reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Iza ja leżałam na 3 osobowej, ale większośc to 6 osobowe-wtedy były...nie wiem jak teraz bo wtedy na patologii był remont więc dziewczyny z patologii leżący na położnictwie i był niezły tłok:sorry2::sorry2::sorry2:

Ja też 2 lata temu na Jaczewskiego na remont trafiłam:-( i faktycznie tłok był ale i dzieciaczków się sporo rodziło:-) Mimo tego na opiekę nie narzekałam, a spędziłam tam wcześniej 3 tygodnie na patologii ciąży.Sala 6 osobowa ale leżało nas tam 8. I faktycznie nie ma odwiedzin.
Synka rodziłam w listopadzie 2010, (więc jestem świeżo w temacie:-D) na Staszica. I znowu trafiłam na remont. Sale 4 osobowe ale chyba tylko dlatego że tak małe że więcej łóżek się nie da upchnąć. Położne sympatyczne. Ale mi osobiście opieka nad dzieckiem bardziej odpowiadała na Jaczewskiego. I można odwiedzać
izka-mummy-to-be jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem

Izka ja we wrześniu rodziłam na Jaczewskiego, opieka nad dzieckiem bardzo dobra, wszystko dokładnie sprawdzają zanim do domu wypuszczą. W tym czasie jak ja tam byłam to było przepełnienie, dziewczyny leżały na korytarzu. Z samego porodu też jestem zadowolona miałam przesympatyczne położne.A Saadi to nie jest z Lubartowskiej?

Ja byłam u szwagierki na staszica 4 lata temu jak syna rodziła, sale małe 4 łozka tak jak pisze aleksa, tłum do każdej, masakra, nawet nie było gdzie stanąc, to dobrze ze szwagierka była na chodzi i wyszlismy na korytarz zeby swobodnie porozmawiac

Moja niedawno poszła spać a ja ogarnęłam kuchnię i salon i szykuję obiadek...P już w drodze:tak::tak::tak:

Forneciu Kochana
wczoraj były Twoje urodzinki a więc wszystkiego najlepszego,
niech Wam się wiedzie w tym;-) Rzeszowie a Nikoś niech rośnie zdrowo i szybko!!!

ciastko.jpg

Ostatnia edycja:
Witam:confused:
Korzystam jeszcze z okazji ze Martynka śpi (chyba zbiera siły przed wieczornym darciem ) bo już zdążyłam wyprasować stertę ubrań, nastawić i powiesić pranie, odkurzyć, przyrządzić obiadek i trochę pozabawiac Amandę:cool:
a teraz z chęcią położyła bym się spać ale niestety Ami to by chyba dom rozniosła:eek:

Monika_M witaj :-)
wróciłam, spacerek pomógł, Ola się przespała, idę robić zupkę
Motylla ostatnia @??? nie pamiętam:zawstydzona/y:, jakoś na początku stycznia, ale za pierwszym razem jak byłam w ciąży, w 4 dniu (dokładność stąd, ze staraliśmy się długo i miałam testy owulacyjne) byliśmy na weselu, nic nie mogłam zjeść bo wszystko lądowało w wc, ale teraz to raczej zatrucie, mam nadzieję :dry:
zdrówka życzę:confused:
a i był u mnie kurier:szok: nie spodziewany, ale myślę pewnie P znowu coś do akwarium zamówił:sorry: zaglądam do środka a tam prostownica do włosów:shocked2:...a to ci niespodzianka:-)
fajna niespodzianka:tak::tak:
ula la to fajny urlopik Wam sie szykuje:-):cool:
Witam....:happy2:
Matko,ale dzis dzien mam pokrecony,ledwo na tylek siadlam.....az mnie glowa rozbolala...oby tylko nie migrena:-(
Rano u lekarza bylam po to skierowanie do Kardiologa,no i dostalam jeszcze antybiotyk na moje zatoki...a tydzien temu bralam jeden,ale jeszcze ropa splywa...wrrr
Potem z godzine wisialam na telefonie zeby sie zarejestrowac to tej poradni Kardiologicznej.....matko,wszedzie jakies problemy robili....a to ze nie maja umowy podpisanej z NFZ....w przyszpitalnych przychodniach,bez szans,bo takiego schorzenia ja moje (nadcisnienie tetnicze)to nie lecza,bo ledwo sie wyrabiaja z pacjetami pooperacyjnymi...wrrr...az do NFZ-tu dzwonilam gdzie podpisali umowy,bo nigdzie nie moge sie zarejestrowac.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No wreszcie po wielu probach udalo sie na Krasnickiej na 18 maja:szok::szok::szok:...ale udalo mi sie na Weteranow, na 29 stycznia:happy2:
wiec teraz czekam i juz sie stressuje co mi tam doktorek powie:confused:
Milego dzionka zycze...moze jeszcze zajze...ale teraz Gosia mnie o kompa molestuje:-p
zdrówka życzę i trzymam kciuki zeby wszystko dobrze wyszło:confused::confused:
Poza tym czuję się dobrze, zaczynam czuć ruchy maleństwa no i w poniedziałek idziemy na USG 3D, już nie mogę się doczekać:D
czekamy na relacje z tego usg :-)
Witajcie syn się obudził więc wzięłam go na kolana a on co zrobił usnął mi więc mam jedną rękę wolną i trochę trudno pisać.
a gdzie suwaczek?:dry:
Witam z rana przy kawce :-)
Nocka u nas straszna, nie mogłam spać. Natalka kaszlała, Justysia katar ma. One spały, ale ja jak to wszystko słyszałam to tylko podchodziłam do nich i patrzyłam czy wszystko w porządku

karlita my do Melisy jesteśmy zapisani. Zastanawiałam się nad Farmedem ale odradzano mi. W sumie to nie ma znaczenia, wszędzie i tak nic nie wiedzą :szok:
A jak karmienie?? Często się synek budzi w nocy??
Emilia szybkiego powrotu do zdrówka Twoim dziewczynkom życzę:tak::tak:
Ja byłam zapisana do Melisy ale mi nie podpasowali i teraz chodzę do Farmedu:-p
I ja witam z rana,
u nas już lepiej, tylko ten kaszel męczy dzieciaki... ale pospały do 9 więc miałam czas odpocząć... :-)

Aluśka i jeszcze jedno - chcesz sab simplex? Mam możliwość kupienia w niemczech - w poniedziałek w nocy by był w lublinie... jeśli chcesz to napisz proszę smska do mnie :-)
Madziarka super że już u Jula ze zdrówkiem lepiej:tak::tak:
z karmieniem ok o mam pokarm bałam się ze będzie jak z Gabi ... bo miałam straszne problemy z pokarmem
Mały ogólnie je co 2h ;-) nooo czasem co 3 ;-) w nocy lubi się przebudzić koło 3-4 ;-) i pozaczepiac mamę ;-)

i znów zaczyna sie problem z oczkami ... tz juz w szpitalu był problem z prawym oczkiem ... więc muszę sie umówić do okulisty
Karlita to świetnie ze nie masz problemu z karmieniem:tak::tak:
Czy ten problem z tym prawym oczkiem dotyczy tego że zezuje? Bo mojej właśnie to oczko strasznie leci i nie wiem co mam z tym zrobić:zawstydzona/y:

reklama
Uffff!!!! Koniec tygodnia!!!! hurraaa....
Ale dzisiaj zamieszania było w pracy,szook normalnie :szok::szok::szok: ale dobrze ze juz jest po wszystkim :-) nawet dyrka wypuscila mnie dzisiaj wczesniej :-):-):-)

aneta moje pierwsze skojarzenie to tez ciaza :-)
Madzienka super wakacje Wam sie zapowiadaja!!! Masz jakie specjalne znizki w Plazie,za to ze tak czesto tam bywasz ;-) ???
Iza gratuluje PANNO MŁODA!!! :-) ja rodzilam na Jaczewskiego i bylam na dwoch salach i obie byly 6osobowe.
maltanka super masz meza!!!! ekstra niespodzianka!!!!!!!!

Do góry