reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej dziewczynki

jestem trochę zajęta od wczoraj.

Mój m. wyjeżdża za kilka dni więc staram się jak najszybciej i jak najwięcej pozałatwiać spraw, posprzątać w domu itp. To mieszkanie chyba jeszcze nigdy nie przeżyło aż tak daleko posuniętych generalnych porządków. Ze mnie zawsze był straszny chomik, a teraz ogarnęła mnie mania wyrzucania więc nagle zrobiło nam się mega luźno w szafkach. Wczoraj trochę przesadziłam z aktywnością, wyszliśmy z domu o 10, wróciliśmy o 14. A później jeszcze do 19 działałam. A jak już się w końcu położyłam to nie mogłam wstać, płakałam z bólu przy każdym ruchu. Miałam wrażenie, że mi miednica pęka na kawałki. Dziś już jestem ostrożniejsza, troszkę się pokręcę i odpoczywam, np. tak jak teraz z Wami.

Madzienka odpisałam na PW.
Antuanetojej współczuję choróbska. Przydałyby Ci się bańki........

reklama
Anaconka Madzieńka dziękuję Nela dziś lepiej... ale... dostała jednak antybiotyk, po tym jak zaczęła dusić nam się w nocy postanowiłam jeszcze raz wezwać lekarza - i to był strzał w 10!!! Małej zaczynała się robić angina - w gardle ropne naloty... do tego kaszel krtaniowy - lekarz ponownie stwierdził że gdyby nie leki które mamy i jej podaliśmy to byśmy na 100 byli w szpitalu tamtej nocy...
Dziś już Nelinka ma się dużooo lepiej, już ładnie się bawi, coraz mniej kaszle więc jestem dobrej myśli! Ale jutrzejszą zabawę niestety musimy sobie odpuścić...

Lekarz przy okazji mnie zbadał bo ciągle mi cieknie po gardle i mam taki szczekający kaszel... i co się okazało - że to nawet ja mogłam coś ze sklepu przywlec i zarazić małą.... bo u mnie też choroba zaczyna atakować - mam antybiotyk i nakaz postawienia baniek w weekend :baffled::szok::baffled: Michał został poinstruowany co gdzie ma stawiać i dziś ma się nade mną znęcać! :szok::-(

Miałam dziś jazdy - pan mnie chwalił więc trochę urosłam :-D w środę mam ostatnią jazdę i idę zapisać się na egzamin... :baffled: już się boję i mam niezłego stresa...

Karlitka mam nadzieję że w poniedziałek się okaże że wszystko jest ok i możesz wracać do domku na dalsze leniuchowanie ;-) trzymam mocno za to kciuki!!!!
Ciekawa jestem jak Gabi usnęła... czy było tak jak u nas? ;-)

Anaconda
wygrzewaj się i zdrowiej...

Madzieńka jak tam Julcia z katarkiem? mucofluid pomógł... :tak:;-)
Oby te 5 wam nie dokuczały...

Masz rację - dziś jest naprawdę ładnie na dworze... aż żałuje że nie mogę Neli zabrać
na spacer...

antuanet zdróweczka życzę!!!! to nie masz za ciekawie... uważaj na siebie :tak:
Sienio i dla Juli zdrówka życzę!!!

Sunday ja uwielbiam pasztet z ćwikłą... mniam...:-)

Idę robić kawusię, która chętna???

O kurcze a co to za wirusy wszystkich zaatakowały :szok::szok::szok:
Antuanet zdrówka życzę a zapalenie płuc to nie przelewki
Madziarka zdrówka również dla Nelci, szkoda ze i Wam nie udało się obyć bez antybiotyku :-:)-( A jak w takim razie Julek? Nie zaraził się od Was?
Madzienka no ja mam nadzieję że potańcujemy jutro :tak::tak::tak:
Sunday ja też się cieszę że dzisiaj piątek bo jutro będę mogła dłużej pospać (mam nadzieję że Maja nie obudzi mnie po godz.7) :rofl2::rofl2:

Anaconka Madzieńka dziękuję Nela dziś lepiej... ale... dostała jednak antybiotyk, po tym jak zaczęła dusić nam się w nocy postanowiłam jeszcze raz wezwać lekarza - i to był strzał w 10!!! Małej zaczynała się robić angina - w gardle ropne naloty... do tego kaszel krtaniowy - lekarz ponownie stwierdził że gdyby nie leki które mamy i jej podaliśmy to byśmy na 100 byli w szpitalu tamtej nocy...
Dziś już Nelinka ma się dużooo lepiej, już ładnie się bawi, coraz mniej kaszle więc jestem dobrej myśli! Ale jutrzejszą zabawę niestety musimy sobie odpuścić...

Lekarz przy okazji mnie zbadał bo ciągle mi cieknie po gardle i mam taki szczekający kaszel... i co się okazało - że to nawet ja mogłam coś ze sklepu przywlec i zarazić małą.... bo u mnie też choroba zaczyna atakować - mam antybiotyk i nakaz postawienia baniek w weekend :baffled::szok::baffled: Michał został poinstruowany co gdzie ma stawiać i dziś ma się nade mną znęcać! :szok::-(

Miałam dziś jazdy - pan mnie chwalił więc trochę urosłam :-D w środę mam ostatnią jazdę i idę zapisać się na egzamin... :baffled: już się boję i mam niezłego stresa...

Karlitka mam nadzieję że w poniedziałek się okaże że wszystko jest ok i możesz wracać do domku na dalsze leniuchowanie ;-) trzymam mocno za to kciuki!!!!
Ciekawa jestem jak Gabi usnęła... czy było tak jak u nas? ;-)

Madzieńka jak tam Julcia z katarkiem? mucofluid pomógł... :tak:;-)
Oby te 5 wam nie dokuczały...

Idę robić kawusię, która chętna???

To was rozłożyło:-:)-:)-:)-(kurowac sie żebyśmy przynajmniej w nastepna niedzielę zobaczyli się...i Julka mi nie zarazić.....:tak::tak:

Madzia u Ciebie też angina????

A jakie antybiotyki dostałyście dziewczyny???

Życzę zdróweczka!!!

Brawo zdolny kierowca z Ciebie!!!!!

Gabrysia jak na razie jest bardzo grzeczna i pięknie przespała całą nockę z tatą....

A u nas nosek coraz mniej zapchany....i już sama nie wiem czy to nie na zęby:sorry2::sorry2::sorry2:aczkolwiek nic na dziąsłach nie widać ale ślinotok jest:-D:-D:-D

A kawkę ja ale z dużą ilością mleka.....:tak::tak::tak::tak:

Ja pościłam Julci Mini Mini Party i tańcuje mi...chyba na disco szykuje się....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Jutro MOŻE uda mi się zajrzec do tego sklepu z torebkami, ale nie obiecuję:blink::blink::blink:potwierdzcie mi tylko zamówienia:

Karlita 10szt. dużych
Sunday-3szt. dużych i 2 szt. najmniejszych z Mikołajem
Mandziula - 4szt. dużych

Ostatnia edycja:
witam po długiej nieobecności

nawet nie mam siły pisać, więc krótko powiem że mam już dość lekarzy i chorób, w dwa dni dwa zabiegi o których wolę zapomnmieć, i dwa miesiące kuracji, niestety dopadły mnie problemy poporodowe

na basen z małą nawet nie mogę pójść

a co do Oli to zaczynają się ząbki, czyli dziąsła spuchnięte, wrzaski w środku nocy, ślina jak u buldoga, smoczek pogryziony ze wszystkich stron...

zerknęłam tylko na ostatnie wpisy i ztego co widzę panuje angina, życzę wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia

Cześć!

Ja włąsnie ze spaceru przyszłam moja gabi nie jest w stanie wysiedzieć w wózku dłuzej jak 40 min:no: więc strach sie dalej z nią ruszyc. A ze ostatnio zrobiłam mega postęp i zarejestrowałam się w PUP to na 29 mam datę stawiennictwa to dalekoooooo od nas wiec nie wiem jak wytrzyma to moja pociecha:dry:
Przede mną pakowanie mama dzwoniła że gołębie zawija da nas, mniam;-)

Talia a ja tam lubię to twoje miasteczko i zawsze jak jadę do Radomia to mężowi mówię że ja to mogłabym mieszkać w Puławach :tak::tak: i jeszcze Świdnik mi się bardzo podoba :tak::tak::tak:
Kurcze ja nie czuję się w tym mieście jeszcze jak u siebie:no: Moze jak sie przeprowadzimy do siebie to bedzie inaczej, za długo mieszkałam na Zachodzie Polski żeby przywyknąć tak szybciutko choć to juz rok mieszkamy w Puławach. No i przydałoby się jakieś swoje środowisko koleżanek mieć, ale na to liczę jak pójdę do pracy.... oby mi sie udało:-D
Ale zawsze zapraszam do Puław może kiedyś jakieś spotkanko latem bym zorganizowała:-p

?
Super ze już jesteś przygotowana na egzamin!!!!! Będziemy kciuki trzymać jak zwykle!!!!
dla Nelci życze zdrówka zeby antybiotyk zahamował postęp choroby i nie przeistoczyło się to w anginę.

Antuanet
Tobie też życzę zdrówka!!! Łykaj tabletki i poleż w domciu!

A właśnie ostatnio myślałam gdzie podziały się nasze nowe mamy...:sorry2:

aneta co się dzieje..zdróweczka!!!!

Fogia odpisałam...

anaconda wiesz że tylko my idziemy jutro:tak::tak::tak:trudno przynajmniej godzinkę potańcujemy:-D:-Dumawiamy się na miejscu o 16.30?możemy Was zabrać ale tylko w jedną stronę, bo później jedziemy dalej na imprezke:-p:-p:-pa może Ty jutro samochodem przyjedziesz???

witam się i ja

właśnie włączyłam komputer, jakoś nie było wcześniej chęci :no: zaraz skrobnę:ninja2:

madzienka dzięki za smski:tak: ależ mi teraz brakuje tych placów zabaw:-( będziemy sobie w domu organizować:tak:

anaconda
super, że Majce się podobała zabawa
antuanet o masz:-( zdrówka życzę
karlita wracaj szybkoooooo:tak:
fogia no, no uważaj bo klapa w tyłek dam, oszczędzać się:dry:
madziarka zdrówka dla was też, to super, że jazdy tak dobrze idą i trzymam kciki za egzamin:-)
aneta witaj z powrotem

Witam z rana :-):-):-)
Madziarka a jak u Ciebie? Nela zdrowa? A Julek chodzi do przedszkola?
]

Anaconda Julian dzielnie chodzi do przedszkola, ta temp co miał ją poprzednio to ewidentnie od afty była! bo po kilku dniach mu się druga zaczęła robić obok tamtej pierwszej i znowu skok temp był - zaczęliśmy smarować i jak ręką odjął! za wcześnie skończylismy to pierwsze smarowanie buzi... tym razem jeszcze smarujemy - aż wszystko zniknie! :)

Mam nadzieję że on mi się nie pozaraża od nas i jakoś wytrwa w zdrowiu!!!

Madzieńka o lekach już wiesz... :-) i resztę też :-)

Karlitka super że Gabi taka dzielna jest!!! oby tak dalej! :-)

Talia czy przygotowana to nie wiem... mam mega stresa już dziś... choć nastawiam się że mogę zdawać kilka razy... ale w końcu mam zdać :-)

zaraz M. ma mi te bańki stawiać... nigdy nie miałam stawianych ale skoro Julian to przeżył to myslę że i ja dam radę :-) chyba im tu nie zemdleję ze strachu ;-) ;-)

reklama
Do góry