reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
upiecz mu piękny tort w kształcie ulubione postaci z bajki , moi teraz bardzo miło wspominają ze zdjęć oczywiście
sprawdził się bardzo taki sprzęcik z ikei młotek i wpijanie palików rewelacja zajmowali się tym na długo :)
ślizgawka to jeszcze chyba za wcześnie ale są takie małe albo taki banan do bujania dla 2 dzieci :)
no złoto to tak chyba nie poza tym on za wiele jeszcze nie zrobi i nie zrozumie :) ale zawsze możecie mu założyć konto na pieniążki i tak mu wpłacać zawsze coś się uzbiera a i najbliżsi będą mieli łatwiej ;)
no to chyba tyle moich pomysłów ale jak coś mi się przypomni to dam znać :tak:

tablica do pisania, bazgrania na zmywalne pisaki ;)

mamawcześniaka ja też czuję że tu dzidzia wije sobie "gniazdko" i mocno trzymam &&
Matik wg mnie owulacji jeszcze nie było ale zbliża się wielkimi krokami:tak: i spóźnione 100 lat i spełnienia ...Ty sama wiesz czego tak bardzo pragniesz -więc spełnienia!
Daria ja na Twoim miejscu kupiłabym rowerek biegowy. Świetna sprawa, bo np mój młodszy syn miał go po starszym i jeszcze nie miał 1,5 roku jak zaczął pięknie na nim jeździć
Czarna 100lat!!! i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!

Daria ja jak Matylda konczyla roczek w sumie kupilam plastikowa *******ke, bo byla za mala na jakis powazny prezent, a miala sie cieszyc i ewentualnie rabnac zabawka tak, ze gdyby poszla w drobny mak, nikt by za dlugo nie plakal, ale sama nie wiem naprawde, jua zawsze mialam z tym problem.

Hej ja tylko na moment, napiszcie mi taka rzecz, a mianowicie jestem typem depresyjnym z nerwica lękowa i zdarzaja mi sie takie dni jak dzisiejszy, gdzie bardzo sie czego boje, nioe wiem czego, ale moj organizm jest napiety i tzw bojacy sie i teraz tak sobie mysle jak odbiera to moj Maly???boje sie cokolwiek wziac, zeby uspokoic siebie, melise wypilam, ale tylko wymiotowac mi sie zachcialo, a czuje,ze nie przespie nocy tak sie czegos boje i co tu robic?????czytalamn na jakims forum,ze relanium polowka pomoglaby, ale cholercia nie wezme :no:a czuje ,ze zaraz zaboje sie na smierc, az mi tetno podskoczylo, nie wiem dlaczego sie tak dzieje, nie wiem czego sie boje, nie odpowiem Wam dziewczyny, ale sie bardzo boje :-:)confused:

Piranha jesteś kochana i niezastąpiona! Moim zdaniem jak byś założyła nowy wątek pod tyt. RADY PIRANHI wszystkie byśmy się przeniosły właśnie tam:tak: :-D Pomyśl o tym!

Matik świetna stronka, zaraz wejdę:)
Antosia dobre z tym nowym wątkiem RADY PIRANHII:-D Ja oczywiście bez zastanowienia bym weszła i była stałą bywalczynią:-DSuper pomysł:tak:
Daria ja uważam, że klocki są wieczne i to byłby super prezent:-) Np. Lego Duplo:-)
Piranha czy mogłabyś mi napisać co sądzisz o moim wyniku na tarczycę, a mianowicie tsh wynosi 3,9.Naprawdę bardzo się martwie a w ciągu najbliższych kilku dni nie pójdę do lekarza endo, nie ma miejsc:-( Czy mogę zajść w ciążę bez obaw? czy to ma znaczenie przy planowaniu płci?

Ostatnia edycja:
Przeczytałam tylko ostatnią stronę bo dopiero teraz mam chwilkę a padam dosłownie. Kai wczoraj na bilansie wyszedł 85 centyl wzrostowy i wagowy :-)

Antosiu, strasznie miłe to co napisałaś :-*

mamakaja, dość wysokie to TSH :-(, niestety niedoczynność jest często bagatelizowana przez ginekologów, podobno przy staraniach o zajście w ciążę TSH powinno wynosić 1-1,5 (maksymalnie 2). Według mnie powinnaś zacząć zażywać lek typu Euthyrox.

Mam przepełnioną skrzynkę, zaraz pousuwam najstarsze PW. Dobrej nocki, może jutro uda mi się z Wami częściej popisać.

Ostatnia edycja:
reklama
Antosia masz rację co my byśmy poczęły bez naszej Piranhii :tak: obyśmy tylko nie popsuły jej statystyk co do planowania płci ;-) ale na pewno nie popsujemy :-)
Matik jak zaznaczasz na tej stronce co podałaś żeby podejrzeć wykresy dziewczyn które mają dziewczynki i chłopców? bo mi się pojawiają wszystkie wykresy... aha widzisz jaka gapa ze mnie Ja również Ci życzę spełnienia marzeń a szczególnie tego którego tak mocno pragniesz :tak:

Do góry