reklama
AniaCh83
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, od kilku lat nie moge zaciążyć. Mam juz 6 letnie dziecko, o ktore nie staraliśmy sie w ogole. Udało sie za pierwszym razem. Kilka dni temu miałam diagnostyczna laparoskopię, okazało sie , ze mam endometriozę w zatoce Duglasa. Niewielka. Cześć została usunięta. I małego mięśniaka , nieplywajacego na płodność. Lekarz powiedział , ze to prawdopodobnie endo jest powodem niepłodności wtórnej... Ale powiedział tez , ze to był pierwszy stopień... Poradził 2-3cykle starań i invitro... Wkurzył mnie ogólnie, jego obojętne podejście, i jakoś nie przekonują mnie jego słowa .. Któraś miała podobna syt.?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej szukam dziewczyn z torbiela endometrialną. Jestem 6 lat po cc na ostatniej wizycie podczas rutynowego usg lekarka wykryla wlasnie torbiel endometrialna mala bo 2 cm.Kazala starac sie o dziecko.Nie dopytywalam bo ona sama mowila ze jest ok bo mala i w ogole.Ale w domu zaczelam czytac i jestem w szoku czy to swiadczy o poczatkach endometriozy???? Jakie sa szanse na ciaze z taka torbiela.Torbiel jest na lewym jajniku.
AniaCh83
Ewunka
Hej ja posiadem torbiel endometrialna i 2 juz wycielam . Tak torbiel endometrialna swiadczy o endometriozie .Hej szukam dziewczyn z torbiela endometrialną. Jestem 6 lat po cc na ostatniej wizycie podczas rutynowego usg lekarka wykryla wlasnie torbiel endometrialna mala bo 2 cm.Kazala starac sie o dziecko.Nie dopytywalam bo ona sama mowila ze jest ok bo mala i w ogole.Ale w domu zaczelam czytac i jestem w szoku czy to swiadczy o poczatkach endometriozy???? Jakie sa szanse na ciaze z taka torbiela.Torbiel jest na lewym jajniku.
Szanse z endometrioza na ciaze sa mniejsze niz u zdrowej kobiety .
ja jestem po 2 stymulacjiach hormonalnych do in vitro z beznadziejnym skutkiem .
z endometrioza bywa różnie czasem mozesz zajsc naturalnie a czasem miec wielkie problemy nawet przy in vitro.
Ewunka
Zależy która i kiedy 6 cm
4 cm
Ta co mi została miała 1 potem urosła do 5 po lekach ma 2 cm
AniaCh83
Dziewczyny mi lekarz, ten znany, dr M. powiedział, ze endometrioza nie przeszkadza w invitro...
A poza tym to jak było u Was po laparoskopii z wycięciem ognisk endo, czy dostaliście okres w terminie ? Czy w tym samym cyklu pojawiło sie jajeczkowanie ? Dr powiedział, ze raczej cieżko bedzie , zeby sie wystarać w tym samym cyklu, ale ja czuje jakbym miała jajo wlasnie ...???
A poza tym to jak było u Was po laparoskopii z wycięciem ognisk endo, czy dostaliście okres w terminie ? Czy w tym samym cyklu pojawiło sie jajeczkowanie ? Dr powiedział, ze raczej cieżko bedzie , zeby sie wystarać w tym samym cyklu, ale ja czuje jakbym miała jajo wlasnie ...???
reklama
u mnie to w ogole dziwna sprawa bo nic sie nie dzieje bylam u ginki rutynowo na cytologii zrobila.mi usg i wyszla.torbiel powiedziala ze malutka i to raczej przypadkowo odkrycie powiedziala ze to torbiel endometrialna typowa dla kobiet po cc , i ze w ogole mam sie nie przejmowac ze w staraniach to nie powinno przeszkodzic a ciaza nawet pomoze na ta torbiel.Daje sobie 3 msc jak nie zaciaze to pojde gdzies prywatnie.
Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: