reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Karlita kołyska super ale to fakt wydawanie pieniędzy w błoto bo ileż ona posłuży, moja Maja była dzieckiem nienoszonym i niebujanym, zasypiała sama na łóżku a potem jak miała ze 3 m-ce to się przeniosła do łóżeczka, nawet wózka wcale w domu nie miałam :no::no: Ale jak będzie przy drugim to nie wiadomo :sorry2::sorry2::sorry2: chociaż Maja już starsza to myślę że by dzidzi nie zrzuciła, chociaż jak byłyśmy ostatnio z Madzią na spacerze to zauważyłam ze zazdrosna była ze nikt nie zwraca na nią uwagi, oj przeprawy z nią będą jakbym w ciążę teraz zaszła :szok::szok::szok:
Marta olej męża i się nie denerwuj, a to że jemu się twoje zakupy nie podobają - kto by się tym przejmował :-p:-p, najważniejsze że ty jesteś zadowolona :tak::tak::tak::tak:

reklama
Martusia olej męża!! Oni sobie nie zdają sprawy z tego jak tego jest dużo ... ja jak byłam w ciąży z Gabi i zrobiłam listę mojemu E co jest do kupienia to od razu zmienił zdanie i rozłożyliśmy całe zakupy w czasie .... powiem Wam że w sumie do 30tygodnia miałam już wszystko dla Gabi ;-)

w 32 tygodniu spakowałam torbę i byłam gotowa :-)

teraz w sumie też większość mam bo ubranka skompletowałam, kosmetyki kupię pewnie jakoś pod koniec ;-) to co mi brakuje, do szpitala też już wszystko mam bo z tych podkładów zostało mi po Gabi - za dużo kupiłam.

czuje niedosyt w zakupach ;-)

dlaczego myślę o kołysce ...
kołyskę będę mogła wstawić i w sypialni przy naszym łóżku na noc ale i wytransportować ją do salonu jeśli Mały będzie się często budził (tak jak Gabi) że przez pierwsze 4 miesiące to nocami prawie w ogóle nie spałam - a mąż spał w salonie bo był nieprzytomny po nocach z nami ;-)

a jak kupimy drugie łóżeczko to:

- muszę wywalić biurko z sypialni co będzie problemem bo służy do pracy ... bo w takim ustawieniu jak jest teraz drugie łóżeczko się za Chiny nie zmieści ....

- co kiedy Mały będzie nocnym markiem jak siostra przez pierwsze miesiące i nie da spać Gabi i E ?? wtedy wygodniej by mi było samej z Małym przenieść się do salonu niż zmieniać miejsce spania Gabi. A w salonie lepiej mi będzie z kołyską niż z wielkim łóżeczkiem.

niestety z Gabi były niezłe przeboje na samym początku....
dlatego tak o tym myślę ....

Witajcie,
oj dziś kiepski dzień. Rano Karol zrobił cyrk, że nie chce do przedszkola, byłam w ciężkim szoku, bo nigdy to nie był problem dla Niego. Może to ta pogoda, sama nie wiem co Go ugryzło.
Na szczęście dziś piątek i weekend przed nami. No i najważniejsze, że uporałam się z pracą to będę miała więcej czasu dla Młodego:)

A dziewczyny, szukam niani - takiej na babysittingi - od czasu do czasu - głównie wieczorami, mam jedną poleconą dziewczynę z której teraz zaczniemy "korzystać", ale niestety zaszła w ciążę i będzie mogła być z nami tylko kilka miesięcy. Jak macie kogoś godnego polecenia to będę wdzięczna.

Witam się popołudniowo:-)
fogia karlita ta stacja parowa to np. Żelazko stacja parowa PHILIPS GC 8261 + GW (1275920123) - Aukcje internetowe Allegro, ja mam właśnie takie.
karlita wydaje mi się że jest to mata-kojec Sterntaler np. STERNTALER » mata-kojec » WARSZAWA, URSYNW . Moja koleżanka taką miała i była bardzo zadowolona. http://www.mothercare.com/happy-saf...ing=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42824041&mcb=core http://www.mothercare.com/Blossom-F...ing=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42824041&mcb=core .
marta1981 olej męża, i rób swoje. Ja tak zrobiłam i kupowałam co uważałam, a później jak się mały urodził miałam wszystko gotowe.
sunday_ my w tamtym roku mieliśmy zimowe z Bartka i nigdy nie przemokły, tak więc teraz też kupiłam Bartka.
Ja piekę biszkopt do shreka, a potem chyba wezmę się za sernik. Kuba śpi podobno od 12:szok: AAA i jeszcze na sałatkę postawić warzywka, tak więc lecę. Do później.

Ostatnia edycja:
anaconda ty to masz rację, jak mi młody panne przyprowadzi to dopiero bedzie:-D:-D:-D, tak naprawdę to trochę mi szkoda że już nie chce ale z drugiej strony dobrze że sam zdecydował bo ja bym się chyba sama nie zdecydowała zeby go odstawić;-);-);-)

maltanka jak cie akcja rozkręci to naprawdę nie bedziesz mogła się oderwac od lektóry:tak::tak::tak:

martaolej męza, mój też miał jakies watpliwości czy ja tego wszystkiego potrzebuje, ale jak mu listę zrobiłam i powiedziałam ze bedzie musiał sam to wszystko kupić to przestał się odzywać:tak::tak:

karlita z tą kołyską to zroisz jak bedziesz chciała, w twojej sytuacji może to rzeczywiście dobre rozwiązanie, a myślałaś o łóżeczku turystycznym??? troche większe, ale ma kółeczka i tez łatwo mżna przetransoprtować:tak::tak: a co do maty to ja chciałam taką dla MIkołaja czasami na allegro się pjawiają ale zawsze ktoś mnie przelicytował:wściekła/y::wściekła/y:

izka ja nestey z nianią nie pomogę:no::no:

taliami MIkołąj ostatnio z rąk wypadł:-( bardziej się przestraszyłam niż on, naszczęscie trzymałam go tuż nad podłogą, no i nie wspomne o tym jak mój małż dał mu gitarę do zabawy i sobie przycią paluszki strunami jak ja ciągał po podłodze:no::no::no: tak więc nie uchroni się dziecka przed wszystkim a jak się nie potłucze to się nie nauczy:no::no:

karlita z tą kołyską to zroisz jak bedziesz chciała, w twojej sytuacji może to rzeczywiście dobre rozwiązanie, a myślałaś o łóżeczku turystycznym??? troche większe, ale ma kółeczka i tez łatwo mżna przetransoprtować:tak::tak: a co do maty to ja chciałam taką dla MIkołaja czasami na allegro się pjawiają ale zawsze ktoś mnie przelicytował:wściekła/y::wściekła/y:

mamy łóżeczko turystyczne ale w sypialni się nie zmieści więc musiałabym i tak wywalać biurko ... i nie zmieści mi się w drzwiach bo kawałek drzwi jest zastawiony szafą i tak mam tylko 50 cm wolnego przejścia (tak wygląda sytuacja po tym jak zrobiliśmy przemeblowanie żeby wcisnąć tam łóżeczko Gabi...) tam nawet wózka nie wprowadzę .... więc kołyska byłaby dobrym rozwiązaniem na te kilka miesięcy :-)

bo później zrobimy tam pokoik dziecięcy, Gabi będzie miała większe swoje łóżko, Mały łóżeczko :-) a my będziemy spać w salonie ;-) a może uda się zmienić mieszkanie nie wiem ....

ogólnie to sobie poryczałam i mi już lepiej

Gabi mnie dziś doprowadziła do szału ... usnęła 15 min temu ...

witam wieczorowa porą:-) ja w domu juz od 16 ale jak tylko przyszlam zabralam sie na kuchnie bo dzisiaj rano zlapalam trzy mole spozywcze- wiec wiecie o co chodzi- jestem padnieta:-( jeszcze dwie szafki mi zostaly podejrzane-:-) ale chyba jutro to zalatwie bo glodni jestemy ;-) a i jeszcze jutro kupie ten raid na mole-mam nadzieje ze poradzi to cos to jestem przerazona wszystkim jak sie naczytalam w necie o molach blee...

karlita ta kołyska to super sprawa,moja kolezanka z wawki ma takie cudenko pierwsze dziecko spalo na poczatku w niej jak mieszkali z tesciami i sie swietnie sprawdzala w malych pomieszczeniach teraz jest w drugiej ciazy i tez bedzie z niej korzystac mimo ze mieszkaja juz sami i maja spore mieszkanie-bardzo sobie ja chwali i i jest przy tym taka urocza!!!!:-):-):-)

Witajcie nikt nie zauważył mojej nieobecności:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(cały dzień bez internetu, bo jakaś koparka kable przecięła...ale już wracam....

Mężowy już w domku więc tylko na chwilkę....ponadrabiam zaległości...

Madziarka gdzie Ty jesteś???jak jazdy dzisiaj w deszczu??

Madzienka a patrzyłaś za czapkami? Są jakieś fajne? Ty narzekasz na samotne wieczory ale chociaż do komputera możesz dojść bez problemu ;-);-)

Nic ciekawego nie widziałam...:blink:

:-D:-D:-D:-D

witam się i ja

my wczoraj byliśmy w ccc kupiliśmy takie przechodnie buty ni na zimę i na lato, chciałam śniegowce kupić, ale oczywiście nie było numerów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jest jakaś paranoja jeszcze zimy nie ma a już buty wykupione:angry: w sobotę jadę do Kraśnika to tam zobaczę może mają:sorry2: a P się zastanawia czy nie lepiej mu kupić jakieś np z "Bartka":confused::sorry2:

A jednak kupione....tak jak wczoraj rozmawialismy Bartkowe super ale te 200zl ciut za dużo...

dziewczyny jest konkurs na babyboom ;)

ale mnie interesuje co to za bajeczna mata jest do wygrania zdjęcie po prawej :-)

http://-www.planetadziecko.pl/konkurs.html

jakoś nie mogę jej znaleźć w necie ....

tylko ile to się przydaje .... chyba krótko .... mam taką matę FP reinforest i czasami nawet teraz Gabi się bawi ;-) jak jej wyciągnę z szafy a ta z tym podeścikiem to chyba tylko dla takiego leżącego brzdąca ale muszę coś znaleźć żeby Gabi nie zdeptała braciszka .....

bo Gabi albo rozkładałam sofę w salonie albo robiłam jej legowisko z kołder na dywanie ....

aaaaaa zobaczcie jakie cudo :-)
tylko na takie coś trzeba mieć miejsce ....

KOŁYSKA CONECO AŻ 2 KOLORY - WYPRZEDAŻ !!!!!!!! (1270598014) - Aukcje internetowe Allegro

Karlitko jaki konkurs???
Ta mata ze zdjęcia wygląda jak zabawki firmy K's Kids...

Kołyska cudna...
Co do kołyski to widzę że dyskutujecie my dla Julci mieliśmy taką( w zestwaie były dodatki różowe i niebieskie)
kolyska.jpg
I ja jestem bardzo zadowolona....oczywiście jest to dodatkowy koszt ale wg mnie warto było:tak::tak::tak:

Nie wiem co jeszcze miałam Wam napisać...zmykam...

Ostatnia edycja:
Witakcie
sunday ja zawsze na świeta robie jajka faszerowane szynka zmieszana z pieprzem i majonezem, wszystko posypuje serem żółtym a na gore wyciskam dekoratorem do ciast dekoracje z zółtka i majonegu a na czubku jest albo maly kwadracik z papryki czerwonej albo ziele angielskie
karlita kurcze dziewczyno nie lam sie i tak super, ze macie mieszkanie, moze ciasne ale wlasnie!!! Napewno kiedys przeprowadzicie sie do wiekszego lokum :):) W koncy dopiero zaczynacie sie wszystkiego dorabiac :):):) głowa do góry:):)
antuanet a co to dzis przedluzenie weekendu bylo? :p kurcze wlasie tydzien temu kupowalam zelazko i sie zastanawialam nad ta stacja, ale nie do konca rozumialam o co w niej chodzi i kupilam normalne, ale tez super sie nim prasuje :):) Wszytkiego najlepszego dla braciszka!!!

jak ja sie ciesze, ze juz jest weekend!!!! musze w koncu udac sie na zakupy i kupic cos sobie i Julii...

reklama
Do góry