reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie i ja zajrzałam...ale zalatana jestem dzisiaj że hoho:-):-):-)
Od rana zakupy;-)...byłam w plazie...ale wszystko co fajniejsze wymiecione, w realu mnostwo kasy poszło...i zaraz zmykam na pazurki :-p:-p:-p:-p

Jula śpi my już po obiadku a mielone tez zamierzam wieczorem robic:-D:-D:-D

Madziarka czyli zabieg byl:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Maltanka jakoś dacie radę:tak::tak::tak:

Antuanet udanych zakupów i spokojnej drogi

nie wiem co jeszcze miałam Wam napisac:blink::blink::confused::confused::confused:odezwę się wieczorkiem

reklama
madziara ja teraz jestem u teściów w opolu i tu na targu są :) różne kolory różne rozmiary :) po 12 zł :)
ale są super bo są z fajnego materiału :) do tego jeszcze plamy szybko schodzą :)

pasują i do bluzeczki i do tuniczki

Ja Gabi kupuje na wyrost ;)

co do podróży to my tak właśnie wyjechaliśmy przed drzemką Gabi ale nie usnęła nie wiem czemu ;)
ale za to naśpiewaliśmy się z mężem zeby ją zabawić ;)

O kurcze, to faktycznie tanio... :tak::tak::tak:;-)
Ja też zawszek upowałam na wyrost - najpierw służą jako spodnie a potem jako leginsy :-D:-D:-D

uciekam na spacerek z Nelinką... zajrzę później :-)

Witajcie
antuanet spokojnei drogi i udanego pobytu:tak: nie wiem dokad pojechalas i w jakim celu, ale napewno o wszystko wypytam jak wrocisz :-D:-D
maltanka jeszcze tylko nastepny tydzien bede na tym kursie a wlasciwie to do 20:tak:
sunday ja tez mialam takie bole jak bralam tabletki, wiec moze czesc z nas tak ma, ja juz oczami wyobrazni widzialam blizniaki:-D:-D:-D
madzienka a co miala byc w plazie jak ja zbuszowalas kilkakrotnie:?-D:-D:-D a z Tym Klubem to masz racje, to cos dla nas:tak::tak:
fronetka nie martw sie, ja tez nie umiem lepic pierogow i dobrze mi z tym:-)

Prawie doczytalam:cool2: jakies smakolyki mnie ominely :tak: a spotkanie super, ze udane. Przetrwalam tydzien u tesciowej, Julka zachwycona, bo caly dzien na dworze siedziala i ganiala koty:-D:-D a brudna wieczorem byla jak prawdziwe wiejckie dziecko:-D:-D
Zmykam narazie, do napisania;-);-)

Witam!
Ja dopiero teraz bo nie mialam wczesniej czasu. Byla u nas Marta Julu poszalal z Maksem (doslownie) potem Maks padl mi na 2.5godziny wiec jak poszlam do gina to spal. W co do gina to mam potezne zapalenie i masek lekow dwa aktybiotyki do ust i do.... wydalam ponad 100zl. Lekarza super babka!!!!Zapisalam sie do niej na 13 sierpnia jak juz bede po kuracji- no czyli prawie miesiac bede sie leczyc.:-( ale najwazniejsze ze wiem co to i ze mozna to wyleczyc.
sienio fajnie ze Julcia zadowolona z pobytu u babci!!!:-)
Madzienka zazdroszcze wyjazdu!:zawstydzona/y: a ten konkurs to moze i fajny pomysl ;-):tak:

Witam, ale żeście 8 stron i to bez mojej pomocy naskrobały:tak::szok::-D:-D:-D.
Czesc Dziewczyny :)
Własnie wróciłam z mega zakupow - przypadkiem wracając z pracy zaszłam do lumpka i nakupiłam ciuszków dla malucha hohoho za 35 zł - wszystkie bez znaczenia na rozmiar i fason po 1zł. Wy korzystacie z używanych ubranek?
W większości, jednak do szpitala kupowałam nowe - w Chełmie niestety są limity i po porodzie od razu z pieluch to swoje trzeba dać.:tak::baffled::sorry2:
Chciałabym też sobie przygotować na pobyt w szpitalu ciuszki, bo ponoć trzeba osobno pakować na każdy dzień w woreczek taką wyprawkę... Ale co ja mam tam spakować? Ile bodów, ile śpiochów? Ile czego w ogóle? Jakoś położne niechętnie odpowiadają na takie przecież normalne pytania ;|
A jakiego proszku najlepiej używać dla malucha?
Na początek przy obu młodych używałam mleczka Lovela:tak: a w szpitalu w różowym i niebieskim pudełku miałam tyle próbek,że na 3 m-ce prania starczyło:tak::cool2::-). Co do rodzaju ubranek to u mnie sprawdziły się body i śpiochy:tak:, było ciepło więc kaftaników nie trzeba było:no:.

W sumie to chętnie spróbuję sama jej gotować tylko jakie to proporcje na początek(jeden ziemniak+jedna marchewka+pietruszka....)Macie jakieś przepisy dla takich maluszków?
Z pietruszką się wstrzymaj, może uczulać:sorry2::tak:.
Widziałyście???cos dla nas...zgłaszamy się??
http://www.aktywnemamy.pl/contest,index.html
Od razu o tym samym pomyślałam - w końcu w TV już byłyśmy:-p:cool2: to i do gazety się załapiemy;-):tak::-D:-D.
Madzianka takie mamuśki jak MY trzeba zgłosić do tego konkursu!!!!!
Od razu o tym samym pomyślałam - w końcu w TV już byłyśmy:-p:cool2: to i do gazety się załapiemy;-):tak::-D:-D.
Mandziula ja Ciebie chyba z Mikołajkiem w TV wczoraj wieczorem widziałam:sorry2:;-):tak::-D:-D. I Madziarę też z Nelcią:tak:.
Sunday, dzięki za gościnę, Juli już w autobusie zasypiał , na dworcu okazało się,że mamy do pociągu 8 minut,tylko pociąg ruszył to zasnął i do samego Chełma spał:tak:.

witam i ja wieczorową porą:tak:
dopiero teraz znalazłam chwilke na BB:sorry2:

poczytałam was ale mi wszystko z głowy uciekło, jakas taka zmęczona jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

my dziś przesiedzieliśmy prawie cały dzień na dworze, rano Mikołaj z tatą a potem ze mną a na konieć jeszcze się sąsiadka dołączyła ze swoja pociechą i się 19 zrobiła :-D:-D:-D musieliśmy się na kapanie zbierać:-D:-D:-D, Mikołaj dostał mase zabawek po dziecku sąsiadki, zachwycony bo mu całe popołudnie córa sąsiadki grzechotkami machała przed nosem:-):-) no i tak isę bidulek zmączył żę prze 20 padł do spania, ciekawe jak bedzie w nocy:dry::dry::dry: skubany budzimi się 4 razy:szok::szok::szok:

marta było nas widac przez chwilkę i ciebie z Julem też, można sobie powtórke obejżeć na stronie internetowej: http://www.tvp.pl/lublin/informacyjne/panorama-lubelska/wideo/8-lipca-2010-g2145/2071708 tak ok 13 minuty jest o chustowaniu

musze jeszcze trochę popracować więc życzę dobrej nocy:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry