reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja nie wiem wlasnie ktory to bedzie tydzien licze ze moze 11 ;/ bo ostatnio jak bylam byl niby 6 a powinien wedlug miesiaczki byc 10 ;p po 2 tygodniach mialam wizyte a wedlug usg byl 7 tydzien i pare dni ;/

kate u mnie colin wlasnie teraz ma problemy ze spanie przez ten upal ciezko go uspic zawsze zasypial sam ja wychodzilam a teraz wstaje wychodzi z lozeczka spiacy jest a meczy sie jak nie wiem ;/ no schody to masakra wszedzie mam barierki bo nauczyl sie wlazic na czworaka a pozniej zauwazyl ze jak trzyma sie barierki to tez wejdzie :-D wiec narazie jest zamkniete bo nie mam sil w tym upale za nim latac;d najgorzej chyba jak dziecko wlasnie uczy sie chodzic w wakacje to bieganie za nim i w ogole chociaz colin to tak teraz ucieka bo sobie juz opanowal perfekt chodzenie i wstawanie z ziemi bez trzymania ze nie mam sil :tak: chociaz troche mam teraz czasu jak nadia jest w przedszkolu :) bo za colinem tylko biegam a nie musze za nadia:-D

boze co za upal;/

matik wiesz w tym cyklu co zaszlam testy robilam do polowy cyklu bo pozniej ten urlop i bylo tak blada pare dni i po paru dniach prawie rowne i na drugi dzien juz znowu jedna i bylam pewna ze to owu ;p a tu albo mialam dwie owulacje albo nie wiem czemu po 20 bylam plodna;d

reklama
płakać mi się chce tak bardzo chcę małą dzidzię mieć w brzuszku , przeżyć ten wspaniały czas
jak błam we wcześniejszych ciążach to było tak cudownie spokój cisza relaks człowiek był taki szczęśliwy a rodzinka też zadowolona , moje dzieci nie mogły się doczekać oni bardzo kochają małe dzieci:-)
mam taki detektor ruchu z słuchawkami do słuchania tętna ale mieliśmy wszyscy radochę niestety nam ją odebrano
a teraz to już całkiem jakaś lipa ach doła załapałam
przepraszam ze tak tylko o sobie ale jakoś nie jestem w stanie o niczym inny myśleć , próbuję ale mi nie wychodzi:zawstydzona/y:
pozdrawiam buziakkkiii

Hej kobietki :-) ale naskrobałyście, zaraz biorę się za czytanie. ja właśnie odebrałam wyniki i moja prośba do Was o odszyfrowanie ;-)
F.S.H 1.8 IU/L
L.H 7.2 IU/L
T.S.H 1.920 mIU/L
prolaktyna 281 mIU/L
progesteron 34.8 nmol/L
estradiol 818 pmol/L

Matik tule mocno i mogę powiedzie tylko tyle, ze trzeba wierzyć ze będzie dobrze.
Elle ja nie pomogę, bo wcale sie nie znam na tym!
Dziewczynki dziś jest 7 dpo i od wczoraj razem ze sluzem mam nitki krwi. Pisze nitki bo nie jest to żywa krew, raczej wyglada jak nablonek czy coś. Nigdy wcześniej nie miałam plamienia tak wcześnie przed @ i nie wiem co o tym myśleć?

Matik wiem jakie to jest trudne :-( te marzenia są fajne ale czasami wykańczają... mimo wszystko głowa do góry cykl jeszcze się nie skończył więc działajcie cały czas :tak:
Mamawcześniaka wow jaki ładny wykres i ta tempka w górze... wygląda bardzo obiecująco i coś czuję że będą z tego II piękne kreseczki! kiedy testujesz? ten śluz z krwią może oznaczać implantację zarodka :tak:

Przeczytałam w pośpiechu tylko kilka postów wstecz :-(

Matik
, rób nadal testy bo być może owulacji jeszcze nie było, bardzo często w jednym cyklu może być kilka podejść do owulacji (stąd wcześniejsze ciemnienie kreski czy otwieranie szyjki), by był spełniony warunek owulacji to Twoje tempki powinny wskoczyć na poziom 36,75. Doczekasz się swojego upragnionego szczęścia, zobaczysz, z naszymi kciukami nie ma innej opcji.

Elle, nie za dobrze wyglądają te wyniki :-(, a w jakich dniach cyklu je robiłaś? Jeśli w 3 dc to FSH za niskie (powinno wynośić > 3 mIU/ml, hormon ten stymuluje wzrost pęcherzyków więc musi mieć odpowiedni poziom) i może wskazywać na niedoczynność przysadki, LH:FSH bardzo wysokie, taki wynik może występować przy policystycznych jajnikach (przy PCO często występuje niskie FSH i wysokie LH). Progesteron był robiony w połowie fazy lutealnej? Jeśli tak to jest za niski. Prolaktyna jest w porządku, TSH również. Warto powtórzyć wyniki gdyż spotkałam się już z przypadkiem gdy były nieciekawe a w kolejnym cyklu było już OK. Mam nadzieję, że Ciebie nie załamałam :-( Przy takim wyniku lekarz powinien przepisać CLO a wtedy piorunem zajdziesz w ciążę jak Ewcik, zobaczysz.

mamawczesniaka, a może to krwawienie związane z implantacją (często zarodek zagnieżdża się w tym "rejonie" cyklu :-))? Trzymam właśnie za to kciuki :-)

Elle, właśnie doczytałam, że te badania robiłaś w 22 dc (10 dpo). W takim razie pomiń moją dołującą wiadomość :-), LH, FSH (warto również estradiol) powinno się sprawdzić w 3 dc (2-5 dc ale najlepiej w 3 dc), zrobione później już niewiele mówią. Progesteron niski bo być może już spadł z wyższych wartości, najlepiej zrobić go w połowie fazy lutealnej. Estradiol, który wydawał mi się monstrualnie wysoki teraz zrobił się całkiem w porządku skoro robiony był w fazie lutealnej :-)

Piranha bardzo Ci dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :* napisałam Ci jeszcze na priv to samo bo nie sądziłam że do nas tak szybko zajrzysz ;-) cieszę się że mi wytłumaczyłaś mniej więcej o co chodzi i teraz wiem jak sprawa wygląda. na pewno zrobię jeszcze te badania w 3dc a progesteron naturalny mam w tabletkach wild yam ale go nie brałam już po owulacji bo biorę agnus castus i wyczytałam żeby nie brać obu naraz :baffled: może faktycznie jest za niski...

dziękiPirania
choć jak się przyglądam dzisiejszemu testowi to tak jakby był jednak trochę słabszy , na zdjęciu nie oddaje realu
jutro sprawdzę tą tempkę może w końcu się wyjaśni .
Dziwnie czułam wczoraj pod wieczór jak mi piersi rosną i są takie nabrzmiałe od wczoraj i widocznie większe ledwo w stanik wchodzą i bolą:tak: a wczoraj rano i wcześniej to takie bez życia jakby były :dry:

reklama
mam do was takie pytanie nie odnosnie planowania ale moze cos doradzicie;/
niedlugo roczek colina i trzeba kupic jakis prezent albo co skoro on ma wszystko po nadii ? auto na akumulator jest stoliczki jakies auta , pchacze rower itp wszystko jest ma pewlno zabawek;/ i co mu kupic ? glupio jak na roczku nic nie dostanie ;/ nadia jak byla pierwsza to dostala auto , czy stoliczek czy ten misiu edukacyjny , zloto i oczwiscie kasa a co colinowi tylko kase;/ mysle o lancuszku ale nie wiem czy bedzie nosil nadia ma bransoletke i nie nosi leży jedynie kolczyki nosi a przeciez colinowi nie kupie kolczyków :-p i co teraz ? ? szukam w necie no i nic nie ma masakra jakas;/

Do góry