reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
maltanka kiedy tylko chcecie, dom stoi otworem dla gosci, ale podłogi to dopiero pod koniec stycznia będą

tak a propo, mówiłam teściowej, że na czas remontu muszę coś z małą zrobić, że chyba ją do koleżanki oddam na jeden dzień (bo mi teściowa dała do zrozumienia kiedyś, że ona z Olą nie posiedzi), a ona ze nie, żeby ją przywieźć, to się nią zajmie, hmm przed wigilią nawet teściowa przemówi ludzkim głosem :-D

Witajcie....no i niedziela zleciała...u nas choinka kupiona, piękna ale kosztowała dużo...za duzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:juz ubrana....nawet kilka świątecznych fotek zrobiliśmy do prezentowych ramek:-p:-p:-p

Madziarka jak uszy????zrobione???choinka kupiona i ubrana??to kiedy foty robimy???
Idziemy we wtorek do KC????

Antaunet boskie, cudne i w ogole brak słów...zazdroszczę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

wiecie co w zeszłym tygodniu zamówiłam rzeczy na allegro i jeszcze nie doszły mimo transportu kurierem tz 2 sprzedających mi nawaliło .... w tym tygodniu udało mi się do nich dodzwonić obiecywali że wyślą do piątku i mam nadzieję że tak się stało ... najgorsze jest to że od jednego sprzedawcy zamówiłam rzeczy od teściowej dla wnuków ... i to będzie największa porażka ... jak nie dojdą na czas ....

a jeszcze sie pojawiły komentarze że paczki żel zapakowane i pogniecione dochodzą

wiecie co do zawieszek do prezentów to sobie pomyślalam by zrobić pierniczki i napisać na nich imiona - zapakować w celafon z kokardką ...

ide dalej prasować :-) i zaraz budzę moje śpiochy na basen :-)

Karlitko oby prezenty doszły.....

A pomysł z pierniczkami super....

No właśnie jak pierniczki????:-):-):-)

ja też się witam i zmykam

H budził mi się ze 4 razy w nocy:wściekła/y: nie wiem o co mu chodzi gorzej niż noworodek, ubzdurał sobie że go kolano boli i "boi boi" co za dziecko:dry: potem zrobił sobie pobudkę i przyszedł do nas o 6.30 myślałam że pospane ale jeszcze przysnął i pospaliśmy do 9.00 prawie, ale z nim się nie da spać:no: nie dość że się rozkopuje to jeszcze strasznie wierci się:sorry2:

Maltanka co z Hubciem....może go jakieś zębiska meczą:-:)-:)-(???

Witam i ja :-):-):-)
Wczoraj pół dnia spędziliśmy w marketach bo mojemu mężowi zamarzyło się kupić nową cyfrówkę a że wziął kaskę z pracy na święta to nie było przeproś :-D:-D:-D

Kupiony aparat???czyli w KC Ty teraz pstrykasz focie???

Dziewczyny wielkie dzieki za spotkanko z Wami czas leci baaardzo szybko i mozana byłoby siedziec i siedziec....nastepnym razem jestem za sofami...Madzienka popieram nigdy wiecej w "nescafe":-)bleee....

Madzienka czy w tym sklepie co kupowałas te worki na prezenty sa moze jakies Mega duze potrzebuje na taki wiklinowy kosz na pranie

P.S. Madziarka kiedy oblewamy prawko?????????:-)

Bleee to mało powiedziane....:-D:-D:-D

Nie ma:no::no::no::no:

No właśnie Madziarka kiedy???

Witam wieczornie, rano tylko zajrzałam na Marzec i wybyłam do szkoły na egzamin a potem wróciłam i M na drugi przed 13-tą mnie zawiózł - oba na 5:-p:-p:tak::-). Jeszcze tylko w styczniu z psychologii bo się pochorowałam i nie poszłam:no:.
Nocka ciężka, Julowi chyba łuska z popcornu na żołądku stanęła - brzuch miał ostry, prężył się i płakał pół godziny:-:)-(, dostał czopek Nurofen, kropelki i jakoś do rana pospał. Teraz znowu gardło go boli, w środku migdały ogromne - angina jak nic:no::-:)-(.

Gratulacje......
i zdróweczka dla Julcia!!!

Aneta zdróweczka!!!

Ostatnia edycja:
hej

mój starszak śpi. Ewidentnie coś mu dolega, pokaszluje, ciągnie noskiem, bladziuchny i oczy podkrążone. Markotny, smutniutki, jak nie mój Fifcio. Cały dzień przetrzymałam go w łóżku, postawiłam bańki, napoiłam lipą z miodem natarłam maścią rozgrzewającą. Zobaczymy jak minie nocka........:-(

hej

mój starszak śpi. Ewidentnie coś mu dolega, pokaszluje, ciągnie noskiem, bladziuchny i oczy podkrążone. Markotny, smutniutki, jak nie mój Fifcio. Cały dzień przetrzymałam go w łóżku, postawiłam bańki, napoiłam lipą z miodem natarłam maścią rozgrzewającą. Zobaczymy jak minie nocka........:-(

Jejku kochana!!!Moze trzeba sie skonsultować z lekarzem!!! Trzymam kciuki aby nocka byla spokojna i zeby jutro Fifi mial mase energii!!!

Witam się wieczorowo :-)
karlita, sunday_ trzymam kciuki żeby kurierzy nie strajkowali w tym tygodniu, bo ja też czekam na prezent dla Kubusia:tak:
marta1981 gratuluję zdanych egzaminów:tak: Ale fajnie że już tyle masz za sobą....
aneta82 super panele wybraliście! A co do teściowej to może w Wigilie Wam powie że się dołoży do fachowca:-)
maltanka na Jaczewskiego dawali laktator, tylko końcówki u nich się dokupowało....jak były problemy z piersiami.
madzienka pokazuj fotki choinki:-) A ile daliście? My też dziś kupiliśmy ale odmarza pod prysznicem bo tak zimna....A i dziękujemy za komplement....:tak:
anaconda27 gratuluję zakupu! Niech Wam długo służy....
fogia zdróweczka dla Filipka:tak:
Ja już po mega-nudnym szkoleniu, potem byliśmy w kościele a później na grzańcu w Czarciej Łapie i jestem mile zaskoczona...Jedzonko dobre ale obsługa super-jak w jakimś ekskluzywnym hotelu. Kuba już śpi więc chwila relaksu...Miłego wieczorka:-)

witam się wieczorkiem i zaraz spróbuję nadrobić;-)jeśli Kluseczek się nie obudzi w międzyczasie;-)
w dzień siedzieliśmy w domu, ale jakoś nie chciało sie włączać kompa, zresztą późno wstaliśmy po rozrywkowej nocy z Natalką:dry::dry:oby dziś było lepiej, bo jutro do pracy:wściekła/y:
Królewna dziś za to była niesamowita....poszliśmy do kościoła a ona została z dziadkiem...jak wróciliśmy dała popis:tak::tak:zasuwała na czworakach, piszczała, gadała, śmiała się,....no ewidentnie czekała, żeby ją podziwiać:-D:-D:-D:-Dgwiazda:-D:-D:-D:-Dszkoda tylko, że nie nagraliśmy jej popisów:wściekła/y::wściekła/y:
no i niebawem zacznie nam stawać, bo już nauczyła się klękać:tak:

Fogia zdrówka dla Fifiego - mój też domowymi specyfikami naszprycowany poszedł spać:tak:.
Antuanet - teraz po wizycie M. Gessler w Czarciej musi być poziom trzymany;-) - może tam się wybierzemy w styczniu jak Anaklim zawita do LBN:confused::eek::dry:?
Aneta, jak trzeba kogoś do remontu to dawaj śmiało znać;-) - mój M budowlaniec:tak: z dużą ilością wolnego czasu:-).
Dostałam wiadomość że wózeczek dla Pawełka już do mnie jedzie - kuzynka z narzeczony odebrali ze Śląska od sprzedającego - ale się cieszę:tak::-):-):-):cool:.
Zmykam na kanapę bo M coś szykuje:dry::dry::dry::-p......
Miłej nocki.

reklama
Ja już po mega-nudnym szkoleniu, potem byliśmy w kościele a później na grzańcu w Czarciej Łapie i jestem mile zaskoczona...Jedzonko dobre ale obsługa super-jak w jakimś ekskluzywnym hotelu. Kuba już śpi więc chwila relaksu...Miłego wieczorka:-)

a widziałaś Kuchenne Rewolucje tam?:confused:
hej

zdrówka dla Fifiego:tak:oby to nie było nic poważnego:tak:
Witajcie....no i niedziela zleciała...u nas choinka kupiona, piękna ale kosztowała dużo...za duzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:juz ubrana....nawet kilka świątecznych fotek zrobiliśmy do prezentowych ramek:-p:-p:-p

Aneta zdróweczka!!!

pochwal się choinką:tak:

Sunday, piłam - rewelacyjny:cool:. A jak dodać podczas podgrzewania mandarynki i goździki - pychotka:tak::-)
Witam wieczornie. Egzaminy zdane - jeden na 5 a pozostałe jutro wyniki - z prac się rozliczyłąm a jutro znowu 2 egzaminy. no i kurier z paczka w końcu dojechał, więc jedno na Święta mam z głowy:tak:.
W domu sajgon :szok::wściekła/y:- weź zostaw 3 dzieci w domu:no::growl::growl:.

Super, wielkie gratulacje:tak::tak::tak::tak:kujon:-p;-)

Ja też dzisiaj rano wstałam :wściekła/y:, a właściwie w nocy, bo o 5.30, coś Justysia się obudziła. Na szczęście poszła spać o 6 dalej i dopiero wstała :szok:. No ale ja już zasnąć nie mogłam :dry:.
Ja zamówiłam prezenty dla rodziców we wtorek, mam nadzieję że dojdą do piątku, bo inaczej klapa będzie :wściekła/y:.

A co wy tak wcześnie choinkę ubieracie?? U nas to z reguły dzień przed Wigilią...

właśnie, u nas też choinkę ubiera się dzień przed a nawet w samą Wigilię:sorry::sorry:

ja też się witam i zmykam

H budził mi się ze 4 razy w nocy:wściekła/y: nie wiem o co mu chodzi gorzej niż noworodek, ubzdurał sobie że go kolano boli i "boi boi" co za dziecko:dry: potem zrobił sobie pobudkę i przyszedł do nas o 6.30 myślałam że pospane ale jeszcze przysnął i pospaliśmy do 9.00 prawie, ale z nim się nie da spać:no: nie dość że się rozkopuje to jeszcze strasznie wierci się:sorry2:

karlitka to faktycznie coś długo te paczki idą, ostatnio mój P zamawiał parę rzeczy na allegro i wszystko przyszło w zeszłym tygodniu i to pocztą:tak:... pracowity dzień masz dzisiaj
emilia u nas w domu też zazwyczaj wcześniej się ubierało choinkę, :tak:

karlita też tak czasem mam ostatnio miprzyprawy do piernika zabrakło i sody ;)

może tak jak piszą dziewczyny to zęby męczą?:confused:

witam ija niedzielnie

dziewczyny jak piszecie o porządkach to mnie ciary przechodzą, bo na nic czasu nie mam:no::no: naszczęście jedziemy do rodziców to nie musze się zabardzo szykowac

fogia dziwne objawy na Filip, oby to nie była jakaś choroba:no::no: zdrówka podsyłam:tak:

wyobraźcie sobie że dzieciak mojej znajomej złapał szkarlatynę!!!!!!! ja myślałam że ta choroba to już nie występuje a tu proszę:no::no::no:

marta, aluśka trzymam kciuki za dobre wyniki z egzaminów:tak::tak:

maltanka ja nie wiem co się z tymi dziećmi dzieje Mikołaj to samo co H, budzi się i płacze i tak kilka razy, ja już ledwie daję radę:no::no: kiedy to dziecko zacznie ładnie spać:confused::confused::confused::confused:

uciekam robic obiadek
miłej niedzieli życzę

u mnie to samo....nic nie przygotowane do świąt:no::no::no:wczoraj mieliśmy sprzątać, ale przez ból głowy nic nie zrobiliśmy:no::no:na szczęście święta wyjazdowe:-);-)

a myślałam, że to tylko ostatnio Natalka ma problemy ze snem i budzi się częściej niż jak była noworodkiem:wściekła/y::wściekła/y:hmmm....może to ciśnienie albo pogoda na dzieciaki tak działa:confused::confused:

Witam wieczornie, rano tylko zajrzałam na Marzec i wybyłam do szkoły na egzamin a potem wróciłam i M na drugi przed 13-tą mnie zawiózł - oba na 5:-p:-p:tak::-). Jeszcze tylko w styczniu z psychologii bo się pochorowałam i nie poszłam:no:.
Nocka ciężka, Julowi chyba łuska z popcornu na żołądku stanęła - brzuch miał ostry, prężył się i płakał pół godziny:-:)-(, dostał czopek Nurofen, kropelki i jakoś do rana pospał. Teraz znowu gardło go boli, w środku migdały ogromne - angina jak nic:no::-:)-(.
Anetka, ale balety na takiej podłodze będą odchodzić;-);-):tak:.
Marz, fajnie że choineczka w domku - my z Olkiem zrobiliśmy z kółek z papieru kolorowego łańcuch ma całe 5 metrów:tak:.
Anaconda i jak testowałaś już aparacik - jest duża różnica w jakości zdjęć z poprzednim?

zdrówka dla Juleczka:tak::tak:

my też dzisiaj w domu, ja tylko koło południa zwiedzałam apteki i poszukiwałam laktatora, bo bratowa ma problem z pokarmem, karmiła jedną piersią i drugą miała jak balon:szok: ale dziwię się że położne kazały jej kupić, zamiast pokazać jak ręcznie rozmasować:sorry::sorry::sorry:

powiedzcie mi co oznacza, że takie małe dziecko ma za wysoki poziom białka:confused::confused::confused:

nie mam pojęcia:no::no::no::no:

tak a propo, mówiłam teściowej, że na czas remontu muszę coś z małą zrobić, że chyba ją do koleżanki oddam na jeden dzień (bo mi teściowa dała do zrozumienia kiedyś, że ona z Olą nie posiedzi), a ona ze nie, żeby ją przywieźć, to się nią zajmie, hmm przed wigilią nawet teściowa przemówi ludzkim głosem :-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Fogia zdrówka dla Fifiego - mój też domowymi specyfikami naszprycowany poszedł spać:tak:.
Antuanet - teraz po wizycie M. Gessler w Czarciej musi być poziom trzymany;-) - może tam się wybierzemy w styczniu jak Anaklim zawita do LBN:confused::eek::dry:?
Aneta, jak trzeba kogoś do remontu to dawaj śmiało znać;-) - mój M budowlaniec:tak: z dużą ilością wolnego czasu:-).
Dostałam wiadomość że wózeczek dla Pawełka już do mnie jedzie - kuzynka z narzeczony odebrali ze Śląska od sprzedającego - ale się cieszę:tak::-):-):-):cool:.
Zmykam na kanapę bo M coś szykuje:dry::dry::dry::-p......
Miłej nocki.

super:tak:a który w końcu wózio wybrałaś?bo chyba przegapiłam:sorry::zawstydzona/y:

Do góry