reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

na tydzień to ci nie powiem ale mój Mikołaj przez 4 miesiace urósł 10 cm:tak::tak::tak:

a te ubranka to naprawdę super i jak będziez prala to tez sie nie porozciągają:tak::tak::tak::tak:
ja tez wcześniej kupowałam zawsze w środę popracy do ciucha leciałam bo dostawa była i wynosiłam siatę ubranek i tez kupowałam od tych malutkich po te większe, bo takie maluszki bardzo szybko rosną:tak::tak::tak: ja już dwie siaty małych ciuchów wyniosłam:tak::tak::tak: pamietam jak mi koleżanka przyniosła pajacyki na 68 i sie zastanawiałm kiedy ja je mu założe a teraz juz spakowane leżą bo się w kroku nie zapinają:-D:-D:-D:-D

reklama
tylko mnie okropnie jajniki bolą!:-(

sundey to nie dobrze, że tak boli, oby szybko minęło, mnie tak jajnik bolał na początku ciąży, niby na @, a małpy brak, ale tak dość mocno i tylko z jednej strony, wiedziałam, że coś mnie ten brzuch nie tak na tą @ boli...nawet testów nie robiłam, no ale piszesz, że tabsy bierzesz...daj znać co gin powiedział, i gdzie w końcu idziesz?

.i nie wiem, czy przykrywać ją czymś innym by sobie nic nie zrobiła, czy kocyk jest bezpieczny:confused::confused::confused::dry::dry::dry::dry::dry:

misia no mi się wydaje, że nie powinna sobie nic zrobić kocykiem, ale jak śpi to co jakiś czas zagladaj do niej i sprawdzaj czy wszystko ok... miłego opalania

hej hej jestem :)
dziekuję za troskę :)

chwal się brzuszkiem tutaj nam, dobrze, że wszystko ok. karlita a kiedy nas na placu odwiedzisz???

Ja mam dzisiaj wolne i zaraz na plażę się wybieram :tak::tak:

łooo sie powodzi, ja też chce:-p:-p:-D

Sundey szoruj podłogi szoruj bo przy raczkującej niuni nic się nie ukryje :-D:-D:-D

:-D:-D:-Dsundey szoruj, szoruj tylko nie pod dywan, bo raczkujące to i tam zajrzy:-p:-p:-p

A ja coraz częściej zastanawiam się czy nie przeprowadzić się tu na stałe i spróbować od nowa życia tutaj, wiadomo że początki będą bardzo trudne bo mąż nie zna języka i zbyt cierpliwy nie jest ale co za przyszłość czeka nas w Polsce - żadna

skąd ja to znam i jak dobrze rozumiem, :-(

Wczoraj na spotkanku chełmianek Filipek bawił się rewelacyjnie ale pod sam koniec miał mały wypadek.

ojej biedny Filipek

Witajcie

A mnie wnerwił dzisiaj M, bo mi nie zostawił fotelika dla Kubusia:cool2: A bez fotelika boję się jeździć nawet taxi więc dlatego nie pojechaliśmy do Bugi...Tak mi szkoda, bo się wyszykowałam, ja do garażu a tam zonk...:baffled: Z tej złości posprzątałam całe mieszkanie, wyszorowałam łazienkę a teraz pakuję walizkę:tak: Kuba na szczęście od 9:40 śpi więc pewnie zaraz będzie się budził...Miłego dzionka.:-)

Anetka ten Twój Kubuś pobija wszystko ze swoim spaniem:-), ja też bez fotelika nie ryzykuje... udanych zakupów...

talia fajnie, że wesele się udało, a co do mieszkania to przynajmniej masz już świadomość, że własne się już buduje, a tak poza tym to ja bym chyba wolała już wybudowane, moi znajomi w Krakowie kupili mieszkanie, budowało się i będzie już 5 lat temu i jeszcze mieszkania nie mają:sorry2:

sundey
fajny

dobra to teraz się witam

kurczę zupa mi się już gotuje godzinę, a ja na bb siedzę:zawstydzona/y:
my z rana na placu zawitaliśmy, później byliśmy u lekarza, jak na razie wszystko ok, próbujemy wprowadzać z powrotem warzywa i owoce i zobaczymy jaka reakcja brzuszkowa będzie...

ale mi narobiłyście smaka na szynkę taką domową,

też miałam ochotę na to wasze spotkanie dzisiejsze, ale na 17 mają przyjść intenete nam podłączyć już na stałe to nie zostawię Huberta z P żeby sięim plątał pod nogami, a jak go wezmę ze sobą to nic nie skorzystam:sorry2:

marta, madzienka dzięki;-)

My oprócz tego że kupiliśmy (bo weź tu się mamo powstrzymaj jak te rzeczy takie piękne i tanie), to jeszcze dostaliśmy na ślub takie prezenciki dla malucha, no i znajomi co raz coś podrzucą (ale to w różnych rozmiarach)...
Zastanawiam się ile takie ubranka 0-3 posłużą...
Chciałabym też sobie przygotować na pobyt w szpitalu ciuszki, bo ponoć trzeba osobno pakować na każdy dzień w woreczek taką wyprawkę... Ale co ja mam tam spakować? Ile bodów, ile śpiochów? Ile czego w ogóle? Jakoś położne niechętnie odpowiadają na takie przecież normalne pytania ;|
A jakiego proszku najlepiej używać dla malucha?

madziara78 ja zrobiłam na szybkiego pierogów ruskich z masełkiem ;-) Z wczoraj mi ziemniaków trochę zostało, sera dokupiłam i już...Ale możesz zrobić jakąś szybką zapiekankę z ziemniaków np. z warzywami
sunday_ fajny ten rowerek:-)
Mama Iza zależy też od tego ile będzie miało cm dzieciątko jak się urodzi. Ja rzeczy na rozmiar 56 tylko w szpitalu używałam bo mały miał 59cm a jak miał 4 m-ce to miał ubranka na 74 więc różnie dzieci rosną. A gdzie planujesz rodzić?
Kubuś wstał i wcina pierogi, zaraz lecimy na spacerek. Czekam tylko aż mi się fasolka ugotuje.;-)
Życzę udanego spotkania na chustowaniu:tak: Ja chyba bałabym się nosić tak dzieciaczka:confused:

Mama Iza zależy też od tego ile będzie miało cm dzieciątko jak się urodzi. Ja rzeczy na rozmiar 56 tylko w szpitalu używałam bo mały miał 59cm a jak miał 4 m-ce to miał ubranka na 74 więc różnie dzieci rosną. A gdzie planujesz rodzić?
Kubuś wstał i wcina pierogi, zaraz lecimy na spacerek. Czekam tylko aż mi się fasolka ugotuje.;-)
Życzę udanego spotkania na chustowaniu:tak: Ja chyba bałabym się nosić tak dzieciaczka:confused:

Maluch ma mieć 56 (taka przewidywana długość ciałka)... Ale ja wiem? może być różnie, no i ciekawe jak będzie rósł :) Chciałabym już wrzesień :)

Ps. BARDZO tu u Was fajnie :)))

mama iza ja też zachodzę często do lumpka i nieraz naprawdę fajne ubranka można "upolować" tylko ja to takie na dwór raczej, pajacyki czy body to kupowałam nowe, zawsze jakoś jak trafiałam to takie sprane, zmechacone były

co do ciuszków takich małych to nie kupuj dużo, bo dziecko szybko rośnie, mi na takiego malucha najbardziej pasowały śpiochy i kaftaniki, ale to zależy co komu podejdzie, a co do szpitala to zamierzasz rodzić w świdniku? moja bratowa tam rodziła w marcu i bardzo sobie chwaliła, i bez przesady nie trzeba mieć ubranek na każdy dzień popakowanych w woreczki;-)

Ostatnia edycja:
MamaIza ja czesto kupuje Maksowi ubranka w ciuchu!!!:-) Tylko teraz to juz cosraz trudniej o cos naprawde ladnego.
maltanka ide tu u siebie na Jutrzenki do Pro vivo do tej babki o ktora sie pytalam wczesniej Was :-) naprawde zaczynam sie bac o ten bol, czasem to mnie tak zakuje ze az mnie zgina i nic nie daja zadne prochy :-:)-:)-(
Antuanet bylam dzisiaj odwiedzic przedszkole na Zbożowej!!!!!!!:-)

Kurde, to u nas w Świdniku są mega super ciuchy :) owszem trafi się coś spranego,ale większość JAK NOWA. Jak nie miałam juz w czym chodzić z brzuszkiem to nawet sobie kupilam fajna sukienke, jakas tunike i 2 pary super przewiewnych spodni :) Także zapraszam do Świdnika na takie buszowanie ;)

sunday to rzeczywiście nie ciekawie masz z tym bólem:no::no: oby to nie było nic poważnego

mama iza co do ubranek do szpitala to w świdniku nie ma takich szpitalnych???? jak nie to musisz więcej zapakowac bo dzieciaki to czasami ulewają i trzeba przebierać, mje dziecko to strasznie wymiotowało na początku więc się cieszyłam ze są szitalne ubranka bo po powrocie do domu to przynajmniej góryprania nie miałam:tak::tak::tak: a lepiej zawsze wziąc większe urbanka bo lepiej żeby było luźniejsze niż ciasne:tak::tak:

reklama
Do góry