reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam w upalny poranek:tak:
Bylam juz zrywac malinki na dworze i myslalam ze sie rozpuszcze,a jeszcze jestem opasana dwoma bandazami elastycznymi w pasie(zalecenie chirurga,bo jak Karole podnosze zeby szwy nie poszly),to juz calkiem fajnie....:-p
Widze ze spotkanko znow bylo...kurcze szkoda ze nie moglam,tzn.nie wiedzialam nawet,ale w lecie to i tak czasu brak na wsi zeby gdzies wyskoczyc....(przetwory,no i dzieciaki mi podrzucaja do pilnowania:baffled:,tak jak w zeszlym roku)a teraz jeszcze po operacji to 2 miechy Karoli nie moge nosic....wiec wakacje wogole mam z glowy:sorry2:
Ok,lece bo mala sie obudzila....
Milego dzionka zycze:tak::-)

reklama
ostatnio doszłam do wniosku że ekonomiczniej by było jakbym urodziła córeczkę mam tyle ciuszków po Gabi że już się w szafie nie mieszczą a i tak 1/2 już oddałam ;)
w razie czego porobie paczki i na allegro wystawię ;) bo przecież chłopca na różowo nie ubiorę :)
no chyba, że się pozamieniamy ;-)

Hej :)

Ledwo dycham. Maja od wczoraj u babci (moja mama ma parę dni urlopu a to niebywała rzadkość!) więc korzystam i robię poważne odgruzowanie domu bo od poniedziałku tłoczno znowu u mnie będzie (najazdy, zjazdy, przyjazdy ;))
Magda ja jest bez Mai grzeczna tak,że nie do poznania! Pięknie się bawi, nie marudzi, żyć nie umierać. Już zapomniałam jak to jest mieć tylko jedno dziecko: LUZ :) :tak:

Sunday, z tego co czytałam to bierzesz tabletki więc test raczej musiał być nagatywny ;) (chociaż znam śliczną dziewczynkę poczętą pomimo prawidłowego przyjmowania tabletek przez rodzicielkę ;))
Daj znać po wizycie, trzymam kciuki żeby ból przeszedł.

Fogia :) Jak się czuje Filip? Co z rączką? Napisz coś, kochana.

Skorzystam z tego,że Magda taka wyciszona i spróbuje ją położyć i dalej do roboty. Mogłabym tak przez 24 godziny na dobę i ciągle coś nowego, ludzie.... :)

witam piątkowo i szybciutko

u nas nocka kiepska, nie dość że H poszedł późno spać to jeszcze pobudki co godzinę miałam:wściekła/y: do tego wstał o 6.30 wyspany:szok::wściekła/y: mieliśmy na plac wyjść, ale przyjechał dziadek z babcią i dziadek rzucił stówkę:-) to mama pojechała do Reala na zakupy, pokupiłam mu parę rzeczy i traktor, no wiecie jak się dziecko ucieszyło, chodził cały czas z tym traktorem, nikomu nie chciał dać, ba nawet śpi teraz z nim, trzy razy próbowałam mu zabrać to się budził:szok:

a mnie coś głowa boli, wypiłam kawkę ale nie pomogła:no: a na obiad to chyba mielone dzisiaj będą:tak:

a jutro chyba się na wieś do babci (prababci:-)) wybierzemy, zapowiadają upały to może by basen wziąć, i pasowało by siostrę w końcu odwiedzić:-)

madzia
jak my tydzień czasu wytrzymamy bez was na placu:szok:

sundey czekamy na wieści
misia, fornetka ja z H też miałam ten problem, że się rozkopywał, budziłam się po 10 razy w nocy i sprawdzałam, a do tego nie wiem jakby mocno spał jak tylko położyłam kołdrę na niego to zaraz się budził, kładłam go spać w pajacyku żeby nóżki były ubrane, albo w piżamce i skarpetki zakładałam i w końcu odpuściłam po paru razach rozkopie się to śpi bez niczego, no teraz to kładę go tylko w body z krótkim rękawem i pod kocykiem, a co do śpiworka to hmmm różnie z tym bywa H by się chyba mi wściekł jakby nie mógł sobie pofikać nogami, no u nas by się to nie sprawdziło, ale niektórzy sobie chwalą;-)
talia ja też gotowałam H od początku, jak tylko próbowałam pu podtknąć pod nos słoiczkowe obiadki od razu był w tył zwrot a jak na siłę próbowałam żeby spróbował chociaż to zaraz miał odruch wymiotny, ja robiłam zupki mniej więcej na oko, troszkę marchewki, kartofelka, pietruszka, kalafior, brokuł, buraczki ...co kto woli, a zaczynałam od krupniku, pomidorową z takich wiejskich pomidorów zaczynałam, później stopniowo mięsko wprowadzasz, tylko oddzielnie gotowane:blink:
anet matko Ty idziesz o tak z zabandażowanym brzuchem w maliny:baffled: ... oj tak wiem co to znaczy lato na wsi:baffled:
shenen kobieto nie do zdarcia 24 godziny:-p
karlita no to nieźle Gabi dała Ci popalić przez 6 godzin, ja pamietam jak w tamtym roku do Zakopanego jechaliśmy to H 2 godz maks bez spania dał się zabawiać w samochodzie, potem przerwa musiała być, ciekawe jak teraz bedzie:confused:

Ostatnia edycja:
Witajcie!
sienio
super że już wróciłyście, niestety ja zaraz wyjeżdżam na weekend :tak:
maltanka super że Cię wkońcu podłączyli. A takiej "upojnej" nocki współczuję, mam nadzieję że dzisiaj lepiej Hubcio będzie spał.
sunday_ daj znać po wizycie. Mi też test wychodził negatywny, a jak poszłam do gina to powiedział mi "gratuluję, koniec 6 t.c."
karlita Kuba też nie chce mi spać w samochodzie, mojej koleżanki córeczka wręcz przeciwnie, jeszcze z Lublina nie wyjadą a ona już śpi;-)
Ja już po zakupach, samochód spakowany, czekamy aż Kuba się obudzi i wyjeżdżamy. Mam nadzieję że jakoś przetrwamy podróż :) Miłego popołudnia,odezwę się wieczorem.:-)

witam piątkowo i szybciutko

u nas nocka kiepska, nie dość że H poszedł późno spać to jeszcze pobudki co godzinę miałam:wściekła/y: do tego wstał o 6.30 wyspany:szok::wściekła/y: mieliśmy na plac wyjść, ale przyjechał dziadek z babcią i dziadek rzucił stówkę:-) to mama pojechała do Reala na zakupy, pokupiłam mu parę rzeczy i traktor, no wiecie jak się dziecko ucieszyło, chodził cały czas z tym traktorem, nikomu nie chciał dać, ba nawet śpi teraz z nim, trzy razy próbowałam mu zabrać to się budził:szok:

a mnie coś głowa boli, wypiłam kawkę ale nie pomogła:no: a na obiad to chyba mielone dzisiaj będą:tak:

a jutro chyba się na wieś do babci (prababci:-)) wybierzemy, zapowiadają upały to może by basen wziąć, i pasowało by siostrę w końcu odwiedzić:-)

anet matko Ty idziesz o tak z zabandażowanym brzuchem w maliny:baffled: ... oj tak wiem co to znaczy lato na wsi:baffled:
No to wspolczuje kiepskiej nocki,a glowa pewnie boli od niewyspania...ale i tak nie zazdroszcze bolu,wiem co to znaczy,bo cierpie na migrene:baffled:..w srode bylam po skierowanie do neurologa,moze cos poradzi na bol glowy,bo ja to tak raz w tygodniu mam:sorry2:
A co do brzucha zabandazowanego,to nie mam wyjscia,z kazda pierdulka nie bede leciala do tesciowej zeby mi mala z wozka wyjela,albo na dwor wyniosla....a teraz zreszto od rana w pole chodzi plewic wiec i tak jej nie ma:-p
Gosia czasem mi pomaga,ale tez nie chce zeby ja nosila,bo jeszcze jej jakas przepuklina wyjdzie:dry:
Witajcie!
Ja już po zakupach, samochód spakowany, czekamy aż Kuba się obudzi i wyjeżdżamy. Mam nadzieję że jakoś przetrwamy podróż :) Miłego popołudnia,odezwę się wieczorem.:-)
Milej podrozy zycze:tak::-)

A ja uspilam Karole na dworze,a sama wcinam obiadek....dzis zupka owocowa i mlode ziemniaczki:-)
Ale upal,u wsas tez?

no chyba, że się pozamieniamy ;-)

a wiesz że miałam to zaproponować ;)

jak tam rączka Filipka ??

karlita no to nieźle Gabi dała Ci popalić przez 6 godzin, ja pamietam jak w tamtym roku do Zakopanego jechaliśmy to H 2 godz maks bez spania dał się zabawiać w samochodzie, potem przerwa musiała być, ciekawe jak teraz bedzie:confused:

jak jechaliśmy w nocy to Gabi dłużej spała ale budziła się na każdym postoju ;) wystarczyło wyłączyć silnik ... a w dzień w samochodzie nie śpi ;) niestety ;)

karlita Kuba też nie chce mi spać w samochodzie, mojej koleżanki córeczka wręcz przeciwnie, jeszcze z Lublina nie wyjadą a ona już śpi;-)
:-)

Gabi jak zmęczona to wystarczą 2 skrzyżowania i mała spi ;)

spokojnej jazdy życzę :)

sunday_ koniecznie daj znać :) może będzie nas już 3 ;)

co do spania to ja Gabi teraz przykrywam samą poszewką ale Ona i tak się rozkrywa .... jak ją przykryje zaraz się wierci i się rozkopuje ... więc jej nie przykrywam na siłe i tak ciepło w mieszkaniu a tu u teściów to masakra sama śpie pod poszewką ;) i jak to mój mąż mówi i tak mam tyłek na wierzchu :-D

pajacyki teraz dla maluszków są fajnym rozwiązaniem a dla starszaków polecam rampersy są idelne na lato :)

dzisiaj Gabi kupiłam getry 4 sztuki takie wykończone koronką bardzo je lubie sa wygodne :)

kupiłam jej też taką fajna łódkę dmuchaną do basenu i mi wypadła z wózka gdzieś :wściekła/y:
a szkoda bo fajna była ....

Witajcie,
po pierwsze dziękuję dziewczyny za miłe spotkanie!!!! Fajnie móc się spotkać i poplotkować :-)

Madzieńka ja się nie zastanawiałabym gdyby nie M. bo szkoda mi go samego zostawić lezącego... Zadzwonię później to pogadamy :tak:

Marta chlebuś pycha... :-)

sunday daj znać co gin powiedział... jak pisałaś to ja też o ciąży pomyślałam ale skoro mówisz że czujesz że w ciąży nie jesteś to pewnie tak jest - oby ten ból szybko przeszedł i nie oznaczał nic poważnego!

Maltanka mnie też od rana głowa boli... i nba obiad też przygotowałam mielone :-D do tego ziemniaczki i mizeria... i dodatkowo sałata z czosnkiem bo ją uwielbiam :-)

Karlita moje dzieciaki raz wrzeszczą a drugim razem jeszcze nie wyjedziemy i od razu zasypiają... może następnym razem spróbuj wyjechać gdzieś w porze drzemki Gabi - może jak zaśnie to już będzie spała bo samochód ją będzie kołysał... :-) a jak się obudzi to postój - niech połazi, rozprostuje nóżki, najje się i dalej w drogę :-)

Antuanet24 szerokiej drogi!!!

idę obejrzę zdjęcia i zaraz wracam...

Karlita a gdzie i za ile kupowałaś te getry?

Mi Madzieńka kupiła jedne w hm i są super ale myślę że jeszcze ze dwie pary by mi się przydały...

reklama
madziara ja teraz jestem u teściów w opolu i tu na targu są :) różne kolory różne rozmiary :) po 12 zł :)
ale są super bo są z fajnego materiału :) do tego jeszcze plamy szybko schodzą :)

pasują i do bluzeczki i do tuniczki

Ja Gabi kupuje na wyrost ;)

co do podróży to my tak właśnie wyjechaliśmy przed drzemką Gabi ale nie usnęła nie wiem czemu ;)
ale za to naśpiewaliśmy się z mężem zeby ją zabawić ;)

Do góry