reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy...teraz nie zależy mi już w ogóle na konkretnej płci...chcę zajść w ciążę i już !!!
Nie mogę zbyt długo czekać bo jeśli nie zajdę do września w ciążę to już daję sobie całkiem spokój i muszę poddać się zabiegowi na nerki...jak stanę na nogi to będę mogła znów się starać...urolog wyraźnie powiedział...alb teraz albo...nie wiadomo co będzie :baffled::baffled::baffled: Więc zostały dwa cykle ...oby któryś był "TYM SZCZĘŚLIWYM" !!!

reklama
Macy...teraz nie zależy mi już w ogóle na konkretnej płci...chcę zajść w ciążę i już !!!
Nie mogę zbyt długo czekać bo jeśli nie zajdę do września w ciążę to już daję sobie całkiem spokój i muszę poddać się zabiegowi na nerki...jak stanę na nogi to będę mogła znów się starać...urolog wyraźnie powiedział...alb teraz albo...nie wiadomo co będzie :baffled::baffled::baffled: Więc zostały dwa cykle ...oby któryś był "TYM SZCZĘŚLIWYM" !!!

Elle ja też pójdę w poniedziałek 22 lipca zbadać progesteron ... postanowiłam ...tylko tak się dowiem czy pęcherzyk pękł.

dorcia czasami tak bywa ze nie wiesz co sie dzieje w tym organizmie w udanym cyklu;p ja tak mialam z colinem zero sluzu plodnego test owulacyjny wyszedl pozytywny chyba 25 grudnia ja mialam te z ta buzka lepiej mi sie je odczytywalo niz te 2 kreski;/ i po owulacji bo to bylo jakos 27 lub 28 grudnia mialam sluz plodny :) tak dziwnie bylo ;p a bol owulacyjny miala 26 grudnia :)

dorcia to jak ci nie zalezy na plci to moim zdaniem daruj sobie te mierzenie tempki i testy :) wuluzuj a na bank sie uda :) bo tym mierzeniem i testami tylko sobie psychicznie blokujesz bo to jest takie czekanie uda sie czy nie ;/ wiem po sobie z colinem rok sie staralam a teraz widzisz nawet sie nie staralam byl seks i wyszlo jak wyszlo ;p

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ale gorąco na forum. Naskrobałyście tyle że hej.
Jutro misia testuje tak?-trzymam kciuki.
Matik, elle wy już po. Dorcia chyba też a Antosia w trakcie czy już tez po. Sorki szybciutko przeczytałam te posty ale nie dokłądnie. Ale trzymam kciuki aby własnie jak tu elmo powiedział i wam żeby było niedobrze. Jejku ja też ciągle mam mdłości, wczoraj znowu miałam wesele i myslałam że zwymiotuje na stól(te zapachy). Pierwszy razw ciąży mam mdłości nawet nie wiedziłam że to tak wygląda.
i dziewczyny nie straszcie mnie że jak przed @ wyjdzie test pozytywny to będzie chłopak bo mi cień wyszedł 1 dzień przed @. a pozytywn w @.

ewelin mi z colinem wyszedl test przed miesiaczka a z nadia w 8 tygodniu ciazy;p a mowia ze z dziewczynka niby wysoka beta i szybciej test ciazowy wychodzi pozytywny :) a teraz to mi wyszedl chyba po @ bo jakos w polowie maja a miesiaczke powinnam miec koniec maja ale wszystko sie przesunelo to nie wiem;p
a co do mdlosci to mialam z colinem i zswlaszcza na zapachy;/ a mowia ze przy dziewczynkach sa mdlosci a ja przy nadii nic nie mialam :-pwiec to pewnie jest takie 50 na 50 :tak:i nie ma co sie sugerowac bo teraz mam ciaze jak z nadia a wiem ze jest chlopiec :)

Ewelin, nie sugeruj się tym. Ja myślę, że to mit. Mi test z córą wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej @ lub 2-3 dni przed. To tak jak wierzyć, że dziewczynki rodzą się przed terminem porodu a chłopcy po. Syn urodzony dokładnie w terminie, córa dzień po. :-) Będzie córeczka. Zobaczysz. Mdłości mówisz?
Daria, mój syn poczęty w maju. Urodzony w terminie. :-)

Hejka!

U mnie ciąg dalszy zamieszania. W sobotę byłam na monicie, niestety nie u swojego gina i ten zapisał mi 1 tabletkę clo, ale ja mam mieszane uczucia co do tej dawki, czy nie jest za duża, bo pęcherzyki mi same rosną, a można przestymulowac jajniki.
Jutro też mam mieć badaną drozność jajowodów za pomocą usg, zobaczymy co wyjdzie.

Misia- trzymam za Ciebie mocne kciuki! Mam nadzieje, że niedługo oznajmisz piekną wiadomość:tak:
Napisz mi czy coś brałaś na śluz w tym cyklu, proszę, bo ja nic nie biorę.

Elle- będzie dobrze, ja trzymam kciuki żeby Ci sie udało w tym cyklu, bo nie bój sie tej odległości, jak się uda będzie córeczka, byle sie udało:tak:

Elmo- co by juz zgórki było z tymi mdłościami, pozdrawiam Cię serdecznie!

Ewelin- napiszę Ci jedno! JAk nie Ty będziesz mieć córkę to kto??? Przy takim zakwaszaniu żaden męski plemnik nie przeżył! O nie, nie! Teraz tylko relaksik i czekaj na usg, gdzie na pewno dowiesz się, że mieszka w brzuszku prześliczna dziewuszka:-)
Antosia, Dorcia, Matik - niech Wam się uda w te wakacje, tego Wam i sobie życzę:tak:

Pozdrawiam Was wieczornie!

hej a ja słyszalam, ze to na chłopca jest wyzsza beta......

eh widzę, ze rozmawiacie o teściowych, temat rzeka, o mojej to by mozna było ksiazke napisac ;)

elmo ewelin jak tam żyjecie? juz niedługo bedzie wielkie oczekiwanie na poznanie płci, jeszcze 2 miesiace, a moze krócej
polisia gdzie jestesZ? wracaj!
daria ja tez od razu wiedzialam, ze jestem w ciazy z drugim chłopcem, dobrze, ze masz chociaz jedna dziewczynke ;) dla mnie to wciaż niestety tylko sfera marzen...
Antosia Dorcia Matik trzymam kciuki z calej siły!

u nas ok, Młody konczy dzis 7 tyg!!!! kazdy tydzien bardzo szybko mija, Antoś jest w kochany i w miare grzeczny, ale czasem mam kryzyz i łezkę w oku i z zazdrościa patrze na każdego kto jest rodzicem córeczki

ktoś tu kiedys pwoiedzial bardzo madre słowa, ze zacznie sie strac o dziecko dopiero jak stwierdzi, ze płeć nie jest prorytetem... ja na pewno jeszcze do tego nie dojrzałam, bo informacji o trzecim synu chyba bym nie przezyła, a starania dziewczynkowe mnie przerażają, bo polowy rzeczy nie czaję i czy ktoś moze mi wytłumaczyc dlaczego ja teraz o tym mysle? teraz, gdy mam niespełna 2miesieczne dziecko w domu ja rozmyslam o moim niespelnionym marzeniu, sama sie tym mysleniem nakrecam, kiedys przez to oszaleje.....

reklama
mamo kubuli fajnie że zaglądnęłaś !!! Ucałuj chłopców moooocno !!! !!! !!!
Ale ten czas leci...będzie już dwa miesiące....a ja nadal bez fasolki :wściekła/y:

Lukaa trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& !!!

Misia czekamy na wieści !!!???

Mnie o 3 obudził koszmarny ból brzucha i parcie na mocz... odezwał się syndrom miesiąca miodowego...ale żeby akurat o 3 !!! Rano oddam siuśki do badania-może co gorszego się przyplątało ??? Ehhhhhhhhh i teraz zasnąć nie mogę !!!

Jeśli chodzi o płeć a urodzenie to ja córę przenosiłam 6 dni...a test wyszedł mi pozytywny po terminie @ choć wcześniej czułam że to "to",jednak nie pamiętam czym się to objawiało...kurcze to było prawie 11 lat temu !!! SZOK !!!

Ostatnia edycja:
Do góry