reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik nie ma głupich pytań. A gdzie pytać jak nie tu?? Ja pewnie też Was będę zasypywac tysiącem pytań jak już będę w fazie starań.

Ewelin ja jeszcze w ciąży nie jestem a już imion mam kilka wybranych. Nawet mój starszy syn ma wybrane chociaż ja chcę inaczej:zawstydzona/y:. Wczoraj przebierałam ubranka małego żeby oddać kuzynce i Kuba mi asystował. Mówię do niego a może nie oddawać bo jak dziewczynki nie będzie?? A on mi na to" Mamo będzie będzie". No nic mnie tak nie podbudowało.

Ależ żar z nieba się leje. A mój mały nadal śpi. Ja sobie poprasowałam i popijam kawkę. Tak tak w ten skwar jeszcze kawkę:-D

reklama
Matki co do otwartej szyjki to jak serduszkowalam przed i ponowulacji to lezalam na brzuchu z pól godziny po i prawie nic nie wyleciało jak wstalam. Natomiast kilka dni wcześniej bardzo dużo wyleciało co znaczy, ze szyjka była zamknieta. Mysle, ze to bardzo przydatne dla dziewczyn które nie wiedza jak badać szyjke.
Chyba sie zdecyduje na CA i B-100 od następnego cyklu bo u mnie faza lutalna trwa tylko 11 dni. Poczekam do @. Chociaż mam cicha nadzieje, ze nie przyjdzie.

Ostatnia edycja:
ja mam 170cm wzrostu , ja np nosilam po colinie ten pas w szpialu od poloznej juz dostalam taki bandaz w calosci wysoki i on sciagal ale az tak to ni pomoglo jednak przy nadii nic nie mialam a brzuch w ciagu 2 tygodni bez sladu :) ale po porodzie od razu krecilam hula hop i wedlug mnie to to pomoglo .:) al teraz wiem ze kupie pas juz mam na oku
TUMMY TRIMER NEW Gorset Pas POPORODOWY HIT L/XL (3401491430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PAS WYSZCZUPLAJĄCY POPORODOWY 64-80 S/M (3365177408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pas mocno wyszczuplający brzuch poporodowy L/XL (3409030562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
itp wiecie napewno pomga nam w samoocenie :)

Daria no to fajnie że pasy jednak nadal na topie też polecam
mamawczesniaka zgadza się :-) ja wczoraj też najpierw poleżałam , delikatnie podmyłam i poszłam na spacer , dopiero dziś porządne mycie było więc mam nadzieję że coś tam się w końcu dostało

Pas: dodam że ja taki pas kupowałam w aptece dla kobiet po porodzie a ten na allegro to taki wyszczuplający nie wiem jakie to ma znaczenie ale informuję co ja wiem

Ostatnia edycja:
Elmo dziękuje za link. Niestety nie dam rady zamówić z Allegro bo nie mieszkam w Polsce. Patrzylam na eBay i żadne preparaty nie maja aż tyle rożnych witamin B. Z tego co piranhia napisała rozumiem, ze najważniejsze zeby było co najmniej 100mg witaminy B6, tak? Bo prepararty z taka dawka są już tutaj do kupienia.
Co do tycia w ciąży - ja urodziłam w 26 tygodni to dopiero zaczął mo brzuch wychodzić. Jak mi wody odeszły to nie było widać, ze jestem w ciąży. A po porodzie z tych nerwów o życie małego schudlam strasznie. Więc mam nadzieje ze za drugim razem dotrwał do końca i niewazne ile przytyje.

Ostatnia edycja:
Ewelin jakos tak z tej niepewnosci nawet nie mysle, mam kilka typów oczywiscie, ale nic konkretnego. Ogolnie nic jeszcze nie wybieram, zadnych wozkow, kocyków, ani tym bardziej ciuszkow. Brak weny... Ty tez tak masz?
Mamawczesniaka nie wyobrazam sobie co przezylas. Tym razem zycze Ci dlugiej 40tygodniowej ciazy, zdrowego bobasa, zdrowej córeczki. Chyba tak jak biszesz conajmniej 100mg B6 ale chyba w zestawie b-complex, z tego co wiem witaminy z grupy B musza byc w rownowadze. A sprobuj poszukac, napisac do kilku sprzedawców czy nie wysla za granice, moze bylaby mozliwosc zaplacic przez pay pall? Sama w sumie nie mam konta na pay pall ale moze Ty masz.

reklama
cytuję z innego forum pewną dziewczynę ale jaja :)

Newa

Wybrałąm sie na badanie usg w połowie cyklu. Lekarz obejrzał moje jajniki i powiedział że lewy jest tuż po owulacji a prawy tuż przed. Dodał z usmiecham że jesli bzyknę sie dziś i za tydzień to moge mieć bliznieta dwujajowe. Na opisie info: cykl z mozliwa ciażą mnogą. No więc moje drogie: istnieje cos takiego jak podwójna owulacja...dlal tych krórzy nie planuja dzieci i stosuja metody naturalne: niestety

Do góry