reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik moim zdaniem to jest ładny wykres - ovufriend to w końcu tylko program, bazuje na jakichś skomplikowanych wyliczeniach. Na moje oko owulację miałaś 12dc, ale z drugiej strony podawałaś tu kiedyś linka z wykresem, gdzie owu była w pierwszym spadku temperatury, czyli u Ciebie w 10dc. Mówisz, że przeliczyłaś temperatury, ale to wcale nie znaczy że takie były...
Niezależnie od tego czy owu była w 10dc czy 12dc to wstrzeliłaś się ze starankami, teraz się odpręż (taa, łatwo powiedzieć wiem) i czekaj na testowanie. Kiedy zamierzasz testować? Ja planuję 12.08, to będzie dzień spodziewanej @, co prawda nie wiem jak ja jeszcze wytrzymam DZIESIĘĆ DNI ale postaram się do końca nie ześwirować ;-)

Edytuję, bo jeszcze raz spojrzałam:
Może być tak jak pisze Ewelin, czyli jutro wyznaczy Ci 14dc. U mnie owulacja jest już po śluzie płodnym, a tak u Ciebie było właśnie w 14dc. A kiedy masz zwykle owulację?
Hehe, widzę że 14dc też staranka były więc &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
dzięki dzięki dzięki potraficie podnieść na duchu czyli na pewno była oki bo taka jakaś niska ta tempka aż się przeraziłam.
Tak wstrzelaliśmy się jak tylko mogliśmy :-) ale zawsze z sylkiem;-) więc mam nadzieję że mi pomoże i przytargał tylko dziewczynki ze sobą :tak:
okres przewidywany na 14.08 a 10.08 powinnam zrobić test ale jeżeli owu by była tak jak zwykle 11dc a nie później więc jednak powinnam później ale wiem że nie wytrzymam i na pewno zrobię tego 10.08

Zmiana temperatur , zgadza się ale na pewno były niższe bo zawsze o godzinę później mi się podwyższa a wpisywałam z 8,30 a nie z 7.00 , po za tym proporcje wzrostowe zachowałam np. z wczoraj do dzisiaj wzrosło o 06
ale jak obniżyłam tempki to program wycofał się z owu czyli jego zdaniem powinnam mieć wyższe tempki , nie patrzy na tendencję wzrostową tylko na pułap wysokości wszystkich temperatur trochę dziwne ale może i dobrze nie wiem może się okaże :)

Ostatnia edycja:
Mamakaja dziekuje. No wyglada na to ze tsh jest za wysokie, ponoc powinno byc w granicach 1-2 zeby spokojnie zajsc w ciaze. Wiec nie denerwuj sie ale do endo sie wybiez.
Matik no trocje na dwoje babka wrozyla, mysle ze moze 12dc? Hmmm....
Araki dasz rade.
&&&&& za was!

Elmo ja mieszkam koło Tarnowa, czyli bliziutko mam do Ciebie, a skoro nasza Pirhania powiedziała ze chłopiec,
to na pewno jest boy:-)
Daria dobrze, ze samopoczucie u Ciebie dobre, bo było by Ci ciężko przy 2 dzieci,
a mój Alan jest dokłądnie taki jak Twój Coli, wyskakuje z łózeczka, po schodach nie chodzi tylko biega, góra dół,
chodził juz dobrze na 9 miesiecy, teraz zaczyna coraz więcej mówic, tylko na szczeście bardzo dużo spi

Elmo dziękuję Ci, kochana jesteś :) Taka radość bije z Ciebie aż się miło czyta :)
Matik, Czarna wszystkiego dobrego :)
Ewelin i u Ciebie córa będzie zobaczysz :)
Odkąd wróciłam z urlopu nie mogę Was nadrobić i wypadłam z obiegu trochę

Czarna też wszystkiego naj naj spełnienia marzeń :-)
a teraz tak zrobiła test owu jeszcze i patrzcie
od góry to dzisiejszy drugi mocz po 2 szklankach kawa i woda a mocz mętny , zawsze był przejrzysty mega klarowny dziś nie
1 od góry dzisiaj
2 środa
3 poniedziałek
4 niedziela
i bądź tu mądra szok
szyjka cały czas miękka aczkolwiek niżej we wtorek miałam wrażenie że jest jakby podwójna , nie chciałam jej tak dotykać więc nie wiem dlaczego o co chodziło
P8020364.jpg

Załączniki

• P8020364.jpg
    P8020364.jpg
    5,8 KB · Wyświetleń: 83
matik faktycznie pokręcone, bo dzisiejszy najciemniejszy, czyli tak jakby dopiero owu miała byc.:baffled: musisz czekać co temperatura będzie pokazywać.
maggie dzięki za słowa otuchy, wiem że jak się nie czyta codziennie to później ciężko nadrobić, ale fajnie bo watek żyje, wręcz kwitnie i mam wielka nadzieje że w sierpniu jak w żniwa urodzaj będzie.;-)

reklama
Do góry