udany! Fajna taka "odskocznicznia" z takim wyjazdem...
fornetka3 zdrówka dla malutkiego:tak:
madziara78 dziękuję za ten numer tel., uratowałaś zdrówko małej Gabi....
izka super wieści z brzuszka:-) Śliczna fotka i super pamiątka.
My cały weekend w Warszawie, zwiedziliśmy trochę centrum i oczywiście prawie wszystkie galerie. Byliśmy też w Ikei-kupiłam trochę pierdół do domu. Tak więc weekend mega udany, i teraz powrót do rzeczywistości....Miłego wieczorka.:-)

Dziękuję Madziu.
Byliśmy w TopMedical u Wieczorka - bardzo sympatyczny lekarz, wszystko robił aby udało się nam zobaczyć kto to ale niestety maleństwo miało inne zdanie na ten temat:D

Witam się wieczornie :tak:

Ale dzisiaj cicho tutaj

Ja też jakoś nie mam czasu. Byłam dzisiaj nawet dwa razy na dworze. Raz z Justysią i dwa razy z Natalką.
W sumie od kiedy spadł śnieg to nie używałam bliźniaka. Justysia jeździła w pojedynczym dużym a Natalcia na sankach.
Justysia to z wrażenia że jedzie przodem i wszystko widać (w końcu siedzi) nie poszła nawet spać :-D, tylko głowa na boki latała i Natalka zadowolona że ma siostrzyczkę obok :tak:

Marta1981 a mnie w ciąży nie ciągnęło do piwka. M to wczoraj nawet pizze kupił (ale to pewnie dlatego że jego siostra jest nas, a ona raczej takich rzeczy nie je bo ich nie stać). Wszyscy byli szczęśliwi :-). Ale piwa to tylko pare łyków wypiłam bo więcej nie dałam rady.
Taki ze mnie pijak po dzieciach :-D

misia2010 myśmy zamawiali na Wigilię takie kalendarze, bardzo się wszystkim podobały :tak:

anet15 myśmy takie pobudki w nocy już przerabiali. Nagle przyszły i nagle sobie poszły ;-)

karlita myśmy mieli mechaniczny Aventu i był bardzo dobry. Pełna butla w dosłownie kilka minut :tak:

maltanka zazdroszczę wyjazdu, tym bardziej, że w Krakowie byłam raz i to przejazdem. A pamiętam jak z M żeśmy gadali w wakacje 2008, że za rok to pojedziemy do Krakowa. A pod koniec wakacji okazało się, że jestem w ciąży :laugh2: i nici z wyjazdu za rok, potem następna ciąża :tak:, ale sobie jeszcze odbijemy :-D

fornetka3 współczuję choroby, dobrze że się obeszło bez szpitala. Zdrówka dla synka :tak:

aneta82 zrób test :-D:tak:

Madzienka ja jestem chętna :tak:, tylko nie wiem na czym to ma polegać i czy moje dziecko wytrzyma bo to wiercipiętek straszny :rofl2:

sunday to może postaracie się o rodzeństwo, skoro Maksio taki zafascynowany :-D.

izka-mummy-to-be śliczna dzidzia, może na następnym USG da się podglądnąć :tak:, a jak nie to będziecie mieć niespodziankę :-D

A w prognozie mówili że dzisiaj będzie słońce :crazy:

Witam poniedziałkowo:tak:
ech, co za dzień...w pracy o mało nie usnęłam:zawstydzona/y:tak się nie wyspałam:-( kiedy będzie w końcu wiosna????:nerd::nerd::nerd::nerd:

Misia gratulacje kolejnego ząbeczka....i czekam na rezultat kalendarzy...
My też dzisiaj byliśmy na kiermaszu w Gali...ale były zapachy:-):-):-)

ja też jestem ciekawa....zamówienie już zrealizowane...do odbioru w ciągu 2 dni roboczych:-):-):-):-)

Madziu, "Kołysanki" może i fajne ale ja mam sposób na szybkie usypianie - jak Juli był mały żadnych kołysanek mu nie śpiewałam tylko "szumiałam" do uszka i chwila moment zasypiał - gdzieś w Super niani kiedyś było i u nas super ta metoda działa;-):tak:. A na allegro rozglądałam się za fotelikiem z adapterami pasującym do wózka, laktatorem TT, materacykiem do łóżeczka, bo przewijak to M obiecał że sam zrobi:tak::szok::szok:. Spodziewam się pod koniec m-ca przypływu kasiorki i tak trochę mam zamiar poszaleć.

my też szumimy....to z książki ....zaraz jaki jej tytuł i autor???:sorry2: aaaa.....wiem....Język niemowląt Tracy Hogg - telewizyjna zaklinaczka dzieci. :tak::tak:

Martusia a po co Ci laktator ???
pamiętaj że jak będziesz ściągać pokarm tylko laktatorem to pokarm moze szybko si skończyć :sorry2:

ja mam ręczny Aventu....dobrze ściąga...ale ponieważ jest mi codziennie potrzebny w pracy, to następnym razem szukam elektrycznego:tak::tak::tak:

Karlita, miałam z Olkiem laktator z Canpola o taki 16_200 CANPOL LAKTATOR RĘCZNY PREMIUM + PREZENT (1399991199) - Aukcje internetowe Allegro i pod koniec więcej ręką ściągnęłam niż nim, z Julem miałam o ten LAKTATOR ELEKTRYCZNY ODCIAGACZ POKARMU TUFI GAIA ! (1398496947) - Aukcje internetowe Allegro i był rewelacyjny - 10 minut i miałam cała butelkę 120ml mleka ale sprzedałam go a potrzebny mi do ściągnięcia jak do szkoły będę musiała iść albo przy nawale jak z Julem często miałam:tak:.
Co do Fogii, to też miałam pod koniec ciąży przeboje z tym lekarzem:baffled: - jak większości czeka na jedno:angry::sorry2::sorry2:.

brak słów na tego medyka:no::no::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy::crazy:

Witajcie
ja tylko na chwilek chciała zobaczyć czy już Antos po drugiej stronie
U nas szpital ja antybiotyki i mama bańki postawiła mi w sobotę a Nikoś zastrzyki rozległe zapalenie płuc. Jak dostawał 1 zastrzyk ( oczywiście na izbie w szpitalu baba kuła go 2 razy bo nie mogła mu podać) to ja bardziej płakałam niż on a teraz przychodzi zaprzyjaźniona pielęgniarka i nawet jest ok tylko marudzenie przy wkłuciu.

biedactwa:-:)-:)-(zdrówka dla Was:tak::tak::tak:

anet15 to jutro spotkasz pewnie mojego męża, też idzie na badanie krwi, a po laboratorium zapraszam do nas :tak:
fogia szybkiego rozwiązania
Marta ja miałam laktator Aventu elektryczny, na początku szło mi źle, ale za którymś razem załapało i było naprawdę dużo mleka

a u mnie na zmianę, raz dobrze się czuję, raz gorzej, wczoraj jak wracaliśmy z Lublina znowu miałam odruchy wymiotne, ale w domu mi się poprawiło :-)

przed chwilą zostawiłam Olę na kocu na podłodze, leżała na pleckach, nie było mnie raptem 3 min, wracam, patrzę a ona leży na brzuchu :szok:
brawa dla Oli:tak::tak::tak:

Zobacz załącznik 318756

cudowny wstydniś/wstydnisia:tak::tak::tak::tak::tak:

madzienka ja mam te kołysanki, Kuba jak je słyszał jeszcze bardziej się rozbudzał:szok:

chyba nasze już za stare na te kołysanki:-D:-D:-D:-D:-D

Madzienka ja jestem chętna :tak:, tylko nie wiem na czym to ma polegać i czy moje dziecko wytrzyma bo to wiercipiętek straszny :rofl2:

Emilia coś więcej będę wiedziała po niedzieli:tak::tak::tak:pewnie będzie trochę zabaw tanecznych a w międzyczasie zabawy w całej sali

Co do laktatora to niestety również nie zgodzę się z Tobą Karlita....nawet poradnie laktacyjne zalecają laktator w celu zwiększenia laktacji, jest nawet taka metoda ściągania pokarmu 7-5-3 minut:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
a ja byłam na małych zakupach w realu
wiecie że chyba pampersy podrożały :szok: tak bez promocji zawsze były po 52 zł a teraz po 59:szok: trzeba by zacząć z nocnika korzystać:sorry2:

anaconda gdzie się podziewasz?

a u mnie na zmianę, raz dobrze się czuję, raz gorzej, wczoraj jak wracaliśmy z Lublina znowu miałam odruchy wymiotne, ale w domu mi się poprawiło :-)

anetka może na prawdę zrób test:sorry2:

I małe ogłoszonko...
6 lutego o godz.16 w Bugi będzie bal karnawałowy prowadzony przez aktorów z teatru Andersena, koszt wejścia jak poprzednio 20-25zł...ktoś chętny???
więcej szczegółów po niedzieli:tak::tak:

to ja czekam na więcej szczegółów:tak:

od jutra kilka dni urlopu :tak: :tak::tak: to moze troche odreaguje, zajme sie domem i Maksem i jakos siły wroca:baffled:

to trochę odpoczniesz:tak:

Zobacz załącznik 318756

śliczne

maltanka zazdroszczę wyjazdu, tym bardziej, że w Krakowie byłam raz i to przejazdem. A pamiętam jak z M żeśmy gadali w wakacje 2008, że za rok to pojedziemy do Krakowa. A pod koniec wakacji okazało się, że jestem w ciąży :laugh2: i nici z wyjazdu za rok, potem następna ciąża :tak:, ale sobie jeszcze odbijemy :-D

emilka polecam, polecam, tylko w lecie najlepiej:tak:

Witam poniedziałkowo:tak:
ech, co za dzień...w pracy o mało nie usnęłam:zawstydzona/y:tak się nie wyspałam:-( kiedy będzie w końcu wiosna????:nerd::nerd::nerd::nerd:

ja też coś ostatnio nie mogę spać:nerd:

reklama
witajcie nocą :-)

za wcześnie pochwaliłam swoje dzieci dzisiaj myślałam ze padnę .... co zaczynałam usypiać Gabi to Norb zaczynał płakać Gabi się rozbudzała i tak w kółko w końcu mała padła po 17stej ....

Madzieńka
co do 6 lutego to pogadam z E moze zabierze Gabi :-)
bo już dziś się pytał czy dalej są wypady do Bugi i Kids Clubu to On by chodził z Gabi żeby się pobawiła z forumowymi dzieciakami :-)

Fornecia duzo zdróweczka dla was!!!

ehhh co do spania chciałabym sie wyspać :-) ;-)

Do góry