reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WŁAŚNIE ELMO dobrze macy pisze, zostaw te wargi w spokoju dla mnie a zajmij się siusiakiem, haha
znalazlam Verita jest w ciązy tydzien starszej, dzisiaj ma na suwczku 12 tydzień-równo(czyli zaczyna 13-sty). Elmo to jutro dobrze się przyglądaj, a jak lekarz nie będzie chciał powiedzieć to niech da kilka fotek a mu ju znajdziemy co trzeba. Buzka i zobaczysz będzie dobrze,

reklama
Hello!

Elmo, no to mam wyrzuty sumienia, że spowodowałam Twoją załamkę. Cynk spowalnia przemianę testosteronu w estrogen więc u mężczyzn podnosi poziom testosteronu. U kobiet na pewno wpływa na wzrost progesteronu, Tamara wymienia jednak cynk jako czynnik nie mający u kobiet wpływu na planowanie płci a jedynie zwiększający szanse na ciążę. Ty zrobiłaś tyle, że czynnik uznawany na niewpływający na płeć tym bardziej nie ma szans z 7 ważnymi czynnikami, które wzięłaś pod uwagę i wybitnie zrealizowałaś :-) Cynk blokuje enzymy, które przeprowadzają przemianę testosteronu w estrogen więc zatem zapewne i u kobiet testosteron wzrasta co sprzyja poczęciu synka. Podkreślę, że cały czas Tamara zaznaczała, że cynk łykany przez kobietę nie wpływa na planowanie płci, wspomniałam o tym gdyż natrafiłam na post, w którym dziewczyna opisała bardzo duży wzrost progesteronu w jej organizmie, zrobiła badania i okazało się, że ma bardzo wysoki poziom cynku a niski miedzi (miedź i cynk wywierają na siebie antagonistyczny wpływ, gdy ilość miedzi w organizmie jest zbyt wysoka, obniża się stężenie cynku, dziewczyna ta pisała by nie wierzyć lekarzom, którzy twierdzą, że poziom progesteronu to sprawa indywidualna, pisała, że zależy to od poziomu cynku i miedzi w organizmie). Tak więc nic się nie martw, będzie synuś jak malowany :-) A jaką dawkę cynku brałaś? Pamiętasz może co Verita robiła by mieć synka? Faktycznie jest dość wcześnie na podglądanie nuba, coś nie działa mi ten "nubowy" link ale pamiętam, że zaznaczali, że dopiero w 14 tygodniu ciąży (12 tygodniu od zapłodnienia) pojawiają się znaczące różnice w nubach.

krystianmartin, zrobiłabym jutro test tylko wtedy jeśli negatywny (a zapewne jeszcze taki będzie bo jest według mnie za wcześnie) Ciebie nie zdołuje, trzymam kochana kciuki i mam dobre przeczucie.

Czarna Perla, jeszcze Twoje marzenia się spełnią, czasem po prostu trzeba na nie dłużej poczekać.

Ostatnia edycja:
Hejka!

Elmo- dziekuję Ci bardzo kochana:) Widzisz, co Piranha napisała, dobrze będzie:tak: żadna z nas nie ma Najmniejszych wątpliowości, że będziesz miała synka i Ty nie miej żadnych!!! Synuś jest i koniec ! Proszę wrócić na tory myśli, że będzie piękny chłopczyk!
Kciuki za wizytę czwartkową, na pewno jest wszystko dobrze, tylko sie o tym upewnisz:-)

czarna perła-myślę , że wrócisz do starań, może nie teraz, może później, ale wrócisz, bo te nasze marzenia o dzieciątkach są w nas takie silne! I będziesz mieć swoją królewnę!

Ewelin- dzięki Słonko! no niestety mam pamiatkę po cc i nie wiadomo jeszcze co tam mam. ALe Ty czytam juz między wierszami, że spokojna jesteś i dobrze, tak trzymaj, bo dziewuszkę masz jak malowaną, podobnie jak Elmo chłopczyka!

Macy-dzieki!
Macy, Ewelin- dobre z tym siusiakiem:tak::-D Widzisz Elmo - siusiak jest jak nic!

Krystianmartin- kciuki za jutrzejsze testowanie! A co to jest ten detektor?

Piranha- kochana, jeszcze Ci chyba nie dziękowałam za te suplementy , które poleciłaś dla M! Wiesz jak zmieniła się morfologia mojego M? Z 3% na 27%!!!, a plemniki o szybkim ruchu postępowym ma 27% !!!
Także pokłony dla Ciebie!!! Jesteś WIELKA!!! Masz ogromną wiedzę!

Wiem jedno, że jeżeli teraz się nie uda , przy takich naszych parametrach jakie mamy w tym cyklu, to ta laparoskopia w sierpniu jest niezbędna na 100%!

Miłego dnia babeczki!

Piraniu nie miej wyrzutów. Koniecznie przekazuj wszystkie informacje które Twoim zdaniem są przydatne przy planowaniu, wiesz ze Twoja wiedza to nasza podstawa planowania :tak: Jesli chodzi o suplementy to kierowałam się tą informacją skopiowaną z tego forum:
[FONT=&amp]Zalecane suplementy przy planowaniu chłopca, które powinna łykać kobieta:[/FONT]
[FONT=&amp]- wszelkie wspomagacze płodnego śluzu typu olej z wiesiołka, olej lniany, siemię lniane, syrop Guajazyl[/FONT]
[FONT=&amp]- potas w kapsułkach 99 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- witamina E 400iu dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- kapsułki z zieloną herbatą (Green Tea) max. 315 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- koenzym Q10 – np. 200 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- olej z ryb Fish Oil (ale nie tran) 1000 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- kwas foliowy minimum 2000 mcg dziennie (dieta „chłopczykowa” zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego)[/FONT]
[FONT=&amp]- L-Arginina 500 mg dziennie – polepsza śluz płodny i podnosi testosteron[/FONT]
[FONT=&amp]- cynk 50 mg dziennie, ułatwia implantację zarodka[/FONT]
[FONT=&amp]- B-Complex B-100 ale tylko po owulacji (łykany przed sprzyja poczęciu dziewczynki)[/FONT]
[FONT=&amp]Kobieta może też zażywać Alka Selzter Gold 3696 mg.[/FONT]

Wkleiłam w takiej dziwnej wersji ale taką mam.
Zatem cynk łykałam w dawce 50mg dziennie przez 2 cykle po odstawieniu B-complex w związku z tym ze sprzyja poczeciu dziewczynki. W cyklu staraniowym juz nie łykalam bo (przekonana ze pomaga uregulowac cykl i nie ma wpływu na płec) stwierdzilam ze to byc moze jego nadmiar namieszal mi w tym ostatnim cyklu obserwacyjnym. Wiec odstawilam i jak wiesz udalo sie zajsc za jednym podejsciem. Wiec to pewnie prawda ze pomaga w zagniezdzeniu zarodka...
Tak czy inaczej ogromnie mi pomogłas we wszystkim, wiesz przeciez, tą liste suplementów tez troszke modyfikowalam w konsultacji z Toba. Takze nie przejmuj sie ze sie zestresowałam, wiesz jak bardzo pragne syna, ale jesli sie nie uda to raczej bylo mi to po prostu pisane. Jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy i dziekuje Ci z calego serca ze nam doradzasz i zagladasz. Jestes kochana Poza tym troche przesadzam, przeciez to dzieciatko jest moje i nie zamienie go juz na zadne inne, najwazniejsze zeby bylo cale i zdrowe. Glupia jestem ze tak swiruje :zawstydzona/y:

Jesli chodzi o Verite to wiem ze planowala chlopca ale co zrobila nie bardzo wiem, wiem ze nie udalo sie jej w pierwszym ani chyba drugim cyklu a potem zaszla "z zaskoczenia". Poczekamy moze nam napisze cos wiecej.

Ewelin
ja tak jak mowi Pirania mysle ze ten nub w 12 tygodniu bedzie bardzo dwuznacznie wygladal wiec nawet boje sie prosic o zdjecie. Tak jak mowie na styczniowkach wysyp chlopców ale z tego co czytalam to byly pomylki... wiec czy jest sens sie nakrecac i tracic nerwy? :-) Na lutówkach tez juz kilka osób wie. Na ile ta wiedza jest wiarygodna to sie okaze.

Macy dziekuje. Masz racje, glupia jestem. Jak chodzi i pierwsza ciaze to blizniaki spoko ale przy kolejnych juz jest troszke strach, wiem bo w rodzinie meza sa blizniaki w kazdym pokoleniu i tez mialam stracha :tak:

Ostatnia edycja:
lukaa ten detektor jest na ovufriend, ale ja tak tylko napisałam, bo akurat nim sie nie sugeruje.
Macy, Matik ja tez moge mieć bliźniaki z obu stron. Szczerze mówiąc nie zauważyłam spadku temperatury:confused2:
Piranha dziękuję za trzeźwe spojrzenie na sytuację.
Elmo a widzisz, wszyscy piszemy Ci to samo. będzie synuś

elmo a jak twoje przeczucie ? bo ja z colinem mimo ze chcialam corke to i tak czulam ze to syn :) terz tez czuje ze syn :) przy nadii wiedzialam ze corka :)

ja np nie bede pytala o plec na wizycie co mam w sierpniu ale niestety przed wyjzadem do polski bede chciala zapytac bo w polsce mam ciuchy po dzieciach i zebym wiedziala czy wziac po colinie czy nadii bo nie bede kupowac nowych :)

Daria nie mam przeczuc. U mnie pragnienie jest tak silne ze jak tylko poczuje ze to chlopczyk od razu mysle ze sobie wmawiam, jak czuje ze dziewczynka łapie doła...
Dobra koniec tematu, zrobilam zamieszanie :-)

reklama
Hejka:-)
Elmo ja nie mam żadnych wątpliwości, że urodzisz synka.Takie starania z dietą, suplementami i całą resztą a Ty się jeszcze zastanawiasz kto w Twoim brzuchu mieszka? :sorry: Chłopak jak nic:-)
Krystianmartin jutro testujesz także czekam na II kreski, patrzyłam na Twój wykres na ovu, temperatura piękna, trzymam kciuki:-)
Piranha mam pytanie.... Czy moje temperatury z tego cyklu, utrzymujące się na granicy ok. 36.3 nie są bardziej chłopczykowe? W poprzednich cyklach były wyższe, w tym wyjątkowo niskie:no:
A tak poza tym:
Przeczytałam wczoraj, że kobiety z grupą krwi AB rodzą dzieci tylko jednej płci.Mam nadzieję, że to nie jest prawda bo to moja grupa krwi....

Do góry