reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Wam!

Oj, długo mnie nie było, pewnie już o mnie zapomniałyście. A długo, bo i wakacje i gości u siebie miałam i trochę po lekarzach latałam.
A z tego wszsytkiego dowiedziałam się, że po cesarce mam lewy jajowód spieprzony, inaczej tego nie nazwę, sorki, bo zamiast do góry to mam go w dół skierowany i dodatkowo przyklejony do tylnej ściany macicy. Ten mój gin nie wykluczył z tego ciąży, ale... Byłam w miedzyczasie na badaniu drożności za pomocą usg i wyszło, że właśnie płyn bardzo cięzko przechodzi przez lewy jajowód. Nowa ginka jak opowiedziałam te moje perypetie z zajściem w ciąże to od razu wypisała mi skierowanie na laparoskopię, żeby zobaczyć co po tym cc sie u mnie dzieje, także na połowę sierpnia mam laparoskopię w szpitalu.
Od tego cyklu biore pół tabletki norprolacu i miałam zbadac progsteron i prolaktyne w spoczynku i też po obciązeniu 7dpo i byłam dzisiaj zbadać i wiecie wyszedł mi progesteron 31ng/ml.
Czy wiecie może co on może oznaczać?
Nie wiem czy nie za duży, a jeszcze biorę 2x1 duphaston, ten już pewnie niepotrzebnie, we krwi nie jest wykrywany, wiec może mam go już za dużo?

Nie nadrobię wszystkiego, ale wszystkie Was pozdrawiam i zaciążone i staraczki, dla Was megaśne kciuki za udane cykle.

reklama
Elmo troche sie boje zamawiac tabletek, bo juz kilka paczek z tabletkami z Polski mi zatrzymali... :p Kupie je sobie na allegro i podam przez kogos kto bedzie sie wybieral do UK. Moze to bedzie moja mama. :D Ale tak jak pisalam wczesniej wstrzymam sie do @.

dziewczyny a zastanawiałyście się jak działa ph w momencie kiedy jest ciąża bliźniacza czyli 2 jajeczka (nawet po 48 godz) i jest chłopak i dziewczynka aż mi łezki poleciały jak czytam o wrażeniach dziewczyn które dowiadują się że będą bliźniaki , pamiętam jak dziś jaki dla mnie to był szok i szczęście :-)

Melduję się że żyję !!!

Dziewczyny dziękuję za informacje i porady !!!
Zrobię prolaktynę i progesteron w 7 dpo..ale jak ja złapię owulkę. Postanowiłam sobie nie mierzyć tempki, nie robić testów itp
Hmmm !!!!!:eek:

Odezwę się za jakiś czas...będę mieć gości więc i mało czasu na BB :crazy:
Miłego tygodnia

I pamiętajcie za wszystkie trzymam bardzo mocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo troche sie boje zamawiac tabletek, bo juz kilka paczek z tabletkami z Polski mi zatrzymali... :p Kupie je sobie na allegro i podam przez kogos kto bedzie sie wybieral do UK. Moze to bedzie moja mama. :D Ale tak jak pisalam wczesniej wstrzymam sie do @.

ja czasem zamawiam leki z PL z apteki I mi wysylaja I nie zatrzymują do tego tabletki z allegro też kupilam I mi wyslali I doszło bez problem tylko to było listem poleconym lub paczuszką ;) jak zechcesz to są sprzedawcy co wysyłają za granice :)

wszystkich serdecznie pozdrawiam I myśle o Was no I oczywiście na bierząco czytam I trzymam &&

Krystianmartin mam Cie w sercu każdego dnia :* I czekam na II kreski na teście ciązowym :*

Wyklepałam długiego posta i korki wywaliło (straszna burza jest u nas), wszystko poszło w kosmos i będzie niestety już w mega skrócie.

Ewelin, dzięki kochana, wstawiam raz jeszcze fotkę kąpielową :-)
Zobacz załącznik 574911
U mnie zwykła ciekawość co do płci była tak silna, że chyba pożarłaby mnie żywcem gdybym nie poznała płci dziecka przed 20 tygodniem ;-)

Daria
, jak zwykle fajne fotki i jeszcze fajniejsze dzieciaczki na nich :-), sama przyjemność patrzeć na tak rozweselone buźki :-)

Elle
, trzymam kciuki za super wyniki! A Replens Ci się nie sprawdził?

Matik
, często po owulacji (w okolicy 2-4 dpo) są spadki tempki na skutek wyrzutu estrogenu, określane jest to nawet drugim wyrzutem estrogenu - secondary estrogen surge (pierwszy jest tuż przed owulacją), trzymam kciuki za kolejne tempki bo one zweryfikują czy owulacja już była. W jednym cyklu może być kilka pików LH (podejść do owulacji), w wyniku których pęcherzyk nie pękł, pęka po ostatnim piku. Zapewne planowanie zwiększa szanse na bliźniaki jednakowej płci, oj jak ja strasznie marzyłam o bliźniętach w pierwszej ciąży :-)

mamawczesniaka, kup jakikolwiek B-100 na eBay (b-100 complex | eBay), byle by miał B6 w dawce 100 mg. Na pewno kolejna ciąża Ci to wszystko wynagrodzi i będzie książkowa, zobaczysz.

Lukaa, no jak mogłybyśmy o Tobie zapomnieć! Według mnie ten progesteron jest ciążowy (aż ciarki mnie przeszły), zamieniam się w wielkie kciuki! Duphaston nie jest wykrywany przez badanie krwi, dawka 2x1 jest w sam raz i na pewno nie zaszkodzi, może jedynie pomóc gdy nasz organizm sam sobie nie radzi z produkcją progesteronu a tym samym utrzymaniem ciąży.

A propos, znalazłam informację, że cynk podnosi znacząco poziom progesteronu (a obniża estrogen co wiadomo sprzyja poczęciu córeczki), sprzyja też zajściu w ciążę więc warto łykać.

Pisałyście o wadze, ja w obu ciążach przytyłam około 10 kg ale niestety mam pamiątkę po ciąży w postaci przepukliny :-( i czeka mnie jej zoperowanie gdy tylko trochę Kaja podrośnie i nie będę musiała ją dźwigać.

Dobrej nocki, kolorowych snów, zero mdłości a rano pięknych tempek!

Piranha- kochana, bardzo Ci dziękuję, na Ciebie zawsze można liczyć! Jesteś tak dobra duszyczka:tak: Oby było tak jak piszesz, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość i czekać.
A córcia przesłodka, marzenie na pewno wielu dziewczyn z forum:-)

Łoj, chyba trzeba się kłaść spać, dobranoc wszystkim!

boże Pirania nie strasz ale dzięki za odp jesteś niesamowita :happy: działasz jak miód na serce :tak: no normalnie bliźniaki mi teraz z głowy nie wychodzą ;-)
To może w końcu się udddaaaaa proszę proszę ile można ?
ps. mąż stwierdził ze dajemy spokój z dietami i on tego wapna się boi jak ognia :eek: chce próbować dietę według krwi na moje szczęście dziewczynkową mam mam B tyle że RH- :-)

Lukaa, dzięki kochana! ...oj czuję jakieś takie pozytywne wibracje, coś chyba jest na rzeczy :-)

Matik, tzn. nie miałam na myśli tego, że planowanie zwiększa szanse na bliźnięta :-) ale że jak już trafią się bliźnięta to jest większa szansa, że będą tej samej płci :-) Trzymam kochana kciuki by w tym cyklu Twoje czekanie zostało nareszcie wynagrodzone ...i to podwójnie :-) Powiedz M, że jednym z podstawowych składników spermy jest cynk i wapń to może przestanie się tego drugiego tak bać ;-)

reklama
Witajcie dziewczyny.

Piraniu mowisz ze cynk sprzyja poczeciu córeczki? Zmroziła mnie ta informacja. Załamałam się :-( Łykałam cynk poniewaz czytałam ze bardzo reguluje cykle i pomaga zajsc w ciaze, a z racji tego ze B-100 sprzyja poczeciu dziewczynki bałam sie łykac B-complex, uzylam cynku jako zamiennika. Do tego jadlam bardzo duzo ziaren dyni ktora rowniez jest bogata w cynk a zalecana jest w diecie na chlopca. Myslalam ze skoro u mezczyzn podnosi testosteron to i mi nie zaszkodzi (choc wiedzialam ze u mnie go nie podnosi). No mam załamke :-(

Lukaa fajnie ze jestes i zycze Ci z calego serca aby Twoj cykl zakonczyl sie pomyslnie II !!!

Ewelin czujesz? Moja córeczka bedzie miała na imie CYNK :-D

Krystianmartin
jak tam dzis u Ciebie?

Dziewczyny dzis od rana jeszcze bardziej zaciskam za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i Dorcia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Milego dnia babeczki.

Ostatnia edycja:
Do góry