reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

:-)
Ewelin pytałas o brzuch... no coz, zaczynam tyc :-(. Jak ktos nie wie to nie zauwazy ale ja i m widzimy wyraznie.

reklama
Dziewczyny, u mnie narazie 1 kg do przodu. Nie chciałabym więcej niż 10kg przytyć. No zobaczymy. Z Córką przytyłam tylko 9kg.
Ale wiem o tym, że o wagę po ciąży dba się już w ciąży, więc staram się nie objadać, chociaż ostatnio wszamałam grześka czekoladowego. wieczorem raczej jem mało, dużo owocków i warzyw. Zobaczymy.

co do wagi w ciazy to ja jem wszystkie fast fody slodycze itp z nadia przytylam nawet nie 9 kg z colinem podobnie chyba 9 a teraz moja waga wyjsciowa byla 45kg i jak narazie to wacha sie 45,3 -45,5 i pewnie dojde do 55kg

No co Wy. Ja tam nie zamierzam sobie żałowac, cale zycie jestem na diecie i staram sie dbac o sylwetke ale za to ciaza totalny luz, raz sie zyje :cool:

Elle więc mówisz, że nie patrzysz na chiński? to dobrze, podniosłaś mnie na duchu bo ja też chcę już działać:-D
Byłam wczoraj nad jeziorkiem i zamiast wypoczywać rozglądałam się za mamami z malutkimi córeczkami bo było ich fuuulll, takie małe, słodkie też chcę taką:rofl2: Kurczę, ciuszki też oglądałam. Tak bym chciała kupić jakąś małą sukienusię lub sweterek.Baaaardzo mi się marzy córeczka:-p
Oczy niebieskie co to jest jeden niewielki baton grzesiek?! Ja wczoraj wieczorek jak przysiadłam podczas oglądania tv, to zjadłam prawie całe opakowanie corn flakes'ów:-D Oj tam czasami można :tak:
Elmo, Ewelin, Oczy niebieskie jak Wy wytrzymujecie te upały:szok: Toż to oszaleć idzie:no: a jeszcze w ciąży? :no:

mamakaja u mnie w mieszaniu bardzo chłodno, wspomagamy się wentylatorem i nie czuję tego upału, jutro ma być 11 st. mniej więc będzie ulga.
oj, żeby ten grzesiek był tylko raz...
U mnie mąż bardzo pilnuje żebym się nie obżerała, ale on zawsze bardzo był wysportowany, ja też bym chciała mieć tylko brzuszek ciążowy a nie wszystko po bokach żeby się wylewało. Poza tym już nie jestem nastolatka i do figury będzie trudniej wrócić. Niestety narazie to do kuchni nie mogę wejść, żeby coś ugotować. Te zapachy mnie zabijają. Wspomagamy się babciami i jadłodajniami.

mamakaja ja teraz jak byłam w chorwacji też ciągle widziałam małe dziewczynki (istne szaleństwo). Ale w sklepie boje się a nawet nie chce patrzec na sukieneczki itp. jak będzie juz wiadomo co i jak i będzie corcia to pojde i kupię cos bardzo dziewczęcego a jak nie to pozostanę w błękitach. Co do upałów to daje radę, u mnie najgorzej z krostkami, teraz na szyi wyskakują. A naprawde całe zycie nie miałam problemów z wypryskami. mam nadziej ze to córcia zabiera mi urodę haha, zreszta z miła chęcia oddam.
niebieksie oczy zobaczysz będzie synek tak jak u elmo.
no to ładnie 9 kilo (marze tyle przytyć) ja z chłopcami tak z 17 kg załapałam i oczywiście trudno mi było potem to zrzucić dlatego teraz staram sie teraz jeść bardziej rozważnie. Fakt również ze przy tej ciąży już nie walczę z głodem nikotynowym. Jedynie z zaparciami, dalej nic nie pomaga. Ale nie będę już o tym truć. elmo ja drugiego synka sama dojrzałam na genetycznym, chociaż lekarz mówil że ten kikutek o niczym nie świadczy ja juz wiedziałam że to synek. tutaj chyba też przeczucie matczyne zadziałało. jejku elmo ty już za trzy dni masz wizyte, a o której godzinie ja masz? emocje, będa emocje.

Ostatnia edycja:
Elmo, Ty w ciąży jesteś, to chyba wyjścia nie masz i przytyć musisz. Usg się już doczekac nie mogę. Koniecznie zdjęcie z nubem. Będziemy szukać, co trzeba. :-)
Daria, Ty to masz wagę piórkową! Ile masz wzrostu?

Ja w drugiej ciąży przytyłam więcej i trudniej było dojść do wagi wyjściowej. U nas dzisiaj ochłodzenie, ale od jutra fala upałów wraca. Przynajmniej dzisiaj można odetchnąć. :-)

Tak Daria zdecydowanie waga piórkowa :-D
No cóż, ja w ciąży przytyłam 15 kg ale w tym stresie poporodowym nawet nie wiem kiedy zlecialo ze mnie wszystko. 2 tyg po porodzie zostalo moze ze 3 kg. Aczkolwiek zdaje sobie sprawe ze wiek juz nie ten i bedzie ciezej powrócic do wagi wyjsciowej, nie martwie sie tym jednak dzis. To akurat dla mnie najmniejszy problem. Pamietam z reszta ze jak juz mialam brzuch to wlasciwie ciagle czulam sie przez to najedzona i w sumie niewiele jadlam a jednak kg przybywaly. Napewno sprawa genów tez gra tu role.
Ewelin o 17. Chyba umre ze stresu :-) wiesz co, chyba wole nawet nie widziec tego nuba, naprawde, jak zobacze dziewczynkowy... to bedzie koniec. Zapłacze sie tu na smierc.
Mamakaja w pracy klima wiec luz. Ale wczorajszy dzien spedzilam w mieszkaniu przy zamknietych oknach i zasunietych roletach jak jakis koczownik :-D podczas gdy moj maz relaksowal sie z córą na basenie. W kosciele wytrzymalam 15 minut i caly ten czas zastanawialam sie jak przetrwac jeszcze minute, totalny brak tlenu. Z trudem udalo i sie nie zemdlec, ale i tak sie poddalam i ucieklam do domu.

Ostatnia edycja:
reklama
ja pamiętam że przytyłam ok 19kg 8 kwietnia :) ale za moment byłam już chuda jak szkapa i wklęsły brzuch ale ja nosiłam taki pas uciskowy bo skóra trochę była naciągnięta po ciąży normalne ale fajnie zadziałał , teraz moje przyjaciółki jak rodziły to nie chciały tych pasów bo 11 lat temu były popularne a teraz już nie , ciekawe dlaczego Wy używałyście takie pasy elastyczne?

Do góry