reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy plec dziecka w Nifty moze sie pomylic?

Tak, zdaza sie ze nifty blednie okresli plec dziecka, tak sie stalo w przypadku mojego syna: wg nifty miala byc dziewczynka, a na USG widac bylo siusiaka. Dopiero dokladniejsze badanie z amniopunkcji potwierdzilo plec meska z USG. Nifty bierze dna z lozyska, ktore moze sie roznic od dna plodu.

reklama
Tak, zdaza sie ze nifty blednie okresli plec dziecka, tak sie stalo w przypadku mojego syna: wg nifty miala byc dziewczynka, a na USG widac bylo siusiaka. Dopiero dokladniejsze badanie z amniopunkcji potwierdzilo plec meska z USG. Nifty bierze dna z lozyska, ktore moze sie roznic od dna plodu.
Reklamowałaś wynik i dostałaś jakaś odpowiedź od dystrybutora/wykonawcy testu?

Reklamowałaś wynik i dostałaś jakaś odpowiedź od dystrybutora/wykonawcy testu?
Tak, niestety nie ma czegos takiego jak odszkodowanie w przypadku nieprawidlowej oceny plci. Jest zastrzezenie ze wiarygodnosc jest na poziomie 99,5 czy cos takiego i podpisujac zgode na badanie poprostu sie na to godzisz🙂

O matko, to zdarzają się takie rzeczy?! A czy wyniki w pozostałym zakresie były prawidłowe, w sensie czy odpowiadały rzeczywistości, czy cały test był błędny?

No tego juz niestety sie chyba nigdy nie dowiemy🙂 jak sie dowiedzialam ze ta mikromacierz po amnio wyszla ok i wszystko jest w porzadku to przestalam sie interesowac

reklama
Ja słyszałam, że czasem przez błąd mogą zbadać dna matki, a nie dziecka. I wtedy właśnie jeśli jest chłopiec to wychodzi to na jaw, bo w teście jest dziewczynka - czyli zbadano matkę. I wtedy te wszystkie ryzyka itd są zbadane z dna matki, a nie dziecka, więc tak naprawdę test jest totalnie o kant stołu rozwalić, bo jest wyliczony dla matki, a nie dla dziecka. ;) Jeśli płód jest żeński, a wystąpi taki błąd, to i tak się go nie wykryje. Ale właśnie jeśli płód jest męski, a w nifty wychodzi żeński, to wg tego, co czytałam, oznacza, że omyłkowo zbadano dna matki i ryzyko wyliczono dla niej, a nie dla płodu.
Ile w tym prawdy - nie wiem. Ale brzmi sensownie ogólnie. 😅

reklama
Do góry