reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka ja bym poszła, tylko małe jeszcze troszkę kataru mają :-(
anet15 a może to jaki bunt, moja tak się darła np. jak ją choroba brała :wściekła/y:, a ja nie wiedziałam co się dzieje i szlak mnie trafiał :crazy:
karlita moje jak były takie małe to strasznie źle znosiły wizyty kogoś, a w szczególności u kogoś. Koszmar jak sobie przypomnę. Nigdzie nie dało się ruszyć :no:.

A do nas w odwiedziny przyjechała już bratowa moja :-D, ale to śmiesznie brzmi, ona taka młoda a już bratowa :-D:tak:.

Natalka zachwycona, kazała się nosić cały czas :tak:, wykorzystuje ile się da :cool:.

Teraz czekam na M, bo z pracy będzie po 22, to może jakiego piwka się napijemy ;-)

reklama
Wreszcie Karola padla,juz mialam podac nurofen ...ale sie uspokoila i zasnela,oczywiscie na rekach,jutro bede miec zakwasy,jak nic:eek:
Gosia,bidulka tez spi,ale w ubraniu....musze ja teraz przebrac w pizame...ehhhh
Karlita,i wizyte tesciow masz juz zglowy:tak:...a co do maskotki,to nie wiem czy sie sprawdzi,bo jesli sie uspokaja na bicie serca,to raczej twojego tylko....a kazdemu bije inaczej...on 9 miesiecy sluchal twojego,to sie przywiazal:happy:
Dobrej nocki zycze:-)

PS.Mam nadzieje ze juz w nocy ladnie bedzie spac moje "malenstwo":tak:;-)

Witam wieczornie.
Fogia za bardzo się nie nabiega po schodach bo ich raptem z 20;-):tak:.
Juli śpi - gorączka go męczy, Olek na wsi, jutro jak będzie pogoda to go teść przywiezie a ja po allegro buszuję bo brakuje mi "grubszych" rzeczy z listy wyprawkowej.
Emilko, nie kuś piwkiem bo za mną dziś grzaniec chodzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::tak::-D:-D.

Witam pod koniec weekendu:sorry:
przyznaję, że nie próbuję nawet nadrabiać:sorry:kto mi streści?:-p
wczoraj sprzątańsko, powiesliliśmy lustro w wc, bo dostaliśmy od babci, obniżyliśmy łóżeczko, zakupy i dzień zleciał:tak:a jeszcze mega niewyspani, bo o ile Natalka spała, to my nie, bo projektowaliśmy kalendarze dla dziadków...mają być do 5 dni roboczych, więc mam nadzieję, że dotrą na czas:sorry:
dziś zaś wizyta w Gali na kiermaszu hiszpańskim:tak:hmm...smakowitości:tak::tak: a potem obiadek u rodziców:tak:dopiero koło 18 do domu dotarliśmy:tak:
Natalka ma już kolejnego ząbka:tak::-):-):-)a sąsiednia dwójka już też prawie się przebiła, więc lada dzień będzie:tak::tak: a teraz mi szafę otwieria:sorry::confused2:zaraz będzie płacz jak się uderzy drzwiczkami:no::-(

zastanawiam się nad zakupem maskotki z bijącym sercem :cool2:bo mały szybko się uspojkaja jak się go trzyma na rękach ale pytanie czy cuda działają ręce czy może właśnie serducho ;-)

Karlitko my taka mamy, chyba już Ci kiedyś o niej pisałam...Julci sama nie uspokajała ale wyciszała czy warto kupić nie wiem:sorry:...ja jestem zadowolona z zakupu:tak:... poszukaj na sieci odgłosu bijącego serca i zobaczysz....
jak znajdę na kompie to Ci wyślę bo na pewno kiedyś miałam....:tak::tak::tak:

A słyszałyście o kołysankach prenatalnych... Co to są "Kołysanki Prenatalne"
koleżanka mi ostatnio puściła...ona jest zachwycona, jej 3 miesięczny synio zasypia bardzo szybko przy nich...

Misia gratulacje kolejnego ząbeczka....i czekam na rezultat kalendarzy...
My też dzisiaj byliśmy na kiermaszu w Gali...ale były zapachy:-):-):-)

Martus a czego Ty poszukujesz na tym allegro???:shocked2::shocked2::shocked2:
Zdróweczka dla Julcia, cos od choroby uszek wirusy nie dają mu spokoju:sorry:

Anaconda nie mogę napatrzeć się na Majeczkę...chyba przyjdę do Ciebie przymierzyć tą blond perukę:-D:-D:-D

Anet spokojnej nocki....

Witam z rana :-):-)
Maja już w przedszkolu a ja sobie dzisiaj funduję nic nierobienie :-p:-p
Karlita ja też lubię filmy z Nicolasem Cagem :tak::tak:
A co do dobrych filmów to polecam "Krwawy Diament" z DiCaprio i :Bez mojej zgody" tutaj nikt znany nie występuje ale film za serducho chwyta :tak::tak::tak:
Co do tej maskotki z bijącym serduchem to ostatnio mówili o niej na DDTVN i ją bardzo zachwalali ale czy faktycznie taka dobra to nie wiem bo osobiście nie miałam i nikogo nie znam kto miał :no::no:
Madzienka bo ty do mnie powinnaś dzisiaj przyjść zamiast po Bugi biegać :tak::tak::tak:
Misia gratulacje kolejnego ząbka :tak::tak::tak: W carrefourze też wczoraj był jakiś kiermasz z domowymi chlebkami, wędlinami, nalewkami - ależ pachniało :tak::tak:

a co tu takie pustki z rana:szok:
Witam sie poniedzialkowo....
Karolcia jakos nocke przespala(ze 3 razy u nas w lozku ladowala:baffled:)troche z placzem sie budzila,ale dalysmy rade...za to rano az do 8.15 spalysmy dzis....hi,hi....widac ze ferie,do szkoly nie trzeba bylo wstawac rano z Gosia.....a teraz Gosiaczek jescze w lozku bajki oglada:happy2:
Jutro za to mam rano pobudke,musze do laboratorium na TSH krew pobrac.....

PS.moja Karolcia dorwala Gosi czepek z basenu i sobie na glowe wklada...he,he.....:-D:-D:-D

PS.2. Ciekawe jak tam Fogia...moze juz cos sie rozkrecilo?

Witam jak zwykle z doskoku, Juli całą noc wędrował i gorączkował, Olek u dziadków, gościu co M z nim robi zachorował i M w domu i teść też nie jechał:no:.
Anet - widzę że też ciężką nockę miałaś:tak::-:)-(.
Misia, gratulacje na kolejnego zębolka:tak::-).
Madziu, "Kołysanki" może i fajne ale ja mam sposób na szybkie usypianie - jak Juli był mały żadnych kołysanek mu nie śpiewałam tylko "szumiałam" do uszka i chwila moment zasypiał - gdzieś w Super niani kiedyś było i u nas super ta metoda działa;-):tak:. A na allegro rozglądałam się za fotelikiem z adapterami pasującym do wózka, laktatorem TT, materacykiem do łóżeczka, bo przewijak to M obiecał że sam zrobi:tak::szok::szok:. Spodziewam się pod koniec m-ca przypływu kasiorki i tak trochę mam zamiar poszaleć.

Martusia a po co Ci laktator ???
pamiętaj że jak będziesz ściągać pokarm tylko laktatorem to pokarm moze szybko si skończyć :sorry2:

sprawdzałaś czy taki laktator pasuje do Twoich piersi ?? ja przy gabi kupiłam laktator aventi i niestety się nie sprawdził ... ale bratowej podpasował ;-)

zdrówka dla chłopaków :-)

co do materaca polecam kokos-pianka-gryka :-)

Fogia rozmawiała z lekarzem wspomniał o cesarce w tym tygodniu więc Justynka się wkurzyła że nic konkretnego nie powiedzieli i od razu skurcze skoczyły do 90% także jest pod obserwacją :laugh2: może Anti już dziś będzie poza brzuszkiem :-)

Madzieńka no właśnie pisałaś i sama już nie wiem bo opinie są różne :-)

Misia gratuluję kolejnego ząbka :-)

Norbert dopiero zasnął - żyjatkował od 8 rano ;-) teraz pewnie sobie pośpi :-) a Gabi włazi mi na głowę ;-)

ja chce słoneczka :-)

reklama
heloł, heloł

widzę, że bardzo nikt za nami nie tęsknił:-:)blink:

nie miałam siły już wczoraj zaglądać, bo późno wróciliśmy, wycieczka udana:tak: a raczej odwiedziny, nie wycieczka, bo pojechaliśmy do brata P:tak: ale poodwiedzaliśmy stare kąty:tak: i wrócilismy, trochę pogoda nie za bardzo, bo mieliśmy plan zostać dłużej i podskoczyć do Zakopca na narty, ale śniegu nie ma:-p

misia
gratki dla Natalki za zębolka
madzienka ja miałam te kołysanki prenatalne, nasi znajomi się tym zachwycali, a ja jak włączyłam to H to nie podobało mu się:no: jeszcze bardziej się denerwował:baffled:
anaconda tylko nie królika:no: ja miałam jak byłam mała, nie dość że te w zoologicznym kupowane to są takie niby miniaturki:sorry2: miał ważyć do 1kg, a miał w rzeczywistości 3 albo coś trochę ponad, :baffled: (tyle co mój pies teraz:-D-taka to była miniaturka) to tego musisz go wypuszczać żeby sobie pobiegał po mieszkaniu trochę (bo inaczej się wścieka w klatce), to ci do tego zaszczy dywany gdzie popadnie i będziesz ze wszystkich kątów wyciągać kuleczki czarne:-p
karlita mojej bratowej na lubartowskiej kazali kupić laktator aventu:szok: bo podobno najlepsze, ale jej akurat podpasował, a jak Norbercik spokojny? i jak Ty się czujesz?
marta z fotelikiem to ja wychodzę z założenia że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ja bym kupiła taki który dobrze w testach wypada:sorry2:

Do góry