reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Nie mam zadnych wspomagaczy, jestem zdana sama na siebie. Nie wiem jaki mam stopien endo, wiem tylko ze na obrazie z usg nie widac unaczynnienia, i endo widac tylko na jajniku, W czerwcu mam isc znowu na usg zobaczyc czy to strasznie nie rosnie.Ale nie wiem czy to dobrze. Ufam temu lekarzowi, ale boje sie ze jak nic nie bede z tym robic to bedzie tylko gorzej. Zamierzam pic ziola ojca Klimuszki. Moze pomoze. Przepraszam ze bez polskich znakow, mam nadzieje ze Wam to nie przeszkadza

reklama
dzięki:))

A bierzesz tearz jakieś wspomagacze??? Bo ja mam clo i pregnyl...

Wikulaa teraz biore tylko luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży co okazało się w tym miesiącu zbędne bo małpa przyszła:crazy: lub na wywołanie okresu. CLO też brałam przez dłuższy czas wszystko było po nim ok dobrze reagowałam na niego no ale nie pomógł. Teraz w kwietniu mam wizyte u lekarza więc się dowiem co dalej ze mną. A Ty który miesiąc na Clo? dostałas już pregnyl?
Słyszałam że tyłek boli po zastrzyku:szok: a ja się boje igiełek!
buzka:-)

Madziamadzia najważniejsze jest zeby maleństwo było zdrowe i nic innego nie jest ważne:tak: Na kiedy masz termin? Dobrze że Ty też się dobrze czujesz;-) Pozdrawiam

Groszek27 Wydaje mi się że spokojnie możesz się starac w czerwcu masz wizyte więc lekarz nie zostawił Cię na pastwe losu tylko monitoruje czy cysty nie rosną a jak cosik urośnie to zacznie działac. A jak bedziesz czuła że coś jest nie tak to możesz wcześniej odwiedzic lekarza;-)
Możesz też przejśc się do innego lekarza się przebadac i porównac co mówi ten drugi.
Ja miałm cięzką droge z lekarzami zanim dotarłam do tego właściwego...

Wikulaa teraz biore tylko luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży co okazało się w tym miesiącu zbędne bo małpa przyszła:crazy: lub na wywołanie okresu. CLO też brałam przez dłuższy czas wszystko było po nim ok dobrze reagowałam na niego no ale nie pomógł. Teraz w kwietniu mam wizyte u lekarza więc się dowiem co dalej ze mną. A Ty który miesiąc na Clo? dostałas już pregnyl?
Słyszałam że tyłek boli po zastrzyku:szok: a ja się boje igiełek!
buzka:-)
.

Ja teraz mam trzeci cykl z CLO, jak miałam pierwszy cykl z clo to miałam podany pregnyl (sam zastrzyk nie jest zły, ale potem, tyłek faktycznie boli i to przez kilka dni...), w poprzednim cyklu pęcherzyk pękł sam, a w tym zobaczymy, bo dzisiaj ma 13dc, a owulkę mam zazwyczaj koło 16dc. Ja jak test owulacyjny wychodzi mi pozytywne, to wtedy jadę do ginki na podglądanko.
A co do Twojej wizyty u gin w kwietniu, to może już nie bedzie musiał myśleć, co dalej z tobą zrobić:))

A w ogóle wy macie bóle związane z tą chorobą??? Bo u mnie lekarze byli zdziwieni, że mnie nic nie boli, nie mam żadnych typowych objawów związanych z tą chorobą, dowiedziałam się w sumie o niej przez przypadek...

Ja teraz mam trzeci cykl z CLO, jak miałam pierwszy cykl z clo to miałam podany pregnyl (sam zastrzyk nie jest zły, ale potem, tyłek faktycznie boli i to przez kilka dni...), w poprzednim cyklu pęcherzyk pękł sam, a w tym zobaczymy, bo dzisiaj ma 13dc, a owulkę mam zazwyczaj koło 16dc. Ja jak test owulacyjny wychodzi mi pozytywne, to wtedy jadę do ginki na podglądanko.
A co do Twojej wizyty u gin w kwietniu, to może już nie bedzie musiał myśleć, co dalej z tobą zrobić:))

A w ogóle wy macie bóle związane z tą chorobą??? Bo u mnie lekarze byli zdziwieni, że mnie nic nie boli, nie mam żadnych typowych objawów związanych z tą chorobą, dowiedziałam się w sumie o niej przez przypadek...

Jak możesz mi powiedziec to ile płaciłaś za pregnyl? bo z tego co czytałam to są podane różne ceny i sama nie wiem jak coś to na ile się nastawiac:baffled:
Hehe ja już tak licze prawie trzy lata że nareszcie się uda więc wole się nie nastawiac bo za bardzo mnie to boli jak przychodzi przez tyle czasu wstręciucha. Teraz już się nie nakręcam i jak przychodzi @ to już nie płacze tak jak kiedyś a zresztą czego ja się moge spodziewac co miesiąc jak nie @:zawstydzona/y:
Z endo jest tak że objawy są różne i każdy może miec inne albo wogóle tak jak Ty;-) Ja miałam mdłości, strasznie długie i cholernie bolesne okresy. Do tej pory to mam oprócz mdłości chociaż z bólu przy okresie też mnie mdli. Jedynie dobrze się czuje pare miesięcy po laparoskopi a pózniej jak wraca to znowu mam boleści. Ja miałam na pograniczu III/IV stopien.
Jak rozpoznali Ci że masz endo?

Jak możesz mi powiedziec to ile płaciłaś za pregnyl? bo z tego co czytałam to są podane różne ceny i sama nie wiem jak coś to na ile się nastawiac:baffled:
Hehe ja już tak licze prawie trzy lata że nareszcie się uda więc wole się nie nastawiac bo za bardzo mnie to boli jak przychodzi przez tyle czasu wstręciucha. Teraz już się nie nakręcam i jak przychodzi @ to już nie płacze tak jak kiedyś a zresztą czego ja się moge spodziewac co miesiąc jak nie @:zawstydzona/y:
Z endo jest tak że objawy są różne i każdy może miec inne albo wogóle tak jak Ty;-) Ja miałam mdłości, strasznie długie i cholernie bolesne okresy. Do tej pory to mam oprócz mdłości chociaż z bólu przy okresie też mnie mdli. Jedynie dobrze się czuje pare miesięcy po laparoskopi a pózniej jak wraca to znowu mam boleści. Ja miałam na pograniczu III/IV stopien.
Jak rozpoznali Ci że masz endo?

Z tego co pamiętam to pregnyl nie kosztował mnie więcej niż 30 zł za jedno opakowanie (tam jest zniżka jakaś na niego)

Ja miałam pobierany wycinek do badania histopatologicznego, bo wykryto u mnie guza, analiza wycinka potwierdziła, że jest to endometrioza, bo podejrzewano najgorsze rzeczy...

Jak przychodzi @ to cały czas strasznie to przeżywam, płacze i tak dalej, ale jestem życiową optymistką więc w miarę szybko zbieram siły do nowego działania.

Cześć dziewczyny!. No właśnie co tu taka cisza? Zaczęłam pić zioła mam nadzieję, ze mi chociaż nie zaszkodzą. Poza tym zaczyna mnie boleć brzuch, więc pewnie w tym miesiącu znowu nici :-(. Mi sie nie udaje i się denerwuje a mam wrażenie, ze mojego męża jakoś nie specjalnie to obchodzi. Czy kiedyś zajde w ciążę?

Cześć dziewczyny!. No właśnie co tu taka cisza? Zaczęłam pić zioła mam nadzieję, ze mi chociaż nie zaszkodzą. Poza tym zaczyna mnie boleć brzuch, więc pewnie w tym miesiącu znowu nici :-(. Mi sie nie udaje i się denerwuje a mam wrażenie, ze mojego męża jakoś nie specjalnie to obchodzi. Czy kiedyś zajde w ciążę?

Hej Groszek:)
Nic się nie martw moze wstręciucha nie przyjdzie;-) trzymam kciuki!
Kiedy masz dostac @? Kochana może Twój mąż nie chce Cię denerwowac i dlatego nic się nie odzywa. Mój M też podchodzi do tego "obojętnie" ale ja sie z tego nawet ciesze bo jakbyśmy razem tak świrowali to w domu byłaby masakra:-) A wiem ze w głębi ducha oni też to bardzo przeżywają:tak:

dzięki asieńka. pewnie masz rację. @ mam dostać trzynastego, teoretycznie. Bo odkąd zaczęliśmy się starać to wszystko mi się rozregulowało. Pewnie od ciągłego myślenia. Nie staramy się jeszcze długo, ale jakoś mi tak smutno za każdym razem.

reklama
dzięki asieńka. pewnie masz rację. @ mam dostać trzynastego, teoretycznie. Bo odkąd zaczęliśmy się starać to wszystko mi się rozregulowało. Pewnie od ciągłego myślenia. Nie staramy się jeszcze długo, ale jakoś mi tak smutno za każdym razem.

Groszku to masz jeszcze troche czasu do okresu więc zawsze jest jeszcze nadzieja;-)
Kochana wiem że Ci smutno ale my endostaraczki musimy uzbroic się w cierpliwośc:tak:
Ja też mam już serdecznie dosc ale gdzies tam w głębi dalej mam nadzieje ze się kiedyś uda....
Kochana głowa do góry!:-)

Do góry