reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Przypominam sie:
Madzienka gdzie te fotki ze spotkania mogę poogladac?
No i chętnie podam PW tylko co to jest?
Jezeli chodzi o basen to lekarka mi nie polecała jeszcze bo Gabi nie była szczepiona przeciw rotawizruom ani pneumokokom, a w wodzie czychają jakieś wizrusy podobno i poczekamy z tym do roczku.

PW to prywatna wiadomość:tak:czyli wyślij swój mail;-)

reklama
witam kochane.....kupe czasu znow mnie nie bylo:-(
Ale tak w lecie juz jest ze czasu malo , na dworze sie wiecej przebywa,a wieczorem juz czasu i sil brak na kompa.....:baffled:
a jeszcze przetwory robilam,tez wieczorami albo po nocy,bo Karolina nie ulatwia mamie wcale tylko przeszkadza:tak:;-)
Witam nowe mamuski!!!!!!!!:-)
Nie doczytam napewno co naskrobalyscie.....wiec sie do niczego nie odniose,sorki,ale czasu brak,a spac tez trzeba:baffled:
Dobrej nocki zycze!!!!!!!!

Matko nie dam rady Was dzisiaj nadrobic:szok::szok: ale nasmarowalyscie:-D:-D:-D
madzienka foremki rewelacja, a pomysl z tabletkami na obiad tez juz kiedys wymyslilam, ale ciekawe jak wyglaslyby kolacje przy swiacach?:-D:-D:-D
maltanka fajnie, ze juz masz internet:tak:brakawali mi Ciebie, chciaz ja ostatnio mialam malo czasu na BB:sorry2: a mieszkanie tez wolalabym juz wybudowane kupic, bo to moim zdaniem bezpieczniej.

Czytalam, ze macie problem z malymi buntownikami:-D:-D oj znam to znam:-D:-D a Monika naprawde swietnie sobie radzi z dzieciakami, kilka razy widzialam ja w akcji i bardzo, zaluje, ze moja Julka juz nie bedzie miala szansy trafic do jej grupy:-(
zmykam , jutro doczytam reszte, bo dzis mi glowa peka... Dobranoc

karlita no chyba by się źle czuł w różowym:-D
madzienka wstępnie się umawiamy na spacerek rano, dzięki:)
sienio mi też Ciebie tu brakowało, a do kiedy Ty masz ten kurs?
talia z tym mieszkaniem to problemy z deweloperem były

kurczę więcej nie pamiętam co miałam napisać, neta brak:wściekła/y: byli dzisiaj i się chrzanili z tym 3 godziny z zakładaniem jakiejś głupiej anteny, na koniec zepsuło się jakieś urządzenie, i jutro mają przynieśc nowe, ale to chwila moment tylko, na razie mi coś złapało, inaczej bym się trochę bardziej wkurzała:-p

Hubert przeszedł dziś samego siebie ze spaniem, dopiero mi usnął, raz, że ci on int poszli przed 22.00 dopiero:szok: a dwa to na jakieś zabawy mu się zbierało, kolacji nie chciał jeśc- czyli mleka, zjadł tylko kanapkę, chyba mu ograniczę to mleko tylko rano będzie miał...

fajnie że spotkanko się udało:-)

i dobrej nocki życzę

cześć Laseczki
jak mi smutno ze nie mogłam do Was wczoraj dołączyć
Talia fajnie ze już z coś się wyklarowało z mieszkaniem ale rzeczywiście lepiej kupić mieszka nie już wybudowane albo w trakcie budowa jednak miejmy nadzieje ze szybko sie uwiną z budowa i już będziecie na swoim
Sunday rowerek jest świetny i fajnie ze się na allegro znalazł tańszy zawsze to kilka groszy w kieszeni.
Anaconda ale Ci zazdroszczę tej plaży ale wracaj do nas a nie zostawaj tak jednak wiem o czym piszesz my jak by nie to ze mam tutaj za dużo spraw nie zamkniętych już byśmy gdzieś wyjechali.
Karlita witaj i bardzo fajnie ze udał sie wyjazd na zlot a najważniejsze ze dobrze się czujesz i chwal się brzusiem.
Fogia tulaski dla Fifiego mam nadzieje ze jednak nic bardzo poważnego się nie będzie działo rączka i tylko bardziej strach przed bólem i szybko przejdzie.
Mama Iza ja też kupuje dużo rzeczy w lumpku dla małego a moja mam to już w ogóle zawsze coś znajdzie superowego
Misia mój mały też strasznie się rozkopuje jak spi a ja go przykrywam kocykiem i rzeczywiście najgorzej jest w nocy ale tylko dla tego ze jak się budzę na karmienie to jest cały wyrozkrywany i muszę go opatulić aby nie zmarzł.
Madziula ale mi smak narobiłaś tą szynką z wędzarni.
Antuanet udanego wypadu do wawy na zakupy.
Sienio witaj tak samopoczucie i kiedy koniec kursu a jak Julcia.
Anet jak zdrówko mam nadzieje ze już brzuch mniej boli.
Maltanka to się nazywa złośliwość rzeczy martwych mam nadzieje ze dzisiaj Cie już podłącza bez problemów.
Madzieńka to jak z tą tabletka w ramach obiadu ja jestem za.

Ładna pogoda sie szykuje muszę jakieś pranie nastawić i ogarnąć dom a i pewnie jakieś śniadanie zjeść bo juz w brzusiu mi burczy

Ostatnia edycja:
Witam w piekny poranek. Ogladalam rano "kawe czy herbate" krecili w Rewalu-jejuuuu jak ja chce nad morze!!!!!!!!!!!!!!:-):tak:
Wiecie co pierwszy raz (nie liczac ciazy) ciesze sie na wizyte u gina, w sumie chcialabym juz teraz pojsc!Podbrzusze dalej boli i jakby bardziej.... nospe biore po 2 tbl bo max jest tylko na recepte. Wczoraj to az test ciazowy zrobilam bo juz chcialoby sie odp znac dlaczego tak jest ale oczywiscie byl negatywny-tak jak myslalam.

sienio witaj znowu!!! :-)

fajnie ze spotkanko sie udalo!:-)

hello prawie weekendowo;-);-);-)

kurczę więcej nie pamiętam co miałam napisać, neta brak:wściekła/y: byli dzisiaj i się chrzanili z tym 3 godziny z zakładaniem jakiejś głupiej anteny, na koniec zepsuło się jakieś urządzenie, i jutro mają przynieśc nowe, ale to chwila moment tylko, na razie mi coś złapało, inaczej bym się trochę bardziej wkurzała:-p

Hubert przeszedł dziś samego siebie ze spaniem, dopiero mi usnął, raz, że ci on int poszli przed 22.00 dopiero:szok: a dwa to na jakieś zabawy mu się zbierało, kolacji nie chciał jeśc- czyli mleka, zjadł tylko kanapkę, chyba mu ograniczę to mleko tylko rano będzie miał...

fajnie że spotkanko się udało:-)

i dobrej nocki życzę

Też bym się wkurzyła za brak neta:tak::tak::tak:mam nadzieję, że dziś już jest;-)Natalka tak jak Hubert coś ostatnio mniej śpi, wieczorem ze 3 godziny jej schodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pogoda nie teges czy co:confused:

cześć Laseczki
jak mi smutno ze nie mogłam do Was wczoraj dołączyć
Talia fajnie ze już z coś się wyklarowało z mieszkaniem ale rzeczywiście lepiej kupić mieszka nie już wybudowane albo w trakcie budowa jednak miejmy nadzieje ze szybko sie uwiną z budowa i już będziecie na swoim
Sunday rowerek jest świetny i fajnie ze się na allegro znalazł tańszy zawsze to kilka groszy w kieszeni.
Anaconda ale Ci zazdroszczę tej plaży ale wracaj do nas a nie zostawaj tak jednak wiem o czym piszesz my jak by nie to ze mam tutaj za dużo spraw nie zamkniętych już byśmy gdzieś wyjechali.
Karlita witaj i bardzo fajnie ze udał sie wyjazd na zlot a najważniejsze ze dobrze się czujesz i chwal się brzusiem.
Fogia tulaski dla Fifiego mam nadzieje ze jednak nic bardzo poważnego się nie będzie działo rączka i tylko bardziej strach przed bólem i szybko przejdzie.
Mama Iza ja też kupuje dużo rzeczy w lumpku dla małego a moja mam to już w ogóle zawsze coś znajdzie superowego
Misia mój mały też strasznie się rozkopuje jak spi a ja go przykrywam kocykiem i rzeczywiście najgorzej jest w nocy ale tylko dla tego ze jak się budzę na karmienie to jest cały wyrozkrywany i muszę go opatulić aby nie zmarzł.
Madziula ale mi smak narobiłaś tą szynką z wędzarni.
Antuanet udanego wypadu do wawy na zakupy.
Sienio witaj tak samopoczucie i kiedy koniec kursu a jak Julcia.
Anet jak zdrówko mam nadzieje ze już brzuch mniej boli.
Maltanka to się nazywa złośliwość rzeczy martwych mam nadzieje ze dzisiaj Cie już podłącza bez problemów.
Madzieńka to jak z tą tabletka w ramach obiadu ja jestem za.

Ładna pogoda sie szykuje muszę jakieś pranie nastawić i ogarnąć dom a i pewnie jakieś śniadanie zjeść bo juz w brzusiu mi burczy

Mam dokładnie to samo, jak biorę do kamienia to nóżki i rączki się lodowate:-:)-:)-:)-(
smacznego;-)ja już po śniadanku:tak:

Witam w piekny poranek. Ogladalam rano "kawe czy herbate" krecili w Rewalu-jejuuuu jak ja chce nad morze!!!!!!!!!!!!!!:-):tak:
Wiecie co pierwszy raz (nie liczac ciazy) ciesze sie na wizyte u gina, w sumie chcialabym juz teraz pojsc!Podbrzusze dalej boli i jakby bardziej.... nospe biore po 2 tbl bo max jest tylko na recepte. Wczoraj to az test ciazowy zrobilam bo juz chcialoby sie odp znac dlaczego tak jest ale oczywiscie byl negatywny-tak jak myslalam.

sienio witaj znowu!!! :-)

fajnie ze spotkanko sie udalo!:-)

Oj, ja też chcę nad morze i plażę:tak::tak::tak:
Oby ból przeszedł szybko:tak::tak:a wiesz - testy ciążowe mogą się mylić;-);-)
Ja dziś czekam na mamę i mykamy na wieś:-):-):-)więc miłego dnia:tak::tak::tak:

witajcie w piątek!!!!!!!
Ja wraz ze swoją pociechą urzęduję od 6,45:wściekła/y: Nie da mamie pospać i koniec.
A co do przykrywania to Gabi szybciutko zawsze się rozkopywała, cale szczęście mój brat który mieszka w IRL zakupił mi śpiworek taki lekki, zimą przykrywałam ją dodatkowo kocykiem teraz on sam wystarcza. Uważam że śpiworek jest niezbędny dla dziecka:-)
Dziś zaczynam wprowadzać tą mannę zobaczę jak zareaguje.
Zapowiadają upały mnie one przerazają bo Gabi poprzednia falę gorąca źle znosiła więc teraz juz wiem czego mogę się spodziewać.
Zaraz wychodzimy na spacer, miłego dzionka mamusie!!!;-);-)

reklama
Wow byłaś za zielona górą, a gdzie dokladnie bo to prawie moje dawne strony. ja lubię bardzo ZG

dokładnie to w Brzózce za Krosnem Odrzańskim :)
jechaliśmy 8h tam a później wracaliśmy autostradą i jechaliśmy 6h ;) i dobrze bo Gabi prawie nie spała i myślałam że zwariuję ;)

W sumie to chętnie spróbuję sama jej gotować tylko jakie to proporcje na początek(jeden ziemniak+jedna marchewka+pietruszka....)Macie jakieś przepisy dla takich maluszków?

mi też możesz przesłać swojego meila bo ja Gabi sama gotuję od poczatku :) więc trochę przepisów mam :)

co do proporcji to zależy ;) ja dawałam średnią marchewkę, troszkę pietruszki, pół ziemniaka jak mały to cały ale później zamiast ziemniaka dodawałam kaszę jęczmienną :)
zaczynasz od kilku łyżek :) sprawdzasz jak apetyt malucha jak toleruje nowe jedzonko :) jeśli ok to ja małej dawałam od 150 :)

dzień dobry piątkowo :)
dzisiaj Gabi obudziła mnie o 9:15 ;) szok ;) ale wczoraj padła mi przed samą północą no wykończyła mnie totalnie !! to dzisiaj dała pospać ;)

13stego lipca mąż ma imieniny a ja urodziny i doszłam do wniosku że zrobię rezerwację na premierę Predators (niby 16stego jest premiera ale nie wiem jak to będzie u nas w CC) dawno nie byliśmy w kinie ;) tylko muszę mojego brata poprosić o przypilnowanie Gabiszona :)

lecę z małą na spacer :)

Do góry