reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

z utęsknieniem czekam na talony z pracy:blink::blink::blink:

w życiu nie dostałam talonu :zawstydzona/y:

wczoraj byliśmy w tesco zaopatrzyliśmy Gabiszona w 2 kartony pampersów udało nam się trafić na odpowiedni rozmiar ;-) Norb dostał premium care ostatnia paczka była na półce ;-) czyli jednak się sprawdzają ;-)

trochę spożywki i czarna rozpacz przy kasie .... :sorry2:

Karlita camille prosze włożyć do torby!!!!
Super, Motylek górą!!!!!
tak jest :-)

wiecie że wczoraj cały dzień się obijałam .... w dosłownym tego słowa znaczeniu ... siedziałam i oglądałam sobie kolejny sezon Gotowych na wszystko :-D:-D:-D później obiad i drzemka :-) daaaaaaaaaaawno już tak nie odpoczywałam :tak:

Karlitka dobrze że to tylko potówki... wczoraj było naprawdę cieplusio... i o przegrzanie łatwo.. A jak dziś się ma mała królewna? ząbki przestały dokuczać?
wczoraj to Gabi była u mojej mamy :-) ale nie zgłaszano mi marudzenia, płaczu i innych dolegliwości :tak::tak:

ale w piątek wieczorem wyszła nam górna trójka i to pewnie ona tak nam dokuczała od samego rana :-D

Karilta masz odpoczywać i bardzo sie oszczędzaą

odpoczywam skarbie :tak:
tulaski dla Was

Madziara moje gofry też zawsze gumowe wychodzą :dry: jaki masz przepis na ciasto ??

reklama
Dzień dobry...my już po śniadanku powoli szykujemy się na wybory a później do mamy na obiad, bo moja siostra z W-wy na obiadek przyjeżdża:-):-):-):-)

Jula wydaje się zdrowa, więc mam nadzieje że nic nie zmieni sie i jutro pójdziemy na basenik!!!

co do gofrów - kurcze jak bym miała ciut większą kuchnię to bym was wszystkie zaprosiła na robienie gofrów z bitą śmietaną... a tak to możecie wpadać, ale pojedynczo, no ewentualnie po dwie :-D;-) bo więcej to się nie zmieścimy...

M. kupił nam maszynkę więc nie muszę już pożyczać od mamy ;-)

Madzieńka ja też poproszę o te torebki... tylko muszę sprawdzić czy Neli prezent w taką wejdzie :-D
Co za gości dziś macie że aż cale mieszkanie sprzątasz? :-D:tak:Jak Julcia? chyba nic się nie rozwinęło skoro wczoraj zjeździłyście cały lublin co?

Ale ten twój M jest fajny:tak::tak::tak:i pomyśleć że pomogłam Wam poznać się:-p:-p:-p:laugh2::laugh2::laugh2:
a na gofry to wproszę się kiedyś....

Torebki wezmę przy najbliższej okazji to zobaczysz która będzie Ci pasowała....

a co do gości...to dzisiaj odwiedza nas Karlitka, z mężem i Gabrysią;-);-);-)więc sprzątanie szło pełna parą:laugh2:aczkowliek mam wrażenie że nie widac tego porządku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

wiecie że wczoraj cały dzień się obijałam .... w dosłownym tego słowa znaczeniu ... siedziałam i oglądałam sobie kolejny sezon Gotowych na wszystko :-D:-D:-D później obiad i drzemka :-) daaaaaaaaaaawno już tak nie odpoczywałam :tak:

ale w piątek wieczorem wyszła nam górna trójka i to pewnie ona tak nam dokuczała od samego rana :-D

i tak trzymaj!!!!!!!!

gratulacje kolejnego zębola!!!!!

pozdrowienia dla cioteczek od Julci
hewujsols9otgdjdldost656181qaokshsos
swksbdmdjDDJDKI C LDKDJX

Miłego dzionka!!!!!!

a co do gości...to dzisiaj odwiedza nas Karlitka, z mężem i Gabrysią;-);-);-)więc sprzątanie szło pełna parą:laugh2:aczkowliek mam wrażenie że nie widac tego porządku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Madzia my nie sanepid ;-) :-D:-D:-D:-D nie wygłupiaj się tam :-)

i tak trzymaj!!!!!!!!

gratulacje kolejnego zębola!!!!!

oj niech te zęby już wychodzą!!!!!!!!!!!!!

pozdrowienia dla cioteczek od Julci
hewujsols9otgdjdldost656181qaokshsos
swksbdmdjDDJDKI C LDKDJX

hej JULA :-) niedługo Ty opanujesz komputer i mam nie będzie miała jak do nas zaglądać ;-)

Witajcie!
Nie wiem czy wczoraj pisalam czy nie bo sie pogubilam, ale zagladalam :)
karlita ja tez nigdy nie dostalam talonow z pracy, ale w tym roku jest szansa, ze sie to zmieni, wiec czekam z nadzieją :D:D:D:D a Ty jako główna księgowa nie dostajesz bonusów od szefa na świeta ??? :p hmmm wlasciwie to dostaniesz i to bardzo konkretny :D:D:D

karlita, madzienka
zycze milego spotkania :) kurcze do czego to forum doprowadzilo... super !!! :)

z tymi goframi to slyszalam, ze to chodzi o moc urzadzenia, te domowe podobno maja za mala i dlatego gofry nie wychodza takie jak kupowane. Podobno jak sie wlozy jeszcze na chwile do piekarnika to wychodza super, ale nie probowalam.

fornetka fajnie , ze sie odezwalas :) jak sie Wam tam żyje?

Nasze gofry wyszły nawet dobre... a robiłam tak:

z 2 białek ubić pianę na sztywno.
W drugiej misie mikserem mieszałam: 2 szklanki mleka, szklanka wody (najlepiej gazowanej) 2 żółtka, łyżeczka proszku do pieczenia - wszystko mieszałam aż pojawiły się pęcherzyki powietrza, później dodawałam mąki tyle by ciasto miało konsystencję naleśnikową... cały czas miksując.

Na koniec wymieszać ubitą pianę z tą masą, nie mieszać za długo tylko tyle by się składniki połączyły...

i smażyć! Smacznego! :-)

M. kupił maszynę co grzeje do 1300W... i też robią się małe serduszka - chyba 5 na raz :-)

A i jeszcze jedno - ja po wyjęciu kładłam je na taką blachę - druty z piekarnika położoną na garnku - żeby gofry miały przepływ powietrza i mogły odparować... ponoć od tego też robią się takie gumowe...

Madzieńka zapraszam!!!

Karlitka
gratuluję kolejnego zębola... już wam zostało mniej niż więcej :-)
My nadal czekamy na te dwie nieszczęsne 4... i chyba znowu zaczynają nas męczyć bo dziś Nelinka od rana marudzi i pcha rączki do buzi...

Co ja jeszcze miałam napisać... już nie pamiętam...

madziarka tak, tak wlasnie o tym odparowaniu slyszalam :)

a ja zapomnielam sie pochwalic , ze pozazdrocilam Madzience i Julci wspólnych ciasteczek i wczoraj z moja Jula tez robilysmy :) alez bylo radosci:D:D:D

Witam sie po dluzszej nieobecnosci...
Co Wy dziewczyny za stroje mikolajowe kupujecie czyzy maluchy na mikołaja własnie w takich miały wystapić???

Aluska Wszystkiego Najlepszego dla Amandzi z Okazji Urodzin!!!
Madzienka oj ja tez czekam na talony nie ma jak dodatkowy finasowy bonus ale poki co najpoerw wypłata:-)
Aluska super ze Martynka może jeszcze poyc w brzuszku napewno naberze jeszcze dzieki temu na wadze
Karlita super ze mialas mozliwosc poleniuchowac nalezy ci sie...

Nie wiem co mialam jeszcze napisac jakos nie mam nastroju, troche gardlo mnie pobolewa Mateusz wstanie to musze nad jego noskiem popracowac. Poszedł na 2godz spacer z M i sannał i bedac na barana u M:-)
Milej niedzielki Wam wszystkim zycze

a Ty jako główna księgowa nie dostajesz bonusów od szefa na świeta ??? :p hmmm wlasciwie to dostaniesz i to bardzo konkretny :D:D:D

na całe życie hehehehe :-D:-D:-D
karlita, madzienka zycze milego spotkania :) kurcze do czego to forum doprowadzilo... super !!! :)
:-D:-D:-D:-D

Nasze gofry wyszły nawet dobre... a robiłam tak:

z 2 białek ubić pianę na sztywno.
W drugiej misie mikserem mieszałam: 2 szklanki mleka, szklanka wody (najlepiej gazowanej) 2 żółtka, łyżeczka proszku do pieczenia - wszystko mieszałam aż pojawiły się pęcherzyki powietrza, później dodawałam mąki tyle by ciasto miało konsystencję naleśnikową... cały czas miksując.

Na koniec wymieszać ubitą pianę z tą masą, nie mieszać za długo tylko tyle by się składniki połączyły...

i smażyć! Smacznego! :biggrin2:

M. kupił maszynę co grzeje do 1300W... i też robią się małe serduszka - chyba 5 na raz :biggrin2:

A i jeszcze jedno - ja po wyjęciu kładłam je na taką blachę - druty z piekarnika położoną na garnku - żeby gofry miały przepływ powietrza i mogły odparować... ponoć od tego też robią się takie gumowe...

hmmm to mozę zacznę od zakupu maszynki bo nie mam :sorry2::-D:-D:-D

Karlitka gratuluję kolejnego zębola... już wam zostało mniej niż więcej :biggrin2:
My nadal czekamy na te dwie nieszczęsne 4... i chyba znowu zaczynają nas męczyć bo dziś Nelinka od rana marudzi i pcha rączki do buzi...

oby szybciutko wyszły a co najważniejsze by jak najmniej dokuczały :-)

sienio pokaż ciasteczka :tak::tak:

tak nawiasem wczoraj w tesco widziałam świąteczne foremki ale takie strasznie małe ale był dzwoneczek, choinka i gwiazdka :-D

wiecie czym ja wycinam ciasteczka ????
foremkami do babeczek :-D:-D

reklama
Do góry