reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

reklama
Niezawsze osoby mające to samo imię mają ten sam charakter.Mnie podoba się Martynka i większości moich znajomuch tlko mężowi nie.Będę próbowała go jeszcze namówic.

U nas na 100% bedzie albo Amelka albo Macius ;D Dla dziewczynki ja mialam decydujacy glos, dla chlopca mezulek ;D A drugie imiona po nas-rodzicach-Anna lub Marcin :) Tez probowalismy znalesc imie aby nie powtarzalo sie w najblizszej rodzinie(no i sie udalo) i aby nie bylo zbyt wyszukane ani dlugie i aby pasowalo do nazwiska ;D I na szczescie nie kojarza mi sie z zadnymi konkretnymi osobami ;D

Niekoniecznie,mój chrześniak ma jedno imię Miłosz.
A my raczej myslimy o dwóch,Wojtek bo tak ;) a na drugie Jacek po braciszku ;)

Jeśli mąż mój nie zmieni zdania co do Patrycji,damy ja na pierwsze a Martynka na drugie.Jeśli zmieni to tylko Martyna

reklama
Jaki kraj, taki obyczaj ;). W moich stronach obowiązkowo daje się dziecku dwa imiona, tu czyli na "terytorium" mojego męża ;D daje się jedno i mój mąż wolałby dać jedno bo jak twierdzi mała będzie miała później mniej problemów z drugim imieniem. Nie wiem zupełnie dlaczego to drugie imię miałoby komukolwiek przysparzać problemów, ja tam ma dwa i sobie chwalę i mój mąż też ma dwa. ;D Ale u niego to chyba zboczenie zawodowe z niego wychodzi, bo opisał sie trochę w życiu aktów notarialnych, gdzie nie raz cyrki wychodziły z podwójnymi imionami i nazwiskami i teraz uważa, że drugie imie to problem. ;) ;D No bo niby jest tak, że jak ktoś ma dwa imiona w dowodzie, to powinien posługiwać się dwoma, tak samo jak ma się podwójne nazwisko, które tak naprawdę jest jednym dwuczłonowym nazwiskiem nierozdzielnym. (Ja mam i dwa imiona i dwa nazwiska ;D ;D ;D ;D)
Mi tam w sumie chyba wszystko jedno ile imion dziecko będzie nosić. Musiałabym się poważnie zastanowić nad jakimś drugim imieniem, które by pasowało. Pożyjemy zobaczymy ;) ;D

Edi, mój chrześniak też ma na imię Miłosz ;) :D

Do góry