reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka karlita to zajecia na basenie na podwalu mozna odrabiac??

kochana nasza mała chodzi na Głęboką :-) do Bobo Swim :-)

ale Madzia w tej SP23 też odrabiała teraz zajęcia :-)

elmo bardzo fajny i podobny do siebie :-)

co do kuchenki to i moja woła o pomoc ;-)

Justyna super że kupka się pojawiła
ehhh ja to już zapomniałam jak to jest z takimi maluszkami :-D

byłyśmy z Madzieńką i Madziarą w Kids Clubie dziewczyny pomagały mi z Gabi i kazały siedzieć i leżeć :zawstydzona/y: wielkie DZĘKI dla Was dziewczynki :-D

spacerkiem wróciłyśmy do domu, po drodze byłam w aptece kupić Gabi camille na ząbkowanie bo te trójki nam dają popalić troszeczkę :sorry2:

Talia a siostra M toleruje zapach ryby ??? ja na samą myśl lecę do łazienki :dry:
tulaski dla Gabisi :-D:-D:-D

reklama
Witajcie

ale mamy dzisiaj ładny dzień, cieplutko

my od rana mieliśmy dzień sprzątaniowy, popraliśmy koce, pościel się wietrzy na balkonie i zrobiliśmy z Hubertem ciasto na bułeczki:-):-):-) całą podłogę w kuchni miałam w mące:-p

a wczoraj wybraliśmy się wieczorem do Rossmana na zakupy, kupiłam mleko Hubertowi i mamy trzy nowe bajki do słuchania,:-):-):-) one są rewelacyjne, jeszcze nam dwie brakuje do kolekcji:tak::tak::tak:

madzienka jak Jula???????????????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Maltanka oj ciekawe do kiedy ten twój Hubert będzie takim rannym ptaszkiem :tak::tak: może mu się odmieni jak do przedszkola pójdzie :-D:-D:-D

szczerze mówiąc to mam nadzieję, że mu nie przejdzie, przynajmniej nie będziemy mieli problemu ze wstawaniem do przedszkola:-p:-p:-p

byliśmy dziś jeszcze w sklepie dzieciowym bo chciałam mu pokazać wózek, który sobie upatrzyłam - coneco toledo. M. go pooglądał i stwierdził, że szajs,

moi znajomi mają taki nie jest jakiś super, do mutsy się nie umywa, :no: ale nie jest też straszną tandetą:tak::tak::tak:;-)

ledwie łaze więc nie zaglądam, Mikołaj znowu w nocy płakał, więc w sumie od 1 spałam jednym okiem. od 7 w pracy i tez czasu na przerwę brak, bosze jak dobrze że jutro piątek:tak:

mandziula i jak dzisiaj nocka:confused:

Ps moja kolezanka urodzila dzisiaj o 11.30 Lidke 4kilo i 58cm :-):-):-)

gratulacje dla koleżanki, kawał dziewczyny:-) ja teraz czekam na moją bratową za miesiąc ma termin

super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

hej,
ja znowu na szybko, ale byłam dziś u dentysty:eek:no i masakra...zęby poleciały po ciąży i od karmienia....długie leczenie przede mną:-:)-:)-:)eek::eek::eek:

o masz współczuję wizyt u dentysty, dla mnie to najgorsze co może być,ja też się bałam o zęby po ciąży, ale nie jest źle;-)

dziewczyny muszę się Wam pochwalić bo normalnie pęknę zaraz z dumy!!!!!!!!

Filipek potrafi się zupełnie samodzielnie podpisać imieniem!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

a oprócz tego rozpoznaje, nazywa i pisze literkę O

i jeszcze potrafi napisać literkę M i T, nie nazywa ich tylko określa, że są jak mama i tata.

brawa dla Filipka, mądry chłopczyk:-):-):-)

fogia tak mama ma urodziny, podziekowala za kwiatka(byla zaskoczona) i powiedziala ze takich urodzin to sie nie obchodzi-nie te lata juz;-)

:-D:-D:-D moja też tak mówi

Powiedzcie mi dziewczyny gdzie ja bym mogła zjeść w Lublinie dobre krewetki? no tak za mną chodzą, że masakra.
i gofry
i latte :eek:

latte to w plazie albo Nescaffe na deptaku:tak::tak::tak: i narobiła mi ochoty na gofry:-p:-p:-p

Dostałam informację o Baby Disco...wstęp bezpłatny i nie ma ograniczeń wiekowych;-);-);-);-)

super;-)

Cały dzień w rozjazdach, byliśmy dzisiaj w Motylku na zajęciach adaptacyjnych:tak: Panie fajnie prowadziły ale było strasznie dużo brzdąców. ?

i jak wrażenia, my też myślimy żeby zapisać tam Huberta;-)

Antuanet super że mały się rozkręcił :-) kurcze wszystkie będziecie chodzić do Motylka ????

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ale masz śliczną i dużąąąą pomocnicę w kuchni!!! Ja też zabieram się niedługo tylko za pierniki - żeby zdążyć przed świętami je jeszcze polukrować... bo zawsze przed samymi świętami tyle się roboty nazbiera że później na szybko to muszę robić... i z mamą stwierdziłyśmy że w tym roku rozpoczynamy sezon wczesniej :tak:;-)

madziara masz jakieś sprawdzone przepisy na pierniki:confused:

Co do pierniczków my mamy kilka foremek,ale te Madzienki jezyk renifer(?) mnie zauroczyły,teraz w oriflame sa za 9.90zl trzy sztuki i wydaje mi sie ze drogo wychodzi... chociaz nie wiem ile w ogole kosztuja.

sundey ja mam takie same foremki z reniferem wiewiórką, kupiłam w ikei za 10 zł:tak:a jest ich chyba 6 szt. ja 11-14 grudnia najprawdopodobniej będę w Krakowie to mogę zajść do Ikei i ci kupić jak by co;-);-);-)

witam i ja

u nas noc znowu fatalna, Mikołaj od 1 płakał i nic nie pomagało, dopiero godzinę po czopku usnąl i spał do7 nie mam pojęcie co mu jest:no::no: a ja już ledwie łażę:wściekła/y::wściekła/y: a w dodatku szef mnie w niedziele w ćwiczenia wrobił:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: i uczyć się jeszcze muśze do tych ćwiczeń:-:)-(

karlita uważaj na siebie żebyś zawcześnie nie urodziła:tak::tak:

fogia brawa dla Filipka, ne dziwię się że fruwasz z dumy:tak::tak::tak::tak:

madzienka super ciasteczka, a pomoc widze miałas fachową:tak::tak::tak: i jak Jula się czuje???

asienka i jak kolokwia????

i nie wiem co miałam jeszcez napisać:no::no:

Witajcie, dzięki za troskę...jak Jula:shocked2: sama nie wiem....nocka super, sprawdzałam jak oddycha i zapchanego noska na pewno nie miała...rano też ok, troszkę kicha, dziewczyny śmiały się ze mnie że wymyślam ale moja intuicja mówi co innego i dzisiaj dla pewności wybiorę się do pediatry...zobaczymy co nam powie...więc trzymajcie kciuki!!!!!żebym myliła się.....

Poza tym my po KC było jak zwykle super, kawka zaliczona...później wyprawa do fryzjera, plazy...zakupy ach jak ja lubię takie dni...mimo biegania za trójką brzdąców po plazie:-D:-D:-D

Dzięki Madziarka i Karlitka!!!!

Szkoda że Antuanet nie dojechała...no ale wybaczam...i czekam co postanowiliscie;-);-);-)

Sunday jeśli nieobecności sa z powodu choroby to jak najbardziej, my już jedne odrobilismy...tylko wcześniej musisz ustalić to z p. Justyną:tak::tak::tak:

Maltanka mam nadzieje że za podpowiedź o promocji płytek:-D:-D:-Dprzegrasz nam jeszcze jakaś bajeczkę;-);-);-)...płytkę ja Ci dostarczę:-):-):-)

Mandziula współczuję nocki...czyżby aż tak Wam zębiska dokuczały???

Asienka na właśnie jak kolokwia???

U mnie dzisiaj placki ziemniaczane, więc uciekam do kuchni!!!!

Witam:biggrin2:.
Ja dziś w domciu ale na kompa nie miałam kiedy siąść bo jak zwykle w kuchni - M zachciało się strucli makowej:baffled::-p a że wyszło mi aż 3 to jedną sprzedałam - ale pychota wyszła - taka ciepła do mleczka:rolleyes::rolleyes::yes:.
Nie poczytam Was bo padam i Pawełek domaga się położenia i rano w taką ładną kulkę po pępkiem się zwinął aż miło:tak::cool2::cool2: i M kopnął aż tatuś poczuł;-);-).

Witam po pracy, ale mnie głowa boli, normalnie az oczami ruszac ciezko.:-( :-(
Madzienka dobrze,ze z Jula wszystko oki, a co powiedzial lekarz???
karlita i dobrze ze ciotki pilnowaly:-) no ale do domu i tak spacerek byl:baffled:
Marta ekstra sa te kopniaki!!!Uwielbialam to!!!:tak::tak: A na strucla mi smaka narobilas ale ja to raczej dwie lewe rece co pieczenia takich rzeczy :-(
maltanka ja caly czas odkladam pieczenie tych bułeczek, ale jakos zebrac sie nie mogę, a co do foremek to z checia bym skorzystala :-) IKEA | Wyniki wyszukiwania sa dwa opakowania to wzielabys mi oba :-):-):-) DZIEKUJE!!!!
mandziula co sie dzieje z Mikołajkiem???ZEBY???:confused::confused::confused:

Maltanka mam nadzieje że za podpowiedź o promocji płytek:-D:-D:-Dprzegrasz nam jeszcze jakaś bajeczkę;-);-);-)...płytkę ja Ci dostarczę:-):-):-)

i jak Jula? co lekarz powiedział?
:tak::tak::tak: ok mogę wam wszystkie nagrać;-):tak:

J- M zachciało się strucli makowej:baffled::-p a że wyszło mi aż 3 to jedną sprzedałam - ale pychota wyszła - taka ciepła do mleczka:rolleyes::rolleyes::yes:.
.

o matko aż zaplułam klawiaturę następna kusi smakołykami:dry:

maltanka ja caly czas odkladam pieczenie tych bułeczek, ale jakos zebrac sie nie mogę, a co do foremek to z checia bym skorzystala :-) IKEA | Wyniki wyszukiwania sa dwa opakowania to wzielabys mi oba :-):-):-) DZIEKUJE!!!!

:tak::tak::tak: o patrz a w w-wie nbyły tylko te z łosiem:sorry2: też muszę upolować te świąteczne:tak::tak::tak:

hej dziewczynki

mam dziś beznadziejny dzień.

Wyprawa do Lublina całkowicie nieudana.:-(

Wyjechaliśmy z domu z mega opóźnieniem przez załatwienia mojego M., odjechaliśmy może z 10km od miasta, a Filipek zaczął wymiotować, wróciliśmy do domu, oporządziłam go, poleżał chwilę i zaczął się wściekać i jęczeć, że on chce babci zawieźć obrazek. Dałam mu więc lokomowit i pojechaliśmy ale było już tak późno, że tylko z godzinkę pobyliśmy u rodziców i zajrzeliśmy do jednego sklepu (baby fant) i to też na zasadzie wpadł i wypadł. Reszta spraw nie załatwiona, a mi mega smutno bo nie było czasu ani na gofry ani na latte, że o krewetkach nie wspomnę. :sad::sad::sad::sad::sad:

Zapowiadał się fajny rodzinny dzień, a tymczasem była mega nerwówka i hauczenie na siebie nawzajem.

reklama
My po wizycie u lekarza...jak na razie nic niepokojącego nie widać...osłuchowo czysta, gardło też ok, na noc mam dać jej nurofen bo działa przeciwzapalnie i obserwować w razie jakby cos się rozwijało przyjechać do lekarza:tak::tak::tak:więc mam nadzieję że nic nie rozwinie się....

Maltanka w Krakowie przed świętami, ale zazdroszczę!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A płytki podrzucę Ci to w wolnej chwili poprzegrywasz mi:tak:

A co do tych foremek, to ja na te z choinką tez poluje ale z informacji na stronie nie ma ich już w sprzedaży w Krakowie:no::no::no::no::no::no:szkoda....
Sa w Gdańsku, ktoś wybiera się nad morze???

Fogia szkoda że dzień nie udał się....

Marta zazdroszczę kopniaczków:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Karlita jak Gabi??ząbki troszkę odpuściły??

Madziarka PW!!!

Do góry