reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

reklama
Jestem po wizycie - decapeptyl przez 3 miesiace na uspienie endo, a potem invitro. Zobaczymy jak przetrwam te menopauze... Ma ktoras z Was jakies doswiadczenia z decapeptylem?

Cześć dziewczyny, od kilku lat nie moge zaciążyć. Mam juz 6 letnie dziecko, o ktore nie staraliśmy sie w ogole. Udało sie za pierwszym razem. Kilka dni temu miałam diagnostyczna laparoskopię, okazało sie , ze mam endometriozę w zatoce Duglasa. Niewielka. Cześć została usunięta. I małego mięśniaka , nieplywajacego na płodność. Lekarz powiedział , ze to prawdopodobnie endo jest powodem niepłodności wtórnej... Ale powiedział tez , ze to był pierwszy stopień... Poradził 2-3cykle starań i invitro... Wkurzył mnie ogólnie, jego obojętne podejście, i jakoś nie przekonują mnie jego słowa .. Któraś miała podobna syt.?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej szukam dziewczyn z torbiela endometrialną. Jestem 6 lat po cc na ostatniej wizycie podczas rutynowego usg lekarka wykryla wlasnie torbiel endometrialna mala bo 2 cm.Kazala starac sie o dziecko.Nie dopytywalam bo ona sama mowila ze jest ok bo mala i w ogole.Ale w domu zaczelam czytac i jestem w szoku czy to swiadczy o poczatkach endometriozy???? Jakie sa szanse na ciaze z taka torbiela.Torbiel jest na lewym jajniku.

Hej szukam dziewczyn z torbiela endometrialną. Jestem 6 lat po cc na ostatniej wizycie podczas rutynowego usg lekarka wykryla wlasnie torbiel endometrialna mala bo 2 cm.Kazala starac sie o dziecko.Nie dopytywalam bo ona sama mowila ze jest ok bo mala i w ogole.Ale w domu zaczelam czytac i jestem w szoku czy to swiadczy o poczatkach endometriozy???? Jakie sa szanse na ciaze z taka torbiela.Torbiel jest na lewym jajniku.
Hej ja posiadem torbiel endometrialna i 2 juz wycielam . Tak torbiel endometrialna swiadczy o endometriozie .
Szanse z endometrioza na ciaze sa mniejsze niz u zdrowej kobiety .
ja jestem po 2 stymulacjiach hormonalnych do in vitro z beznadziejnym skutkiem .
z endometrioza bywa różnie czasem mozesz zajsc naturalnie a czasem miec wielkie problemy nawet przy in vitro.

Dziewczyny mi lekarz, ten znany, dr M. powiedział, ze endometrioza nie przeszkadza w invitro...

A poza tym to jak było u Was po laparoskopii z wycięciem ognisk endo, czy dostaliście okres w terminie ? Czy w tym samym cyklu pojawiło sie jajeczkowanie ? Dr powiedział, ze raczej cieżko bedzie , zeby sie wystarać w tym samym cyklu, ale ja czuje jakbym miała jajo wlasnie ...???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u mnie to w ogole dziwna sprawa bo nic sie nie dzieje bylam u ginki rutynowo na cytologii zrobila.mi usg i wyszla.torbiel powiedziala ze malutka i to raczej przypadkowo odkrycie powiedziala ze to torbiel endometrialna typowa dla kobiet po cc , i ze w ogole mam sie nie przejmowac ze w staraniach to nie powinno przeszkodzic a ciaza nawet pomoze na ta torbiel.Daje sobie 3 msc jak nie zaciaze to pojde gdzies prywatnie.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry