reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Justysia śpi (od 9.20 - pewnie choroba ją rozbiera :wściekła/y:) więc mam czas poodpisywać

aneta82 ale Ci fajną niespodziankę M zrobił, też tak chcę :tak::-)

marz21 ja też kiedyś do Rąblowa jeździłam, teraz to czasu nie ma na takie przejażdżki :no:. Fajnie tak gdzieś się wyrwać :tak:.

Motylla pewnie Cię jakieś choróbsko dopada, nie daj się :no:

fogia ja jakbym była Tobą to już dawno bym do lekarza pojechała, ale ja to panikara jestem ze wszystkim :tak:

asienka82 ja też skończyłam UP - TKwIR, tylko się obronić czasu nie mam :-D. Ale to już nie długa bo praca napisana, tylko czekam na sprawdzenie.

kainkas ja kupiłam w Rossmanie takie szczoteczki do nauki. Są trzy w zestawie. Jedna jest zwykła i ja jej nią myje, a dwie są do nauki takie twarde. U nas się sprawdza.

fornetka3 ostatnio przeczytała w gazecie, takiej z apteki, że przez podawanie dzieciom bez sensu antybiotyków, w późniejszym okresie dzieci dostają alergii . Wydaje mi się że może być to prawda. Mi jak w grudniu chorowała Natalka, to lekarka chciała na wszelki wypadek dać i Justysi antybiotyk :wściekła/y:, oczywiście nie dałam bo bez sensu.
Co do zabezpieczenia to tez mam problem. Na razie mam zastrzyk. Ale nie jestem z niego zadowolona :no:. Pierwszy miesiąc spoko, ale teraz prawie dwa mam ciągłe plamienia :szok:. Teraz mam iść za jakiś miesiąc to pewnie co innego dostanę, bo już piersią nie karmię. I sama się zastanawiam co. Bo już na 3 dziecko się nie zdecydujemy na pewno.

misia2010 współczuję nocki, moje też mi tak czasem robią

Madzienka to ty sama musisz budzić, ojej też tak chce. Mnie to zawsze moja budzi :crazy:

reklama
hej dziewczynki

witam się z Wami jeszcze w dwupaku ale zaczęłam się odkorkowywać. :sorry2:
Dziś rano zauważyłam, że czopik odchodzi. Na razie jeszcze niewiele więc nie panikuję (Emilia1983;-)) Oprócz tego skurczy takich jak poprzedniej nocy nie mam, ale brzuchol nadal nyje, twardnieje i ciągnie w dół.

tak jak pisałam, na razie nie panikuję, czekam, dotrwamy do czwartku/piątku czy nie dotrwamy?:rolleyes2:

fogia u mnie to przy drugim lekarz powiedział, że jak tylko coś będzie się dziać to natychmiast przyjeżdżać, a on raczej z tych nadwrażliwych to nie jest :no:

aneta82 ja mam jakieś zwykłe Zelmera. Ale teściowa ma takie fajnie z ekranem malutkim też Zelmera. Fajnie się nim prasuje. Ona go nie używa (nie czaję nie których) i prasuje starym co ledwo działa :szok:.

Emilia1983 ale mój pierwszy rodził się cc, więc wątpię aby mi groził szybki poród siłami natury. Nic mi po nogach nie cieknie, nie czołgam się z bólu to co tu panikować. Gin. pod telefonem, położna (ciotka zresztą) też. Do szpitala wcale mi się tak bardzo nie śpieszy im mniej czasu tam spędzę tym lepiej.

Witam sie tak szybciutko, bo ksiazki czekaja

Fogia: Trzymam kciuki, zebys do piatku wytrzymala i najlepiej bez skurczow.:-)

Zdrowka dla chorowitkow.

Moi dziadkowie pierwszy raz poszli na spacer z Filipkiem:szok: Zobaczymy jak to bedzie:-)

ja właśnie też miałam dwie cesarki. I właśnie z powodu tej pierwszej kazał się spieszyć. Tyle, że ja przy pierwszym próbowałam rodzić sama (od początku skurczy do partych i pełnego rozwarcia minęło jakieś 3 godziny) i pewnie bał się że się szybciej może potoczyć :tak:. Na szczęście nic się nie działo :-) i pojechałam 5 dni przed terminem do szpitala na jego kolego dyżur, bo tak się umawialiśmy

edit:

asienka82 to spokój masz :-)

Witam :-):-)
Dzisiaj trochę później bo wyszykowałam Maję do przedszkola i jak tylko moi wyszli to poszłam jeszcze wstać no i wstałam prawie w południe :-:)-( ale jakaś niedospana ostatnio chodzę a jeszcze ta pogoda dzisiejsza za oknem :crazy::crazy:
Wczoraj robiliśmy Mai urodzinki była mega zadowolona bo tort z barbie był :tak::tak:
Jak tylko się ogarnę to jakieś fotki pokażę :tak::tak:
A potem w drodze do domu zajechaliśmy pod Olimp, był już wieczór i ludu co niemiara :tak::tak: Maja załapała się na dziecięce malowanie (i nawet potem kąpać się nie chciała tylko mówiła ze z tymi pasemkami na włosach i gwiazdkami na policzkach pójdzie do przedszkola :-D:-D, ale jakoś udało mi się ją namówić do zmycia tego wszystkiego), no i oczywiście wata cukrowa i balon też musiał być :tak::tak::tak:
A w sobotę jeszcze rodzinnie wielkiego bałwana ulepiliśmy :tak::tak::tak:
Karlita super że już w domku jesteście, mam nadzieje że Gabrysi dolegliwości brzuszkowe już minęły i jest razem z wami :tak::tak:
Fogia oj chyba ty już na finiszu jesteś i tego piątku nie doczekasz :no::no:
Madziarka a was znowu choróbska dorwały, zdrówka dużo przesyłam dla Juleczka :tak::tak:
Maltanka ja też po porodzie mam jakieś dziwne bóle tam na dole w pierwszy i drugi dzień @, ja to nazywam ze miednica mnie boli ale faktycznie dziwne są :baffled::baffled:
Fornetka jak karmisz to nie wiem co ci polecić na uregulowanie @, mi akurat cerazette nie podpasiło bo miałam jakieś dziwne krwawienia między miesiączkami i gin kazała mi je odstawić :baffled::baffled:
Marz a ty mi tutaj nie rozkładaj się tylko walcz czosnkiem i cebulą z tym bolącym gardziołkiem :tak::tak:

dzwoniłam przed chwilą do ciotki-położnej. Kazała obserwować sytuację, nie panikować ;-) bo czop może odejść nawet i 2 tygodnie przed terminem. Jeżeli pojawią się silne, regularne skurcze, albo odejdą wody to przyjeżdżać bo ona ma dziś dyżur. Gin. też dziś przyjmuje więc spokojnie.

fogia fajnie że masz w rodzinie położną, zawsze można się coś spytać i nie robić nie potrzebnie paniki :blink:. W Lublinie jest o tyle lepiej że Izba Przyjęć jest i jak coś to wyślą z powrotem do domu.

anaconda27 ale Ci fajnie, to sobie pospałaś :tak::-)

reklama
Witajcie w końcu mogę coś napisać bo Krystkowi bardzo się udawało przeszkadzanie w pisaniu, myślałam że jak go uśpię to będę mieć możliwość popisania ale jak tylko weszłam na bb to mój szkrab się obudził ale teraz jest podłączony do matrixa -czytać cysia więc mogę swobodnie pisać.
Madziarka ok, jutro zdzwonimy się...a ból głowy niech sobie idzie...:tak:

Motylla jak samopoczucie??

Fogia trzymam kciuki żeby nocka dzisiaj była spokojniejsza:happy:
Ogólnie to dobrze ale czasami mam mdłości i raz mi zimno raz gorąco, i nic po za tym. A i jeszcze mam zmienność nastroju.

Witam po wekendzie!!! Zazdroszczę spotkania, fajnie ze sie udalo,no ale nie moglo przeciez byc inaczej. Nastepnego nie odpuszcze-jesli M bede miala w domu,oczywiscie. My dzisiaj w domku po rozjazdach. Tzn bylismy w eleclerku i w tesco. Maksio dostal garaz-mini stacja diagnostyczna-jak zrzuce foty to pokaze Wam jak synek z tata skladali-a bardziej tata z synkiem ;-) Wiecie co ogladalismy w tesco zabawki-Maksio bardzo ladnie ogladal i nagle mowi "Ja chce to" - pokazal na "bazaastrala(czy jakos tak) za 199zl. Pytamy sie ile kosztuje a on mowi 5zl. ;-)
Kasiu pozazdrośiclam Ci super dywanu u Hubercika w pokoju i zamowilismmy mu (chyba) taki sam DYWAN DZIECIĘCY 250x300 LITTLE VILLAGE! NAJTANIEJ (1395924223) - Aukcje internetowe Allegro

Madzienka dotarla płytka przez Kasie?
Madziarka zdroweczka dla Juleczka!!!!
sienio tak, mam wlasnie taka prostownice-zaplacilam 120zl w MM. Polecam-jak dla mnie jest super!!! My tez dzisiaj podziwialismy MISIE w eleclerku.
Marzenka jak samopoczucie??? Kolejna moja kolezanka tez jest w ciązy!!!:-) zimowe BOCIANY!!!
karlita super ze juz w domku jestescie! Oby tak juz pozostało. EKstra masz czarnulka!!! SUPER ma fryzure!!!!!!!:cool2::cool2::cool2:
Zdroweczka dla Gabrysi!!!
aneta82 super miec taki dzien żony!!! tylko pozazdroscic!!!...:-D
Motylla i jak gdzie w konuc idziesz do lekarza???

nie wiem co mam jeszcze napisac... czytalam kilka dni ale szczerze mowiac nie ogarnelam wszystkiego....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miałam chodzić do doktora Szymanowskiego ale zmieniam do donny vity zamierzam chodzić.

Sunday czuje sie dobrze nawet czasem mysle ze za dobrze bo wogole nie czuje zadnych nieprzyjemnych doleliwosci..ja juz fiksuje:no:gratulacje dla kolezanki no wlasnie te dlugie wieczory:-)
No tak gdyby tak bylo mozna kupic cos za 5zł watego 199zł:-Dach te dzieci
Madziarka postaram sie dzieki...zycze aby bol ci odpuscil a sio...:-)zmecza sie i padna:-D
Motylla poprawy samopoczucia życze..wybrałąs lekarza i jak wogole ty sie czujesz
Zamierzam się dziś zapisać do doktora Piotra Błażukiewicza.

Do góry