reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam i ja :-):-)
Co do aparatu to kupiliśmy taki

doskonały aparat FUJI FinePix S1800 HD (1375583479) - Aukcje internetowe Allegro

Trochę się nim już bawiłam ale jeszcze wszystkiego nie wiem, muszę go porządnie wypróbować :tak::tak::tak:
U nas też już choineczka ubrana, wczoraj pierniczków napiekłyśmy więc tylko na święta czekać, aha jeszcze dzisiaj dywan wyprać :-D:-D
Maltanka coś ten twój Hubcio szybko przestaje spać w dzień :szok::szok::szok: nie byłabym zadowolona z takiego obrotu sytuacji ;-);-):-D:-D
Madzienka widzę że wy też już świątecznie, śliczna duża choinka :tak::tak:
Fogia zdrówka dla Filipka, a dzisiaj jak się czuje :confused::confused:
Marta gratulacje piąteczek, no i super że wózeczek już do Pawełka jedzie :tak::tak:
Misia wszyscy patrzą to Natalka daje popisy :-D:-D:tak::tak:
Aneta nie zapraszaj bo wszystkie ci się zjedziemy na nową podłogę :-D:-D
Iwonka niestety dużo maluszków ma problemy z kupkami :-:)-( oby u was przeszły szybciutko :tak::tak:
Maltanka co do podwyższonego białka u noworodka to niestety nie pomogę :-:)-(
A swoja drogą to dziwne że w szpitalu nie mają laktatora :confused::confused::confused:

reklama
Witam się i ja :)
madzienka super choineczka:-) Jaka śliczna.... To ta jodła kaukaska? Tam na Jaworskiego kupowaliście? A Julia pomagała ubierać??
karlita ale Ci dobrze z tym prasowaniem. Mój mąż to chyba nie wie do czego żelazko służy:confused:
iwonka07 mój mały też miał problemy z zaparciami, dopiero gastrolog dziecięcy go wyprowadził...Zalecił dawać laktulozę w syropie 1ml/1kg wagi dziecka na dobę i po 2 tygodniach wyregulowało mu się.:tak: Debridat też ni działał na niego.
maltanka super nockę mieliście, oby częściej....
misia2010 nie oglądałam tych kuchennych rewolucji, byłam tam pierwszy raz..:tak:
My już od 6:30 na nogach:szok: Kawa wypita, teraz wycieram kurze a na 11 do dentysty -sadysty:baffled::baffled::baffled: Miłego dzionka:-)

cześć dziewczynki :-)

nasze kciuki powinny zostać ozłocone :-) dostałam dzisiaj prawie wszystkie paczki :-) została jeszcze jedna w sumie najwazniejsza bo dla Gabi ;-) ale jak gabi dostanie ją po świetach tfu tfu to może sie nie obrazi i tak czuję że polowa prezentów pod choinką będzie dla niej :-)

iwonka Gabi dokarmiałam HUMANĄ i mała nie miała zaparć
moja pediatra ogólnie na manie dziwnie patrzyła ale już przestałam się na nią patrzeć w sumie chodzę do niej tylko na szczepienia oooo mialam zadzwonic i gabi umówić .... widzicie jak dobrze że u zajrzałam :-) taaaak dodzwoń się tam teraz ;-)

a tu nasza choineczka :-)

a tu pieczenie pierniczków

ps ale was się nazbierało zanim sie dodzwoniłam do przychodni i zaakceptowałam posta hehehhe ;-)

wspomnieć o kawie i się śpiochy poudziły :-D
już robię

maltanka musicie coś zrobić ze ścianą, może do administracji trzeba napisać, u nas nie lepiej, woda podcieka pod dom z jednej strony i w domu mam kawał ściany zawilgocony, na wiosnę trzeba będzie kuć :no:

anaconda świetny aparat, a do testowania wytrzymałości podłóg serdecznie zapraszam, miejsca mam dużo

antuanet trzymaj się u dentysty, oby nie bolało :tak:

Co do wtorku - ja mogę iść do KC... to co idziemy?? :-D

dziewczyny niestety jutro mamy szczepienie małej ... na styczeń boje się tego przekładać by mi się tfu tfu nie rozchorowała przy Norbie :sorry2::sorry2:

Karltka brawa dla E. - oby tak dalej ;-) Jak wam się spało bez Gabrysi? czy mała tylko w dzień była u dziadków? bo znowu coś namieszam :zawstydzona/y::-)

Gabi była u dziadków na dzień ale już wieczorem mi jej brakowało ;-) za cicho było ;-)

anaconda ja mam Fuji i sobie chwale jak na moje umiejetności to jest ok chociaż lustrzanka mi sie marzy :zawstydzona/y:

Anetka od czasu do czasu trzeba chłopa zagonić do roboty :-D

umówiłam Gabi na jutro na szczepienie mam nadzieję że się nie rozchoruje na święta ale tak jak pisałam następny termin wolny to styczeń i wolę dmuchać na zimne chocaż mala nigdy mi nawet kataru nie złapała po szczepieniu ...

ciekawe jak zareaguje na przychodnie ... pewnie znów będzie wrzask ...

Maltanka jak z orange jak ja mam w plusie:-D:-D:-D

a ty do mnie z jakiej wysyłałaś:confused:

Maltanka coś ten twój Hubcio szybko przestaje spać w dzień :szok::szok::szok: nie byłabym zadowolona z takiego obrotu sytuacji ;-);-):-D:-D

A swoja drogą to dziwne że w szpitalu nie mają laktatora :confused::confused::confused:

no ja też nie, może jeszcze mu się odmieni bo to za wcześnie:sorry2:

a co do szpitala to faktycznie powinni mieć,:confused: ale żeby coś pomóc to wszędzie się oglądają żeby im coś przynieść:baffled:

Kawa wypita, teraz wycieram kurze a na 11 do dentysty -sadysty:baffled::baffled::baffled: Miłego dzionka:-)

powodzenia u sadysty:-)

nasze kciuki powinny zostać ozłocone :-) dostałam dzisiaj prawie wszystkie paczki :-)

no to super,:tak:
jak ładnie Gabi pomaga ubierać choinkę:tak:
a te foremki do pierniczków to chyba jakieś mega są co?

I jestem znowu...Jula obudzona, pobiegła do mojego łóżka i powiedziała że jeszcze sobie poleży:-D:-D:-Dogląda Jessa i Stacyjkowo więc mam chwilke:tak::tak::tak:

Karlitko super że doszły...oj działają...chyba i ja o te kciuki w końcu poproszę;-)

Antuanet nie wiem czy kaukaska, ale jodła:-):-):-)na Zbożowej
Trzymam kciuki za sadystę;-)
Bedziesz jutro w KC???

Kto jeszcze jutro wybiera się do KC????

Anaconda juz miałam pisać że zaspałaś dzisiaj:-D, aparacik super...

Fogia jak Fifi???

Ja to znowuż mam przeboje z Cypriankiem, bo daje mu mleko Enfamil i straszne zaparcia po nim ma, daje mu debridat, ale jakoś mało to na niego działa, niby zaczął robić kupkę co dwa dni a czasem i codziennie się zdarza, ale twarda strasznie i popłakuje przy tym biedactwo:-( lekarz jakoś za bardzo nie reaguje, mówi, że po każdym mleku tak będzie, a niby specjalista dobry:dry:

Iwonka życzę wytrwałości, my tez zmagaliśmy się z zaparciami..i u nas pomogła lactuloza, podobno to samo co debridat...musicie czekac ten lek nie zadziała od razu ale stosując systematycznie unormuje sprawę kupek...mozesz tez co jakis czas wkładać do pupci malutki kawałeczek czopka glicerynowego...on powoduje poslizg i dzieciaczek nie męczy się tak....
Trzymam kciuki żeby szybko Wam przeszło....
a lekarz beznadziejny:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Karlitko super choinka i jaka pomocnica...zarówno przy choince jak i pierniczkach....

My ubraliśmy nasza jak Jula spała i jak wstała to było....
"Ooooooooooooo choinka, ładna":-D:-D:-D

Maltanka do Ciebie z orange....a w jakiej masz sieci nie w orange??

Maltanka do Ciebie z orange....a w jakiej masz sieci nie w orange??

no w orange, orange:-D:-D:-D

madzienka a jak Jula nie chce bombek zdejmować? bo Hubert to co rusz mi podchodzi i chce ciągnąć:dry:

edit:
H właśnie przyszedł i mnie ciągnie za rękę do pokoju patrzę a ten poukładał kocyki do fotelika (bo brat zostawił u nas) i mówi dzidzi, to pytam go jeszcze czy odda dzidzi jakiegoś swojego misia, a ten taaak:-p:baffled:

Karlitko szkoda, możemy iść w środę mi to bez różnicy, jeśli będziesz chętna....:tak::tak::tak:

Wkleiłam Wam coś:elvis:

Maltanka ani w tamtym roku ani w tym nie ma takich ruchów....zostawiłąm jej taki króciutki łancuch z koralików i tym często bawi sie a choinki nie rusza

reklama
Madzienka nie zaspałam tylko mąż na druga zmianę pojechał więc troszkę dłużej mogłyśmy pospać :-D:-D:-D
A Ty to chyba dzisiaj przeraniłaś :-D:-D:-D
Co do KC to ja nie wybieram się bo Maja pokasłuje, dla mnie to zwykły kaszel ale nie chcę waszych dzieciaczków pozarażać, zwłaszcza przed świętami :-:)-(
Karlita super zdjęcia no i gratulacje dla męża za prasowanie, mojego to bym chyba dźwigiem nie zagoniła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Maltanka ojejku nieciekawie z tym zaciekiem na ścianie, co zamierzacie zrobić :confused::confused:

Do góry