reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam się z rana.
No cóż, ten miesiąc raczej nie dla mnie:-( test wyszedł negatywny a ją nie czuję żadnych ciążących dolegliwości. Wyszła mi do tego szpetna, boląca krosta miedzi brwiami chyba żeby jeszcze mnie dobić.

Witajcie.

Antosia przywołuję Cie do porzadku. Test w 10dpo??? Komu wychodzi wtedy pozytywny??? Rzadko sie slyszy o takich przypadkach wiec zbieraj sie szybciutko w sobie i czekaj cierpliwie do konca tygodnia. Tempka ładna. Kciuki wszyscy trzymamy. Powtorz za dwa dni ewentualnie. &&&&&&&
Mamawczesniaka miałam silne przeczucie ze to bedzie syn. Szkoda ze nie mam takich przeczuc co do siebie :baffled:
Matik uda sie i Tobie, wierze ze kazdy kolejny miesiac zniecheca jeszcze bardziej ale kiedys w koncu musi sie udac &&&&&

Co do tego smarowania brzuch jeszcze. Jak juz mówilam ja smaruje i uwazam ze jesli ciaza nie jest zagrozona nie ma w tym nic ryzykownego. Ale jesli z ciaza jest cos nie tak to moga byc rzeczywiscie przeciwwskazania do masowania brzucha i piersi. Choc tak naprawde nigdy ne slyszalam zeby 1 minutowy masaz brzucha wywołał u kogos poród :-p

Miłego dnia!

dzien dobry wszystkim :)
'ja z colinem mialam ciaze zagrzona moglam urodzic predzej i bralam caly czas tabletki masowalam brzuch a pod koniec draznilajsc sutki zeby wkoncu urodzic rowerem po dziurach jezdzilam a co wyjsc nie chcial to nie chcial;p to u mnie masowania brzucha ani draznienie sutkow nic nie dalo :)

Daria ja tez urodziłam 8 dni po terminie, zła byłam jak fix, masowałam, draznilam, po schodach latałam, okna myłam, cały dzien na szmacie... nic nie pomogło. Daria a Ty jak sie czujesz? Cos Ci dokucza czy czujesz sie dobrze?

Hej
Antosia 10 dpo to jedynie bete byś miała podwyższoną, jeszcze nic straconego. trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Elmo Ty kochana to masz intuicję:tak:,mój M też mówił, że Kate urodzi syna. I wczoraj jak wrócił z pracy to powiedział, że śniło mu się, że dałam mu test ciążowy, pozytywny, a potem drugi dla potwierdzenia i dodał, rzadko mi się coś śni.. ciekawe... A ja już chyba po owulacji, zobaczymy

Dziewczyny ja też poczęta byłam w lipcu:-D

Ostatnia edycja:
Araki, a może trzeci dla Twojej mamy? ;-)

Hehe, to samo jej powiedziałam :-D śmiałyśmy się, że może któraś (ja albo bratowa) dostanie bliźniaki, ale to raczej niemożliwe - ani w mojej ani w bratowej rodzinie nie było przypadków bliźniąt.

Niech ten trzeci bociek będzie dla wszystkich Staraczek &&&&&&&&&&&&&&& :tak: Oby ten gorący lipiec i sierpień okazał się mega płodny! ;-)

Antosia, nie łam się! Wykres jest nadal przepiękny! &&&&&&&&&&&&&&&&

Odnośnie smarowania brzucha - ja smarowałam od 4 miesiąca, bo praktycznie na wszystkich kremach na rozstępy było zaznaczone że od 3-4 miesiąca. Mój brzuszek nie był zbyt pokaźny i nie miałam rozstępów aż do porodu (po porodzie zrobił się jeden ;-)). W zaawansowanej ciąży jak za długo go dotykałam to twardniał później, więc na pewno jest w tym trochę prawdy, że masowanie/dotykanie w pewien sposób wpływa na skurcze macicy. Ale ja też nigdy nie słyszałam, że nie wolno tego robić...

reklama
elmo ja tam jakis dolegliwosci nie mam tylko co chwile chodzę siku;/ czasami wieczorami dopada mnie glod;/ ale i tak juz mniej bo miałam kilka takich dni ze caly czas jadlam;d a tak to chyba nic sie nie dzieje;p

no mi lekarka mowila obym do 36 tygodnia donosila bo mialam rozwarcie a tu 39 tydzien i nic a robilam wszystko zeby nie urodzic 13 wrzesnia;p i polozna mi troszke pomogla :)

u mnie np brzuch ciagle twardnial jak chodzilam czy lezalam i z nadia i colinem tak mialam ale to badziej wygladalo jak by dziecku mi dupke wypielo :-p

elmo a u ciebie mijaja dolegliwosci ?

ja np jem w tej ciazy ogorki kiszone a moj maz do mnie mowi jak z nadia a ja do niego mowie ogorki z nadia jadlam? a on tak co chwile do sklepu trzeba bylo isc po ogorki ;d

Ostatnia edycja:
Do góry