reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

A u nas jest ciekawie bo zarówno u mojego meża w rodzinie jak i u mnie jest tradycja, że drugie imie po rodzicu, więc u nas tez tak będzie. Tyle tylko, że narazie to nie mamy tego pierwszego, tzn ja nie mam bo mój mąż całyczas śpiewa mi do brzucha "Anielo, Anielo mój aniele..." (kawałek Budzego z Armii), a mi ciągle po głowie chodzi Gaja ale wszyscy na mnie "krzyczą", że mocno udziwnione. Najśmieszniejsze jest to, że ja w ogóle dziwności tego imienia nie słyszę, mhymmm
Pocieszam się, że może jak ją zobaczę to będe wiedziała jak ma na imię, Aniela, Gaja czy może jeszcze inaczej ( jak już pisałam przysniło mi się, że Marta, ale mi się nie podoba :( za to Martynka juz bardziej i mężowi też, więc może...)
Najśmieszniej to musi mieć Anioł Stróż naszej Córeczki bo jak się modlimy do niego wieczorem to najpierw było "...stróżu naszego dziecka..", potem "... Anielki" a teraz ja mówię "...naszej Córeczki" a mąż nadal Anielki ;D

reklama
Ja zdecydowałam, że mała będzie jednak nosić 2 imiona, czy to się mojemu mężowi podoba czy nie, mianowicie- Alicja Maria, niech ma jakąś świętą patronkę, bo o świętej Alicji to nie słyszałam, a niech mi tylko spróbuje zapisać dziecko jednym imieniem, to on bedzie miał przesrane, a ja osobiście się wybiorę do Urzędu Gminy i zmienię!! ;) :D

A my juz nie wiemy czy chcemy dwa imiona ::)
Bo jakoś Wojciech-Jacek nam nie pasuje,Wojtek-Jacek tak ale to pierwsze???hmn.....
Zobaczymy jeszcze jest troszkę czasu ;)

przy narodzinach Zuzi ustaliliśmy ze nasze dzieci będe miec jedno imię. Jedno dziecko - jedno imię. Ja mam jedno i nigdy nie miałam z tym problemów natomiast mąż ma dwa i jest problem jak gdzieśwpisze jedno,trzeba potem jeździć i uzupełniać.
A co do imienia naszej malutkiej córeczki to wkońcu wczoraj siedliśmy i porobiliśmy pewne ustalenia. Jak na razie wybraliśmy takie:

Agnieszka, Amelia, Barbara, Dominika, Ida, Jagoda, Kamila, Konstancja, Kornelia, Małgorzata, Matylda, Melania.

Teraz będziemy sukcesywnie wykreślać aż zostanie jedno :)

Mój Mąż ma trzy imiona (dzięki szalonej teściowej ;) ) ale jakoś większego problemu z tym nie maNawet podczas ślubu pani w usc odczytała tylko dwa o trzecim zapominając. Te problemy z imionami to chyba w dużej części zalezą od życzliwości urzędników

reklama
Do góry