reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

misia2010 odpoczywaj przez weekend i ładuj akumulatorki:tak:

heheh...tak się mówi a w rzeczywistości nadrabia się zaległości w praniu, gotowaniu, sprzątaniu:crazy::angry::angry:no ale cóż zrobić:confused2:
jeszcze załapaliśmy się na ładną pogodę i 1,5 godzinki pospacerowaliśmy z Natalką:tak::tak::-):-):-)

Zapomniałam Wam wcześniej napisać...w tesco jest wyprzedaż zabawek za 1/2 ceny!!!
Jest dużo lalek ale i dużo torów wyścigowych dla chłopców....
:tak::tak::tak::tak:

super:tak:

Hej dziewczynki

ja niestety zdycham, zaraziłam się chyba od Filipka, męczy mnie katar, kaszel, migdały mam jak śliwy. Najchętniej przeleżałabym cały dzień pod kołdrą ale przecież ktoś musiał zrobić zakupy, obiad,zająć się niesfornym trzylatkiem. Życie. :cool:
Może uda mi się go wcześniej zapakować do łóżka i samej się położyć?????

cieszę się dziewczyny, że arcydzieło synia się Wam podobało. Dziękuję w jego imieniu za wszystkie komplementy.

zgadza się. Te antenki z głowy to właśnie proste włosy. Nie ingerowałam w kształt poszczególnych części twarzy, a jedynie w dobór kolorów (a przynajmniej próbowałam zachęcać aby używał różnych, a nie tylko jednego:sorry:).

zdrówka, nie daj się chorobie:tak:

Ok pogadamy....;-);-);-)

Moj P tez zawsze marzył o kolejce, jak na usg okazało sie że będzie dziewczynka...reakcja mojego P była taka "super...ale kolejki nie będzie:-D:-D:-D:-D"Lekarz śmiał się z niego:laugh2::laugh2::laugh2:
Ta która kupił Julci to jeszcze nie taka z marzen ale zawsze...

Fogia kuruj się kochana...

My po zakupach w plazie...ale były tłumy...parking płatny od 2 listopada...:eek::eek::eek:
Jula czyta z tatą książeczki:tak::tak::tak:wiec mam chwilke a tu pusto:szok:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Ddobre z tą kolejką:tak::tak::tak::tak:

kurczę, zmywarka drugi raz nie domyła naczyń:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:pewnie te kostki fatalne, bo się źle rozpuszczają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jakie macie?u nas Calgonit (teraz chyba Finish):sorry:

karlita
kołyska super wygląda i urocza jest:tak::tak:na początku też myślałam o czymś takim, ale pani w BF powiedziała, że to maks. na 3 miesiące więc wybraliśmy łóżeczko:sorry:wiadomo....koszty:sorry::sorry:

reklama
kurczę, zmywarka drugi raz nie domyła naczyń:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:pewnie te kostki fatalne, bo się źle rozpuszczają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jakie macie?u nas Calgonit (teraz chyba Finish):sorry:

karlita
kołyska super wygląda i urocza jest:tak::tak:na początku też myślałam o czymś takim, ale pani w BF powiedziała, że to maks. na 3 miesiące więc wybraliśmy łóżeczko:sorry:wiadomo....koszty:sorry::sorry:

Misia my nie używamy kostek....tylko proszku, soli i nabłyszczacza...i naczynia mam super domyte...i ja zawsze Somat....:tak::tak::tak:
Nie wiem ile w tym prawdy ale mojej teściowej serwisant od zmywarki powiedział żeby nie używała kostek bo one nie rozpuszczają się do końca i psuja zmywarki ale czy to prawda:eek: nie wiem....

A z kołyska to maja rację:tak::tak:ale my chcieliśmy żeby Jula pierwsze miesiące spała z nami w pokoju, a w sypialni łóżeczko nie bardzo mieściło się więc kupiliśmy kołyskę...ale nie żałuje za nic tej decyzji:tak::tak:
Pamiętam że grudniówki zamiast kołysek kupowały kosze Mojżesza....:tak::tak::tak:

Zmykam, bo prasowanie koszulek mnie czeka...dobranoc spijcie dobrze

Witam wieczorowo. w końcu mam chwile czasu bo wcześniej nie miałam okazji bo goście byli a potem jeszcze małżonek siedział na necie. Syn dzisiaj od rana marudzi może to zęby mu idą?
być może ząbki One potrafią z aniołka zrobić diabełka ;-)

zgłaszam się na ochotnika :-D:-D:-D:-D

ZAPRASZAM :-)

Ok pogadamy....;-);-);-)

Moj P tez zawsze marzył o kolejce, jak na usg okazało sie że będzie dziewczynka...reakcja mojego P była taka "super...ale kolejki nie będzie:-D:-D:-D:-D"Lekarz śmiał się z niego:laugh2::laugh2::laugh2:
Ta która kupił Julci to jeszcze nie taka z marzen ale zawsze...

mój też skomentował "i po kolejce" a teraz jak lekarz powiedział że syn to usłyszałam "ooooo dorobiłem się kolejki ;-)"

My po zakupach w plazie...ale były tłumy...parking płatny od 2 listopada...:eek::eek::eek:
ale nie dotyczy to kinomaniaków bo w cinemacity klienci do 2h mają parking bezpłatny
a normalnie za pierwszą godzinę ma się płacić jakoś 0,50 zł, za drugą 1zł im dłużej tym drożej

najbardziej zaboli tych co zostawiają tam samochody na cały dzień - i sobie idą poza plazę ;-)

ale mój mąż dzisiaj wziął się za sprzątanie - kuchnia na błysk włącznie z lodówką, szafkami i podłogą można się przejrzeć :-)

teraz zabrał się za szkło w witrynie ....nie poznaję GO !! ;-) jakaś gwiazdka z nieba czy co ;-)

kurczę, zmywarka drugi raz nie domyła naczyń:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:pewnie te kostki fatalne, bo się źle rozpuszczają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jakie macie?u nas Calgonit (teraz chyba Finish):sorry2:
my mamy ten Finish i jestem pod wrażeniem jak domywa naczynia

a szkło .... :-D:-D:-D:-D:-D:-D szok nie sądziłam ze przy twardej wodzie można tak doczyścić ;-)

mój mąż mówi: może zabrakło Ci soli ???
lub może być zabity filtr pośredni do płukania.
Jaki masz program do zmiękczania wody ?? my nastawiamy na 6 stopień z 7 możliwych... szybciej kończy się sól ale woda jest lepiej zmiękczona ;-)

karlita kołyska super wygląda i urocza jest:tak::tak:na początku też myślałam o czymś takim, ale pani w BF powiedziała, że to maks. na 3 miesiące więc wybraliśmy łóżeczko:sorry2:wiadomo....koszty:sorry2::sorry2:
moja koleżanka ma kołyskę Adaś ma 5 miesięcy i dalej śpi w kołysce :tak: nie wiem moze to zależy od dziecka :sorry2:

jak się kołyska przyda krótko to będziemy kombinować z łóżeczkiem turystycznym .... chociaż nie ukrywam ze drugie łózeczko to duży problem z ustawieniem ... bo musiałabym zmieniać biurko i ustawienie mebli w sypialni - których za bardzo nie da się inaczej ustawić ... biurko było robione na wymiar pod cały sprzęt potrzebny do pracy i jest strasznie duże ...

tak nawiasem to sobie muszę kupić koszyczki wiklinowe ....

Ostatnia edycja:
mój też skomentował "i po kolejce" a teraz jak lekarz powiedział że syn to usłyszałam "ooooo dorobiłem się kolejki ;-)"
:-D:-D:-D

ale mój mąż dzisiaj wziął się za sprzątanie - kuchnia na błysk włącznie z lodówką, szafkami i podłogą można się przejrzeć :biggrin2:

teraz zabrał się za szkło w witrynie ....nie poznaję GO !! ;-) jakaś gwiazdka z nieba czy co ;-)
przyślij go do mnie;-);-);-);-)

my mamy ten Finish i jestem pod wrażeniem jak domywa naczynia

a szkło .... :-D:-D:-D:-D:-D:-D szok nie sądziłam ze przy twardej wodzie można tak doczyścić ;-)

mój mąż mówi: może zabrakło Ci soli ???
lub może być zabity filtr pośredni do płukania.
Jaki masz program do zmiękczania wody ?? my nastawiamy na 6 stopień z 7 możliwych... szybciej kończy się sól ale woda jest lepiej zmiękczona ;-)
sól jest, bo wskaźnik się nie pokazał;-)ale filtr faktycznie dawno nie czyszczony:zawstydzona/y::zawstydzona/y:program jest automatyczny...i do tej pory było ok:tak::tak:kupiliśmy ostatnio największe pudło tego Finisha i sporo kostek było jak pył, część połamana...może dlatego:sorry:
idę sprawdzić filtr;-)

sprawdziłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zobaczymy jak teraz umyje:confused2:

Ostatnia edycja:
przyślij go do mnie;-);-);-);-)

hmmm mąż powiedział : jak zapewni mi miesięczny katering do pracy to nie ma sprawy mogę umyć naczynia ahahahaha

sól jest, bo wskaźnik się nie pokazał;-)ale filtr faktycznie dawno nie czyszczony:zawstydzona/y::zawstydzona/y:program jest automatyczny...i do tej pory było ok:tak::tak:kupiliśmy ostatnio największe pudło tego Finisha i sporo kostek było jak pył, część połamana...może dlatego:sorry:
idę sprawdzić filtr;-)

sprawdziłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zobaczymy jak teraz umyje:confused2:

aż poszłam sprawdzić naszą paczkę z kostkami ... i te co sprawdziłam to są całe .... też mamy to największe opakowanie ... może masz jakieś przeterminowane ?? nie mam pojęcia ...

oby naczynka okazały się super domyte :-)

witam i ja
wczoraj poczytałam ale nie dałam rady odpisać bo ciągle cioś było do zrobenia, jak nie pranie to sprzątanie, robiliśmy tez szyneczki, a potem znajomi zjechali, na konec dnai nie miałam siły kompa włączac:no::no:

ja do zmywarki tez mam Finish,a le czasami mii niedomywa wtedy nastawiam na wyższą temepraturę i potem jest juz ok:tak: i czasami jak juz mało soli było to plamy z wody zostawały:tak:

fanie z tymi kolejkami, mój małż narazie nic nie wspomina;-);-);-);-)

karlita małż niech sprząta a co, ja się swojego doprosic nie mogę, zawze znajdzie jakąs wymówkę

moje dziecię na całego już pełża i zwiedza dom:tak::tak::taki wyszły nam juz godnie górne jedynki już je widać!!!!!!!

witam i ja niedzielnym porankiem

Gabi z tatą pojechała na basen a ja zasiadłam z herbatką :-D

mandziula fajnie ze masz już pełzaczka w domu :tak::tak: gratuluję górnych jedynek :-D

Madziara a co się z Tobą dzieje ???????? żyjesz ??

I ja witam się niedzielnie...my już po śniadanku...:tak::tak:

Madziarka zabiegana, ale obiecała kiedyś zajrzeć;-);-);-)

Mandziula gratulacje dla Mikołajka za pełzanie i ząbeczki:-):-):-):-)

reklama
hej:))

ja mam dzisiaj troszke wolnego:)) póki hania śpi:) bo jak nie śpi to cały czas trzeba się nią zajmować, czytac książeczki, bawić się itp:))

jakaś pogoda nie teges:)) u was też??:p:p

przeczytalam ostatnia stronę , na więcej się nie porywam bo zaległości mam jak zwykle na maksa:)) jeśli chodzi o tabletki do zmywarki to my używamy tych z Lidla, takie za 7 zł, dwuskładnikowe i domywają super , używam programu eco- 2,5godz (Indesit):))

Madziula-gratuluję pelzaczka:))

----------

może ktoś chce zamowić próbki pieluszek:)) pozalogowaniu na www.pamperspremium.pl i podaniu hasla Streetcom Dry Max chyba z 5szt przesyłją:))

a i wogole warto sie zarejestrować na strone streetcomu, ja co jakis czas dostaje jakies produkty, teraz czekam na te pampry właśnie:)0

pozdrawiam Was serdecznie:))

Ostatnia edycja:
Do góry