reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

uffff...Kluseczek w końcu zasnął:tak:więc jest chwilka na BB:-):-):-):-)
to chyba jakiś nowy miesięcznik dzieciowy;-) pierwszy można przejrzeć na necie http://www.marko-zabawki.pl/pliki/newsletter/baby_more/Baby&More_Calosc.pdf
a Fogia w tej gazetce widziałam fotki jakiś wózków w cenach około 700 zł...może coś Ci podpasuje:sorry2::sorry2::sorry2:

pewnie to znacie, ale mi dziś dopiero koleżanka w pracy poleciła te książeczki...dla starszych dzieci podobno rewelacja (zwłaszcza Bon ton i Co to znaczy)...więc wklejam;-) Grzegorz Kasdepke » Księgarnia Gandalf

dziewczyny muszę się Wam pochwalić bo normalnie pęknę zaraz z dumy!!!!!!!!

Filipek potrafi się zupełnie samodzielnie podpisać imieniem!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

a oprócz tego rozpoznaje, nazywa i pisze literkę O

i jeszcze potrafi napisać literkę M i T, nie nazywa ich tylko określa, że są jak mama i tata.

jestem taka dumna, że unoszę się metr nad ziemią, on nie ma jeszcze czterech lat, a oprócz tego zafascynowania literami potrafi też liczyć do 10 po angielsku i po polsku, rozpoznaje kształty itp.

a co chyba najlepsze w tym wszystkim to to,że ja go nigdy przenigdy do takiej nauki nie zmuszam, nie zachęcam, nie namawiam, odpowiadam tylko na jego pytania!

mandziula współczuję Ci tych przebojów. Widzisz taka to już dola pracującej mamy.

misiawspółczuję problemów dentstycznych, u mnie pewnie będzie podobnie bo zęby lecą mi bardzo.

twoja mama też ma dzisiaj urodziny?????:-)gratki dla koleżanki, zauważyłam że ostatnio rodzi się bardzo dużo dzieci z wagą ok. 4 kg:szok::szok:

madzienkawow super wypieki. To te pierniczki co muszą poleżeć do świąt żeby zmiękły czy jakiś inny przepis? Pomocnicę masz rewelacyjną. :-)O której wybieracie się do KC? może my zdążymy dojechać?

brawa dla zdolnego Filipka:tak::tak::tak::tak:

Witam się wieczorowo:-)
sunday_ super wieści od koleżanki, gratuluję zostania ciocią:tak:
madzienka super ciasteczka! A pomocnik rewelacja.:-)
misia2010 współczuję wrażeń u dentysty:sorry: Nie martw się, dobrze będzie.
fogia brawa dla Fifiego :-) Jakiś geniusz Ci rośnie...
sienio super ten fartuszek:tak:
Cały dzień w rozjazdach, byliśmy dzisiaj w Motylku na zajęciach adaptacyjnych:tak: Panie fajnie prowadziły ale było strasznie dużo brzdąców. ?Na początku trochę się bał ale później się rozkręcił. Ładnie w tym przedszkolu i tak niedaleko od nas. Teraz już mały zasnął to chwila na zieloną herbatkę:tak:

to dobrze, że udały się zajęcia w przedszkolu:tak::tak:

Czesc
Mialam szalony tydzien. Po Wizycie kolokwium za kolokwium, wiec nawet Was nie czytalam. Poprawie sie od jutra ale nie dam rady nadrobic. Jak tam Ala?

jak zaliczenia?wszystkie już za Tobą?jak w ogóle się układa na studiach?:blink:

hello nocną porą :-)

Madzieńka oby Juleczki nic nie brało !! :no::no::no:
a ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie smaka mi narobiłyście :-)

asienka i jak poszły kolokwia ???

Antuanet super że mały się rozkręcił :-) kurcze wszystkie będziecie chodzić do Motylka ????

sunday_ oby młody nie buszował po szafach ;-)

Fogia krewetki to nie wiem ;-)
ale gofry to pod zamkiem albo w tesco robią dobre :-) w Realu też sa dobre ;)

a kawa to caffe Heven w PLAZIE :-)
polecam kawę żółwia albo oreczkę koniecznie dużą :-) pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :-D

właśnie laski kiedy idziemy do Plazy na kawę ??????????????
a może do kina ??????
właśnie zajrzałam co grają ... nic ciekawego nie ma .....

ok spadam do łóżeczka :-D

oh....kusisz tymi kawami:tak::zawstydzona/y:tak nie wolno:no:

Witajcie

ale mamy dzisiaj ładny dzień, cieplutko

my od rana mieliśmy dzień sprzątaniowy, popraliśmy koce, pościel się wietrzy na balkonie i zrobiliśmy z Hubertem ciasto na bułeczki:-):-):-) całą podłogę w kuchni miałam w mące:-p

a wczoraj wybraliśmy się wieczorem do Rossmana na zakupy, kupiłam mleko Hubertowi i mamy trzy nowe bajki do słuchania,:-):-):-) one są rewelacyjne, jeszcze nam dwie brakuje do kolekcji:tak::tak::tak:

madzienka jak Jula???????????????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

szczerze mówiąc to mam nadzieję, że mu nie przejdzie, przynajmniej nie będziemy mieli problemu ze wstawaniem do przedszkola:-p:-p:-p

moi znajomi mają taki nie jest jakiś super, do mutsy się nie umywa, :no: ale nie jest też straszną tandetą:tak::tak::tak:;-)

mandziula i jak dzisiaj nocka:confused:

gratulacje dla koleżanki, kawał dziewczyny:-) ja teraz czekam na moją bratową za miesiąc ma termin

super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

o masz współczuję wizyt u dentysty, dla mnie to najgorsze co może być,ja też się bałam o zęby po ciąży, ale nie jest źle;-)

brawa dla Filipka, mądry chłopczyk:-):-):-)

:-D:-D:-D moja też tak mówi

latte to w plazie albo Nescaffe na deptaku:tak::tak::tak: i narobiła mi ochoty na gofry:-p:-p:-p

super;-)

i jak wrażenia, my też myślimy żeby zapisać tam Huberta;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

madziara masz jakieś sprawdzone przepisy na pierniki:confused:

sundey ja mam takie same foremki z reniferem wiewiórką, kupiłam w ikei za 10 zł:tak:a jest ich chyba 6 szt. ja 11-14 grudnia najprawdopodobniej będę w Krakowie to mogę zajść do Ikei i ci kupić jak by co;-);-);-)

super te foremki, szkoda, że u nas takich nie kupisz:no::angry:
no ja miałam nadzieję, że u dentysty będzie luz jak do tej pory...a tu:szok::szok::szok:...odwapnienie, próchnica i co najmniej 8 dziur:szok::szok::-:)-:)-:)-:)-(masakra:angry::wściekła/y:

witam i ja

u nas noc znowu fatalna, Mikołaj od 1 płakał i nic nie pomagało, dopiero godzinę po czopku usnąl i spał do7 nie mam pojęcie co mu jest:no::no: a ja już ledwie łażę:wściekła/y::wściekła/y: a w dodatku szef mnie w niedziele w ćwiczenia wrobił:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: i uczyć się jeszcze muśze do tych ćwiczeń:-:)-(

karlita uważaj na siebie żebyś zawcześnie nie urodziła:tak::tak:

fogia brawa dla Filipka, ne dziwię się że fruwasz z dumy:tak::tak::tak::tak:

madzienka super ciasteczka, a pomoc widze miałas fachową:tak::tak::tak: i jak Jula się czuje???

asienka i jak kolokwia????

i nie wiem co miałam jeszcez napisać:no::no:

biedny Mikołajek, mam nadzieję, że to kryzys w spaniu, a nie nic innego:tak:

współczuję niedzielnych zajęć...skandal, że młodą mamę tak wrabiają:angry::angry::angry::angry:

Tak to to przedszkole.....:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Mandziula spokojnej nocki!!!

Marta oby twoje chłopaki uchowały się od chorób...

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:szok z tymi przedszkolami...wszędzie oszczędzają, nawet na dzieciach:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witajcie z ranka,

my już bajkę oglądamy... Julo jeszcze śpi :-)

Madzieńka cieszę się że twoje przypuszczenia się nie sprawdziły!!!

Karlitka jak Gabi? jak nocka?

Dzięki dziewczyny za wspaniały dzień!!! Madzieńka ja też uwielbiam takie dni... musimy sobie koniecznie robić takie wypady! :-) przy okazji ty przyzwyczaisz się jak to będzie z dwójką, trójką dzieci :-D

antuanet gratulujemy awansu! niezależnie od Twojej decyzji ;-) no i nie strasz zimą.... śniegom i zimnie mówimy stanowcze NIEEE!!!!! :szok::-D

Maltanka jak byś była w krakowie i by były te foremki to mogła byś i dla nas kupić? pieniazki mogę dać już dziś, na wszelki wypadek niezależnie czy foremki będą czy nie :tak:

Mandziula jak dziś nocka? pospał spokojnie Mikołaj?

Marta ja też uwielbiam te kopniaki... ach... mam nadzieję że jeszcze kiedyś będzie mi dane to poczuć :-D

Fogia szkoda że wypad nie był taki jak sobie wymarzyłaś, niestety czasami los nam psuje plany :-( a z dziećmi to już zawsze coś się może wydarzyć ;-)

Misia współczuję wizyt dentystycznych... to faktycznie ci zęby poleciały :-(
no i biegnę poczytać co tam mi Madzieńka napisała :-)

A zapomniałam - z tą kawusią to niezły pomysł!!! To kiedy idziemy?

A z przedszkolami.... brrr... nie będę się wypowiadać bo szkoda słów...

Madzieńka zdjecia z KC super!!!!! Jestem zauroczona! :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzień dobry:tak:

Dziecko już nie od 6.00 próbowało wyścignąć z łózka ale się nie dałam i dopiero za 15min 7.00 sie z wyrka zwlekłam :confused: przez to że poszła do przedszkola zmienił się sie tryb chodzenia spać i wstawania:sorry2: no i jak dla mnie śpiucha zmiana nie korzystna ...może niedługo jakoś jeszcze przyzwyczają:sorry2:
Ja nadal jeszcze w wersji 2in1 ale na pewno sie dowiecie jak to sie zmieni bo smska wyślę a jak nie ja to mój P.:tak::tak:
No i nawiązując do mojego porodu to w czwartek byłam na wizycie o godz. 21.00 u gina i jak sie okazało nie muszę mieć na razie przyspieszonego porodu:-) na razie dlatego że dał mi czas do 3 grudnia,a tego dnia (o ile nie urodzę wcześniej ) mam się stawić na Krasickich na ktg i zostać na wywołanie:baffled: A dlatego nie muszę rodzić w trybie natychmiastowym tak jak to bylo wspomniane na ostatniej wizycie 4.11 ponieważ enzymy sie ustatkowały (leki nadal mam jednak brać aż do rozwiązania) a co najważniejsze łożysko nie wykazuje jakichkolwiek zmian patologicznych tak jak to bywa przy tej cholestazie :-) a jak łożysko w porządku to i dzidzia może spokojnie w brzuszku jeszcze po przebywać:tak:
W karcie mam napisane że dojrzałość łożyska mam II/III ale zapomniałam sie za pytać co to oznacza wiec na necie sobie poszukam:nerd:
A była bym zapomniała Martynka przybrała na wadzę od tej wizyty dwa tygodnie temu dość sporo :cool2: bo wtedy mi powiedział że ma 2200g a w ten czwartek wyszło że ma tak ok. 2600-2700g:szok: czyli tak 400-500g wciągu dwóch tygodni :-):-) a jeszcze z tydzień pobędzie to sie jeszcze może na 3 kg załapie:-)

A ja wlasnie dowiedzialam sie ze moja psiapsiolka jest na patologii 36 tydzien i szyjka miekka. dzisiaj ja przyjeli a ona mowi do mnie ze tyle jeszcze w domu by zrobila, ze miala dzisiaj szafki myc, ze jeszcze maly remont chcieli zrobic..... normalnie jutro to chyba jak pojade do niej to nakopie w d... i od razu urodzi ;-) przez tel mówiła ze spoko tylko nie chce leżeć ale w głosie słyszałam ze się boi(znamy sie od liceum) to jej pierwsza ciąża i narazie uważała że może robić wszystko bo jak to mówią ciąża to nie choroba :-) a tu teraz i do niej i do przyszłego tatusia dociera powaga sytuacji :-) :-) no ale każda to z nas przeżywała jak się już zbliżało do końca:-)
miałam to samo podejście z Amanda w ciąży:cool2: no to teraz nic tylko trzymać kciuki żeby dzidzia jeszcze z dwa tygodnie posiedziała:tak::tak:
Fogia tulaski przesyłam żeby smuteczki poszły w kont:confused::confused:
Mandziula jak tam nocka Wam minęła?
Marta dużo zdróweczka Juleczkowi życzę.. niech sie nie da choróbskom:confused::confused:
o matko :szok::szok: normalnie ręce opadają:no::no:
Antuanet24 zdróweczka życzę:confused::confused:
Misia problemów z ząbkami:-:)-(
Madziara jak tam Juleczek bo coś nie doczytałam :zawstydzona/y:
Madzienka to dobrze że z Juleczką wszystko w porzadku:tak::tak:
Sunday mam nadzieje ze dziś już Ci ból głowy nie dokucza:confused:
Justyna2729 to super że kupka się pojawiła oby Michałkowi już żadne zaparcia nie dokuczały:confused::confused:

Aluśka Super że u was takie dobre wieści!!! Oby tak dalej...

I dziękujemy za wspomnienie o nas - Julcio juz lepiej... ta temperatura chyba jednak była od afty co miał w buzi... bo nadal żadnych oznak chorobowych nie ma ;-) a jak by miała krtań zaatakować to już pewnie by się dawno coś rozwinęło...

A nasz dr twierdził że może być temp od afty... i to dobrze że jego organizm się bronił...

karlita i dobrze ze ciotki pilnowaly:-) no ale do domu i tak spacerek byl:baffled:

takie ciotki są niezastąpione :-) co do spacerku to i tak bym z Gabi na spacer wyszła bo by mi dom rozniosła :zawstydzona/y:

Reszta spraw nie załatwiona, a mi mega smutno bo nie było czasu ani na gofry ani na latte, że o krewetkach nie wspomnę. :sad::sad::sad::sad::sad:

Zapowiadał się fajny rodzinny dzień, a tymczasem była mega nerwówka i hauczenie na siebie nawzajem.

kochana przykro mi że tak wypadł ten dzień .... PRZYTULAM MOOOOOCNO :-)

Karlita jak Gabi??ząbki troszkę odpuściły??

kupiłam jej camille i przeszło :-D

ale ... jak mała wstała zauważyłam na brzuszku i na szyjce wysypkę :szok: pierwsza myśl ... moze trzydniówka ??? dzwonie do chrzestnej Gabi - moze to trzydniówka - ale trzydniówkę mała już przechodziła więc druga trzydniówka mało realna ... to ja od razu spanikowałam ze to moze różyczka ???????????? zrobiłam fotki wysłalam jej na maila - na bank nie różyczka obstawia alergię... każe macać węzły ale ja się nie znam .... :baffled: więc wieczorem pojechalismy do mojej babci - babcia obstawia przegrzanie / potówki ewentualnie alergię .... kurcze przegrzanie ??? i tak sobie pomyślałam że albo to ten nowy płyn do płukania albo jak wracałyśmy z KC to było strasznie ciepło a Gabi była w tej ciepłej kurtce więc mozę ją rzeczywiście przegrzałam :baffled::confused:

postanowiliśmy zaryzykować i nie dawać jej leków na alergię tylko wykąpaliśmy a później przemyłam ją roztworem z kwasu bornego i dzisiaj rano skórka prawie w stanie idealnym ;-)

no wlasnie kiedy sie wybieramy na pyszna kawe i pogaduch do Plazy??? oj jak mi tego potrzeba!!!

no kiedy kiedy kiedy ;-)

Witam się wieczorowo
madzienka, karlita, madziara cieszę się że wypad do KC się Wam udał. Żałuję że nie zdążyłam do Was dojechać:-(

my też żałujemy :-)

A ja wlasnie dowiedzialam sie ze moja psiapsiolka jest na patologii 36 tydzien i szyjka miekka. dzisiaj ja przyjeli a ona mowi do mnie ze tyle jeszcze w domu by zrobila, ze miala dzisiaj szafki myc, ze jeszcze maly remont chcieli zrobic..... normalnie jutro to chyba jak pojade do niej to nakopie w d... i od razu urodzi ;-)

a wiesz ile ja mam do zrobienia jak pokazałam listę E to zapytał czy szykuje się nalot sanepidu ;-)

Karlitka dzięki za komentarze pod fotkami, nieźle pośmiałam się!!!!!

:-D:-D:-D:-D Gabi spała a komentarze same cisnęły się na ... klawiaturę ;-)

Aluśka tylko się cieszyć że wyniki są dobre i ze nie trzeba nic wywoływać a i waga Martynki pięknie podskoczyła :-)

co do przedszkoli mój mąż wczoraj poruszył sam temat Gabi i przedszkole ;-) spotkał się z jakimś znajomym który bardzo zachwalał mu przedszkole i to chyba Motylek (mówił ze takie nowoczesne na warszawskiej z dużym placem zabaw) i E od razu ze trzeba to przemyśleć i może zapisać tam Gabi przy najbliższym naborze :-D:-D czyli są szanse że się tam spotkamy :-D:-D

hej dziewczynki

zajrzałam do Was na chwilę odpoczynku. Działam już od rana ze sprzątaniem ale jeszcze sporo przede mną, a oprócz tego gotowanie obiadu (bez pomysłu) no i chciałabym z młodym do jaskini solnej podskoczyć bo nie byliśmy w tym tygodniu.

w domu nadal mam atmosferę wisielczą. :angry:

WITAM I JA

u nas noc cudowna, dałam młodemu na noc viburcol i spał jak zabity, wstawałam tylko żeby go raz nakarmić i przykryć i spał do 8:szok::szok::szok::szok: bosze ale wypoczełam:tak::tak::tak: teraz pierzemy i sprzątamy a Mikołąj dzielnie mi w tym pomaga:dry::dry::dry:

aluśkasuper wiesci:tak::tak::tak: masz jeszcze troche czasu na przygotowania;-);-)

no i tyle pisania bo Kolcia zaczyna płakać:no::no:
miłego dnia dziewczyny

witajcie sobotnio:tak::tak:

zapomniałam się wczoraj pochwalić to od razu nadrabiam...Natalka wczoraj zrobiła swoje dwa pierwsze kroczki na czworakach:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)
dzień dobry:tak:

Dziecko już nie od 6.00 próbowało wyścignąć z łózka ale się nie dałam i dopiero za 15min 7.00 sie z wyrka zwlekłam :confused: przez to że poszła do przedszkola zmienił się sie tryb chodzenia spać i wstawania:sorry2: no i jak dla mnie śpiucha zmiana nie korzystna ...może niedługo jakoś jeszcze przyzwyczają:sorry2:
Ja nadal jeszcze w wersji 2in1 ale na pewno sie dowiecie jak to sie zmieni bo smska wyślę a jak nie ja to mój P.:tak::tak:
No i nawiązując do mojego porodu to w czwartek byłam na wizycie o godz. 21.00 u gina i jak sie okazało nie muszę mieć na razie przyspieszonego porodu:-) na razie dlatego że dał mi czas do 3 grudnia,a tego dnia (o ile nie urodzę wcześniej ) mam się stawić na Krasickich na ktg i zostać na wywołanie:baffled: A dlatego nie muszę rodzić w trybie natychmiastowym tak jak to bylo wspomniane na ostatniej wizycie 4.11 ponieważ enzymy sie ustatkowały (leki nadal mam jednak brać aż do rozwiązania) a co najważniejsze łożysko nie wykazuje jakichkolwiek zmian patologicznych tak jak to bywa przy tej cholestazie :-) a jak łożysko w porządku to i dzidzia może spokojnie w brzuszku jeszcze po przebywać:tak:
W karcie mam napisane że dojrzałość łożyska mam II/III ale zapomniałam sie za pytać co to oznacza wiec na necie sobie poszukam:nerd:
A była bym zapomniała Martynka przybrała na wadzę od tej wizyty dwa tygodnie temu dość sporo :cool2: bo wtedy mi powiedział że ma 2200g a w ten czwartek wyszło że ma tak ok. 2600-2700g:szok: czyli tak 400-500g wciągu dwóch tygodni :-):-) a jeszcze z tydzień pobędzie to sie jeszcze może na 3 kg załapie:-)

super, że takie dobre wieści:tak::tak:no i Martynka jak ładnie rośnie, niech jeszcze posiedzi w brzuszku to będą 3 kg:-)

hej dziewczynki

zajrzałam do Was na chwilę odpoczynku. Działam już od rana ze sprzątaniem ale jeszcze sporo przede mną, a oprócz tego gotowanie obiadu (bez pomysłu) no i chciałabym z młodym do jaskini solnej podskoczyć bo nie byliśmy w tym tygodniu.

w domu nadal mam atmosferę wisielczą. :angry:

tulaski, oby humor się poprawił:tak::tak:

WITAM I JA

u nas noc cudowna, dałam młodemu na noc viburcol i spał jak zabity, wstawałam tylko żeby go raz nakarmić i przykryć i spał do 8:szok::szok::szok::szok: bosze ale wypoczełam:tak::tak::tak: teraz pierzemy i sprzątamy a Mikołąj dzielnie mi w tym pomaga:dry::dry::dry:

aluśkasuper wiesci:tak::tak::tak: masz jeszcze troche czasu na przygotowania;-);-)

no i tyle pisania bo Kolcia zaczyna płakać:no::no:
miłego dnia dziewczyny

no to super, że nocka spokojna i odpoczęłaś:tak::tak:no i by Kola miał teraz już lepszy humorek;-)

karlita to super, że dziś już Gabi lepiej...czyli jednak nie żadna różyczka, tylko przegrzanie...uff!

no i pranie się uprało, czas je rozwiesić:sorry2:

reklama
Witajcie, my nareszcie w domu...zaliczyliśmy cukiernię, sklep z torebkami, salon plusa i real...
Kupiłam torebki mikołajowe, pokaże Wam jakie...i mogłabym Wam je kupić-groszowa sprawa:tak::tak:ale jak je ode mnie odbierzecie, no chyba ze zapakujecie prezent w Bugi....
Telefon wymieniony.....
I zakupy zrobione, a kasy wydaliśmy....z utęsknieniem czekam na talony z pracy:blink::blink::blink:

Madziarka a jak strój Mikołaja??dobry na Nelcię???na Julę akurat, jak będą większe wymieniam:tak::tak::tak:

Aluska dzisiaj myślałam o Was...trzymaj się dzielnie!!!a 3 grudnia piękna data:-D:-D:-Dmoje urodzinki

Karlita camille prosze włożyć do torby!!!!
Super, Motylek górą!!!!!

Fogia poprawy humorku!!!

Mandziula super że w końcu nocka przespana!!!:tak:

Misia gratulacje pierwszych czworaków!!!

Do góry