reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej dziewczynki
u nas też szaro buro i ponuro.

mój Filipciuch jednak nie poszedł dziś do przedszkola. Całą noc kaszlał, obudził się zasmarkany, niech posiedzi trochę w domu. Obłożnie chory nie jest więc na razie do lekarza nie pójdziemy bo pewnie przywleklibyśmy coś gorszego. Zastosuję na nim domowe sposoby, a jutro pójdę do homeopaty.

coś miałam jeszcze pisać ale nie pamiętam. Jak nie ma słońca to we mnie nie ma życia. Mogłabym przespać cały dzień.

reklama
Oj dziewczyny ale w was ranne ptaszki :szok::szok:
Ja trochę później bo mąż ma drugą zmianę to zaprowadza Maję na godz.8 do przedszkola :tak::tak:
Oczywiście do lekarza się nie załapałam, już mnie szlak trafia i się zastanawiam nad tym żeby iść prywatnie, skoro dzwoniłam o godz.7.40 i już numerków nie było to jak dla mnie trochę dziwne bo lekarzy jest pięciu i od godz.8 do 18 :angry::angry::angry::angry::angry:
Madziara to faktycznie dylemat czy wychodzić na spacery czy nie :baffled::baffled: no i jeszcze ten basen :baffled::baffled:
Powodzenia na jazdach, a mnie się jechało całkiem dobrze - zadowolona byłam z siebie :-p:-p:-p
Mandziula czyżby ząbki sobie ostrzył o twoje piersi ;-);-)
Bardzo dziwna sprawa z tymi numerkami, no chyba że aż tyle dzieci choruje, a jak zwykle było z tym rejestrowaniem się???

Hej dziewczynki
u nas też szaro buro i ponuro.

mój Filipciuch jednak nie poszedł dziś do przedszkola. Całą noc kaszlał, obudził się zasmarkany, niech posiedzi trochę w domu. Obłożnie chory nie jest więc na razie do lekarza nie pójdziemy bo pewnie przywleklibyśmy coś gorszego. Zastosuję na nim domowe sposoby, a jutro pójdę do homeopaty.

coś miałam jeszcze pisać ale nie pamiętam. Jak nie ma słońca to we mnie nie ma życia. Mogłabym przespać cały dzień.
Zdrówka dla Filipka, niech się wygrzeje w domu!!!

Witam późną niedzielą :-):-):-)
Wczoraj zrobiliśmy sobie spontaniczny wyjazd do ZOO do Wa-wy, cały dzień nam zeszło bo wiadomo że pogoda była cudna więc i super się spacerowało :tak::tak::tak:, wróciliśmy do domu dopiero na godz.21 :szok::szok::szok:
A dzisiaj jak obiecałam dziewczynom zaczęłam jeździć :-p:-p:-p więc na zakupy wybyłam no i tak zleciało, potem obiad, potem zabawa z Mają, mały spacer i mamy wieczór :szok::szok::szok:
Maja zaraz spać idzie to może będę mogła wreszcie spokojnie zasiąść :tak::tak::tak:
Senio nie załamuj się, Jula musi swoje wychorować a jeśli to zwykły katar i kaszel to powinnaś się cieszyć. :tak::tak::tak: Pamiętaj że prawie każdy początkujący przedszkolak to przechodzi :tak::tak::tak:
Madzienka buciki bardzo fajne kupiłaś Juli :tak::tak::tak:
Maltanka super że weselisko udane, czekam na fotki :tak::tak::tak:
Karlita ale ten czas leci, pamiętam jak cię pocieszałam że to przez "Dukana" okres ci się spóźnia ;-);-):-D:-D
Sunday ja to cię ogromnie podziwiam za cierpliwość przy takich dzieciaczkach bo ja nieraz nie wyrabiam przy jednej ;-);-):-p:-p
Fogia oj hormony szaleją całą parą widzę :tak::tak::tak:, tulam na te humorki :tak::tak:
Fornetka myślałam ostatnio o tobie, jak ci się mieszka i w ogóle, dużo zdrówka dla Nikosia :tak::tak::tak:
Więcej nie pamiętam więc kończę przypilnować dziecko żeby ząbki dobrze umyła :tak::tak::tak:
Oj ja ja bym chciała sie wybrać na taki wypad do ZOO pewnie za rok będziemy już odwiedzac takie miejsca:sorry2:

Hej dziewczynki
egzamin zdałam na 5. ;-)

Później poszliśmy z grupą i prowadzącymi na pożegnalny obiad do knajpki i słuchajcie jadłam przepyszne jakby zapiekane cząsteczki kalafiora, były w jakimś sosie, nie wiem chyba śmietanowym. Miodzio! Muszę przeszperać net, może wyszukam przepis.

Popołudnie spędziliśmy u moich dziadków i na przyjemnym jesiennym spacerze po parku. Strasznie żałowałam, że nie miałam ze sobą aparatu. :sorry2:

Fifi śpi, a ja uprawiam myślodsiewnię ale o tym to nie tutaj. :-(

WOW ale niespodzianka!!!!! rewelacyjnie! :-D
Gratuluję 5 super że kurs zakończony tak pysznie:happy:

Witajcie Babeczki
Ale ja za Wami tęsknie, nie pisałąm kawal czasu bo troche brak czasu i na dodatek Nikos był chory ale juz prawie choróbsko ma sie ku końcowi.
Jak sie uda to w tym tygodniu już bede z Wami częściej.
Życze Wszystkim bardzo miłej nocki i do zobaczenia jutro.
Fornetka odzywaj się bo my za Tobą też tęsknimy:-) Zdrówka dla Nikosia!

Karlita Ty kobieto to masz męża z pomysłem pozazdrościć i pogratulować:tak::tak:

Ja już od 1H próbuję moja Gabi uśpić i ciężka sprawa:dry::dry: Ale zaczyna wlasnie mocno marudzić jest nadzieje ze to na spanie;-)

Bardzo dziwna sprawa z tymi numerkami, no chyba że aż tyle dzieci choruje, a jak zwykle było z tym rejestrowaniem się???

To lekarz dla mnie, z pediatrą jest inaczej przyjmą zawsze :tak::tak::tak:
Dzisiaj sobie odpuszczę bo z Madzia się spotkam ale jutro to już ich opieprzę jak diabli jak mi powiedzą ze numerków nie ma :angry::angry::angry:

Gabi zasnęła, ja wstanie to chciałabym wybrac się z nią na spacer, ale tak niefajnie za oknem no i zimno niedawno było 2 stopnie.
Moze jeszcze temperatura podskoczy!

Miłego dzionka kochane!
Ide nastawić barszczyk na rozgrzewkę:)

wow:szok::szok:ale niespodzianka...też chcę takie:tak::tak::-D:-D:-D choć zmywarkę mamy już:-D:-D
gdzie fotki?:-p:-p:-p;-)
zmywarki ?? ;-) hehehe

Karlita ale ten czas leci, pamiętam jak cię pocieszałam że to przez "Dukana" okres ci się spóźnia ;-);-):-D:-D
taaaaak DUKAN ;-)
ostatnio się koleżanka śmiała, bo powiedziałam ze po karmieniu brzdąca pewnie wrócę na Dukana a Ona do mnie "i będzie 3 dzidzia??" ;-)

karlita super masz męża, u nas zmywara to wybawienie:tak::tak::tak:
jak zwykle szewc bez butów chodzi ;-)
ależ to urządzenie jest fajowe

Hej dziewczynki
egzamin zdałam na 5. ;-)

FOGIA Ty nasz geniuszu ;-) ;-) ;-) ;-)
pięknie oby tak dalej ;-)

Karlitka byliśmy wczoraj na dworze - na serio było pięknie...aż szkoda było do domku wracać...

Sienio u nas jest to samo - od 2 tyg dzieci kaszlą jak gruźlicy, lekarz twierdzi że osłuchowo czysci, że uszy czyste i że to od kataru który ścieka... ja też już mam dość bo nie wiem co z nimi robić - zdaniem lekarza nie zarażają i można spokojnie wyjść z nimi na dwór jak jest ciepło ale ja się dziwnie czuję jak wyjdę z nimi a one tak prychają... temp też nie mają... i co z takimi robić?
I znowu mam dylemat - co z basenem...?

Moje dzieciaki już nie śpią, a ja zbieram się za zbieranie Jula do przedszkola, siebie na jazdy i Neli do babci... oj będzie się dziś działo będzie :-)

Miłego i słonecznego dnia!!!!

niestety tak to jest że ten kaszel zostaje na jakiś czas .... ważne że masz dzieciaki pod kontrolą !!!

Karlita Ty kobieto to masz męża z pomysłem pozazdrościć i pogratulować:tak::tak:

dobra dobra nie taki oN złoty bo się wycwanił ;-)
ostatnio wściekałam się na niego bo w domu palcem nie kiwnął .... że przynajmniej naczynia mógłby pozmywać ... i co ???? pojawiła się zmywarka .... ;-) mi to tam rybka czy będzie zmywał On czy zmywarka ;-)

tylko teraz mi się krzesełko Gabi nie mieści w kuchni .... tz jak postawie stół pod oknem to się mieści ale wtedy i dojście do stołu i do okna kiepskie .... muszę nad tym pomyśleć ... hmmm to mieszkanie miało być przejściowe więc nie inwestowaliśmy w zabudowę kuchni ... ale chyba w przyszłym roku będzie trzeba nad tym pomyśleć ...

dzieki Elmo z ulicy sezamkowej mogłam do Was zajrzeć ;-)

Anaconda współczuję przejść z przychodnią
ps rozmawiałam z babcią dla Majki 5 kropelek 3 razy dziennie
o kropelkach pamiętam są w torebce ;-)

Madzieńka kropelki lepiej podawać 3 razy dziennie ostatecznie 2 razy dziennie bo wtedy jest wzmocnieni stopniowe w ciągu dnia jak dasz wszystko naraz to nie będzie już tego efektu

Ale pusto:szok::szok::szok:
My po spacerku z Anacondą i małych zakupach...Julcia dostała nową zabawkę...oczywiście kupiona po namowie cioci Beaty:-D:-D:-D:-D

Karlita masz kombinezon dla Norbercika...odkryłyśmy dzisiaj nowy sklepik i taki piekny kombinezon za 25zl...gdyby wiedziala ze szykuje mi sie maluch kupiłabym go dzisiaj!!!!ale Wy macie pierwszeństwo, to jak jesteś zainteresowana???

ależ to urządzenie jest fajowe

tylko teraz mi się krzesełko Gabi nie mieści w kuchni .... tz jak postawie stół pod oknem to się mieści ale wtedy i dojście do stołu i do okna kiepskie .... muszę nad tym pomyśleć ... hmmm to mieszkanie miało być przejściowe więc nie inwestowaliśmy w zabudowę kuchni ... ale chyba w przyszłym roku będzie trzeba nad tym pomyśleć ...

dzieki Elmo z ulicy sezamkowej mogłam do Was zajrzeć ;-)

o kropelkach pamiętam są w torebce ;-)

Madzieńka kropelki lepiej podawać 3 razy dziennie ostatecznie 2 razy dziennie bo wtedy jest wzmocnieni stopniowe w ciągu dnia jak dasz wszystko naraz to nie będzie już tego efektu

Oj zgadzam się....kiedy żyłam bez zmywarki ale od kiedy pojawiła się nie oddam jej za żadne skarby:-D:-D:-D

Babie dogodzić..teraz krzesełko nie mieści się...:rofl2::rofl2::rofl2:

ja tez pamiętam, nawet przypominanie sobie ustawiłam:-p:-p:-p

super dziekuje, to wracam do dawania 3 razy dziennie

A ja za gotowanie grochówki się wzięłam no i obowiązkowo bb musiałam odwiedzić :-p:-p:-p

taaaaak DUKAN ;-)
ostatnio się koleżanka śmiała, bo powiedziałam ze po karmieniu brzdąca pewnie wrócę na Dukana a Ona do mnie "i będzie 3 dzidzia??" ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra dobra nie taki oN złoty bo się wycwanił ;-)
ostatnio wściekałam się na niego bo w domu palcem nie kiwnął .... że przynajmniej naczynia mógłby pozmywać ... i co ???? pojawiła się zmywarka .... ;-) mi to tam rybka czy będzie zmywał On czy zmywarka ;-)

A my myślałyśmy że ty takiego złotego męża masz :-D:-D:-D;-);-);-)

My po spacerku z Anacondą i małych zakupach...Julcia dostała nową zabawkę...oczywiście kupiona po namowie cioci Beaty:-D:-D:-D:-D

Ja ci tu dam po namowie :-D:-D
Karlita to fakt kombinezonik uroczy i w sam raz dla chłopczyka :tak::tak::tak:

Karlita masz kombinezon dla Norbercika...odkryłyśmy dzisiaj nowy sklepik i taki piekny kombinezon za 25zl...gdyby wiedziala ze szykuje mi sie maluch kupiłabym go dzisiaj!!!!ale Wy macie pierwszeństwo, to jak jesteś zainteresowana???

Oj zgadzam się....kiedy żyłam bez zmywarki ale od kiedy pojawiła się nie oddam jej za żadne skarby:-D:-D:-D

Babie dogodzić..teraz krzesełko nie mieści się...:rofl2::rofl2::rofl2:

ja tez pamiętam, nawet przypominanie sobie ustawiłam:-p:-p:-p

super dziekuje, to wracam do dawania 3 razy dziennie

mi ciężko dogodzić hehehhe taka ze mnie baba ;-)

dziękuję za pamięć, kombinezonik a raczej śpiworek mam :) żółciutki ;-)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale już mężowi powiedziałam ze teraz to o czwórce może pomarzyć ....

matko jak od rana mi kręgosłup dokucza i rwa kulszowa mnie łapie ...

A my myślałyśmy że ty takiego złotego męża masz :-D:-D:-D;-);-);-)
gorzej mogłam trafić hehehheheeh oczywiście żartuje bo to mój książe z bajki :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Karlita to fakt kombinezonik uroczy i w sam raz dla chłopczyka :tak::tak::tak:

ale ja już .... mam... się pośpieszyłam :dry: :-D

kochane jesteście LACHONY Zobacz załącznik 291004

pencil.png

Do góry