reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

reklama
Edi, łobuziak to jest mało powiedziane, toż to istny diabeł wcielony ;) ;D, ja np. nie mam do niego w ogóle cierpliwości, cały czas tylko chodzi i robi wszystkim na złość, poza tym jest potwornie zazdrosny o swoją młodszą siostrzyczkę, cały czas trzeba uważać żeby jej krzywdy nie zrobił, bo ostatnio to nawet zepchnął ją ze schodów, aż starch pomyśleć co by było gdyby się sama nie zatrzymała w połowie. A to ją popchnie, a to ją kopnie, a to jej palce w szufladzie przytnie, a to jej zabawkę zabierze- coś okropnego, nikomu nie życzę takiego wściekniętego dziecka ;D ;)

u nas nie ma zwyczaju dawać dwóch imion, ja mam jedno,ale za to dwa nazwiska :D
a synkowi damy chyba dwa imiona Przemuś jak to ustaliliśmy i marek po dumnym tatusiu ;D

A ja mam 2 imiona, mąż jedno, a nasz Julka na drugie ma Blanka - mąż wymyślił jak poszedł ją rejestrować :) Teraz też 2 imiona damy, ale jeszcze nie wiem jakie drugie.

U nas w rodzinie praktycznie nikt nie ma 1 imienia. ;) Raczej wszyscy powyzej,hehe. ;) Ja mam 3,ha! :D :p Agnieszka Lucyna Emma (z bierzmowania :p ). :) Moja Zuzanka miala miec jedno,ale jakos tak ta Iga mi sie spodobala i tak Jej dam na drugie. :)

A ja mam jedno imię i ani mi z tym źle ani dobrze :laugh: Jakoś wydaje mi się że mi to obojetne zupełnie :) Mąż ma dwa imiona... A nasz Maleńka też raczej otrzyma dwa: Marika Anna :)

Mnie ostatni jedna z ciotek próbowała wmówic że muszę dac dziecku dwa imoina,bo ma wtedy lepiej w życiu, niż ludzie z jednym imieniem. Osobiście się z tym nie zgadzam ja mam dwa,mój mąż jedno i jemu się lepiej w życiu układa niż mnie.

ja tez mam tylko jedno i moj brat tez. tak sobie rodzice wymyslili. a tak wogole to drugie imie to raczej srednio jest potrzebne, ale my chyba tez damy niuni dwa: Nina Maria

Ja tez mam trzy imiona Wioletta Joanna Brygida. Małej damy tez dwa ale jeszcze nie wiem jak na drugie. ::)

reklama
Jak miał sie urodzić Krzyś to mieliśmy mu dać dwa imiona Krzysztof Jan (po babci i dziadku - oczywiście ten Jan) ale jak przyszło co do czego to pozostalismy tylko przy Krzysztofie.
Teraz też nie zamierzamy nadawać dziecku drugiego imienia.
A na temat kłopotów z podwójnym imieniem to ja coś wiem, bo jestem ich posiadaczką (Małgorzata Anna - zresztą znam kilka identycznych zestawień :)) i miałam trochę w papierach przez to poplątane ale naszczęście wszystko dobrze się zakończyło :)

Do góry