reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

karlita ja mialam drewniana i tylko stala w kacie... nie miala kolek, wiec nie moglam jej przemieszczac. co do Gabi, to niewiarygodne, ze taki maly aniolek tak moze sie dac mamie we znaki :p:p
sunday nawet nie wiesz jak ja zaluje, ze nie pracujesz na zbozowej::):) mam nadzieje, ze tu uda Ci sie zostac na dluzej, czego Ci zycze z calego serca!!!

zmykam dziewczyny delektowac sie weekendem :D:D:D:D Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
A ja jeszcze zasiadłam na chwilę, oczywiście jestem tylko w połowie spakowana a reszta na jutro, oj będzie z rana bieganie :szok::szok::szok:
Madzienka jasne że zauważyłyśmy że ciebie nie ma, myślałam że jakiś wypad sobie z rana zrobiłaś :tak::tak::tak:
A laurka dla taty śliczna, oj zapewne tatuś się ucieszył :tak::tak::tak:
Senio super że Julia chętnie do przedszkola chodzi, oby tylko choroby z daleka ja teraz omijały :tak::tak::tak:
Karlita jeśli takie przeprawy mieliście z Gabi to może rzeczywiście kup tą kołyskę albo pożycz od Madzi tak jak pisała :tak::tak::tak:
Sundey Maksio też piękny prezent dla mamy zrobił, mi Maja teraz takie prezenty w przedszkolu robi i ja je skrzętnie chowam, będzie potem co wspominać na stare lata :tak::tak::tak:

ejjja co to za płaczliwy dzień:confused:

ja miałam dzisiaj dzień w kuchni obiłam placki:tak: upiekłam makowce i snikersa, jutro na wieś więc pewnie w niedzielę dopiero się pojawię;-)

karlita wiem o czym mówisz, sama czasami tak mam że wychodzę z siebie jak H marudzi, ps. w takiej sytuacji moze i masz rację, że kołyska będzie dobrym rozwiązaniem:sorry2:

madzienka ja wiedziaam, że cię dzisiaj nie będzie:-p

superaśne laurki:tak:

izka ja też nie pomogę z opiekunką

Przeczytałam, pozaznaczałam cytaty, ale po całym tygodniu pracy padam i nie mam siły pisać:zawstydzona/y::baffled:Królewna o dziwo już śpi od 30 minut, wiec chyba wykorzystam okazję i zrobić to samo;-)

Hej dziewczynki
nie było mnie cały dzień bo próbowałam jakoś zneutralizować swoją wściekłość. Posprzątałam całe mieszkanie, a całe popołudnie spędziliśmy z Fifim na pracach plastycznych.
I mi i jemu przydało się trochę wyciszenia.
A oto jedno z dzisiejszych dzieł mojego synka :biggrin2:
[URL=http://img233.imageshack.us/i/dsc02253s.jpg/] Uploaded with [/URL]ImageShack.us
Zdjęcie trochę niewyraźne ale muszę się Wam pochwalić bo jestem strasznie dumna z mojego synia. :biggrin2:
Fogia to faktycznie masz ciężki kamień do zgryzienia z tym Fifim, niby zdrowy a ciągle kaszle. Wiesz mojej cioci synek jak poszedł do przedszkola to też cały sezon jesienno-zimowy był albo zasmarkany albo zakaszlany, gdzie to ciotka z nim nie jeździła,trochę pomogły mu inhalacje a z reszty wyrósł. Ale wiem ze to żadne pocieszenie na dzień dzisiejszy, oby chociaż ten homeopata was przyjął, może on coś doradzi :confused::confused:
u nas te inhalacje to czasem pomagają, a czasem tylko zaostrzają duszności. Homeopata dopiero na wtorek. :dry:

Fogia ja Ciebie podziwiam ze tyle czasu jesteś sama i sobie tak doskonale radzisz:-);-)
dzięki kochana za ciepłe słowa. Czasami już tak mam dosyć tego radzenia sobie....

a może kochana jak przyjedziesz do Lublina, to pojedziemy z małym do mojej babci ??????

bierzesz Magnez na skurcze ????
Twoja babcia jest homeopatką czy pediatrą? Chętnie bym skorzystała z rady fachowca. A magnez biorę nawet forte i to dwa razy dziennie, lekarz mi kazał na to twardnienie brzuszka. Kołyska bardzo mi się podoba i myślę, że w waszej sytuacji to może być najlepsze rozwiązanie. Powiem Ci szczerze, że sama się zastanawiałam czy takowej nie kupić ale cały czas liczę na to, że jednak do stycznia uda nam się przeprowadzić. "Dom nad rozlewiskiem" mogę śmiało polecić tak jak i wszystkie pozostałe książki tej serii. bardzo mi się podobały. Ja teraz czytam "Klub Matek Swatek" też jest fajna.

madzienka, sunday zdolne te wasze dzieciaczki. Serducha przepiękne!

To nam jeszcze do kompletu brakuje Fogii i Aluśki, bo ja u psiółki poryczałam się:-(.
Wybaczcie ale wogóle humoru nie mam:no: a jutro jeszcze wesele:baffled::nerd:.
ja swoje najęczałam się dzisiaj rano. Oby jutro był lepszy dzień dla nas wszystkich.

ale ja się nie tym załamałam ;-) tylko tym że Gabi mi dzisiaj dała popalić ;-) ogólnie nie mam humoru.... a mała marudzi na maxa ...
ja też ostatnio nie wytrzymuję zachowania Filipa, najpierw wpadam w szał i się na niego wydzieram, a później ryczę bo ze mnie zła matka.

Witam wieczorkiem
maltanka
miłego wyjazdu.
misia2010 odpoczywaj przez weekend i ładuj akumulatorki:tak:
madzienka super ta kołyska. A do jakiego wieku Jula w niej leżała? A serduszko dla taty słodkie, pewnie mąż się wzruszył jak zobaczył.
fogia zdolniacha z Filipka, i widzę że już się oswaja że będzie starszym bratem.:-)
sienio super że Julcia zadowolona z przedszkola, ale się za Wami stęskniłam.
karlita a gdzie wybywasz jutro? Miłego weekendu.
sunday masz pomysłowego małża. Mój to pewnie by poszedł do ogrodu kwiatka urwać bo on nie przepada za pracami plastycznymi.
anaconda27 udanego wyjazdu, a na długo jedziesz?
U mnie już posprzątane, jedzenie naszykowane prawie, aby jutro jakieś sałatki zrobię i koniec. Bratu wkońcu kupił mój mąż prezent-jakieś radio do samochodu:szok: nie wiem po co mu ale niech żyje jego pomysłowość. Kubuś przed 20 zasnął, mam nadzieję że pośpi do rana. Miłej nocki.:-)

Madzienka jasne że zauważyłyśmy że ciebie nie ma, myślałam że jakiś wypad sobie z rana zrobiłaś :tak::tak::tak:
A laurka dla taty śliczna, oj zapewne tatuś się ucieszył :tak::tak::tak:

Dzięki Ci kochana....
Odpoczywaj ale wracaj do nas szybko!!!!!:tak::tak:i zaglądaj w miarę mozliwości;-)

madzienka ja wiedziaam, że cię dzisiaj nie będzie:-p

A skąd??:-p:-p:-p;-);-);-)
Gdzie Wy wybywacie???

madzienka super ta kołyska. A do jakiego wieku Jula w niej leżała? A serduszko dla taty słodkie, pewnie mąż się wzruszył jak zobaczył.

Dzięki, zamówiliśmy ją na allegro i tak długo płynęła z USA że myślałam że nie dopłynie do porodu ale tydzień przed urodzinami Julci stała już złożona w sypialni
Jula spała w niej do skończenia 3 miesiąca, później szybko została przeniesiona do swojego pokoju do łóżeczka i śpi tam nadal:-D:-D:-D

Ściskam wszystkie nasze płaczki....buziak dla Was dziewczynki

Martus nie poznaje Cię!!!!

Karlitko a Ty jutro gdzie wybywasz???

Fogia śliczny rysunek....nie dość że kochany to i zdolny ten wasz synek...

I gdzie ta nasza Madziarka???:szok:Chyba jutro do niej zadzwonię i przypomnę że my tu dalej jesteśmy:-p:-p:-p:-p

Życzę Wam miłego weekendu, ja mam mężulka w domu to za często nie będę pojawiała się:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale wybaczycie mi no nie???

Dobranoc....

1. To niech trawi trawi ;-) A taka drewnia to ekstra taka stylowa bedzie, pokaz fotki jak dostaniesz;-)
2. na TVNie leci po raz setn Shrek wlacz sobie i czas na relaks-jesli Gabi juz spi i pozwoli ;-)

Gabi właśnie usnęła ... ale to przez to że późno poszła spać w dzień i wstała o 20stej ....
na canal + obejrzałam sobie epokę lodowcową 3 część obijałam się na kanapie :-)

Karlita pogadam z P o kołysce nie wiem czy nie obiecał jej swojemu brejdakowi pożyczyć...jesli ma się kurzyć w piwnicy pożyczymy wam...zanim u nas pojawi się maluch Wam już nie będzie potrzebna...co Wy na to???pogadamy we wtorek

o wow Madziu byłabym bardzo wdzięczna :-)

karlita ja mialam drewniana i tylko stala w kacie... nie miala kolek, wiec nie moglam jej przemieszczac. co do Gabi, to niewiarygodne, ze taki maly aniolek tak moze sie dac mamie we znaki :p:p
właśnie tego się boję... dlatego odpowiadałaby mi taka na kółkach

dzisiaj widziałam fajną na allegro ale trzeba czekać ok 7 tygodni bo sprowadzana ze stanów ... kupować kota w worku to tak dziwnie ....

Karlita jeśli takie przeprawy mieliście z Gabi to może rzeczywiście kup tą kołyskę albo pożycz od Madzi tak jak pisała :tak::tak::tak:

taki jest plan mój E się zgodził ze ta kołyska to dobre rozwiązanie :-)

ejjja co to za płaczliwy dzień:confused:

karlita wiem o czym mówisz, sama czasami tak mam że wychodzę z siebie jak H marudzi, ps. w takiej sytuacji moze i masz rację, że kołyska będzie dobrym rozwiązaniem:sorry2:

a no płaczliwy ale już mi lepiej nie wiem jak Marta mam nadzieję że też już lepiej :-)

Gabi ma czasem takie dni że mam ochotę wystawić ją na allegro ;-)

Twoja babcia jest homeopatką czy pediatrą? Chętnie bym skorzystała z rady fachowca. A magnez biorę nawet forte i to dwa razy dziennie, lekarz mi kazał na to twardnienie brzuszka. Kołyska bardzo mi się podoba i myślę, że w waszej sytuacji to może być najlepsze rozwiązanie. Powiem Ci szczerze, że sama się zastanawiałam czy takowej nie kupić ale cały czas liczę na to, że jednak do stycznia uda nam się przeprowadzić. "Dom nad rozlewiskiem" mogę śmiało polecić tak jak i wszystkie pozostałe książki tej serii. bardzo mi się podobały. Ja teraz czytam "Klub Matek Swatek" też jest fajna.

moja babcia jest lekarzem starej daty
teraz ma własny gabinet - od kilku lat zajmuje się praktyką alergologii i odczulania
do tego właśnie praktykuje homeopatię

boski obrazek nic tylko oprawić w ramki!!!!!!!!!!!!!!

karlita a gdzie wybywasz jutro? Miłego weekendu.

najpierw praca, później jadę do mamy a wieczorem mamy gości ;-)

anaconda, maltanka udanego wyjazdu :-) Wam życzę odpoczywajcie :-)

właśnie Madziara co jest ?? żyjesz?? jak jazdy ??? haaaallloooo :-) tęsknimy :-)

Madzieńka jak P zareagował na laurkę ????? też proponuję oprawić i na ścianę ;-)

idę zjeść chipsy, spakuję małą i idę spać ;-)

Hej Lejdis!!

uff nadrobiłam co napisałyście...
Dużo u Was słychać, miło było poczytać o radościach i o smutkach..oby tych drugich jak najmniej:-):-):-):-):-)
Nie było mnie u WAS 2 dni , ale pewnie nikt nie zauważył....:-:)-:)-(
Przez dwa ostatnie dni zajełam się konkretnym organizowaniem wyprawki dla Borysa, w końcu zabrałam się za prasowanie, część uprasowałam, wyprałam pościel, wybrałam wózek - jutro go jedziemy obejrzeć do baby fant a zamówimy na allegro, wczoraj byłam w plazie kupiłam sobie pare drobiazgów no i jak zwykle nie mogłam sie oprzec i kupiłam cos do domu :-):-):-):-):-)
Jutro planujemy włsnie zaliczyc baby fant i później robic porzadki w domu, a w niedzielę obiad u teściulków bo ciocia z kurowa w odwiedziny wpadnie:-):-)
Jutro piekę ciasto z gruszkami...oby wyszło bo z 10 lat nie robiłam go:-):-):-)

Dziewczynki powiedzcie mi czy robicie czasem jaja faszerowana na przystawki, idziemy w sobote na "wieczor" do mojego brata i nie chce robic zadnej salatki a pomyslalam wlasnie o jakiejs przystawce....macie pomysly???:-)
ja faszeruję jajeczka szprotką, wymieszana z żółtkiem pietruszką i majonezem - POLECAM!!!

Życzę Wam udanego weekendu i wysyłam moc pozytywnych wibracji!!!:-):-):-)

Paaaa

reklama

Sundey Maksio też piękny prezent dla mamy zrobił, mi Maja teraz takie prezenty w przedszkolu robi i ja je skrzętnie chowam, będzie potem co wspominać na stare lata :tak::tak::tak:

No takie rzeczy są świetne potem do przegladania,jeszcze tylko dopisywac daty kiedy postawlo arcydzieło ;-)

sunday masz pomysłowego małża. Mój to pewnie by poszedł do ogrodu kwiatka urwać bo on nie przepada za pracami plastycznymi.

U mnie już posprzątane, jedzenie naszykowane prawie, aby jutro jakieś sałatki zrobię i koniec. Bratu wkońcu kupił mój mąż prezent-jakieś radio do samochodu:szok: nie wiem po co mu ale niech żyje jego pomysłowość.

1. Kiedys jak wyszukam gdzies w papierach to zrobie fotke i Wam wkleje rysunki mojego M- ja chlop talent :-) bo i gra na gitarze i troche na pianinie i dobry sluch ma no i to malowanie:tak::tak:
2. To tez wszystkie pyszności dla Twojego brata????Ale ma dobra siostre!!!:-):-)

fogia portret rodzinny ekstra :tak::tak: Rozumiem ze Ty i Fifi macie tylko krecone wlosy a M nie no i braciszek tez ;-);-);-):happy::happy:
karlita super by wyszlo z ta kołyska od Madzi :tak: aaa tak w ogole to czyżby Madzienka było blisko coraz blizej.....?;-)
Izka ja tez nie pomoge z taka opiekunka, moja to raczej by sie nie zgodzila bo u mnie jest na tyg a czasem co wek siedzi na kasie w realu:eek:
maltanka anaconda miłego wekendu życze!!!!

Witam Wam Mamuśki kochane!!!Jezu to BB to jest juz moje "drugie życie", nie moge sie oprzec zeby sie wlaczyc kompa zeby tu nie zajrzec do WAS- szczegolnie od kiedy mamy lapka to juz w ogole moj M mowi ze juz wie dlaczego nie chcialam nowego TV tylko laptopa ;-):-D I chyba troszke sie zlosci ze tak klikam i klikam :eek::eek:
My z Maksem juz na nogach, "Mysia" z płyty leci a moje dziecko "gra ołówkami" na pudełku :happy: Koncze kawke i zabieram sie za twarozek i szczypiorek:-) A potem w poszukiwaniu pojemnikow na żywność bo musze "remament" w szafkach dokonczyc.

Do góry