reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

ja też się witam i zmykam

H budził mi się ze 4 razy w nocy:wściekła/y: nie wiem o co mu chodzi gorzej niż noworodek, ubzdurał sobie że go kolano boli i "boi boi" co za dziecko:dry: potem zrobił sobie pobudkę i przyszedł do nas o 6.30 myślałam że pospane ale jeszcze przysnął i pospaliśmy do 9.00 prawie, ale z nim się nie da spać:no: nie dość że się rozkopuje to jeszcze strasznie wierci się:sorry2:

karlitka to faktycznie coś długo te paczki idą, ostatnio mój P zamawiał parę rzeczy na allegro i wszystko przyszło w zeszłym tygodniu i to pocztą:tak:... pracowity dzień masz dzisiaj
emilia u nas w domu też zazwyczaj wcześniej się ubierało choinkę, :tak:

karlita też tak czasem mam ostatnio miprzyprawy do piernika zabrakło i sody ;)

reklama
hej dziewczynki

witam niedzielnie.

U mnie stresujący poranek, bardzo niepokoję się Filipkiem. W nocy obudził się i mówił, że chce pić, wypił cały kubeczek rumianku, rano nie chciał wstawać z łóżka, mówił że jest zmęczony i musi odpocząć. I też tylko pić, wypił jeszcze 2 kubki rumianku i wody. Bałam się mu dawać cokolwiek innego. Ja wstałam poszłam się myć, przychodzę do pokoju, a on śpi. :szok: To zupełnie niepodobne do mojego dziecka, on nawet w chorobie szaleje za dwóch. :-:)-:)-(Temp. nie ma, noskiem troszkę ostatnio ciągnął i od czasu do czas skarżył się na bóle brzuszka. Nie wiem co jest grane, nawet jeżeli to jakieś "tradycyjne" choróbsko z przedszkola tak dziwnie jak na niego objawy, przynajmniej jak na mojego synia.

Oczywiście P. pojechał dziś rano w trasę, czy zawsze musi się coś dziać jak on wyjeżdża, fak!:wściekła/y:

Marta powodzenia na egzaminach!

Fogia uważaj na siebie!!!!! weź Ty sie kobieto oszczędzaj bo jak do Ciebie pojadę to normalnie dostaniesz MEGA LANIE od ciężarnej i urodzimy razem :-) masz dotrwać do końca 38tygodnia!!
karlitka jeżeli to zmobilizowałoby Cię do odwiedzenia mnie, to idę kopać rowy. ;-) Do 38 dotrzymam bo najgorszą robotę mam już za sobą. Teraz tylko muszę zmobilizować ginia żeby na czwartkowej wizycie nie nagmerał mi za bardzo, bo będzie plamienie jak ostatnio. :sorry:

Witam i ja :-):-):-)
Wczoraj pół dnia spędziliśmy w marketach bo mojemu mężowi zamarzyło się kupić nową cyfrówkę a że wziął kaskę z pracy na święta to nie było przeproś :-D:-D:-D potem ubieranie choinki z Mają i tak sobota minęła, a dzisiaj wstałyśmy o godz.9.30 więc troszkę późno a w planach mamy przecież robienie pierniczków :tak::tak::tak:
Co do porządków świątecznych to ja jutro jeszcze muszę dywan uprać i mogę odpocząć :tak::tak::tak: prezenty też już kupione :tak::tak::tak:
Marta, Aluśka powodzenia na egzaminach :tak::tak::tak:
Fogia oby Filipka nie rozłożyło na święta, moja znajoma ma dwójkę dzieciaczków i jedna 2 tyg temu dostała ospy a teraz zaczyna wysypywać drugą :szok::szok:

witam ija niedzielnie

dziewczyny jak piszecie o porządkach to mnie ciary przechodzą, bo na nic czasu nie mam:no::no: naszczęście jedziemy do rodziców to nie musze się zabardzo szykowac

fogia dziwne objawy na Filip, oby to nie była jakaś choroba:no::no: zdrówka podsyłam:tak:

wyobraźcie sobie że dzieciak mojej znajomej złapał szkarlatynę!!!!!!! ja myślałam że ta choroba to już nie występuje a tu proszę:no::no::no:

marta, aluśka trzymam kciuki za dobre wyniki z egzaminów:tak::tak:

maltanka ja nie wiem co się z tymi dziećmi dzieje Mikołaj to samo co H, budzi się i płacze i tak kilka razy, ja już ledwie daję radę:no::no: kiedy to dziecko zacznie ładnie spać:confused::confused::confused::confused:

uciekam robic obiadek
miłej niedzieli życzę

Witam sie niedzielnie...
Ja już po kosciolku obiad zrobiony a porzadki swiateczne jutro...mam wolne Mati bedzie w żłobku to na spokojnie w dzien zrobię.
Moja choinka stoi juz na klatbe wiec jak Mateusz wstanie(najpierw musi pojsc spac:-)) to zabieramy sie za ubieranie...

Dziewczyny wielkie dzieki za spotkanko z Wami czas leci baaardzo szybko i mozana byłoby siedziec i siedziec....nastepnym razem jestem za sofami...Madzienka popieram nigdy wiecej w "nescafe":-)bleee....

Karlita oby te paczki ci przyszły na czas najgorzej ze sa to prezenty nie tylko od Was...
Ja też w tamtym roku sie stresowałam...

Maltanka mój tez dzisiaj jak niemowlak kilka razy w nocy sie budził i chodzili z M, pomyslalam sobie dzisiaj w nocy ze jak Mati byl malutki to ja wstawałam kilka razy do karmienia a teraz M wstaje tez do karmienia bo roi utle tak sie przyjeło:-)

Madzienka czy w tym sklepie co kupowałas te worki na prezenty sa moze jakies Mega duze potrzebuje na taki wiklinowy kosz na pranie

Pieknie jest na dworze mialam wziac Mateusza na dwor ale wracajac z kosciola szlam pod wiatr i oj zmarzlam no i jeszcze jakis smarkaty jest wiec sobie daruje...

Życze Wam spokojniej i milej niedzielki, odpoczywajcie przede wzystki ciezarowki

Fogia oby Filipkowi nic nie bylo, zdrówka życze

P.S. Madziarka kiedy oblewamy prawko?????????:-)

Ostatnia edycja:
Witam sie niedzielnie...
My dzisiaj w domku. Bylismy na spacerku saneczkowym, a potem pojechalam sama do tesco, jezuu maskara z miejscami na parkingu :szok: stają gdzie popadnie i przejechać się nie da:eek: W samym sklepie nie ma tragedii, sporo ludzi, ale w miare da sie przejść, do kasy tez dlugo nie stalam.
fogia Jak Filipek? Mam nadzieje,ze jest dobrze?
anaconda jak nowy zakup???
karlita ja tez czekam na ostatnie prezenty ktore zamowilam- mam nadzieje ze w tym tyg dojda- to bede bez prezentow dla rodzicow jednych i drugich :-:)-( narazie napisalam maila to goscia a jak nie odp jutro to zadzwonie.
Jak pierniczki???Pochwal sie rezultatem!:tak::tak:
Marta jak w szkole poszło???:confused:
aneta fajne podlogi bedziecie mieli:tak::tak: a jak po przejsciach z tajemniczym kolesiem???:confused:

Witam wieczornie, rano tylko zajrzałam na Marzec i wybyłam do szkoły na egzamin a potem wróciłam i M na drugi przed 13-tą mnie zawiózł - oba na 5:-p:-p:tak::-). Jeszcze tylko w styczniu z psychologii bo się pochorowałam i nie poszłam:no:.
Nocka ciężka, Julowi chyba łuska z popcornu na żołądku stanęła - brzuch miał ostry, prężył się i płakał pół godziny:-:)-(, dostał czopek Nurofen, kropelki i jakoś do rana pospał. Teraz znowu gardło go boli, w środku migdały ogromne - angina jak nic:no::-:)-(.
Anetka, ale balety na takiej podłodze będą odchodzić;-);-):tak:.
Marz, fajnie że choineczka w domku - my z Olkiem zrobiliśmy z kółek z papieru kolorowego łańcuch ma całe 5 metrów:tak:.
Anaconda i jak testowałaś już aparacik - jest duża różnica w jakości zdjęć z poprzednim?

sunday jak na razie mam spokój, mąż jest w domu, od jutra ma 1 zmianę, więc w dzień będzie spoko
Marta gratuluję ocen, dla Julka zdrówka, a na balety mam nadzieję, że wpadniecie do mnie latem albo na wiosnę :tak:

reklama
i jak tam dziewczyny choinki poubierane? madzienka, marz, karlita?
madzienka udało się coś znaleźć?

my też dzisiaj w domu, ja tylko koło południa zwiedzałam apteki i poszukiwałam laktatora, bo bratowa ma problem z pokarmem, karmiła jedną piersią i drugą miała jak balon:szok: ale dziwię się że położne kazały jej kupić, zamiast pokazać jak ręcznie rozmasować:sorry::sorry::sorry:

powiedzcie mi co oznacza, że takie małe dziecko ma za wysoki poziom białka:confused::confused::confused:

Hubert standard w dzień bez spania i obejrzał wieczorynkę i nie bardzo mu się ma na lulu:dry:

aaa marz w tym sklepie z opakowaniami nie mają takich mega:-( ja też chciałam take większe na koc, i nic nie było, nawet papieru nie mieli, kupiłam tylko 10 torebek Mikołajowych, są świetne i za małą cenę:tak:

fogia i jak Fifi?
marta gratki za 5 i zdrówka dla Jula
sundey no dzisiaj w sklepach masakra z parkingami, ja przejeżdżałam koło reala to cały był obstawiony
anaconda a jaki sprzęt kupiliście? wypróbowany już?
aneta to kiedy tany, tany na nowej podłodze:-)

Do góry