reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie!
Ja już po KTG i badaniu ginekologicznym. Lekarz powiedział, że do poniedziałku urodzę:szok: (termin mam na 15), jeżeli jednak nic się nie będzie działo to w poniedziałek popołudniu mam się stawić w szpitalu. No tak mnie nastraszył że szok:no:. Podobno jakaś mała szparka jest i główka już napiera. Skurczy brak. Nawet brzuch mam jeszcze wysoko. Boje się bo nie wiem jak te skurcze wyglądają, obym nic nie przegapiła:zawstydzona/y:
Ryzykujemy i jedziemy do Włodawy, może jeszcze wytrzyma dzidziuś do poniedziałku:tak:
Trzymajcie się dziewczynki, jutro wieczorkiem odezwę się.
Miłego weekendu, pa pa

reklama
Justyna spokojnie :-)
skurczy nie przegapisz ;-)

mojej bratowej tez mówili w 39tygodniu że w ciągu 2 dni urodzi a urodziła w 41 tygodniu 3 dni po terminie ;-) najważniejsze nie panikować :-)

tak nawiasem wczoraj urodził sie mój bratanek
3200g 56 cm :-)
tatuś był wezwany na trakt porodowy bo bratowa już nie chciała prze c podobno ;-)

urodzili naturalnie
mój brat jest z siebie dumny i mówi ze to fantastyczne uczucie byc przy porodzie :-D

a co do wagi urdzeniowej to w 39tygodniu na usg mówili że mały ma blisko 4kg ;) i bratowa sie bała że duze dziecko a tu taka "drobinka"

Witamy sobotnio!Ładnie dzisiaj, w koncu pranie wywiesilam na balkonie:-) i bylismy na rodzinnym spacerku:-) Pojechalismy do centrum i spacerowalismy po deptaku:-) Maksiowi trafiła sie rurka z kremem zamiast lodów ktore wszędzie widział:-) Potem wrocilismy do domku a ja pojechalam do tesco na szybkie zakupy, noo i kupilam sobie w koncu spodnie w Wranglerze mierzylam chyba z 6-7 par ciekawe co myslala sobie dziewczyna:-) ale nie protestowala:-) Maksio wlasnie wstał i nocnikuje:-)
Dzisiaj to chyba caly dzien bedziemy mieli rodzinnie nigdzie nie idziemy i nikogo nie zaprosilismy:-) nawet sie ciesze bo w spokoju spedzimy razem dzien w koncu:-)

Justyna bedzie dobrze:-) napewno poznasz ze to juz zaraz bedzie, nic nie przegapisz:-) Trzymam kciuki:-)
Madzienka dzieki za info o tym podescie w biedronce napewno bedziemy kupowac jest swietny:-) Jak targi???
karlita Gratulacje dla Nowej Pełnej rodzinki!!!!:-)

Witajcie my już po targach....jak dla mnie imprezka bardzo udana, aczkolwiek bardziej nastawiona na mamy w ciązy i z maluszkami...
Brakowało mi oferty przedszkoli a także propozycji z ubrankami itp.
Ale po ilości chętnych widac jak bardzo brakuje takich imprez w Lublinie:tak::tak::tak:

A co do sprzedawania - na dzień dzisiejszy jeszcze go używamy więc go nie oddamy :-D a co będzie później - zobaczymy ale będę o Tobie pamiętała :-);-):tak:

Hej ja byłam pierwsza:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Madzia to jednak nie będziecie z nami chodzić:baffled::sorry2::-(

Maltanka na razie decyzja u nas nie zapadła, w Motyczu jesteśmy na środę zapisani...Karlicie udało się zapisać na głęboką, my dostaliśmy wiadomość że możemy rozpoczac zajęcia w tej szkole co Ty znalazłaś...i juz sama nie wiem co robić:baffled::baffled::baffled:

jak jestem u teściów Gabi albo śpi ze mną albo na tapczaniku obok -za moją głową i wczoraj tak spała ... długo pracowałam a mała się ciągle rozkrywała, co ją nakryłam to za 3 min mała już odkryta a tu strasznie zimno... jak się obudziłam koło 3 to Gabi była jak sopelek, więc wzięłam ją do siebie do łóżka pod swoja kołderkę. Leżała taka przyklejona pleckami do mojego brzuszka a tu nagle Norbert zaczął uprawiać jakiś juping w brzuchu i to tak mocno kopał, że Gabi sie przebudziła, odwrócił, popatrzyła na dół i z taką zdziwioną miną z pretensją usłyszałam "eeeeejjjjjjjjjj" nie mogłam się powstrzymać i wybuchnęłam śmiechem :-D

po tym Norbert podzielił się z Gabi mamą i poszlismy ładnie spać :-D:-D

Super:-D:-D:-D:-D

Witajcie!
Ja już po KTG i badaniu ginekologicznym. Lekarz powiedział, że do poniedziałku urodzę:szok: (termin mam na 15), jeżeli jednak nic się nie będzie działo to w poniedziałek popołudniu mam się stawić w szpitalu. No tak mnie nastraszył że szok:no:. Podobno jakaś mała szparka jest i główka już napiera. Skurczy brak. Nawet brzuch mam jeszcze wysoko. Boje się bo nie wiem jak te skurcze wyglądają, obym nic nie przegapiła:zawstydzona/y:
Ryzykujemy i jedziemy do Włodawy, może jeszcze wytrzyma dzidziuś do poniedziałku:tak:
Miłego weekendu, pa pa

Trzymam kciuki żeby wypad na imprezkę udał sie i maluszek aż tak nie pospieszył się:tak::tak::tak:

Madziarka jak zakupy??udane??

Ostatnia edycja:
Zmykam pisać pracę zaliczeniową bo właśnie przypomniałam sobie, że jutro mam zajęcia na kursie kwalifikacyjnym. :sorry2::sorry2::sorry2:

jak tam praca???

My obiadku u babci, objedliśmy sie :-D:-D:-D i jeszcze na wynos dostaliśmy dwie siatki, więc z obiadem jutro mam spokój, mogę spokojnie zwiedzać targi:laugh2::laugh2::laugh2:

Madziarka miałaś się do mnie odezwać i co???:sorry2:Mam do Ciebie sprawę więc jutro będę dzwonić:tak::tak::tak:...o ktorej jedziesz do plazy...

Karlita miałaś sie odezwać...w wiadomej sprawie cisza i nadal brak miejsc ale mamy dzwonić za dwa tygodnie:-D:-D:-D

Fogia szkoda że zakupy nie udały się, ale ja zawsze tak mam że jak jadę po coś konkretnego to tego nie ma....:blink::blink:może następnym razem uda się...

Aluśka ja Ciebie podziwiam ja już udusiłabym teściową, dzielna jesteś....
w którym ciuszku upolowałaś taką śliczną kuteczke..na Kleeberga czy Lwowskiej...bo my z Maltanką szykujemy się na zakupy:-D:-D

Justynka trzymam kciuki za KTG, żeby nie było kolejek i szybko Cię te przemiłe położne obsłuzyły...pisz jak było!!!! i udanej imprezki...50lat fiu fiu

Mamuśki które poszukiwały schodka dla swoich chłopaczków, w biedronce po niedzieli maja byc takie z autkiem :-D Biedronka - Ju� za tydzie�

Juz nie pamiętam co jeszcze miałam Wam napisać....:baffled::baffled::baffled:

więc pożegnam się DOBRANOC!!!! i miłego weekendu

my dzisiaj po obiadku proszonym...zdychamy z obżarstwa:no::no::no:a jutro znowu to samo:szok::szok::szok::szok::szok:

Witajcie!
Miłego weekendu, pa pa

nie martw się,tego się nie da przegapić:tak::tak::tak::tak:maluszek może zrobić i panu doktorowi niespodziankę i jeszcze poczekać:tak::tak::tak::tak:

Justyna spokojnie :-)
skurczy nie przegapisz ;-)

mojej bratowej tez mówili w 39tygodniu że w ciągu 2 dni urodzi a urodziła w 41 tygodniu 3 dni po terminie ;-) najważniejsze nie panikować :-)

tak nawiasem wczoraj urodził sie mój bratanek
3200g 56 cm :-)
tatuś był wezwany na trakt porodowy bo bratowa już nie chciała prze c podobno ;-)

urodzili naturalnie
mój brat jest z siebie dumny i mówi ze to fantastyczne uczucie byc przy porodzie :-D

a co do wagi urdzeniowej to w 39tygodniu na usg mówili że mały ma blisko 4kg ;) i bratowa sie bała że duze dziecko a tu taka "drobinka"
gratulacje dla nowego członka rodziny:tak::tak::tak:Natalka miała taką samą wagę jak się urodziła...tylko 3cm mniejsza była:tak::tak::tak:

Witajcie my już po targach....jak dla mnie imprezka bardzo udana, aczkolwiek bardziej nastawiona na mamy w ciązy i z maluszkami...
Brakowało mi oferty przedszkoli a także propozycji z ubrankami itp.

my nie zdążyliśmy:-:)-:)-:)-:)-:)-(

ktoś niedawno pytał się o komis w Lublinie? Cypisek

Ale pusto:szok::szok::szok:

Byliśmy popołudniu na chwilkę w plazie, jest promocja na jeansy 40zl taniej....i Fogia widziałam fajne ciążowe z prostymi nogawkami:tak::tak::tak:fajny kolor i krój tylko ten pas nie przydałby mi się:-p:-p:-p:-p

No właśnie Fogia jak zaliczenie pracy????

Hej dziewczyny, jakiś ciężki dzień dziś mam.
Byłam na tych zajęciach ale ledwo wysiedziałam. Bolał mnie krzyż, biodro z lewej strony aż chodzić nie mogłam tylko kulałam. Z prawej strony w plecach bolała mnie jakby nerka, sama nie wiem. Wyglądałam i czułam się jak połamaniec. Na szczęście całe popołudnie przeleżałam, a nawet przespałam i w miarę mi przeszło.

Co do pracy to nie oddałam. :sorry2::sorry2: Jak zobaczyłam, że niektórzy powypisywali po 20 stron :szok: to stwierdziłam, że ze swoimi sześcioma nie będę się wygłupiać. Co prawda temat mam dosyć ograniczony ale jeszcze coś tam dopiszę na tygodniu, zwłaszcza że prowadząca super babka i sama mówiła, że na razie jej się nie śpieszy zwłaszcza, że ma co sprawdzać.

Trochę mąż mnie zdołował bo okazało się, że znowu jedzie w trasę i na pewno nie wróci na wesele mojej siostry w następną sobotę. :-:)-:)-( Jakoś nie bardzo chce mi się samej z młodym turlać autem do Lublina na cały weekend (wesele w łęcznej). A z drugiej strony nie wypada nie być bo to bardzo bliska rodzina.

i zab zaczął mnie boleć chyba czas się zpisać na to kanałowe leczenie do dentysty ..

współczuję tego dentysty, ja to się modlę aby mnie nic w ciąży nie złapało bo ja bez znieczulenia to się dotknąć dentyście nie dam, nawet przy drobnych sprawach

i dzisiaj Norbert zaiczył pierwszą czkawkę :-) fajne uczucie ;-)

a moje mało czkało mi dzisiaj jak byłam na zajęciach. fajnie im się zgrało :-D:-D:-D

w niedziele chce rano pojchać na targ pod zamkiem tam jest stoisko z ciuszkami ciążowymi :-)

karlitka a w piątek ten targ też jest? czy to ten na stadionie co tylko w weekendy? Tak dopytuję bo jeśli się zdecyduję jechać na to weselicho to pewnie częściowo weekend spędzę w lbn.

jak jestem u teściów Gabi albo śpi ze mną albo na tapczaniku obok -za moją głową i wczoraj tak spała ... długo pracowałam a mała się ciągle rozkrywała, co ją nakryłam to za 3 min mała już odkryta a tu strasznie zimno... jak się obudziłam koło 3 to Gabi była jak sopelek, więc wzięłam ją do siebie do łóżka pod swoja kołderkę. Leżała taka przyklejona pleckami do mojego brzuszka a tu nagle Norbert zaczął uprawiać jakiś juping w brzuchu i to tak mocno kopał, że Gabi sie przebudziła, odwrócił, popatrzyła na dół i z taką zdziwioną miną z pretensją usłyszałam "eeeeejjjjjjjjjj" nie mogłam się powstrzymać i wybuchnęłam śmiechem :-D
Filipek przed chwilą zapytał mnie z czego tak się śmieję. :-D:-D:-D:-D oczywiście musiałam mu dokładnie opisać sytuację z Gabi i Norbercikiem. :-D:-D:-D

Byliśmy popołudniu na chwilkę w plazie, jest promocja na jeansy 40zl taniej....i Fogia widziałam fajne ciążowe z prostymi nogawkami:tak::tak::tak:fajny kolor i krój tylko ten pas nie przydałby mi się:-p:-p:-p:-p
wiesz, wydaje mi się że masz na myśli te, które wczoraj mierzyłam. Faktycznie wyglądały fajowo ale tylko na wieszaku, jak je założyłam to kompletna porażka, niewygodne i te nogawki też fatalnie na mnie wyglądały.

Filipek przed chwilą zapytał mnie z czego tak się śmieję. :-D:-D:-D:-D oczywiście musiałam mu dokładnie opisać sytuację z Gabi i Norbercikiem. :-D:-D:-D

fajne są takie sytuacje ;-)

my już w domciu :-D
ależ mi dobrze :-D:-D:-D

słuchajcie leżę sobie na dywanie brzuchem do góry Gabi lata jak meserszmit
pytam - Gabi gdzie jest dzidziuś??
Gabi podchodzi pokazuje na brzuszek
po chwili głaszcze brzuszek
nagle podnosi mi bluzkę zsuwa pas ciążowy od spodni i cmok w brzusio i smiech ...
a mi aż łezka pociekła ....

taki mały człowiek.... jeszcze nie wiem dokładnie co Ona rozumie a pewnie rozumie wiele :tak::tak: jestem z niej dumna

dopiero usnęła .... z wielką awanturą bo tata ją usypiał a mama poszła się moczyć do wanny ale marzyła mi się długa kąpiel ....

Fogia ten targ jest czynny od poniedziałku do niedzieli
to jest ten od strony BUGI ;-) a nie pod novą :-D

lecę do męża

jutro rano giełda, targ, targi brzuszkowe i obiad rocznicowy u dziadków :-D:-D
ale się objem dobroci ... moja babcia to mistrzyni kuchni :-D:-D

reklama
Ale słodziutka jest ta nasza Gabrysia...aż Ci kochana zazdroszczę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Karlita wybierasz się z nami na ten interaktywny plac zabaw.....???Kiedy???

Madziarka kiedy idziemy??może zadzwoniłabym i zarezerwowała dla nas miejsce???

Może jakby były miejsca to wtorek przed południem???czy chcesz iśc z Michałem i wybieramy się popołudniu???

Kto jeszcze chętny???

Karlitko mam jeszcze pytanie a propos pazurków, w tym salonie robi tylko jedna ta Monika???bo nie wiem czy nie będę musiała przepisać się a nie chciałabym trafić do innej:-p:-p:-pile czasu robi pazury???

Znikam spać dobranoc!!!!

Do góry