reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik moim zdaniem to jest ładny wykres - ovufriend to w końcu tylko program, bazuje na jakichś skomplikowanych wyliczeniach. Na moje oko owulację miałaś 12dc, ale z drugiej strony podawałaś tu kiedyś linka z wykresem, gdzie owu była w pierwszym spadku temperatury, czyli u Ciebie w 10dc. Mówisz, że przeliczyłaś temperatury, ale to wcale nie znaczy że takie były...
Niezależnie od tego czy owu była w 10dc czy 12dc to wstrzeliłaś się ze starankami, teraz się odpręż (taa, łatwo powiedzieć wiem) i czekaj na testowanie. Kiedy zamierzasz testować? Ja planuję 12.08, to będzie dzień spodziewanej @, co prawda nie wiem jak ja jeszcze wytrzymam DZIESIĘĆ DNI ale postaram się do końca nie ześwirować ;-)

Edytuję, bo jeszcze raz spojrzałam:
Może być tak jak pisze Ewelin, czyli jutro wyznaczy Ci 14dc. U mnie owulacja jest już po śluzie płodnym, a tak u Ciebie było właśnie w 14dc. A kiedy masz zwykle owulację?
Hehe, widzę że 14dc też staranka były więc &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
dzięki dzięki dzięki potraficie podnieść na duchu czyli na pewno była oki bo taka jakaś niska ta tempka aż się przeraziłam.
Tak wstrzelaliśmy się jak tylko mogliśmy :-) ale zawsze z sylkiem;-) więc mam nadzieję że mi pomoże i przytargał tylko dziewczynki ze sobą :tak:
okres przewidywany na 14.08 a 10.08 powinnam zrobić test ale jeżeli owu by była tak jak zwykle 11dc a nie później więc jednak powinnam później ale wiem że nie wytrzymam i na pewno zrobię tego 10.08

Zmiana temperatur , zgadza się ale na pewno były niższe bo zawsze o godzinę później mi się podwyższa a wpisywałam z 8,30 a nie z 7.00 , po za tym proporcje wzrostowe zachowałam np. z wczoraj do dzisiaj wzrosło o 06
ale jak obniżyłam tempki to program wycofał się z owu czyli jego zdaniem powinnam mieć wyższe tempki , nie patrzy na tendencję wzrostową tylko na pułap wysokości wszystkich temperatur trochę dziwne ale może i dobrze nie wiem może się okaże :)

Ostatnia edycja:
Mamakaja dziekuje. No wyglada na to ze tsh jest za wysokie, ponoc powinno byc w granicach 1-2 zeby spokojnie zajsc w ciaze. Wiec nie denerwuj sie ale do endo sie wybiez.
Matik no trocje na dwoje babka wrozyla, mysle ze moze 12dc? Hmmm....
Araki dasz rade.
&&&&& za was!

Elmo ja mieszkam koło Tarnowa, czyli bliziutko mam do Ciebie, a skoro nasza Pirhania powiedziała ze chłopiec,
to na pewno jest boy:-)
Daria dobrze, ze samopoczucie u Ciebie dobre, bo było by Ci ciężko przy 2 dzieci,
a mój Alan jest dokłądnie taki jak Twój Coli, wyskakuje z łózeczka, po schodach nie chodzi tylko biega, góra dół,
chodził juz dobrze na 9 miesiecy, teraz zaczyna coraz więcej mówic, tylko na szczeście bardzo dużo spi

Elmo dziękuję Ci, kochana jesteś :) Taka radość bije z Ciebie aż się miło czyta :)
Matik, Czarna wszystkiego dobrego :)
Ewelin i u Ciebie córa będzie zobaczysz :)
Odkąd wróciłam z urlopu nie mogę Was nadrobić i wypadłam z obiegu trochę

Czarna też wszystkiego naj naj spełnienia marzeń :-)
a teraz tak zrobiła test owu jeszcze i patrzcie
od góry to dzisiejszy drugi mocz po 2 szklankach kawa i woda a mocz mętny , zawsze był przejrzysty mega klarowny dziś nie
1 od góry dzisiaj
2 środa
3 poniedziałek
4 niedziela
i bądź tu mądra szok
szyjka cały czas miękka aczkolwiek niżej we wtorek miałam wrażenie że jest jakby podwójna , nie chciałam jej tak dotykać więc nie wiem dlaczego o co chodziło
P8020364.jpg

Załączniki

• P8020364.jpg
    P8020364.jpg
    5,8 KB · Wyświetleń: 80
matik faktycznie pokręcone, bo dzisiejszy najciemniejszy, czyli tak jakby dopiero owu miała byc.:baffled: musisz czekać co temperatura będzie pokazywać.
maggie dzięki za słowa otuchy, wiem że jak się nie czyta codziennie to później ciężko nadrobić, ale fajnie bo watek żyje, wręcz kwitnie i mam wielka nadzieje że w sierpniu jak w żniwa urodzaj będzie.;-)

reklama
Do góry