reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Chyba chodzi o to zeby nauczyc dzieci dzielic sie zabawkami, ja nie mowie o tym ze ma wszystko oddac i nie miec nic swojego, ale jak sie ma po 2 lub wiecej sztuk tego samego to nie da rady chyba bawic sie wszystkim na raz! A spokojne powiedzenie do dziecka w tym wieku "niuniu tak nie wolno" to nic nie daje, myslisz ze dziecko w ogole slyszy jak sie tak do niego mówi. Dzieci maja mega egocentryzm i trzeba go "temperowac" zeby pozniej mialo przyjaciol w przyszlosci. Takie jest moje zdanie, sorry,ale ja juz wiele sytuacji widzialam i musialam reagowac i nie tylko w zwiazku z moim dzieckiem.

A w tym sklepie outletowmy to jakie fimy były bo rzeczywiscie bluzeczka za 30zl to chyba taka sama cena albo podobna w "zwyklym" sklepie.

Dzieki Sunday...zawsze to rada osoby pracującej z dziećmi;-);-);-);-)

A w tym sklepie jest odzież firm amerykańskich i angielskich jak early days i tym podobne, wszystkie nowe z metkami

A w tym sklepie jest odzież firm amerykańskich i angielskich jak early days i tym podobne, wszystkie nowe z metkami

Na Zana jest ten podobny sklep tylko ze NEXT tam mozna kupić czasem baaardzo tanio, ale nie tylko dla dzieciaków...Ja kiedys tam kupilam bluzeczke dla siebie za 9.90!!!:-)

Marta czy mi sie zdaje czy masz chwilke na "odsapkę"!!!!:-)

witam i ja

ja też się wybieram na chustowane, oczywiście z Mikołajem:tak::tak::-) ale ja to penie od razu pojade na miejsce:tak::tak::tak:, fanie że bedzie nas więcej;-);-);-)

ale dziś orąo, ale chyba jakaś zmiana pogody będzie bo mnie głowa pobolewa:baffled::baffled::baffled:

fogia trzymam kciuki za wizytę i czekamy na dobre wieści:tak::tak::tak::tak:

maltanka nawet za wami tesknmy:-D:-D:-D niech uż wam tego neta podłączają:tak::tak:

kończę kawę i musze sie do jakieś roboty zabrać, choć przez to pole mi się nie chce strasznie:tak: zawsze rano jak muszę jechać to mi się szkoda robi bo moje chłopaki jeszcze sobie śpią:-:)-:)-( no ale sama samochodem jeżdże:tak::tak::tak::tak:, jeszcze trochę to się odważe do miasta wyjechać:-D:-D:-D:-D

to miłego dnia życzę

mamamanu na lsmach na osiedlu sienkiewicza tam przy wąwozie jest superaśny plan zabaw!!!!:-) U mnie na Czubach tez sa ok, duzo ludzi przychodzi z malutkimi dziecmi:-)

Dzięki, na pewno się tam wybiorę :-) zobaczymy co tam mają.
Tymczasem przed południem byliśmy na betonowym placu na LSMach. Nawiąże trochę do temperowania dzieci, bo mój mały dzisiaj zachował się bardzo nieładnie i już sama nie wiem jak mam z nim postępować :-(. A mianowicie pożyczył taczki od chłopca i pomaszerował z nimi w siną dal. Gdy po niego pobiegłam i chciałam żeby wrócił na plac zabaw to wpadł w taką złość, że rzadko go takiego widuję. Zabrałam mu taczki i tłumacze że może się nimi bawić ale na placu i że nie wolno wyjeżdżać poza plac a ten swoje. W końcu położył się na betonie i wył. Ja oddałam taczki właścicielowi i zostawiłam go tak na tym betonie. W końcu wstał i przyszedł i znów wytłumaczyłam mu że może się bawić taczkami ale NA PLACU i nie wolno wychodzić z placu, a ten znów swoje, zabrał taczki i w nogi, więc zapakowałam go do wózka i zabrałam z placu.
Jak mam postępować jak on tak robi????? Staram się zachować spokój ale chodzi o to żeby mi potwór nie wyrósł. Czy wasze dzieci w tym wieku (1,5roku) też miały takie napady i czy z tego się wyrasta??

Pozdrawiam

Marta czy mi sie zdaje czy masz chwilke na "odsapkę"!!!!:-)
Jak nigdy mam chwilkę:szok::cool::cool::cool2::cool2:, na jutro tylko 11 sztuk zamówionych więc w nocy upiekę;-):tak:.
I na Nescafe Creme zapraszam;-):tak:
564-nescafe-o.jpg
64538.jpg

;-);-)
I na Nescafe Creme zapraszam;-):tak:
564-nescafe-o.jpg
64538.jpg

MARTA mniam!!!Az mi sie kawy zachcialo, musze kupic koniecznie espresss cisnieniowy!!!!!!!!!!!!!

mamamanu Moje dziecko za pare dni bedzie mialo 2 lata i od pewnego czasu tak robi, wpada w zlosc i kladzie sie na podloge, niektore dziewczyny BB widzialy go w BUGI :zawstydzona/y: tak to jest taki wiek. Probuja na ile im mozna ale w koncu wyrosną, NAJWAZNIEJSZA RZECZ - BYC KONSEKWENTNYM !!! A Ty dobrze zrobilas, dałas mu ostrzezenie, szanse i nic nie dalo i go zabralas, jeszcze pewnie zrobi tak mase razy ale w koncu bedzie wiedzial ze tak nie wolno i ze mama nie da sobie "w kasze dmuchac"!!!:tak::tak:

Ostatnia edycja:
MARTA mniam!!!Az mi sie kawy zachcialo, musze kupic koniecznie espresss cisnieniowy!!!!!!!!!!!!!
Przyznam szczerze, że taka pianka jak na reklamie jeszcze mi nie wyszła :no::sorry2: i trochę za mocna - nawet z mlekiem jak dla mnie - wolę Nescafe Espiro;-):tak:.
Madzienka, gratuluję moderatora;-):tak::cool::cool:.
Dziewczyny z dostępem zapraszam na Zamknięty:tak::cool::cool:.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry