reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy oddajecie 1% podatku i dla kogo?

marusiaczek - jeśli przekazujesz 1% na samą fundację idzie najczęściej to na cele statutowe fundacji - na każdej stronie internetowej fundacji jest opisane jakie są te cele. Jeśli natomiast przekazujesz na konkretne dziecko w fundacji to to jest tak ( opiszę jak jest u nas ): Pieniądze księgowane są na subkoncie dziecka pod koniec roku ( niestety biurokracja ). Każdy rodzic ma wgląd w to ile pieniędzy jest na subkoncie dziecka. Najczęściej jest tak, że jeśli np. my wykupujemy Basi rehabilitację to płacimy to z własnych pieniędzy i wysyłamy później odpowiednio opisaną fakturę do fundacji i oni wtedy zwracają nam kwotę z faktury - ale zwracają to z pieniędzy uzbieranych na subkoncie dziecka. Nie ma takich sytuacji, że rodzic dostaje pieniądze w rękę i róbta co chceta.

ps. a co do głównego pytania wątku..W zeszłym roku jak jeszcze nie mieliśmy dziecka, nasz 1% powędorwał do córki koleżanki z BB, w tym roku oddamy naszej Basi na rehabilitację.

Ostatnia edycja:
reklama
czyli wniosek z tego taki, że jednak lepiej przekzaywać na konkretną osobę, niż na fundację jako całość?

No wlasnie chyba tak, duzo czytalam o tym i wiele osob wypowiada sie wlasnie za oddaniem 1% na konkretne dziecko a nie na fundacje.

właśnie i ja coraz częsciej spotykam się z takimi opiniami, ale z 2 strony mój kolega przekazuje 1% na Fundację Spełnionych Marzeń, dla dzieci chorych na raka i też jest zadowolony ze swojego wyboru

Eminem - mi się wydaje, że to już indywidualna kwestia każdego z nas na co chce przeznaczyć swój 1%...Znam osobę która woli pomóc zwierzętom niż dziecku..I co kto lubi, prawda?

Ola-zgadzam sie!

kazdy czuje inna potrzeb,jeden da na zwirzeta,inny fundacji,inny na konkretna osobe-najwazniejsze aby przekazac ten 1%,przeciez i tak MY rozliczajacy sie nie skorzystamy z tego 1% a inni napewno. My 1 rok zbieramy 1%,dla nas to szansa na dalesze leczenie i rehabilitowanie Krystianka,szkoda ze takie sa realia iz wiekszosc jest platna:-(

Pozdrawiam

czyli wniosek z tego taki, że jednak lepiej przekzaywać na konkretną osobę, niż na fundację jako całość?

dokładnie!
ja z mężem w tym roku przekażemy 1% dla Daniela z wątku o pomocy-pomóżmy przerwać dramat Daniela..

tak jak napisała Komi-najważniejsze to wogóle przekazać ten % świadomie a nie zostawiac to państwu...

pozdrawiam i życzę tym które proszą o pomoc dla swoich dzieci by ją otrzymały...

74f2173702.jpeg

reklama
trzeba ludziom tłumaczyć że ten 1 % ich nie kosztuje. Znajomy mamy którego rozliczałam i wpisałam mu osobę w tym 1% to zrobił jej awanturę że co to jest bo stwierdził że gdyby nie to to on dostałby te pieniążki. Ciężko było mu wytłumaczyć że to i tak i tak poszło by do państwa a tak idzie do kogoś kto potrzebuje

Do góry