reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

reklama
Niezawsze osoby mające to samo imię mają ten sam charakter.Mnie podoba się Martynka i większości moich znajomuch tlko mężowi nie.Będę próbowała go jeszcze namówic.

U nas na 100% bedzie albo Amelka albo Macius ;D Dla dziewczynki ja mialam decydujacy glos, dla chlopca mezulek ;D A drugie imiona po nas-rodzicach-Anna lub Marcin :) Tez probowalismy znalesc imie aby nie powtarzalo sie w najblizszej rodzinie(no i sie udalo) i aby nie bylo zbyt wyszukane ani dlugie i aby pasowalo do nazwiska ;D I na szczescie nie kojarza mi sie z zadnymi konkretnymi osobami ;D

Niekoniecznie,mój chrześniak ma jedno imię Miłosz.
A my raczej myslimy o dwóch,Wojtek bo tak ;) a na drugie Jacek po braciszku ;)

Jeśli mąż mój nie zmieni zdania co do Patrycji,damy ja na pierwsze a Martynka na drugie.Jeśli zmieni to tylko Martyna

reklama
Jaki kraj, taki obyczaj ;). W moich stronach obowiązkowo daje się dziecku dwa imiona, tu czyli na "terytorium" mojego męża ;D daje się jedno i mój mąż wolałby dać jedno bo jak twierdzi mała będzie miała później mniej problemów z drugim imieniem. Nie wiem zupełnie dlaczego to drugie imię miałoby komukolwiek przysparzać problemów, ja tam ma dwa i sobie chwalę i mój mąż też ma dwa. ;D Ale u niego to chyba zboczenie zawodowe z niego wychodzi, bo opisał sie trochę w życiu aktów notarialnych, gdzie nie raz cyrki wychodziły z podwójnymi imionami i nazwiskami i teraz uważa, że drugie imie to problem. ;) ;D No bo niby jest tak, że jak ktoś ma dwa imiona w dowodzie, to powinien posługiwać się dwoma, tak samo jak ma się podwójne nazwisko, które tak naprawdę jest jednym dwuczłonowym nazwiskiem nierozdzielnym. (Ja mam i dwa imiona i dwa nazwiska ;D ;D ;D ;D)
Mi tam w sumie chyba wszystko jedno ile imion dziecko będzie nosić. Musiałabym się poważnie zastanowić nad jakimś drugim imieniem, które by pasowało. Pożyjemy zobaczymy ;) ;D

Edi, mój chrześniak też ma na imię Miłosz ;) :D

Do góry