reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Wam!

Oj, długo mnie nie było, pewnie już o mnie zapomniałyście. A długo, bo i wakacje i gości u siebie miałam i trochę po lekarzach latałam.
A z tego wszsytkiego dowiedziałam się, że po cesarce mam lewy jajowód spieprzony, inaczej tego nie nazwę, sorki, bo zamiast do góry to mam go w dół skierowany i dodatkowo przyklejony do tylnej ściany macicy. Ten mój gin nie wykluczył z tego ciąży, ale... Byłam w miedzyczasie na badaniu drożności za pomocą usg i wyszło, że właśnie płyn bardzo cięzko przechodzi przez lewy jajowód. Nowa ginka jak opowiedziałam te moje perypetie z zajściem w ciąże to od razu wypisała mi skierowanie na laparoskopię, żeby zobaczyć co po tym cc sie u mnie dzieje, także na połowę sierpnia mam laparoskopię w szpitalu.
Od tego cyklu biore pół tabletki norprolacu i miałam zbadac progsteron i prolaktyne w spoczynku i też po obciązeniu 7dpo i byłam dzisiaj zbadać i wiecie wyszedł mi progesteron 31ng/ml.
Czy wiecie może co on może oznaczać?
Nie wiem czy nie za duży, a jeszcze biorę 2x1 duphaston, ten już pewnie niepotrzebnie, we krwi nie jest wykrywany, wiec może mam go już za dużo?

Nie nadrobię wszystkiego, ale wszystkie Was pozdrawiam i zaciążone i staraczki, dla Was megaśne kciuki za udane cykle.

reklama
Elmo troche sie boje zamawiac tabletek, bo juz kilka paczek z tabletkami z Polski mi zatrzymali... :p Kupie je sobie na allegro i podam przez kogos kto bedzie sie wybieral do UK. Moze to bedzie moja mama. :D Ale tak jak pisalam wczesniej wstrzymam sie do @.

dziewczyny a zastanawiałyście się jak działa ph w momencie kiedy jest ciąża bliźniacza czyli 2 jajeczka (nawet po 48 godz) i jest chłopak i dziewczynka aż mi łezki poleciały jak czytam o wrażeniach dziewczyn które dowiadują się że będą bliźniaki , pamiętam jak dziś jaki dla mnie to był szok i szczęście :-)

Melduję się że żyję !!!

Dziewczyny dziękuję za informacje i porady !!!
Zrobię prolaktynę i progesteron w 7 dpo..ale jak ja złapię owulkę. Postanowiłam sobie nie mierzyć tempki, nie robić testów itp
Hmmm !!!!!:eek:

Odezwę się za jakiś czas...będę mieć gości więc i mało czasu na BB :crazy:
Miłego tygodnia

I pamiętajcie za wszystkie trzymam bardzo mocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo troche sie boje zamawiac tabletek, bo juz kilka paczek z tabletkami z Polski mi zatrzymali... :p Kupie je sobie na allegro i podam przez kogos kto bedzie sie wybieral do UK. Moze to bedzie moja mama. :D Ale tak jak pisalam wczesniej wstrzymam sie do @.

ja czasem zamawiam leki z PL z apteki I mi wysylaja I nie zatrzymują do tego tabletki z allegro też kupilam I mi wyslali I doszło bez problem tylko to było listem poleconym lub paczuszką ;) jak zechcesz to są sprzedawcy co wysyłają za granice :)

wszystkich serdecznie pozdrawiam I myśle o Was no I oczywiście na bierząco czytam I trzymam &&

Krystianmartin mam Cie w sercu każdego dnia :* I czekam na II kreski na teście ciązowym :*

Wyklepałam długiego posta i korki wywaliło (straszna burza jest u nas), wszystko poszło w kosmos i będzie niestety już w mega skrócie.

Ewelin, dzięki kochana, wstawiam raz jeszcze fotkę kąpielową :-)
Zobacz załącznik 574911
U mnie zwykła ciekawość co do płci była tak silna, że chyba pożarłaby mnie żywcem gdybym nie poznała płci dziecka przed 20 tygodniem ;-)

Daria
, jak zwykle fajne fotki i jeszcze fajniejsze dzieciaczki na nich :-), sama przyjemność patrzeć na tak rozweselone buźki :-)

Elle
, trzymam kciuki za super wyniki! A Replens Ci się nie sprawdził?

Matik
, często po owulacji (w okolicy 2-4 dpo) są spadki tempki na skutek wyrzutu estrogenu, określane jest to nawet drugim wyrzutem estrogenu - secondary estrogen surge (pierwszy jest tuż przed owulacją), trzymam kciuki za kolejne tempki bo one zweryfikują czy owulacja już była. W jednym cyklu może być kilka pików LH (podejść do owulacji), w wyniku których pęcherzyk nie pękł, pęka po ostatnim piku. Zapewne planowanie zwiększa szanse na bliźniaki jednakowej płci, oj jak ja strasznie marzyłam o bliźniętach w pierwszej ciąży :-)

mamawczesniaka, kup jakikolwiek B-100 na eBay (b-100 complex | eBay), byle by miał B6 w dawce 100 mg. Na pewno kolejna ciąża Ci to wszystko wynagrodzi i będzie książkowa, zobaczysz.

Lukaa, no jak mogłybyśmy o Tobie zapomnieć! Według mnie ten progesteron jest ciążowy (aż ciarki mnie przeszły), zamieniam się w wielkie kciuki! Duphaston nie jest wykrywany przez badanie krwi, dawka 2x1 jest w sam raz i na pewno nie zaszkodzi, może jedynie pomóc gdy nasz organizm sam sobie nie radzi z produkcją progesteronu a tym samym utrzymaniem ciąży.

A propos, znalazłam informację, że cynk podnosi znacząco poziom progesteronu (a obniża estrogen co wiadomo sprzyja poczęciu córeczki), sprzyja też zajściu w ciążę więc warto łykać.

Pisałyście o wadze, ja w obu ciążach przytyłam około 10 kg ale niestety mam pamiątkę po ciąży w postaci przepukliny :-( i czeka mnie jej zoperowanie gdy tylko trochę Kaja podrośnie i nie będę musiała ją dźwigać.

Dobrej nocki, kolorowych snów, zero mdłości a rano pięknych tempek!

Piranha- kochana, bardzo Ci dziękuję, na Ciebie zawsze można liczyć! Jesteś tak dobra duszyczka:tak: Oby było tak jak piszesz, pozostało mi się uzbroić w cierpliwość i czekać.
A córcia przesłodka, marzenie na pewno wielu dziewczyn z forum:-)

Łoj, chyba trzeba się kłaść spać, dobranoc wszystkim!

boże Pirania nie strasz ale dzięki za odp jesteś niesamowita :happy: działasz jak miód na serce :tak: no normalnie bliźniaki mi teraz z głowy nie wychodzą ;-)
To może w końcu się udddaaaaa proszę proszę ile można ?
ps. mąż stwierdził ze dajemy spokój z dietami i on tego wapna się boi jak ognia :eek: chce próbować dietę według krwi na moje szczęście dziewczynkową mam mam B tyle że RH- :-)

Lukaa, dzięki kochana! ...oj czuję jakieś takie pozytywne wibracje, coś chyba jest na rzeczy :-)

Matik, tzn. nie miałam na myśli tego, że planowanie zwiększa szanse na bliźnięta :-) ale że jak już trafią się bliźnięta to jest większa szansa, że będą tej samej płci :-) Trzymam kochana kciuki by w tym cyklu Twoje czekanie zostało nareszcie wynagrodzone ...i to podwójnie :-) Powiedz M, że jednym z podstawowych składników spermy jest cynk i wapń to może przestanie się tego drugiego tak bać ;-)

reklama
Witajcie dziewczyny.

Piraniu mowisz ze cynk sprzyja poczeciu córeczki? Zmroziła mnie ta informacja. Załamałam się :-( Łykałam cynk poniewaz czytałam ze bardzo reguluje cykle i pomaga zajsc w ciaze, a z racji tego ze B-100 sprzyja poczeciu dziewczynki bałam sie łykac B-complex, uzylam cynku jako zamiennika. Do tego jadlam bardzo duzo ziaren dyni ktora rowniez jest bogata w cynk a zalecana jest w diecie na chlopca. Myslalam ze skoro u mezczyzn podnosi testosteron to i mi nie zaszkodzi (choc wiedzialam ze u mnie go nie podnosi). No mam załamke :-(

Lukaa fajnie ze jestes i zycze Ci z calego serca aby Twoj cykl zakonczyl sie pomyslnie II !!!

Ewelin czujesz? Moja córeczka bedzie miała na imie CYNK :-D

Krystianmartin
jak tam dzis u Ciebie?

Dziewczyny dzis od rana jeszcze bardziej zaciskam za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i Dorcia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Milego dnia babeczki.

Ostatnia edycja:
Do góry