reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Panegiryka - Irlandia jest zielona i śliczna ze swoimi stromymi skalistymi klifami i łąkami, niewielkimi wzniesieniami i budynkami we wszystkich kolorach. Ale pogoda dramatyczna i takie lato jak tego roku było ostatnio w 2005 roku:(
Cieszę się, że i u Was się poprawiło.

Solange - masz malutki brzunio. Ja to po tej ciąży chyba będę musiała pójść na pięcioletnią dietę:((( Najlepiej pięć lat o chlebie i wodzie.

Dzisiaj mam szczepienie z Sashą, bleee.

reklama
Witajcie, od czasu do czasu was podczytuje, ale jakos brak mi weny do pisania:tak::tak::tak:

U nas zaczęło się ząbkowanie, mamuski doswiadczone macie na to jakies magiczne sposoby, dodam bolesne zabkowanie!!!!!!:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Hej dziewoje!

Jak samopoczucie w ten upał? Pewnie nic się wam nie chce?

Ja oczywiście dalej "na chodzie", nawet dzisiaj pojechałam zakupić żyrandole do pokoju i obejrzeć firany. Samochód prowadzę brzuchem ;)))

anaklim, ja przytyłam prawie 20 kg i nie widać po mnie w ogóle... obawiam się, że później to wyjdzie i zacznę jak ty... tylko o wodzie, bo pieczywo tuczy!

Zazdroszczę dziewczynom, które przytyły w ciąży 10 kg, a później zrzucają to w miesiąc. Jak one to robią? ;))) solange pewnie po tygodniu będzie wyglądała jak bogini :)

Pozdrawiam,
P.

solange pewnie po tygodniu będzie wyglądała jak bogini :)

ahhah a to mnie ubawiłas :)
przy pierwszej ciązy przytyłam 20kg...zrzuciłam dopiero po 2,5 roku:zawstydzona/y: jestem leniwa, a przy dziecku wiecznie zmęczona i niewyspana-nie chciało mi sie ruszac i uwielbiam słodycze i niezdrowe żarcie. Udało mi sie zrzucic bo wychodziłam za mąż:tak:...to była super motywacja-dieta 1000kcal plus codzienny fitness i zabiegi domowe na ciało-skutkowało szybciutko :)

Teraz juz mam z 10kg na plusie...a to jeszcze nie koniec....tylko ze teraz zaczełam z duzo większą waga wyjsciową niz poprzednio...no i jestem 5 lat starsza więc po porodzie róznie może być:baffled:
Plan co prawda mam ambitny...ale wiecie jak to jest...

A tymczasem jest upał, ledwo wytrzymuje bez ruchu w domu, a jak ide do kuchni to jestem od razu cała mokra-co za masakra:angry:

Madzieńka - zamrożone gryzaki. U mnie zęby powychodziły bezboleśnie i u jednego i u drugiego:-) Jakieś takie szczęście.

Co u reszty?

Na szczepieniu spoko, kolejne dopiero we wrześniu.

anaklim ty to wogóle ewenement jestes-porody po 2 h, zabkowanie bezbolesne...jak sie uderzysz w mały palec u nogi to pewnie cie nawet nie boli hahahah;-)

nio ja tez mialam 20kg extra--przy czym 14 przybylo w ostatnich 2 ms:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

teraz powoli to gubie i czuje ze te upaly mi w tym pomagaja bo po dzisiejszym sprzataniu domu czulam sie jak po saunie:tak:

reklama
Hej laseczki :))

Ja po wizycie, prawdopodobnie przenoszę ciążę. Żadnych skurczy, rozwarcia, nic... ja to jakiś cyborg jednak jestem ;)))

Zapowiada się kolejny dzień upału. Anaklim, jakbyś tęskniła za słońcem to zapraszamy do Lublina.

Madzienka, jak Twoje maleństwo? Coś pomogło na bóle?

solange, moja lekarz mi powiedziała, że jak się tyło 9 miesięcy to chudnąć też się tyle będzie. W razie czego umawiamy się na jakąś siłownie :))

Jakie plany na dzisiaj macie? Jak się czujecie? Pisać ;)))

A ktoś się kiedyś pytał o płeć mojego dziecka, to dziewczynka.. będzie miała na imię Marysia :)

P.

Do góry