reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

rozumiem poki co mam kontrole za pol roku o ile.nie zaciaze ale ja daje sobie 3 cykle jesli sie nie uda pojde do jakies specjalisty od endo.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewunka tak wiem , ze czasem tak jest .Poczekam 3 miesiace teraz sa wakacje trzeba troszke wyluzowac:) po 3 nieudanych pojde :)

Odpowiadajac na Wasze pytania: Mam 2 torbiele czekoladowe - po jednej na kazdym jajniku. Jedna ma 3,5cm, druga niecale 3. Wg lekarza laparoskopia nie jest wyjsciem, szkoda zdrowej tkanki. Od 2ch miesiecy jestem na terapii z decapeptylem (wprowdzona jestem w stan menopauzy) zeby uspic troche endometrioze. Za miesiec koncze to i podchodze po raz pierwszy do in vitro... Zobaczymy jak to bedzie, ale jestem pelna obaw.
Nie lecze sie w PL.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Odpowiadajac na Wasze pytania: Mam 2 torbiele czekoladowe - po jednej na kazdym jajniku. Jedna ma 3,5cm, druga niecale 3. Wg lekarza laparoskopia nie jest wyjsciem, szkoda zdrowej tkanki. Od 2ch miesiecy jestem na terapii z decapeptylem (wprowdzona jestem w stan menopauzy) zeby uspic troche endometrioze. Za miesiec koncze to i podchodze po raz pierwszy do in vitro... Zobaczymy jak to bedzie, ale jestem pelna obaw.
Nie lecze sie w PL.

Tez podchodziłem do in vitro z torbiela endomertialna .
Wcześniej musiałam usunąć jajowod bo mial Wodnika przy okazji jak juz i tak musiałam iść na operację bo wodnik dyskwalifikuje do podejścia do in vitro wcieli mi 2 torbiele i tak jak piszesz traci się rezerwę jajników spada ahm. Daj znać jak poszła stymulacja i jakie leki Ci dali

Ewunka dokladnie to samo powiedzial lekarz. Moje amh to 2,78 i dlatego ta kuracja najpierw. Podobno poprawia jakosc jajeczek przy endo. Zobsczymy. Gdyby moje amh bylo nizsze to juz bylsbym po pierwszej probie, ale z takim lekarz stwierdzil, ze lepiej najpierw menopauza.
A dam znac na pewno, od dlizszego czasu czytam tez watek po invitro, bo to kopalnia wiedzy [emoji4]

Ewunka dokladnie to samo powiedzial lekarz. Moje amh to 2,78 i dlatego ta kuracja najpierw. Podobno poprawia jakosc jajeczek przy endo. Zobsczymy. Gdyby moje amh bylo nizsze to juz bylsbym po pierwszej probie, ale z takim lekarz stwierdzil, ze lepiej najpierw menopauza.
A dam znac na pewno, od dlizszego czasu czytam tez watek po invitro, bo to kopalnia wiedzy [emoji4]

Jestem tam :D

Dziewczyny ile cykli radzicie się starać naturalnie? Czekam właśnie na pierwszy po laparoskopii okres, zaraz pewnie dostanę, najdalej jutro.
Powinnam byc dobrej myśli, ale czuje ze nie zajdę w ciąże naturalnie ... I czuje ze invitro tez nam nie wyjdzie [emoji20]dola mam.
Endometriozę miałam niewielka ... Nie wiem ile dać sobie czasu... Mam 33 lata ... Na dodatek nie mieszkam w Pl , a ewentualne invitro robilabym w Pl. Trzy cykle po laparo miną we wrześniu, a my bedziemy w Pl w sierpniu. I nie wiem czy jak cos to decydować sie na to w sierpniu czy czekać do września czy października...

reklama
Czesc Kobitki.
Na pocieszenie przytocze Wam moja historie.
Moja mama i obie babcie mialy problemy z zajsciem, ciotka 2 ciaze pozamaciczne przez co wszystko ma wyciete. Jasne bylo dla mnie ze musze wczesnie urodzic. W wieku 21 lat zaszlam w ciaze po 3 miesiacach staran. Juz wtedy mialam podejrzenia endo. Po cc miałam potwierdzona juz. Mialam raczej nie miec wiecej dzieci. Dlatego nie planowalismy kolejnego. Obecnie po 10 latach zaszlam w ciaze przypadkiem ;) Chwila zapomnienia bez zabezpieczenia(bo przed@ niby) i bach.

Do góry